Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam spadek formy i to spory. A gdzie tu do końca?
Ja nie mam zdjęć w 3D. Zawsze o tym zapominam. Ale z tego co wiem, to bajer taki dla rodziców. Muszę Spytać czy można przełączyć i zobaczyć młodego w innym ujęciu.
Za tydzień wizyta.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Gosiaaak wrote:Nam położna mówiła że jak są skurcze które bolą to jechać do szpitala. Tym bardziej jak trwały 4 godziny 😱
Mój młody ułożony jest poprzecznie i brzuch rośnie do przodu. Jak się układa to mnie boli. Szczególnie w nocy. Chciałabym żeby się odwrócił, bo to ciągnięcie jest nieprzyjemne. I oczywiście dokładnie wiem gdzie ma głowę, pupę i całą resztę. Normalnie czuć przez skórę.
Dziewczyny robicie badanie 3 trymestru prenatalne 3d? Mam do wyboru klasycznie 2d lub 3d ale wtedy trzeba dopłacić 100 zł. I się tak zastanawiam. Chodzi tylko o ładne ujęcia? Bo takie to ja mam z drugiego trymestru i w sumie jakoś mnie to nie rajcuje 😅 -
nick nieaktualnyNalia wrote:Ja się mecze w upały. Strasznie mi się pocą uda, pachwiny i tyłek. W efekcie po chwili na dworze mam mokrą bieliznę.
Hehe ja po 3 razy dziennie majtki przebieramtaki urok letniej ciąży, nic nie poradzimy. Oby nic gorszego się nie działo
-
Ja mam już wszystko w zasadzie gotowe, wyprane i wyprasowane czeka w szufladach. Zostało mi dokupić tylko linomag do pupy, pampersy i mleko modyfikowane na początek, gdybym znowu nie miała mleka.
Torbę spakuję pod koniec lipca, bo czeka nas jeszcze jeden wyjazd do rodziny.
U nas dzisiaj i jutro upalnie, już moje nogi to odczuwają. W dodatku rwa kulszowa promieniuje na pachwinę, więc każde wstawanie z łóżka czy zmiana pozycji w nocy to wielka masakra.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Gosiaaak wrote:Nam położna mówiła że jak są skurcze które bolą to jechać do szpitala. Tym bardziej jak trwały 4 godziny 😱
Mój młody ułożony jest poprzecznie i brzuch rośnie do przodu. Jak się układa to mnie boli. Szczególnie w nocy. Chciałabym żeby się odwrócił, bo to ciągnięcie jest nieprzyjemne. I oczywiście dokładnie wiem gdzie ma głowę, pupę i całą resztę. Normalnie czuć przez skórę.
Dziewczyny robicie badanie 3 trymestru prenatalne 3d? Mam do wyboru klasycznie 2d lub 3d ale wtedy trzeba dopłacić 100 zł. I się tak zastanawiam. Chodzi tylko o ładne ujęcia? Bo takie to ja mam z drugiego trymestru i w sumie jakoś mnie to nie rajcuje 😅
Wiesz.. Mówią tak też, bo w większości do szkoły rodzenia chodzą pierworódki, które nie wiedzą jak odróżnić skurcze porodowe do bh.. Ja już coś tam wiem i wczoraj jakby po kąpieli nie ustąpiło to bym pojechała. Ustąpiły więc poszłam spać 😄 -
Ja w zasadzie kupione mam prawie wszystko, ale wszystkie ciuszki w kartonach jeszcze popakowane, czekają na pranie i prasowanie. Musimy jeszcze jednej szafki się pozbyć, żeby zrobić miejsce na kosz Mojżesza. Walizka prawie spakowana, poza ciuszkami. W tym tygodniu mają być upały, ciuszki będą przynajmniej szybko schnąć, gorzej z prasowaniem.
-
Ja spakuje się do szpitala ale jeszcze planuje jeden wyjazd na kilka dni nad jezioro. Po powrocie szykuje walizkę.
Co do cc. Ja miałam z przymusu. Łatwo nie było. Rana bardzo boli bo to głębokie cięcia a leki przeciwbólowe ograniczone. Nie można nic jeść dwa dni a leki przeciwbólowe co dwie godziny obowiązkowo żeby nie zaczęło bolec bardziej bo potem to ciężko opanować. Ja mam słaby żołądek wiec żywienie się tylko tabletkami to dla mnie kiepska sprawa. I broń Boże aby się nie przeziębić bo kaszel po cc to droga przez mękę. Uwierzcie mi na słowo. Ja narzekałam do lekarza na cc to on mi mówi ze nie ma reguły. Cześć kobiet tak zle przechodzi SN ze cc to pikus. U mnie w rodzinie są łatwe porody wiec ja żałowałam ze nie mogłam spróbować. Choć mam wrażenie ze ja do SN nie jestem stworzona. Jestem bardzo wąska i sobie tego poprostu nie wyobrażam.
A z fotelikami do auta to nie jest łatwa sprawa. Zajmują bardzo dużo miejsca. Jak będzie łupina to tez się będę wciskać do środku a jak dwa foteliki to już chyba nie bardzo. Prowadząc to lepiej mieć niemowlaka w łupinie z przodu. Ja mojego syna tak głaskałam cała drogę bo mi wył w niebogłosy. Oby drugie było podróżnikiem:p i to kupowanie fotelików jak się ma dwójkę dzieci to tez kiepska sprawa. Cztery foteliki to nie lada wydatek.
