X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przepływu badane na każdej wizycie. Ale ja prenatalne robię u swojej lekarki. Wiec może Ci lekarze co maja te certyfikaty do badań genetycznych poprostu sprawdzają rutynowo.
    Teoretycznie specjaliści twierdzą ze stanik się powinno nosić dzień i noc zaraz po porodzie. A jak laktacja się ustabilizuje to już lepiej spac bez. I podobno właśnie piersi mniej obwisaja jak się nie nosi stanika. Może jakieś mięśnie wtedy pracują. Nie bardzo kumam jakim cudem. Ja mam tak wielkie i ciężkie ze boje się rozstępów. Ale po pierwszej ciąży i 14 msc karmienia noe wyglądają zle. Ale żyły są okropne.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka@87 wrote:
    Maratonów nie biegam, max 2 km i to wolnym tempem (mąż to nazywa truchcikiem za potrzeba :p). To jest może kwestia kulturowa też, że w Polsce ciążą wiąże się ze zwolnieniem, czyli chorobowym? Jak w pierwszej ciazy wyszlam z mężem pobiegać w rodzinnej miejscowości to zanim wróciliśmy już dzwoniły sąsiadki do teściowej, że mi się w głowie pomyliło bo sie w xiazy odchudzam a może mi się "dziecko urwac"😂 ryzyko jest w zasadzie tylko podczas upadku. Ale zawsze trzeba skonsultować z lekarzem i fizjo, takie moje zdanie. Ja dzięki ruchowi nie miałam problemu z cukrem w 1 ciąży i teraz reż jest ok(czasem prze wysiłek fizyczny mam teoche niski ale wystarczy że jem extra owoc). Urodziłam pierwsze dIecko bardzo sprawnie i szybko tez wróciłam do aktywności. W moim przypadku to same zalety;)

No myśle ze ciężarna na joggingu to niespotykany widok :) tez by mnie to zdziwiło. Ja bez ciąży to jak biegnę mam tempo wolniejsze niż jakbym szła. Wiec teraz sobie nie wyobrażam.
    I to przekonanie ze jak się biega to żeby schudnąć. Ehhh średniowiecze

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna sprawa z tymi szczepieniami. Ja dzisiaj byłam w przychodni. To dawali terminy od ręki. Babeczka w rejestracji mówi ze mogę już dzisiaj siadać i oni szczepią.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że ja też miałam badane. Co prawda gin o tym nie mówiła, ale coś mi się kojarzy z pierwszej ciąży.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolezanke, ktora na rowerze sobie do porodu pojechala, plecak na plecy, po drodze do mc donalda na big maca, bo wiedziała, ze potem przy karmieniu dluuugo nic nie zje takiego i do szpitala :)
    Ale to w Niemczech, w Polsce po drodze trzy razy by ja zatrzymali i na lezaco do szpitala odwiezli :)
    Ja nie biegam i na rowerze nie jeżdżę nawet bez ciąży ale za to chodze szybkim marszem ok 10 km dziennie i nikt mi nie zabronił :)

Martka89, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Kama91 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też mają spokojniejsze dni? Mój od niedzieli uaktywnia się o wiele rzadziej. Czasami zdarza mu się puknac kilkA razy w brzuch Ale nie tak jak w ubiegłym tygodniu. Nie wiem czy to kwestia jego obrocenia się? Dzis kończę 23 tydzien.. wcześniej dawał znac po każdym posiłku A teraz sporadycznie. Nie chce faszerowac się colą cały czas.

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama91 wrote:
    Czy Wasze dzieci też mają spokojniejsze dni? Mój od niedzieli uaktywnia się o wiele rzadziej. Czasami zdarza mu się puknac kilkA razy w brzuch Ale nie tak jak w ubiegłym tygodniu. Nie wiem czy to kwestia jego obrocenia się? Dzis kończę 23 tydzien.. wcześniej dawał znac po każdym posiłku A teraz sporadycznie. Nie chce faszerowac się colą cały czas.
    Ja póki co mam dyskotekę codziennie w brzuchu, a wieczorami to już cały brzuch mi lata. W sobotę kończę 23 tydz .

