Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
O tak suszarka to najlepszy pomysł!
Nasza przyszła w piątek i też już działa. Sharp KD-HHH8S8GW3-PL. Kupiliśmy na promocji o 400 zł taniej. O wiele szybciej trwa cały proces i nie trzeba rozwieszać. Za pierwszym suszeniem nie włączyłam programu antygniecenia, ale za drugim razem już tak i widać ogromną różnicę. Też nad Electroluxem się zastanawiałam, ale wybraliśmy model Sharpa w wyższej klasie energooszczędności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 10:09
Ulaa lubi tę wiadomość
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Benus191 wrote:Dreamer a była u Ciebie wczoraj burza/ulewa? Nam tak dała córka popalić wczoraj, że wieczorem już nie miałam siły się do nikogo odezwać. Moja mama pracowała 20 lat w przedszkolach i zawsze mówi, że dzieci czują właśnie zmiany ciśnienia i wtedy są nie do opanowania. Mi się wczoraj potwierdziło, dawno takiej awantury nie zrobiła
Jadę zaraz kupić sobie biustonosz do sukienki na wesele, a o 14.30 mam wizyte, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
Nie było. Padał deszcz ale to chyba nie to samo.
-
nick nieaktualny
-
hej
a ja stwierdzam, że jeśli mam prawo zrobić badania w trakcie pracy to z tego korzystam. Urlop jest na co innego.
Powiem Wam dziewczyny, że miło się zaskoczyłam. Przedwczoraj w Lidlu przepuściła mnie Pani w kolejce, wczoraj w Biedrze z kolei pan. Chyba mój brzuszek wygląda na ciążowy a nie spasionyDo tego byłam w pracy wczoraj, gdzie od stycznia nie było mnie w centrali - to koleżanki chwaliły, że dobrze wyglądam.
Ciekawe jak moja morfologia, łykam 1 tabletkę żelaza zamiast dwóch ale też piję ten zakwas, mam nadzieję, że coś podskoczyło.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Dziewczyny, w Diagnostyce powiedzieli, że mogę przynieść glukozę smakową. Wiem, że różne opinie tu padały - że można, że nie można, że dla wyników lepiej zwykła, że zwykła jest bardzo niedobra itp. Ostatecznie brałyście smakową czy zwykłą? Nie miałam nigdy tego badania. Wzięłabym chyba zwykłą, ale boję się czy dam radę wypić. Choć ogólnie jestem mało wybredna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 11:37
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Menina wrote:Dziewczyny, w Diagnostyce powiedzieli, że mogę przynieść glukozę smakową. Wiem, że różne opinie tu padały - że można, że nie można, że dla wyników lepiej zwykła, że zwykła jest bardzo niedobra itp. Ostatecznie brałyście smakową czy zwykłą? Nie miałam nigdy tego badania. Wzięłabym chyba zwykłą, ale boję się czy dam radę wypić. Choć ogólnie jestem mało wybredna
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też biorę zwykłą, tak niby polecają. Będę miała pierwszy raz to badanie, ale damy radę ☺️
Ula jak masz teraz przeciwciał 90, a miałaś ponad 200 w maju to do porodu już dawno będziesz miała zero, tak samo dziecko. Więc tu raczej nie miej złudzeń.
Cudowna jest ta pogoda, ciepło ale nie za gorąco. I słońce świeci. Jak dla mnie może być takie całe lato 😅31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Też biorę zwykłą, tak niby polecają. Będę miała pierwszy raz to badanie, ale damy radę ☺️
Ula jak masz teraz przeciwciał 90, a miałaś ponad 200 w maju to do porodu już dawno będziesz miała zero, tak samo dziecko. Więc tu raczej nie miej złudzeń.
