Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cola87 wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ☺️ to moja faktycznie ma niższe tętno dziś niż wasze. Jutro idę jeszcze na dodatkowe USG, bo się zestresowałam i zobaczymy. W sobotę mam jechać na urlop i wolę troszkę się uspokoić.
Po prostu teraz przeglądałam jej USG (porównywalam sobie wymiary z pierwsza corka) i rzuciło mi się w oczy.
❤Ada&Pola❤
-
Kama wszystkiego najlepszego!
Gratuluję udanych wizyt.
Benus pomiary są orientacyjne i zależy od ułożenia dziecka, w pierwszej ciąży wyszedł mi pomiar na mniejszą wagę niż przy poprzednim usg, jeden pomiar kiepsko oszacowany, a kolejne już ok.
Zastanawiam się jak odróżnić czop śluzowy przezroczysty od nasienia na kolejny dzień po stosunku. Miałam przezroczystą galaretkę ok łyżeczki i sama nie wiem czy martwić się? bez dodatkowych dolegliwości trochę brzuch się spina.Kama91 lubi tę wiadomość
-
Kama - wszystkiego co najlepsze. 😊
Kama91 lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
cześć dziewczyny my po usg mały waży 1600
nie ma oznak odklejania się łożyska ... nie wiadomo skąd te plamienia .. dostałam pozwolenie na wyjazd
więc skorzystamy chociaż i tak w większości czasu leżę ale zmienimy trochę otoczenie
Ulaa, Magu, Mama Trójki, Tusianka, Etoilka, Mimi__, ami_ami, eska29044, Kama91, lestaa, Nalia, nat87, majóweczka83 lubią tę wiadomość
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać)
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
Ja mam 30 stopni w mieszkaniu. Syna ściągam ze stołu albo z mebli po 200 razy w ciągu dnia. Chodzę upocona jak świnka. Jestem zagotowana. Najchętniej bym w lodowce zamieszkała.
Ja tęsknie za życiem przed dzieckiem. Podróżowaliśmy. Dużo wyjeżdżaliśmy. Wychodziliśmy cały czas do ludzi, kin a, knajp. A teraz dupa. Młody nie lubi jeździć. Po 5 minutach w aucie jest afera. No i pozna ciąża to jednak nieustanny stres. Młode osoby mniej analizują i nie szukają tak problemów. I kilka lat temu miałam więcej siły np do dzieci siostry. -
Dziewczyny, ostatnio na wizycie pytałam o wydzielinę. Powiedziałam, że jest ona kremowo-zolta. Lekarz stwierdził, że może zaczynać się jakaś infekcja bakteryjna, stąd taki kolor. Przypisał mi Macmiror complex 500. Za 2 tygodnie mam mieć pobierany wymaz GBS. Ile wcześniej trzeba odstawić przed nim leki dopochwowe? Nie wiem czy wgl zaczynać kurację nim, bo raczej nic mnie nie swędzi itp
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Dreamer wrote:Ja mam 30 stopni w mieszkaniu. Syna ściągam ze stołu albo z mebli po 200 razy w ciągu dnia. Chodzę upocona jak świnka. Jestem zagotowana. Najchętniej bym w lodowce zamieszkała.
Ja tęsknie za życiem przed dzieckiem. Podróżowaliśmy. Dużo wyjeżdżaliśmy. Wychodziliśmy cały czas do ludzi, kin a, knajp. A teraz dupa. Młody nie lubi jeździć. Po 5 minutach w aucie jest afera. No i pozna ciąża to jednak nieustanny stres. Młode osoby mniej analizują i nie szukają tak problemów. I kilka lat temu miałam więcej siły np do dzieci siostry.
Wiesz co, a może mały ma chorobę lokomocyjną? Może dlatego się denerwuje w aucie? -
ami_ami wrote:Dziewczyny, ostatnio na wizycie pytałam o wydzielinę. Powiedziałam, że jest ona kremowo-zolta. Lekarz stwierdził, że może zaczynać się jakaś infekcja bakteryjna, stąd taki kolor. Przypisał mi Macmiror complex 500. Za 2 tygodnie mam mieć pobierany wymaz GBS. Ile wcześniej trzeba odstawić przed nim leki dopochwowe? Nie wiem czy wgl zaczynać kurację nim, bo raczej nic mnie nie swędzi itp❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualny
-
Tak i na podstawie badania. Sam powiedział, że to trochę nad wyrost. Może ewentualnie kilka dni pobiore. Sama nie wiem. Już mi się nie chce latać po laboratoriach i robić posiewy... 😔
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ami_ami wrote:Tak i na podstawie badania. Sam powiedział, że to trochę nad wyrost. Może ewentualnie kilka dni pobiore. Sama nie wiem. Już mi się nie chce latać po laboratoriach i robić posiewy... 😔❤Ada&Pola❤
-
Apple Lady wrote:Na grupie na fb dziewczyna wrzuciła info, ze na Bródnie w szpitalu sa odwiedziny. 1 osoba z RODZINY na pacjentkę, wizyta do 15 minut w godzinach 14-16. Max 2 osoby odwiedzające w salach wieloosobowych.
Też widziałam.
W Warszawie już kilka szpitali ma odwiedziny:
- Inflancka
- Żwirki
- IMiD
i teraz szpital Bródnowski09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
W Gdańsku już od jakiegoś czasu są odwiedziny (przynajmniej na Zaspie). Stawiam, że jakoś od połowy września będą wycofywać się z tego pomysłu, bo dzieci wrócą do szkół i momentalnie podskoczą statystyki zachorowań 🤷♀️
Marcia86 lubi tę wiadomość
-
No ale antybiotyk jak się zacznie kuracje to raczej trzeba skończyć serie. Moj lekarz rodzinny tez tak lubi robić ja nie wie co mi jest. To mówi a to spróbujemy antybiotyk …
Moj syn raczej nie ma choroby lokomocyjnej. Nie wymiotuje. Nic mu się nie dzieje. Tylko nie może usiedzieć w miejscu. Ale to zawsze tak mamy. Nawet przy jedzeniu nie wysiedzi tylko się kręci i ucieka. Bardziej bym go pod ADHD podpiela ale całe szczęście ta choroba podobno nie istnieje -
Moj mąż zna się z kimś decyzyjnym na ujastku w krk. To powiedział ze na chwile obecna nie ma problemu z odwiedzinami ale są przekonani ze ww wrześniu będzie kolejna fala i zaczną znowu ograniczać. Tylko pytanie czy zdążymy się przed ta fala wyrobić ?
-
Szczerze mówiąc, to nie zależy mi na odwiedzinach po porodzie więc dla mnie może ich nie być, a nawet jestem sceptycznie nastawiona do takich odwiedzin na oddziale położniczym gdzie mamy są osłabione po porodzie, a maleńkie noworodki niekoniecznie muszą mieć styczność z patogenami odwiedzających
Marghe lubi tę wiadomość