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama91 wrote:
    Tak, my mamy ostatnio słabsze dni. Ruchy czuje w zasadzie najbardziej jak się położę wieczorem do łóżka

Kama91 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy roznie. Czasem 20, a dzis to xhyba z 5 bylo. Zapytam lekarza w czwartek, ale skoro rosnie zdrowo to chyba ok?

Nalia, Kama91 lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    U mnie ruchy roznie. Czasem 20, a dzis to xhyba z 5 bylo. Zapytam lekarza w czwartek, ale skoro rosnie zdrowo to chyba ok?
    20 dziennie czy na godzinę?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam za tydzień we wtorek. Dostałam wyniki moczu. Wyszły mi ślad ketony i już się naczytałam i stresuje 😭😭😤😤😱😱

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Wizytę mam za tydzień we wtorek. Dostałam wyniki moczu. Wyszły mi ślad ketony i już się naczytałam i stresuje 😭😭😤😤😱😱
    Ja miałam ketony jak bardzo mało jadłam i wymiotowalam w 1 trymestrze. Musiałam jeść coś koło 22 na siłę. Jak zaczęłam jeść normalnie, to ketony zniknęły. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja miałam ketony jak bardzo mało jadłam i wymiotowalam w 1 trymestrze. Musiałam jeść coś koło 22 na siłę. Jak zaczęłam jeść normalnie, to ketony zniknęły. ;)
    Oby tak było jeszcze powtórzę mocz w czwartek. Ale martwi mnie bo często mi się słabo robi jak gdzieś chodzę może rzeczywiście coś z cukrzyca moja siostra miała cukrzycę ciążowa. Ja w zeszłej ciąży byłam na diecie ale to jeszcze cukrzyca ciążowa nie była. Tylko tyle jem tak jak do tej pory nawet trochę mniej ale i po każdym posiłku potrafię przytulać się z miska. No ja ciągle wymiotuję raz mniej raz więcej ale dalej mnie trzyma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 23:33

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Oby tak było jeszcze powtórzę mocz w czwartek. Ale martwi mnie bo często mi się słabo robi jak gdzieś chodzę może rzeczywiście coś z cukrzyca moja siostra miała cukrzycę ciążowa. Ja w zeszłej ciąży byłam na diecie ale to jeszcze cukrzyca ciążowa nie była. Tylko tyle jem tak jak do tej pory nawet trochę mniej ale i po każdym posiłku potrafię przytulać się z miska. No ja ciągle wymiotuję raz mniej raz więcej ale dalej mnie trzyma.
    To może być od wymiotow.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    To może być od wymiotow.
    Oby tak było.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez problemu zapisałam się na szczepienie Moderną na 18.05. ;) Akurat dzień później mam wizytę u gina. :D

Marcelina85 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Jak to jest z tymi przepływami? Zawsze są sprawdzane czy raczej jak dziewczyny mają jakieś problemy w trakcie ciąży? Czy może być wszystko w porządku podczas USG i przepływów się nie sprawdza?

Gosia mysle ze tylko przy połówkowych bo mnie na 1 połówkowych wyszło wszystko ok ale już na drugich właśnie ze z jedna mam cos nie tak🥺 i biorę lekki.

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:

Hej ketony mogą wyjść w moczu jak zje się dużo owoców ;)

Ja jestem zapisana na piątek na Phizera, Pani w rejestracji potraktowała mnie priorytetowo i termin za 2 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 06:50

Marcelina85 lubi tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    20 dziennie czy na godzinę?
    20 dziennie, gdzie tam na godzine. Z corka w 1 ciąży nigdy nie mialam ruchow co godzine. Mialam ruchy np o 15 i potem o 3 w nocy

Nalia lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • blama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalejecie z tymi połówkowymi! 🙂Gratulacje dla wszystkich ja w przyszłym tygodniu. Wczorajsza wizyta super, po infekcji nie ma śladu, z dziadzia wszystko dobrze 🙂 no i skierowanie do diabetologa... Damy radę!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