Cudowna jest ta pogoda, ciepło ale nie za gorąco. I słońce świeci. Jak dla mnie może być takie całe lato 😅
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Coś jest na rzeczy, bo moja córka też dzisiaj zrobiła straszną historię bez powodu. Chyba faktycznie ciśnienie ma wpływ, bo takie akcję pojawiły się od poniedziałku, gdy zaczęło lecieć ostro w dół. Z cukrem też może być związek. Pierwsza histeria 2 dni temu była po tym jak najadła się ciasta, które przynieśli Dziadkowie, a dziś chciała żebym jej dała musli, nasypałam jej na blat, a ona wyjadła same rodzynki i chciała jeszcze. Dosypalam tak kilkakrotnie i w końcu powiedziałam dość, bo chciałam żeby zjadła przed drzemką coś konkretnego...no i się zaczęło - wrzask, płacz, gile z nosa, piski 😭 Nie pocieszyło jej nawet kiedy dla odmiany zaproponowałam banana i suszoną śliwkę, które zawsze uwielbiała. Aż w końcu zasnęła i po drzemce cała w skowronkach 🙂 jeszcze 3 miesiące do drugich urodzin, a pewnie bunt zacznie się na dobre gdy pojawi się konkurencja..."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Ja mam od ponad roku pralko-suszarkę i też uważam, że to genialny wynalazek! Zwłaszcza gdy trzeba regularnie prac te wszystkie dziecięce drobiazgi. My i tak musieliśmy kupić pralkę, więc postanowiliśmy zainwestować w taką 2w1, żeby nie trzeba było przekładać, bo z dzieckiem trudniej o tym pamiętać. Tylko kiedy mam kilka rzeczy, których nie można suszyć, włączam program bez szuszenia, wyciągam te pojedyncze ciuchy i dopiero suszę. Też byłam zaskoczona, że tak mało się to wszystko gniecie. Jak się wyjmie gorące i poskłada, to są idealnie suche, do włożenia do szafy. Ja mam model Samsung WD90J6A10AW."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Marcelina85 wrote:Ja mam od ponad roku pralko-suszarkę i też uważam, że to genialny wynalazek! Zwłaszcza gdy trzeba regularnie prac te wszystkie dziecięce drobiazgi. My i tak musieliśmy kupić pralkę, więc postanowiliśmy zainwestować w taką 2w1, żeby nie trzeba było przekładać, bo z dzieckiem trudniej o tym pamiętać. Tylko kiedy mam kilka rzeczy, których nie można suszyć, włączam program bez szuszenia, wyciągam te pojedyncze ciuchy i dopiero suszę. Też byłam zaskoczona, że tak mało się to wszystko gniecie. Jak się wyjmie gorące i poskłada, to są idealnie suche, do włożenia do szafy. Ja mam model Samsung WD90J6A10AW.
Czyli taka 2w1 tez się sprawdza. Bo słyszałam ze średnio a ja nie mam miejsca na dwa urządzenia. Czy dokładnie dosusza tak D można do szafy wkładać ?
każdy kto ma suszarkę to mówi ze już by nie oddał. Ja ledwo rozwiesze pranie na suszarce to kilku minutach mi syn wszystko zwali. I tak się bawimy kilka razy dziennie. -
Marcelina85 wrote:Coś jest na rzeczy, bo moja córka też dzisiaj zrobiła straszną historię bez powodu. Chyba faktycznie ciśnienie ma wpływ, bo takie akcję pojawiły się od poniedziałku, gdy zaczęło lecieć ostro w dół. Z cukrem też może być związek. Pierwsza histeria 2 dni temu była po tym jak najadła się ciasta, które przynieśli Dziadkowie, a dziś chciała żebym jej dała musli, nasypałam jej na blat, a ona wyjadła same rodzynki i chciała jeszcze. Dosypalam tak kilkakrotnie i w końcu powiedziałam dość, bo chciałam żeby zjadła przed drzemką coś konkretnego...no i się zaczęło - wrzask, płacz, gile z nosa, piski 😭 Nie pocieszyło jej nawet kiedy dla odmiany zaproponowałam banana i suszoną śliwkę, które zawsze uwielbiała. Aż w końcu zasnęła i po drzemce cała w skowronkach 🙂 jeszcze 3 miesiące do drugich urodzin, a pewnie bunt zacznie się na dobre gdy pojawi się konkurencja...