Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam + 8 kg
Jem wszystko na co mam ochotę. Słodyczy nie jadam, tylko gorzką czekoladę i jak coś sama w domu upiekę. No i od święta lody sorbetowe.
Z książek o wychowaniu to ja bardzo polecam: "13 rzeczy, których nie robią silni psychicznie rodzice", i jest o przedszkolakach i o nastolatkach.majóweczka83 lubi tę wiadomość
-
Miał być dziś lepszy dzień a ja znów załamka. Znowu mam jakiś dół psychiczny, łatwo wpadam w płacz. Dziś też
dowiedziałam się że egzamin ze specjalizacji mojej mam 29.09. 😭 niestety jest w Warszawie a ja jestem z południa Polski. miałam nadzieję na listopad lub chociaż październik. Bardzo mi smutno z tego powodu, bardzo liczyłam że pojadę z całą grupą swoją i to zdam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 09:50
-
Mi przybyło 11kg ale w ostatnich 3 tygodniach tylko kilogram. Więc nawet się cieszę, znaczy że młody wszystko pochłania i nie zostawia mamusi tłuszczu 😛 mam nadzieję że jak urodzę to szybko zejdzie.
Marghe lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
nick nieaktualnyGosiaaak wrote:Mi przybyło 11kg ale w ostatnich 3 tygodniach tylko kilogram. Więc nawet się cieszę, znaczy że młody wszystko pochłania i nie zostawia mamusi tłuszczu 😛 mam nadzieję że jak urodzę to szybko zejdzie.
ZejdzieZwłaszcza jak się karmi piersią to szybko waga leci w dół.
-
nick nieaktualnyjuż po usg
Mały waży 1400 g i wszystko z nim dobrze. Jest na 50 centylu, więc taki średniaczek.
dostałam śliczne zdjęcie w 4d, jest bardzo podobny do córki. Jutro wizyta normalna, to będzie sprawdzona szyjka i wszystko inne, więc trochę spokoju.
Nalia, nat87, Tusianka, Etoilka, Marghe, lestaa, Magu, Kama91, Kania85, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Gosiaaak wrote:Nie martw się na tym etapie jeszcze wizyty co 4 tygodnie to norma ☺️ one dopiero później się zwiększają.1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Benus, super, że wszystko dobrze!
Ja mam pytanie do Ciebiedlaczego teraz planujesz rodzić w Uniwersyteckim? Złe doświadczenia z Ujastkiem?
Ja planuję rodzić w Siemiradzkim, ale tak pytam, jakby się coś podziało wcześniej i trzeba by było jechać do szpitala z 3 st. referencyjności.
-
nick nieaktualnyEtoilka wrote:Benus, super, że wszystko dobrze!
Ja mam pytanie do Ciebiedlaczego teraz planujesz rodzić w Uniwersyteckim? Złe doświadczenia z Ujastkiem?
Ja planuję rodzić w Siemiradzkim, ale tak pytam, jakby się coś podziało wcześniej i trzeba by było jechać do szpitala z 3 st. referencyjności.
Jeśli chodzi o opiekę nad dzidziusiem to nie mam nic do zarzucenia Ujastkowi, zrobili ratującą życie cesarkę w 2 minuty a potem taki komplet badań, że nie musiałam już nigdzie jeździć z córeczką.
Natomiast nie podoba mi się opieka nad kobietą, wypuścili mnie do domu z hemoglobiną 6,5, crp 200 i gorączką. Kiedy do nich wróciłam na ip, bo z rany rała się ropa, gorączka rosła i zatrzymały się odchody poporodwe to dostałam radę, żeby brać paracetamol i mniej sie denerwować, bo gorączka ze stresu.
Zrobiłam badania krwi prywanie i na drugi dzień byłam już na sorze w uniwersyteckim gdzie od razu dostałam antybiotyk. Miałam zakażenie gronkowcem, paciorkowcem, zakażenie dróg moczowych. 7 antybiotyków przez pierwsze 2 miesiące życia córki. Karmienie piersią poszło się je..., hamowałam farmakologicznie.
W ujastku wiedzieli, że jest jakaś infekcja, bo dostałam jedną kroplówkę z antybiotykiem ale nikt mi nie powiedział na co, mimo że pytałam. Nie sprawdzili nic potem, wypisali do domu i radź sobie.
Jakoś nie chce tam wracać.
