Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po drugiej dawce szczepienia, dzisaj rano miałam. Także dzisiejszy dzień leżę i pachne 😛
Szwagierka o której wam opowiadałam że młody na koniec przestawił się głową w górę miała skorcze w weekend i w uck powiedzieli że musi mieć przyspieszona cesarkę bo ma wysokie ciśnienie (wcześniej nie miała problemów). Na szczęście jej profesor wczoraj ja zbadał, dziś położył już na oddział i jutro będę ciocia 😁 maluszek z niego bo 2.8 kg (jak na ojca który ma 2 metry a mama 175 to dosyć mało:D).
Co do wyprawki, będę kompletować powoli za tydzień. Ma przyjechać jeszcze chrzestna z ciuchami od kuzynki. I wtedy będę powoli szykować pokój itd 😊
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Dreamer wrote:Dziewczyny powodzenia. Ale macie termin obrony. Sama końcówka ciąży. Ale przynajmniej będą dla Was bardziej przyjaźni. Kto by kobietę w ciąży stresował
Ja wstałam z bólem głowy. Malutka coś spokojna. Bierzemy się za ogarniania życia -
Marcia86 wrote:Hej dziewczyny, ale tu cisza
. Jak tam Wasze wyprawki? Ja wczoraj spędziłam pół dnia na czytaniu internetu, wyszukiwaniu i zamawianiu tego czego mi brakuje. W tym tygodniu już chce spakować torbę
Ulaa, Anulka trzymam kciuki -
Powodzenia dziewczyny
pamiętajcie, że to tylko formalność
ja wczoraj przyjęłam pierwsza dawkę pfeizera. Byłam w szoku, że tak szybko poszlo. Jeszcze zostałam pierwszy raz przepuszczona w kolejce. I nikt nie robił problemów, nie chcieli jednak zaświadczenia od lekarza prowadzącego. Gorączki nie bylo, jedynie standardowy bol reki. Kolejna dawka po 3 tygodniach
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia na obronach.
Ja broniłam się dwa dni po powrocie z podróży poślubnej. Między ślubem a wylotem w podróż składałam pracę magisterską, w podróży poślubnej czytałam pracę w samolocie i na basenieAle takie wydarzenia człowiek o wiele lepiej pamięta.
Dzisiaj rzeczywiście jest bardziej gorąco i u mnie. Z wyprawki mam wyprane i wyprasowane najmniejsze ciuszki, więc mogę coś do wyprawki wybrać
Powoli ogarniam część kosmetyczną, w tym tygodniu planuję dokonać zamówień brakujących rzeczy i niebawem też skompletuję wszystko do walizki, wolę wcześniej niż za późno.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Mi do kupienia zostało kilka pierdółek typu majtki siateczkowe, płatki kosmetyczne plus fotelik. Fotelik może w tym tygodniu zamówimy. Ja już wybrałam tylko muszę jeszcze mężowi pokazać do akceptacji. No i od wczoraj wzięłam się za robienie miejsca dla dziecka i rzeczy dla dziecka. Koszmar ile rzeczy się "posiada", w gruncie rzeczy niepotrzebnych.
-
Ja ciuszków jeszcze nie zaczęłam prać, bo chcę najpierw pralkę wyczyścić, co może dzisiaj uda mi się zrobić. Ale jak będzie z prasowaniem to nie wiem. Najchetniej zrobiłabym to w nocy, ale nie mam takiego miejsca, w którym mogłabym to robić nie budząc wszystkich.
No i trochę się zaczęłam martwić, że nie mam bodziaków na krótki rękaw w tych najmniejszych rozmiarach, a skoro indukcja w drugiej połowie sierpnia to szanse na upały są spore.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 10:22
-
Powodzenia na obronach!
U nas w weekend było chłodniej i udało mi się ogarnąć ubranka dla małej. Teraz wszystko czeka w komodzie. Do dokupienia zostały mi tylko jakieś kremy do pupy.
Młoda się obróciła i jest chyba znowu poprzecznie. Ruchy czuję bardziej wewnętrznie i o wiele mniej energiczne. Ale są na całe szczęście.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Martka89 wrote:Dziewczyny mam lekko grudkowatą, serowata wydzielinę. Podejrzewam grzybice, po południu mam lekarza.
Czy któraś miała podobnie? Jakie leczenie i z jakim skutkiem zastosowano??a dodatkowo to po leczeniu wymienić ręczniki, pościel. Dobrze wyprać bieliznę i się wietrzyć
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
nick nieaktualnyMagu wrote:Ja ciuszków jeszcze nie zaczęłam prać, bo chcę najpierw pralkę wyczyścić, co może dzisiaj uda mi się zrobić. Ale jak będzie z prasowaniem to nie wiem. Najchetniej zrobiłabym to w nocy, ale nie mam takiego miejsca, w którym mogłabym to robić nie budząc wszystkich.
