X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie, dalej mnie martwi moja wydzielina. Miałam posiewy, nic nie wyszło. A mam taka żółta, czasem ciemnożółtą wydzielinę.
    Lekarz nie znajduje przyczyny, wyglada ze wszystko jest w porządku…. Ja przez swoją pierwsza powikłana ciąże bardzo się tym stresuje….Czy macie podobnie….? 🥴
    Mam żółtą całą ciążę, posiewy czyste. Taka moja uroda, gin się tym kolorem też nie przejmuje. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mam żółtą całą ciążę, posiewy czyste. Taka moja uroda, gin się tym kolorem też nie przejmuje. ;)

U mnie czasem jak zaschnie to robi się na wkładce jakby lekko bezowa….oglądam na prawo i lewo to i już nie wiem… może ja przesadzam….

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu. Wszystko jest w porządku, delikatna asymetria lewej komory serca, ale pani doktor powiedziała, że na tym etapie ciąży często się zdarza i nie jest powodem do niepokoju. Czekam jeszcze na opis.

Nalia, Kama91, Mum2b, Tusianka, Apple Lady, opóźniona, Cola87, Etoilka, Mama Trójki, nat87 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    U mnie czasem jak zaschnie to robi się na wkładce jakby lekko bezowa….oglądam na prawo i lewo to i już nie wiem… może ja przesadzam….
    U mnie beżowa nie jest, tylko lekko żółta lub biała po zaschnięciu. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za to ja mam problem z moją trzylatką - okropny nerwus, złośnik. Ja staram się być opanowana i tłumaczyć i rozmawiać ale sama czasami wybucham... mąż pracuje cały dzień więc jestem z nią cięgle sama. Musiałam się Wam wyżalić!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Jak będziesz miała chwilę to napisz coś na temat tego laktatora Neno Due. Bardzo nad nim grubo rozmyślam. Chciałam medele ale doszłam do wniosku że ten ma dobre bardzo recenzje. A że Ty odciagasz regularnie teraz to masz na bank jakieś zdanie. Plusy i minusy?
    Plusy są takie, że można sobie regulować siłę ssania. Najpierw ustawiasz sobie stymulację, a po 2 minutach załącza się cykl ssania. Zaczynałam od najdelikatniejszych ustawień i w miarę jak piersi się przyzwyczajają to sobie wzmacniam te parametry. Wiadomo im większa siła, tym więcej mleka się produkuje. Jest dosyć cichy, nawet jak odciągam w nocy to nikt się w domu nie budzi. Przystępna cena w porównaniu do Medeli lub Symphonii.
    Minusów na razie nie zauważyłam, być może za krótko go używam.

Mum2b, Apple Lady lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Plusy są takie, że można sobie regulować siłę ssania. Najpierw ustawiasz sobie stymulację, a po 2 minutach załącza się cykl ssania. Zaczynałam od najdelikatniejszych ustawień i w miarę jak piersi się przyzwyczajają to sobie wzmacniam te parametry. Wiadomo im większa siła, tym więcej mleka się produkuje. Jest dosyć cichy, nawet jak odciągam w nocy to nikt się w domu nie budzi. Przystępna cena w porównaniu do Medeli lub Symphonii.
    Minusów na razie nie zauważyłam, być może za krótko go używam.
    A co ile odciagasz? Kolezanki mi mowily, ze najpierw co 2.5 h trzeba?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Opozniona cudownie sie to czyta! A lekarze cos mowia co bylo przyczyna wczesniejszego porodu?
    Niewydolność szyjki macicy.
    Tak się bałam swojego nadciśnienia, a ono wcale się do tego nie przyczyniło.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Niewydolność szyjki macicy.
    Tak się bałam swojego nadciśnienia, a ono wcale się do tego nie przyczyniło.

Niewydolność z powodu infekcji czy niewyjaśniona….?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Opozniona a daj znać jeszcze jak odciagasz, co ile?
    Odciągam laktatorem elektrycznym Neno Due co 3 godziny jak jestem w domu lub po 4 godzinach jak jadę do Małej. Przerwę nocną sobie normalnie robię mniej więcej 5h.

Mum2b, Apple Lady lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Niewydolność z powodu infekcji czy niewyjaśniona….?
    Infekcji nie było. Po prostu szyjka zaczęła się szybko skracać od ostatniej wizyty. Zrobiła się miękka, potem zaczęła się rozwierać i zaczął się poród. Nigdy nie miałam z szyjką problemów, w poprzednich ciążach była twarda i długa do porodu. A poprzedni poród w 35 tc był z powodu nadciśnienia ciążowego.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A co ile odciagasz? Kolezanki mi mowily, ze najpierw co 2.5 h trzeba?
    Napisałam wcześniej. Ja się tak nie spinam. Nie dałabym rady ciągle wisieć na laktatorze. Dopóki ilość mleka się zwiększa to jest ok. Jak pojawi się go mniej to będę się wtedy martwiła lub zakupię sobie Felmatiker lub coś podobnego.

Mum2b lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona gratuluję córeczki i dużo zdrówka Wam życzę. Dobrze, że odciągasz swoje mleczko i masz kontrolę nad tym, nie ma co się spinać nadmiernie, dbaj o siebie.

• Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pompowania mleczka to zależy czy ch esz karmić swoim mleczkiem dłużej. Na początku faktycznie jest minimum 10 x dobę i bardzo ważna sesją między 3-4 w nocy:) poniżej 8 sesji na dobę to już wygaszanie. Przed stabilizacja trzeba pompować ile się da. Felmatiker przed stabilizacja ja też nie ma sensu ponoć. Świetna grupa wsparcia i kompendium wiedzy na FB "mamy ściągające mleko(karmienie piersią inaczej). Ale super podejście opóźniona, że się nie spinasz, bo okazuje się ze to jest najważniejsze,glowa:)

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn dzis pojechał do Cioci na cały tydzień. Ja sprzątałam i właśnie skończyłam. Umyłam okna ,firanki powiesiłam, kurze itd. mój kot drugi zaczął sikać poza kuweta. I albo ze stresu albo nerki . Ide jutro sprawdzić do weta czy to nerki.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Napisałam wcześniej. Ja się tak nie spinam. Nie dałabym rady ciągle wisieć na laktatorze. Dopóki ilość mleka się zwiększa to jest ok. Jak pojawi się go mniej to będę się wtedy martwiła lub zakupię sobie Felmatiker lub coś podobnego.
    Pytam tez, bo bede miec cc na zimno i wlasnie nie wiem ile powinno tego byc

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama ach chyba coś w powietrzu...mój trzylatek mnie dziś kopnął, normalnie nie wiem czy byłam bardziej zła na niego czy na siebie że coś robię nie tak że się tak zachowuje :( wcześniej się złościł ale ogólnie był grzecznym dzieckiem. nie miał takich zachowań...pokłóciłam się z mężem, od dwóch miesięcy cukier ok a dziś na czczo znów podwyższony, młody kaszle a tu zaraz wyjazd nad morze i jeszcze przepłaciłem 30 zł na rajstopach uciskowych 🤦 eh nie mój dzień. W przyszłym tygodniu urlop. mam nadzieję że się uda i że wszyscy odpoczniemy.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Infekcji nie było. Po prostu szyjka zaczęła się szybko skracać od ostatniej wizyty. Zrobiła się miękka, potem zaczęła się rozwierać i zaczął się poród. Nigdy nie miałam z szyjką problemów, w poprzednich ciążach była twarda i długa do porodu. A poprzedni poród w 35 tc był z powodu nadciśnienia ciążowego.

Mimo stosowanej dopochwowo luteiny?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Blama ach chyba coś w powietrzu...mój trzylatek mnie dziś kopnął, normalnie nie wiem czy byłam bardziej zła na niego czy na siebie że coś robię nie tak że się tak zachowuje :( wcześniej się złościł ale ogólnie był grzecznym dzieckiem. nie miał takich zachowań...pokłóciłam się z mężem, od dwóch miesięcy cukier ok a dziś na czczo znów podwyższony, młody kaszle a tu zaraz wyjazd nad morze i jeszcze przepłaciłem 30 zł na rajstopach uciskowych 🤦 eh nie mój dzień. W przyszłym tygodniu urlop. mam nadzieję że się uda i że wszyscy odpoczniemy.

Oby był jutro lepszy dzień 🤗🤗

Cola87 lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem sama 😂 ja mam wrażenie że albo ja oszaleję ze swoją 3-latka albo ona ze mną 😂 jest tak nieposłuszna, że już nie mam na nią siły. Cokolwiek bym zrobiła, wszystko na nie. Chyba już końcówka ciąży mi nie służy. Brak mi do niej cierpliwości i sił.

Dziewczyny czy zdarzają się wam uderzenia gorąca? Albo coś się ze mną dziwnego dzieje albo te upały mnie wykańczają

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