X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Z wagą to ja już nie wytrzymam, ciągle mnie oszukuje 🤣
    Pokazuje coraz więcej haha 🤣
    Teraz mam +11 kg od początku ciąży
    Ja też +11kg, załamka. 😂

Ulaa lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wyższe tętno gdzieś od miesiąca, zazwyczaj miała 60-70, a teraz 75-85.
    Ciśnienie w domu ok 110/60.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam + 8 kg :) Jem wszystko na co mam ochotę. Słodyczy nie jadam, tylko gorzką czekoladę i jak coś sama w domu upiekę. No i od święta lody sorbetowe.

Z książek o wychowaniu to ja bardzo polecam: "13 rzeczy, których nie robią silni psychicznie rodzice", i jest o przedszkolakach i o nastolatkach. ;)

majóweczka83 lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał być dziś lepszy dzień a ja znów załamka. Znowu mam jakiś dół psychiczny, łatwo wpadam w płacz. Dziś też :( dowiedziałam się że egzamin ze specjalizacji mojej mam 29.09. 😭 niestety jest w Warszawie a ja jestem z południa Polski. miałam nadzieję na listopad lub chociaż październik. Bardzo mi smutno z tego powodu, bardzo liczyłam że pojadę z całą grupą swoją i to zdam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 09:50

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami powodzenia na wizycie 😘

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przybyło 11kg ale w ostatnich 3 tygodniach tylko kilogram. Więc nawet się cieszę, znaczy że młody wszystko pochłania i nie zostawia mamusi tłuszczu 😛 mam nadzieję że jak urodzę to szybko zejdzie.

Marghe lubi tę wiadomość

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Mi przybyło 11kg ale w ostatnich 3 tygodniach tylko kilogram. Więc nawet się cieszę, znaczy że młody wszystko pochłania i nie zostawia mamusi tłuszczu 😛 mam nadzieję że jak urodzę to szybko zejdzie.

Zejdzie :) Zwłaszcza jak się karmi piersią to szybko waga leci w dół. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już po usg :) Mały waży 1400 g i wszystko z nim dobrze. Jest na 50 centylu, więc taki średniaczek.

dostałam śliczne zdjęcie w 4d, jest bardzo podobny do córki. Jutro wizyta normalna, to będzie sprawdzona szyjka i wszystko inne, więc trochę spokoju.

Nalia, nat87, Tusianka, Etoilka, Marghe, lestaa, Magu, Kama91, Kania85, majóweczka83 lubią tę wiadomość

• Marghe Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Nie martw się na tym etapie jeszcze wizyty co 4 tygodnie to norma ☺️ one dopiero później się zwiększają.
    W sensie kiedy? Później bo wizytę mam na 35 tydzień i to bo przełożyłam a miałam na 36 tydzień później zapis do szpitala tylko. mi zostaje. Dlatego widząc wasze komentarze myslalam ze wy już chodzicie częściej

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus, super, że wszystko dobrze!
    Ja mam pytanie do Ciebie :) dlaczego teraz planujesz rodzić w Uniwersyteckim? Złe doświadczenia z Ujastkiem?
    Ja planuję rodzić w Siemiradzkim, ale tak pytam, jakby się coś podziało wcześniej i trzeba by było jechać do szpitala z 3 st. referencyjności.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Benus, super, że wszystko dobrze!
    Ja mam pytanie do Ciebie :) dlaczego teraz planujesz rodzić w Uniwersyteckim? Złe doświadczenia z Ujastkiem?
    Ja planuję rodzić w Siemiradzkim, ale tak pytam, jakby się coś podziało wcześniej i trzeba by było jechać do szpitala z 3 st. referencyjności.

Jeśli chodzi o opiekę nad dzidziusiem to nie mam nic do zarzucenia Ujastkowi, zrobili ratującą życie cesarkę w 2 minuty a potem taki komplet badań, że nie musiałam już nigdzie jeździć z córeczką.
    Natomiast nie podoba mi się opieka nad kobietą, wypuścili mnie do domu z hemoglobiną 6,5, crp 200 i gorączką. Kiedy do nich wróciłam na ip, bo z rany rała się ropa, gorączka rosła i zatrzymały się odchody poporodwe to dostałam radę, żeby brać paracetamol i mniej sie denerwować, bo gorączka ze stresu.
    Zrobiłam badania krwi prywanie i na drugi dzień byłam już na sorze w uniwersyteckim gdzie od razu dostałam antybiotyk. Miałam zakażenie gronkowcem, paciorkowcem, zakażenie dróg moczowych. 7 antybiotyków przez pierwsze 2 miesiące życia córki. Karmienie piersią poszło się je..., hamowałam farmakologicznie.
    W ujastku wiedzieli, że jest jakaś infekcja, bo dostałam jedną kroplówkę z antybiotykiem ale nikt mi nie powiedział na co, mimo że pytałam. Nie sprawdzili nic potem, wypisali do domu i radź sobie.
    Jakoś nie chce tam wracać.
    Teraz jestem pod opieką profesora z uniwersyteckiego i mam nadzieje, że będzie inaczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na wizyty co 3 tygodnie póki co.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus, dzięki za odpowiedź! Faktycznie nieciekawe doświadczenia, nie dziwię się, że teraz zmieniasz szpital. Oby tym razem obyło się bez takich komplikacji!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie jakis niedrogi, najlepiej caly miekki, bez fiszbin i wkladek, biustonosz o duzej rozmiarowce pod biustem?
    Zostały mi w sumie dwa biustonosze, ktore mnie nie uwierają i nie nadążam z praniem. Nie chcę teraz inwestować w cos drogiego, bo nie wiadomo jak z rozmiarem po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 15:29