U mnie spadek formy. Fizycznej i psychicznej. Mąż mnie wkurza byle czym. A tu jeszcze zaczęłam przeglądać ubrania po synu. Nie wiem co robić z niepotrzebnymi. Tyle prania i prasowania. Ehhh -
Hej
my dziś mieliśmy ostatnie prenatalne. Wszystko w porządku. Mały waży 1,9 kg i obrócił się już główką w dół. Przy okazji wybraliśmy wozek, który chcemy -muuvo quick 3.0 a w sobotę jedziemy po fotelik.
Pierwsza tura ubranek już wyprana:)
P.s. dziewczyny że Szczecina, jak Wy żyjecie w tym mieście teraz? Nie było mnie tu 2 miesiące a wszystko jest tak rozkopane... współczujęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 15:42
Kania85, Tusianka, majóweczka83, Nalia, Etoilka, Mama Trójki lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, to trudny dla mnie czas, nawet bardzo.Chyba potrzebuję wsparcia.Wczoraj nasiliła mi się znowu biegunka, wieczorem poleciałam do toalety i po podtarciu wyleciało mi z pochwy trochę wody(lub wodnistej wydzieliny)cholera wie.Była bezbarwna i bardzo rzadka jak woda.Potem szybko się położyłam i już nic się na szczęście nie lało, ale jestem przerażona, że to wody się sączą.W ciągu dnia dzisiaj nic nie leci, zrezygnowałam nawet z wkładek aby lepiej czuć czy robi się mokro.Teraz mam paranoję jakąś że brzuch mniejszym ,że może od dawna sączą się i nie czułam tego. Masakra.Zamówiłam już papierki lakmusowe w zakresie ph 4,0-7,0 takie niby specjalne dla lekarzy do badania wewnątrz pochwy. Umówiłam się na kontrolę na jutro 21.00Jak powtórzy się i znowu poczuję wodę to chyba pojadę jednak na IP
-
Jest źle. Od nocy krwawię, niewydolność Szyjki macicy,ma 8 mm, do tego dziecko hipotrofik. Ginekolog powiedziała że czekamy aż się zacznie poród i CC. Dziś 29+4 ☹️
Jestem na sali z dziewczyną w ciąży bliźniaczej i ona bardzo chce już urodzić
Ma mieć cięcie za tydzień w 32+3 i narzeka że jeszcze tyle dni. Do tego pali papierosy w łazience.
Jaka to niesprawiedliwość. Ja nie chcę rodzić ona chce już.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Kania dobrze że jutro masz wizytę pij dużo, oprócz pomidorówki z marchewką i ryżem, jeszcze banany mogą pomóc, wypoczywaj i może warto na IP jeśli nie zauważysz poprawy.
Opóźniona trzymaj się dzielnie, jeszcze trochę, pamiętaj że dbałaś o swoje dziecko i nie porównuj, napewno więcej ono zyskało nawet jeśli trzeba rozwiązać ciążę wcześniej. Wszystko dla dobra dziecka, zdrówka Wam życzę!
Kania85 lubi tę wiadomość
-
Opozniona,bardzo mocne kciuki za Was! Trzymajcie sie dzielnie. Maluszek juz dostal sterydy. Musi byc dobrze
Jestesmy z Toba myslami.
21.08.21 Liam2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
opóźniona wrote:Jest źle. Od nocy krwawię, niewydolność Szyjki macicy,ma 8 mm, do tego dziecko hipotrofik. Ginekolog powiedziała że czekamy aż się zacznie poród i CC. Dziś 29+4 ☹️
Jestem na sali z dziewczyną w ciąży bliźniaczej i ona bardzo chce już urodzić
Ma mieć cięcie za tydzień w 32+3 i narzeka że jeszcze tyle dni. Do tego pali papierosy w łazience.
Jaka to niesprawiedliwość. Ja nie chcę rodzić ona chce już.
Trzymam kciuki za Was!
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Opóźniona, jesteś w bardzo dobrym szpitalu, dostałaś sterydy. Trzymamy kciuki, aby było dobrze!
Ogólnie niedawno miałam badanie dna oka w ramach Luxmedu, oczywiście skierowali do Poradnii Siatkówki Luxmed - nomen omen dodatkowo płatnej. Wzięłam i się zdenerwowałam i stwierdziłam, że skoro jestem w ciąży to będę próbowała na NFZ, bo kiedy jak nie teraz.
Po dzisiejszej wizycie u okulisty dostałam skierowanie na fotokoagulację siatkówki. Czy któraś z Was miała?09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Ojej opóźniona przykro mi, że musisz się z tym mierzyć.Dziwne jest to, że określili maluszka na hipotrofika,waga wydaje się być ok.Lekarze pewnie najlepiej wiedzą co robić, czasami lepiej jest urodzić szybciej niż trzymać dzieciątko w nieoptymalnych warunkach gdy coś się dzieje.Trzymam kciuki za Was