No i trochę się zaczęłam martwić, że nie mam bodziaków na krótki rękaw w tych najmniejszych rozmiarach, a skoro indukcja w drugiej połowie sierpnia to szanse na upały są spore.
Pralke czyscilam w sobote wlasnie. Z tymi bodziakami na krótki rękaw to myślę, ze spokojnie - upał sierpniowy to nie jest to samo co lipcowy, rano i wieczorem czuć już jesiennie powietrze, a noworodkowi jeszcze nie maja takiej termoregulacji, wiec na dlugi rekaw ubranko winno być OK. Jak sie okaże, ze mało masz to dokupić w promocji, bo prawie się będzie lato kończyło.
Masz świętą rację z tymi rzeczami, które się "posiada". Zwalniałam komodę, więc cześć dokumentów np popakowałam i poprosilam męża, żeby przejrzał co mamy w kartonach na górze garderoby - jak znaleźliśmy kryształową karafkę, której nigdy nie widziałam na oczy to się załamałam. Niesamowite ilości tego wszystkiego. -
lestaa wrote:Może to być grzybica, dobrze że masz wizytę. Ale grzybica w ciąży to częsta sprawa. Lekarz przepisze leki, będziesz je brała i tyle. Ważne, aby leczyć partnera jak jesteś aktywni
a dodatkowo to po leczeniu wymienić ręczniki, pościel. Dobrze wyprać bieliznę i się wietrzyć
-
Magu wrote:Ja ciuszków jeszcze nie zaczęłam prać, bo chcę najpierw pralkę wyczyścić, co może dzisiaj uda mi się zrobić. Ale jak będzie z prasowaniem to nie wiem. Najchetniej zrobiłabym to w nocy, ale nie mam takiego miejsca, w którym mogłabym to robić nie budząc wszystkich.
No i trochę się zaczęłam martwić, że nie mam bodziaków na krótki rękaw w tych najmniejszych rozmiarach, a skoro indukcja w drugiej połowie sierpnia to szanse na upały są spore.
Magu masz jakąś sprawdzoną metodę na czyszczenie pralki? ja mam ze swoją problem,nie potrafię wyczyścić dobrze tej uszczelki, gdzieś się zbierają te mydliny i strasznie śmierdzi, już się zastanawiam czy są firmy które przyjeżdżają i czyszczą rozkręcając pralkę na części.A może jakiś extra preparat? -
Martka89 wrote:10 dni temu skończyłam brać augmentin na bakterie w moczu. I stosowałam luteinę dopochwowa. Podejrzewam, ze wszystko razem sie przyłożyło…. Nie współżyje już odkąd wykryto mi te problemy wszystkie 🙈
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ja z wyprawki mam tylko ubranka. Muszę je w końcu poprać i poprasować, tylko nie wiem kiedy to zrobię.
Wczoraj się przeforsowałam, bo sprzątałam mieszkanie które chcemy sprzedać. Mąż oczywiście ma dwie lewe ręce do takich rzeczy... W nocy miałam bolesne skurcze, ale minęły po no spie i duphastonie. Pewnie to te Braxtona Hicksa, albo z przepracowaniaNiestety nie mam żadnej pomocy
Dziś leżę i nic nie robię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 10:56
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Ooo po Augumentinie w poprzedniej ciąży miałam straszną grzybicę. Dobrze, że masz dziś wizytę, bo ja ratowałam się wtedy globułkami baz recepty, a od gin dostałam Nystatyne.
Pomogła ci ta nystatyna?
Nie zaszkodziła ta infekcja w żaden sposób dziecku anu szyjce….? Boje się powikłań, bo mam jednego wcześniaka. -
Kania85 wrote:Magu masz jakąś sprawdzoną metodę na czyszczenie pralki? ja mam ze swoją problem,nie potrafię wyczyścić dobrze tej uszczelki, gdzieś się zbierają te mydliny i strasznie śmierdzi, już się zastanawiam czy są firmy które przyjeżdżają i czyszczą rozkręcając pralkę na części.A może jakiś extra preparat?
-
Kiedyś brałam Augmentin i inne antybiotyki jak miałam zapalenie płuc. Flora bakteryjna została całkowicie wyniszczona i miałam grzybicę stulecia.
Martka89, ogólnie grzybice, to nie infekcje bakteryjne, więc nie są takie niebezpieczne. Jak u Ciebie to kwestia kilku dni od antybiotyku, to wiadomo jaka przyczyna grzybicy.
Dobry lek powinien przynieść bardzo szybko ulgę, ale aby finalnie wytłuc grzyba, to trzeba całe leczenie przejść.
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka