Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie wiem, ale sądzę że od kilku chipsów nic nam się nie stanie. Ja jem jak mam jakieś zachcianki. Wiadomo, że nie cała paczka na raz itp. Teraz i pomidory ze sklepu naszpikowane są różnościami, a je jemy.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Do dziewczyn pracujących w większych firmach - jak macie ustawione zwrotki w mailach. Teraz zaczęłam się zastanawiać, jak to ująć "informuje, że od dnia ... Przebywam na dłuższym zwolenieniu...? Dziwnie to brzmi
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
nick nieaktualny
-
Ja nie ustawiłam żadnej zwrotki bo i tak wszyscy wiedzą. nie zajmuje się obsługą klientów itp, mailowalam głównie z podwykonawcami, ktorych jest ograniczone grono
pochwalę się że zamówiłam już komode z przewijakiem. Mogę czekac na nią do 8 miesiaca wiec w końcu się zmotywowalam.
-
Ja byłam na zwolnieniu i moja przełożona zaleciła napisać, że jestem na "extended leave" bez wchodzenia w szczegóły.
Przez ten budyń ciążowy, naszła mnie chęć na budyń i musiałam sobie zrobić! Szczęście, że był ostatni w domu!Magu, Marcelina85 lubią tę wiadomość
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Dreamer wrote:Dziewczyny czy jak wiek przezywalnosci szacują od 24 tygodnia to jest to skończony 24 tc czy 23t1d tez się już zalicza ? Bo ja przyznam ze odliczam.
Ukończony tydzień ciąży a szanse na przeżycie:
23. tydzień ciąży 53 %
24. tydzień ciąży67 %
25. tydzień ciąży82 %
26. tydzień ciąży85 %
27. tydzień ciąży95 %
28. tydzień ciąży96 %
29. tydzień ciąży96 %
30. tydzień ciąży97 %
31. tydzień ciąży97 %
32. tydzień ciąży98 %
Według Twojego suwaka masz ukończony 23 tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 21:00
lestaa lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
lestaa wrote:Martuśka, a czemu wolne miała byś brać? Przecież jak jesteś w ciąży, to pracodawca musi cię zwolnić z obowiązku świadczenia pracy w czasie wykonywania badań, a krzywej nie da się inaczej zrobić.
Ja niedawno chciałam jajka na twardo ugotować. Wlałam wodę do garnka, wsadziłam jajka i wstawiłam.... do mikrofalówki. Po 30 sekundach się zorientowałam i wyjęłam i już normalnie ugotowałam
Po prostu nie korzystam z tego przywileju. I tak traktują mnie ulgowo w pracy, więc nie widzę powodu 😊 zresztą, nawet nie widzę jakby to miało wyglądać? Po dzisiejszej krzywej pół dnia przeleżałam bo nie dałam rady nic zrobić i co chwila kręciło mi się w głowie. Miałabym więc wyjść z pracy na badanie a potem wrócić i jeszcze myśleć i się skupić na czymkolwiek? Mam wolne, korzystam13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Ja tez nie należę do tych osób które wykorzystują wszystko co się im należy. Zdaje sobie sprawę ze dla pracodawcy kobieta w ciąży to ogromne obciążenie finansowe. Najpierw l4, potem zaległe urlopy, nieobecności na dzieci itp. Dużo by wymieniać.
Ja jakoś tej krzywej nie wspominam zle. Nic mi nie było. Zobaczymy co tym razem będzie.
Maj jest bardzo zimny. Pojawiają się jakieś prognozy zd lato może się przesunąć i wrzesień może być upalny. Także chyba trzeba wziąć to pod uwagę szykując ubranka. A jeszcze pewnie cześć z nas urodzi w sierpniu. Zobaczymy
Moj pierworodny daje popalić równo. Chyba wchodzi w trudny wiek 2 lata. Jak widzę jak mi robi na złość to trochę nie martwi wizja dwójki tak małych dzieci. A tu siostra dzwoni dzisiaj i pyta -przygarniesz moje dzieci ? (3i 5 lat) pytam na długo ? A ona - na Zawsze:p także chyba coś jest w powietrzu ze dzieci tak łobuzująmajóweczka83 lubi tę wiadomość
-
Hej hej 😊
Wyniki morfologii marzenie, mocz czysty, tsh 1,35, ft3 i ft4 w widełkach normy jestem super szczęśliwa, bo ostatnio miałam często zawroty głowy i martwiłam się, że anemia wraca, ale nie 🤭
Covida przechodziłam na początku listopada. W marcu robiłam przeciwciała pierwszy raz i miałam ponad 240 ilościowo, a wczoraj czyli w sumie po pół roku od zachorowania mam nadal 90. Więc uważam, że to super wynik i mam pewność już, że nie będę teraz przyjmować szczepionki.