Teraz jestem pod opieką profesora z uniwersyteckiego i mam nadzieje, że będzie inaczej. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny polecacie jakis niedrogi, najlepiej caly miekki, bez fiszbin i wkladek, biustonosz o duzej rozmiarowce pod biustem?
Zostały mi w sumie dwa biustonosze, ktore mnie nie uwierają i nie nadążam z praniem. Nie chcę teraz inwestować w cos drogiego, bo nie wiadomo jak z rozmiarem po porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 15:29
-
Hej 🙃
My po wizycie. Szyjka zamknięta i uformowana. Długa na 3 cm, trochę się skróciła ale lekarz mówił że długość poprawna.
Wszelakie przepływy i ilość wód całkowicie prawidłowa.
Małemu sprawdził serce, mózg, nerki żołądek, dl. kości udowej itp. i wszystko całkowicie prawidłowe. 🙃 Z tego co widzę Bąbel ma już 2187 g. Kawał chłopa 🥰
Pytałam czy jest szansa na ładne zdjęcie w 3D, ale dwie nogi miał przy buzi, a dodatkowo jedna rączkę więc nie bylo podglądu w 3d.Magu, Mum2b, Tusianka, lestaa, Etoilka, Kama91, majóweczka83 lubią tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ja mam wizyty co 4 tygodnie od początku. Jakoś jestem teraz w miarę spokojna. Mała się rusza czas. Wszystkie prenatalne za mną. Wiec liczę ze tylko sobie spokojnie rośnie.
Ja mam 10 kg na plusie. Ale od trzech tygodni waga stanęła. W tamtej ciąży odwrotnie. Mało tyłam. W ostatnich miesiącach przywaliłam dość konkretnie. I ciężko mi to było zrzucić. W sumie to nie zrzuciłam mimo karmienia 14 mscy. Wiec myśle ze wag ładnie spada ale jak jest to opuchlizna i woda a jak się faktycznie przytyje to już nie jest to takie proste. -
Melduję się po wizycie.
Dziś 31+3, mała waży około 1800g.Wszystkie przepływy prawidłowe, leży głowa w dół.
Nie mam niestety fotki, bo siedziała buzią w stronę kręgosłupa.
Poziom wód Afi = 11, ostatnio było 12. Więc w sumie tylko to mnie zastanawia, czemu wody spadły, ale wg gin są w normie.lestaa, Magu, Etoilka, Tusianka, Kama91, Mimi__, Mum2b, majóweczka83 lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Melduję się po wizycie.
Dziś 31+3, mała waży około 1800g.Wszystkie przepływy prawidłowe, leży głowa w dół.
Nie mam niestety fotki, bo siedziała buzią w stronę kręgosłupa.
Poziom wód Afi = 11, ostatnio było 12. Więc w sumie tylko to mnie zastanawia, czemu wody spadły, ale wg gin są w normie.
1800 to ładna wagaSą takie upały, że może wolniej się wody płodowe produkują, bo jednak dużo zużywamy dla własnego organizmu.
Nalia lubi tę wiadomość
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
nick nieaktualnyJa też już po wizycie u ginekologa. Młoda głową do góry a w takim przypadku lekarz mówi że pomiar wagi nie ma żadnego sensu, więc mam się nie przejmować 70 percentylem. Dostałam skierowanie na ponowne HIV, toxo i WR i kolejna wizyta za miesiąc już z posiewem na GBS. Rany, to już na prawdę idzie ku końcowi 🤭
Co ciekawe pytam czy mam się szczepić na krztusiec, to on nie widzi korzyści takiego szczepienia i że to tylko nabijanie kasy producentom.
No nic, rośniemy dalej. W Trójmieście gorąco jak w piekle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 19:09
Tusianka, Etoilka, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Mimi__ wrote:Ja też już po wizycie u ginekologa. Młoda głową do góry a w takim przypadku lekarz mówi że pomiar wagi nie ma żadnego sensu, więc mam się nie przejmować 70 percentylem. Dostałam skierowanie na ponowne HIV, toxo i WR i kolejna wizyta za miesiąc już z posiewem na GBS. Rany, to już na prawdę idzie ku końcowi 🤭
Co ciekawe pytam czy mam się szczepić na krztusiec, to on nie widzi korzyści takiego szczepienia i że to tylko nabijanie kasy producentom.
No nic, rośniemy dalej. W Trójmieście gorąco jak w piekle.❤Ada&Pola❤