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙃

My po wizycie. Szyjka zamknięta i uformowana. Długa na 3 cm, trochę się skróciła ale lekarz mówił że długość poprawna.
    Wszelakie przepływy i ilość wód całkowicie prawidłowa.
    Małemu sprawdził serce, mózg, nerki żołądek, dl. kości udowej itp. i wszystko całkowicie prawidłowe. 🙃 Z tego co widzę Bąbel ma już 2187 g. Kawał chłopa 🥰
    Pytałam czy jest szansa na ładne zdjęcie w 3D, ale dwie nogi miał przy buzi, a dodatkowo jedna rączkę więc nie bylo podglądu w 3d.

Magu, Mum2b, Tusianka, lestaa, Etoilka, Kama91, majóweczka83 lubią tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * 19.09 - II ☀️ Beta HCG 444,54
    * 22.09 - Beta HCG 1553,63
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 4 tygodnie od początku. Jakoś jestem teraz w miarę spokojna. Mała się rusza czas. Wszystkie prenatalne za mną. Wiec liczę ze tylko sobie spokojnie rośnie.
    Ja mam 10 kg na plusie. Ale od trzech tygodni waga stanęła. W tamtej ciąży odwrotnie. Mało tyłam. W ostatnich miesiącach przywaliłam dość konkretnie. I ciężko mi to było zrzucić. W sumie to nie zrzuciłam mimo karmienia 14 mscy. Wiec myśle ze wag ładnie spada ale jak jest to opuchlizna i woda a jak się faktycznie przytyje to już nie jest to takie proste.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. ;)
    Dziś 31+3, mała waży około 1800g. ;) Wszystkie przepływy prawidłowe, leży głowa w dół. ;) Nie mam niestety fotki, bo siedziała buzią w stronę kręgosłupa. ;)
    Poziom wód Afi = 11, ostatnio było 12. Więc w sumie tylko to mnie zastanawia, czemu wody spadły, ale wg gin są w normie. ;)

lestaa, Magu, Etoilka, Tusianka, Kama91, Mimi__, Mum2b, majóweczka83 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Melduję się po wizycie. ;)
    Dziś 31+3, mała waży około 1800g. ;) Wszystkie przepływy prawidłowe, leży głowa w dół. ;) Nie mam niestety fotki, bo siedziała buzią w stronę kręgosłupa. ;)
    Poziom wód Afi = 11, ostatnio było 12. Więc w sumie tylko to mnie zastanawia, czemu wody spadły, ale wg gin są w normie. ;)

1800 to ładna waga :) Są takie upały, że może wolniej się wody płodowe produkują, bo jednak dużo zużywamy dla własnego organizmu.

Nalia lubi tę wiadomość

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie u ginekologa. Młoda głową do góry a w takim przypadku lekarz mówi że pomiar wagi nie ma żadnego sensu, więc mam się nie przejmować 70 percentylem. Dostałam skierowanie na ponowne HIV, toxo i WR i kolejna wizyta za miesiąc już z posiewem na GBS. Rany, to już na prawdę idzie ku końcowi 🤭
    Co ciekawe pytam czy mam się szczepić na krztusiec, to on nie widzi korzyści takiego szczepienia i że to tylko nabijanie kasy producentom.
    No nic, rośniemy dalej. W Trójmieście gorąco jak w piekle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 19:09

Tusianka, Etoilka, majóweczka83 lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Ja też już po wizycie u ginekologa. Młoda głową do góry a w takim przypadku lekarz mówi że pomiar wagi nie ma żadnego sensu, więc mam się nie przejmować 70 percentylem. Dostałam skierowanie na ponowne HIV, toxo i WR i kolejna wizyta za miesiąc już z posiewem na GBS. Rany, to już na prawdę idzie ku końcowi 🤭
    Co ciekawe pytam czy mam się szczepić na krztusiec, to on nie widzi korzyści takiego szczepienia i że to tylko nabijanie kasy producentom.
    No nic, rośniemy dalej. W Trójmieście gorąco jak w piekle.
    Czemu taki pomiar wagi nie ma sensu?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