X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Z wagą to ja już nie wytrzymam, ciągle mnie oszukuje 🤣
    Pokazuje coraz więcej haha 🤣
    Teraz mam +11 kg od początku ciąży
    Ja też +11kg, załamka. 😂

Ulaa lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wyższe tętno gdzieś od miesiąca, zazwyczaj miała 60-70, a teraz 75-85.
    Ciśnienie w domu ok 110/60.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam + 8 kg :) Jem wszystko na co mam ochotę. Słodyczy nie jadam, tylko gorzką czekoladę i jak coś sama w domu upiekę. No i od święta lody sorbetowe.

Z książek o wychowaniu to ja bardzo polecam: "13 rzeczy, których nie robią silni psychicznie rodzice", i jest o przedszkolakach i o nastolatkach. ;)

majóweczka83 lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał być dziś lepszy dzień a ja znów załamka. Znowu mam jakiś dół psychiczny, łatwo wpadam w płacz. Dziś też :( dowiedziałam się że egzamin ze specjalizacji mojej mam 29.09. 😭 niestety jest w Warszawie a ja jestem z południa Polski. miałam nadzieję na listopad lub chociaż październik. Bardzo mi smutno z tego powodu, bardzo liczyłam że pojadę z całą grupą swoją i to zdam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 09:50

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami powodzenia na wizycie 😘

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przybyło 11kg ale w ostatnich 3 tygodniach tylko kilogram. Więc nawet się cieszę, znaczy że młody wszystko pochłania i nie zostawia mamusi tłuszczu 😛 mam nadzieję że jak urodzę to szybko zejdzie.

Marghe lubi tę wiadomość

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Mi przybyło 11kg ale w ostatnich 3 tygodniach tylko kilogram. Więc nawet się cieszę, znaczy że młody wszystko pochłania i nie zostawia mamusi tłuszczu 😛 mam nadzieję że jak urodzę to szybko zejdzie.

Zejdzie :) Zwłaszcza jak się karmi piersią to szybko waga leci w dół. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już po usg :) Mały waży 1400 g i wszystko z nim dobrze. Jest na 50 centylu, więc taki średniaczek.

dostałam śliczne zdjęcie w 4d, jest bardzo podobny do córki. Jutro wizyta normalna, to będzie sprawdzona szyjka i wszystko inne, więc trochę spokoju.

Nalia, nat87, Tusianka, Etoilka, Marghe, lestaa, Magu, Kama91, Kania85, majóweczka83 lubią tę wiadomość

• Marghe Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Nie martw się na tym etapie jeszcze wizyty co 4 tygodnie to norma ☺️ one dopiero później się zwiększają.
    W sensie kiedy? Później bo wizytę mam na 35 tydzień i to bo przełożyłam a miałam na 36 tydzień później zapis do szpitala tylko. mi zostaje. Dlatego widząc wasze komentarze myslalam ze wy już chodzicie częściej

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus, super, że wszystko dobrze!
    Ja mam pytanie do Ciebie :) dlaczego teraz planujesz rodzić w Uniwersyteckim? Złe doświadczenia z Ujastkiem?
    Ja planuję rodzić w Siemiradzkim, ale tak pytam, jakby się coś podziało wcześniej i trzeba by było jechać do szpitala z 3 st. referencyjności.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Benus, super, że wszystko dobrze!
    Ja mam pytanie do Ciebie :) dlaczego teraz planujesz rodzić w Uniwersyteckim? Złe doświadczenia z Ujastkiem?
    Ja planuję rodzić w Siemiradzkim, ale tak pytam, jakby się coś podziało wcześniej i trzeba by było jechać do szpitala z 3 st. referencyjności.

Jeśli chodzi o opiekę nad dzidziusiem to nie mam nic do zarzucenia Ujastkowi, zrobili ratującą życie cesarkę w 2 minuty a potem taki komplet badań, że nie musiałam już nigdzie jeździć z córeczką.
    Natomiast nie podoba mi się opieka nad kobietą, wypuścili mnie do domu z hemoglobiną 6,5, crp 200 i gorączką. Kiedy do nich wróciłam na ip, bo z rany rała się ropa, gorączka rosła i zatrzymały się odchody poporodwe to dostałam radę, żeby brać paracetamol i mniej sie denerwować, bo gorączka ze stresu.
    Zrobiłam badania krwi prywanie i na drugi dzień byłam już na sorze w uniwersyteckim gdzie od razu dostałam antybiotyk. Miałam zakażenie gronkowcem, paciorkowcem, zakażenie dróg moczowych. 7 antybiotyków przez pierwsze 2 miesiące życia córki. Karmienie piersią poszło się je..., hamowałam farmakologicznie.
    W ujastku wiedzieli, że jest jakaś infekcja, bo dostałam jedną kroplówkę z antybiotykiem ale nikt mi nie powiedział na co, mimo że pytałam. Nie sprawdzili nic potem, wypisali do domu i radź sobie.
    Jakoś nie chce tam wracać.
    Teraz jestem pod opieką profesora z uniwersyteckiego i mam nadzieje, że będzie inaczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na wizyty co 3 tygodnie póki co.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus, dzięki za odpowiedź! Faktycznie nieciekawe doświadczenia, nie dziwię się, że teraz zmieniasz szpital. Oby tym razem obyło się bez takich komplikacji!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie jakis niedrogi, najlepiej caly miekki, bez fiszbin i wkladek, biustonosz o duzej rozmiarowce pod biustem?
    Zostały mi w sumie dwa biustonosze, ktore mnie nie uwierają i nie nadążam z praniem. Nie chcę teraz inwestować w cos drogiego, bo nie wiadomo jak z rozmiarem po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 15:29