Dreamer z tego co wiem, to jeśli masz przeciwciała po chorobie to dziecko także je dostaje (to działa tak jak szczepionka). Niemniej ja już jestem dużo spokojniejsza, że mogę odpuścić szczepionkę w ciąży. Przyjmę ją po porodzie i z mlekiem przekażę małemu kolejną dawkę, świeżych przeciwciał ✊
Z newsów to przyszła wczoraj nasza nowa suszarka do ubrań. Wyrpobowana i jest boska! Z całego prania oceniłam tylko 3 koszulki dl, które trzeba wyprasować 😍
A dzisiaj jedziemy kupić te tzw pierdółki dla Julka czyli podgrzewacz, butelki, laktator ręczny jakiś, pieluszki flanelowe i tetrowe, Kołyskę dostawną itp
Zostaną tylko koszule do porodu i takie rzeczy typowo dla mnie, które sama muszę wybrać 😄 -
nick nieaktualnyDreamer wrote:Ja tez nie należę do tych osób które wykorzystują wszystko co się im należy. Zdaje sobie sprawę ze dla pracodawcy kobieta w ciąży to ogromne obciążenie finansowe. Najpierw l4, potem zaległe urlopy, nieobecności na dzieci itp. Dużo by wymieniać.
Ja jakoś tej krzywej nie wspominam zle. Nic mi nie było. Zobaczymy co tym razem będzie.
Maj jest bardzo zimny. Pojawiają się jakieś prognozy zd lato może się przesunąć i wrzesień może być upalny. Także chyba trzeba wziąć to pod uwagę szykując ubranka. A jeszcze pewnie cześć z nas urodzi w sierpniu. Zobaczymy
Moj pierworodny daje popalić równo. Chyba wchodzi w trudny wiek 2 lata. Jak widzę jak mi robi na złość to trochę nie martwi wizja dwójki tak małych dzieci. A tu siostra dzwoni dzisiaj i pyta -przygarniesz moje dzieci ? (3i 5 lat) pytam na długo ? A ona - na Zawsze:p także chyba coś jest w powietrzu ze dzieci tak łobuzują
Dreamer a była u Ciebie wczoraj burza/ulewa? Nam tak dała córka popalić wczoraj, że wieczorem już nie miałam siły się do nikogo odezwać. Moja mama pracowała 20 lat w przedszkolach i zawsze mówi, że dzieci czują właśnie zmiany ciśnienia i wtedy są nie do opanowania. Mi się wczoraj potwierdziło, dawno takiej awantury nie zrobiła
Jadę zaraz kupić sobie biustonosz do sukienki na wesele, a o 14.30 mam wizyte, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. -
Dreamer taki czas, u nas dużo zmieniły dłuższe pobyty na placu z młodym, jak się porządnie wybiega na placu to po powrocie do domu jedynie kąpiel, kolacja i już zasypia w locie, my odstawiliśmy też słodycze, zamiast tego częściej robię gofry i naleśniki, nie kupuję batonów, żelków i itp.Ewentualnie lody z dobrej lodziarni. Dzieci piją wodę, żadne soki nie wchodzą w grę.To dużo daje, często zapominamy że cukier dla dziecka to jak kokaina
-
Moja prawie 5 latka to też wulkan energii. 7 godzin w przedszkolu, 2 godziny na placu zabaw i jeszcze 3 godziny w domu szaleje. Ograniczyłam już dawno słodycze, ale nic to nie dało. Taki temperament chyba.
Rok temu na wakacjach w górach codziennie od rana na szlaku. Ciągle chciała wchodzić na najwyższy szczyt, bo była tam wieża widokowa. Jakieś 7 km mieliśmy do szczytu. Wchodziliśmy, ona wchodziła na wieżę i jeszcze biegała tam wkoło. Wracaliśmy do domku około 20.00 to do 22 po ogródku biegała. Mniej więcej co drugi dzień chciało mi się płakać ze zmęczenia.
Panie w przedszkolu nie widzą żadnej nadpobudliwości, a ciocia przedszkolanka pociesza, że największa aktywność fizyczna u dzieci jest między 5 a 6 urodzinami.majóweczka83 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualnyMoja córcia też wulkan energii.
Dzieci to po prostu chyba tak mają
Ja staram się uczyć dzieci dobrych nawyków żywieniowych, wszystkie dzieci piją wodę, jedzą mało słodyczy, ale nie jest łatwo, gdy mieszka się z teściową, która co rusz kupuje słodycze, słodkie deserki, a warzyw mało - mimo, że wie co myślę na ten temat. Jeszcze trochę i będziemy mieszkać sami.
Mam już umówioną wizytę na przyszły tydzień na echo serca do najlepszego specjalisty od kardiologii prenatalnej, co pisałaś KaniaOby wszystko było w porządku.
Dzisiaj słoneczko, zamierzamy korzystać
Kania85 lubi tę wiadomość