Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam przepływu badane na każdej wizycie. Ale ja prenatalne robię u swojej lekarki. Wiec może Ci lekarze co maja te certyfikaty do badań genetycznych poprostu sprawdzają rutynowo.
Teoretycznie specjaliści twierdzą ze stanik się powinno nosić dzień i noc zaraz po porodzie. A jak laktacja się ustabilizuje to już lepiej spac bez. I podobno właśnie piersi mniej obwisaja jak się nie nosi stanika. Może jakieś mięśnie wtedy pracują. Nie bardzo kumam jakim cudem. Ja mam tak wielkie i ciężkie ze boje się rozstępów. Ale po pierwszej ciąży i 14 msc karmienia noe wyglądają zle. Ale żyły są okropne.
-
Marianka@87 wrote:Maratonów nie biegam, max 2 km i to wolnym tempem (mąż to nazywa truchcikiem za potrzeba :p). To jest może kwestia kulturowa też, że w Polsce ciążą wiąże się ze zwolnieniem, czyli chorobowym? Jak w pierwszej ciazy wyszlam z mężem pobiegać w rodzinnej miejscowości to zanim wróciliśmy już dzwoniły sąsiadki do teściowej, że mi się w głowie pomyliło bo sie w xiazy odchudzam a może mi się "dziecko urwac"😂 ryzyko jest w zasadzie tylko podczas upadku. Ale zawsze trzeba skonsultować z lekarzem i fizjo, takie moje zdanie. Ja dzięki ruchowi nie miałam problemu z cukrem w 1 ciąży i teraz reż jest ok(czasem prze wysiłek fizyczny mam teoche niski ale wystarczy że jem extra owoc). Urodziłam pierwsze dIecko bardzo sprawnie i szybko tez wróciłam do aktywności. W moim przypadku to same zalety;)
No myśle ze ciężarna na joggingu to niespotykany widoktez by mnie to zdziwiło. Ja bez ciąży to jak biegnę mam tempo wolniejsze niż jakbym szła. Wiec teraz sobie nie wyobrażam.
I to przekonanie ze jak się biega to żeby schudnąć. Ehhh średniowiecze -
nick nieaktualnyMam kolezanke, ktora na rowerze sobie do porodu pojechala, plecak na plecy, po drodze do mc donalda na big maca, bo wiedziała, ze potem przy karmieniu dluuugo nic nie zje takiego i do szpitala
Ale to w Niemczech, w Polsce po drodze trzy razy by ja zatrzymali i na lezaco do szpitala odwiezli
Ja nie biegam i na rowerze nie jeżdżę nawet bez ciąży ale za to chodze szybkim marszem ok 10 km dziennie i nikt mi nie zabroniłMartka89, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Czy Wasze dzieci też mają spokojniejsze dni? Mój od niedzieli uaktywnia się o wiele rzadziej. Czasami zdarza mu się puknac kilkA razy w brzuch Ale nie tak jak w ubiegłym tygodniu. Nie wiem czy to kwestia jego obrocenia się? Dzis kończę 23 tydzien.. wcześniej dawał znac po każdym posiłku A teraz sporadycznie. Nie chce faszerowac się colą cały czas.
-
Kama91 wrote:Czy Wasze dzieci też mają spokojniejsze dni? Mój od niedzieli uaktywnia się o wiele rzadziej. Czasami zdarza mu się puknac kilkA razy w brzuch Ale nie tak jak w ubiegłym tygodniu. Nie wiem czy to kwestia jego obrocenia się? Dzis kończę 23 tydzien.. wcześniej dawał znac po każdym posiłku A teraz sporadycznie. Nie chce faszerowac się colą cały czas.Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Kama91 wrote:Czy Wasze dzieci też mają spokojniejsze dni? Mój od niedzieli uaktywnia się o wiele rzadziej. Czasami zdarza mu się puknac kilkA razy w brzuch Ale nie tak jak w ubiegłym tygodniu. Nie wiem czy to kwestia jego obrocenia się? Dzis kończę 23 tydzien.. wcześniej dawał znac po każdym posiłku A teraz sporadycznie. Nie chce faszerowac się colą cały czas.
Kama91 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
anulka20 wrote:Wizytę mam za tydzień we wtorek. Dostałam wyniki moczu. Wyszły mi ślad ketony i już się naczytałam i stresuje 😭😭😤😤😱😱❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Ja miałam ketony jak bardzo mało jadłam i wymiotowalam w 1 trymestrze. Musiałam jeść coś koło 22 na siłę. Jak zaczęłam jeść normalnie, to ketony zniknęły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 23:33
-
anulka20 wrote:Oby tak było jeszcze powtórzę mocz w czwartek. Ale martwi mnie bo często mi się słabo robi jak gdzieś chodzę może rzeczywiście coś z cukrzyca moja siostra miała cukrzycę ciążowa. Ja w zeszłej ciąży byłam na diecie ale to jeszcze cukrzyca ciążowa nie była. Tylko tyle jem tak jak do tej pory nawet trochę mniej ale i po każdym posiłku potrafię przytulać się z miska. No ja ciągle wymiotuję raz mniej raz więcej ale dalej mnie trzyma.❤Ada&Pola❤
-
Gosiaaak wrote:Jak to jest z tymi przepływami? Zawsze są sprawdzane czy raczej jak dziewczyny mają jakieś problemy w trakcie ciąży? Czy może być wszystko w porządku podczas USG i przepływów się nie sprawdza?
Gosia mysle ze tylko przy połówkowych bo mnie na 1 połówkowych wyszło wszystko ok ale już na drugich właśnie ze z jedna mam cos nie tak🥺 i biorę lekki.1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
nick nieaktualnyanulka20 wrote:Wizytę mam za tydzień we wtorek. Dostałam wyniki moczu. Wyszły mi ślad ketony i już się naczytałam i stresuje 😭😭😤😤😱😱
Hej ketony mogą wyjść w moczu jak zje się dużo owoców
Ja jestem zapisana na piątek na Phizera, Pani w rejestracji potraktowała mnie priorytetowo i termin za 2 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 06:50
Marcelina85 lubi tę wiadomość