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙃

My po wizycie. Szyjka zamknięta i uformowana. Długa na 3 cm, trochę się skróciła ale lekarz mówił że długość poprawna.
    Wszelakie przepływy i ilość wód całkowicie prawidłowa.
    Małemu sprawdził serce, mózg, nerki żołądek, dl. kości udowej itp. i wszystko całkowicie prawidłowe. 🙃 Z tego co widzę Bąbel ma już 2187 g. Kawał chłopa 🥰
    Pytałam czy jest szansa na ładne zdjęcie w 3D, ale dwie nogi miał przy buzi, a dodatkowo jedna rączkę więc nie bylo podglądu w 3d.

Magu, Mum2b, Tusianka, lestaa, Etoilka, Kama91, majóweczka83 lubią tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 4 tygodnie od początku. Jakoś jestem teraz w miarę spokojna. Mała się rusza czas. Wszystkie prenatalne za mną. Wiec liczę ze tylko sobie spokojnie rośnie.
    Ja mam 10 kg na plusie. Ale od trzech tygodni waga stanęła. W tamtej ciąży odwrotnie. Mało tyłam. W ostatnich miesiącach przywaliłam dość konkretnie. I ciężko mi to było zrzucić. W sumie to nie zrzuciłam mimo karmienia 14 mscy. Wiec myśle ze wag ładnie spada ale jak jest to opuchlizna i woda a jak się faktycznie przytyje to już nie jest to takie proste.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. ;)
    Dziś 31+3, mała waży około 1800g. ;) Wszystkie przepływy prawidłowe, leży głowa w dół. ;) Nie mam niestety fotki, bo siedziała buzią w stronę kręgosłupa. ;)
    Poziom wód Afi = 11, ostatnio było 12. Więc w sumie tylko to mnie zastanawia, czemu wody spadły, ale wg gin są w normie. ;)

lestaa, Magu, Etoilka, Tusianka, Kama91, Mimi__, Mum2b, majóweczka83 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Melduję się po wizycie. ;)
    Dziś 31+3, mała waży około 1800g. ;) Wszystkie przepływy prawidłowe, leży głowa w dół. ;) Nie mam niestety fotki, bo siedziała buzią w stronę kręgosłupa. ;)
    Poziom wód Afi = 11, ostatnio było 12. Więc w sumie tylko to mnie zastanawia, czemu wody spadły, ale wg gin są w normie. ;)

1800 to ładna waga :) Są takie upały, że może wolniej się wody płodowe produkują, bo jednak dużo zużywamy dla własnego organizmu.

Nalia lubi tę wiadomość

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie u ginekologa. Młoda głową do góry a w takim przypadku lekarz mówi że pomiar wagi nie ma żadnego sensu, więc mam się nie przejmować 70 percentylem. Dostałam skierowanie na ponowne HIV, toxo i WR i kolejna wizyta za miesiąc już z posiewem na GBS. Rany, to już na prawdę idzie ku końcowi 🤭
    Co ciekawe pytam czy mam się szczepić na krztusiec, to on nie widzi korzyści takiego szczepienia i że to tylko nabijanie kasy producentom.
    No nic, rośniemy dalej. W Trójmieście gorąco jak w piekle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 19:09

Tusianka, Etoilka, majóweczka83 lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Ja też już po wizycie u ginekologa. Młoda głową do góry a w takim przypadku lekarz mówi że pomiar wagi nie ma żadnego sensu, więc mam się nie przejmować 70 percentylem. Dostałam skierowanie na ponowne HIV, toxo i WR i kolejna wizyta za miesiąc już z posiewem na GBS. Rany, to już na prawdę idzie ku końcowi 🤭
    Co ciekawe pytam czy mam się szczepić na krztusiec, to on nie widzi korzyści takiego szczepienia i że to tylko nabijanie kasy producentom.
    No nic, rośniemy dalej. W Trójmieście gorąco jak w piekle.
    Czemu taki pomiar wagi nie ma sensu?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