Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Swatka wrote:No u mnie jedna właśnie tak mało a reszta 3.5-3.8, a wcześniej większość byla 2.5 albo poniżej a jedną tylko 3.1.
W pierwszej ciąży podawali tylko wynik Afi i tyle.
Bo to chyba zależy też od tego jak się dziecko ułoży ile która kieszonka ma cm. Zapytam z ciekawości mojej gin w przyszłym tygodniu.
❤Ada&Pola❤
-
W tej ciąży dziecko się obróciło przed 30tc. Cieszę się bo to istotne u dziewczynek. Pierwszy syn się w ogóle nie obrócił. Ale on od pewnego momentu przestał całkiem zmieniać pozycje. Leżał boczkiem wiele tygodni. Cały czas czułam jego głowę pod żebrami. Nie było to przyjemne.
Teraz chyba brzuch mam już nisko. Jak idę po schodach do góry to uderzam nogami o brzuch. Tez mam więcej skurczy i bóle okresowe. W nocy brzuch bolał aż się mąż wystraszył co się dzieje bo jeczalam przez sen.
Mi nigdy nie podawali afi. Dużo lekarzy ocenia na oko czy wody są w normie. Ciężko jest to dokładnie oszacować. Tym bardziej jak się porównuje wyniki od różnych lekarzy to może to wprowadzić niepotrzeBne zamieszanie. -
Dreamer wrote:W tej ciąży dziecko się obróciło przed 30tc. Cieszę się bo to istotne u dziewczynek. Pierwszy syn się w ogóle nie obrócił. Ale on od pewnego momentu przestał całkiem zmieniać pozycje. Leżał boczkiem wiele tygodni. Cały czas czułam jego głowę pod żebrami. Nie było to przyjemne.
Teraz chyba brzuch mam już nisko. Jak idę po schodach do góry to uderzam nogami o brzuch. Tez mam więcej skurczy i bóle okresowe. W nocy brzuch bolał aż się mąż wystraszył co się dzieje bo jeczalam przez sen.
Mi nigdy nie podawali afi. Dużo lekarzy ocenia na oko czy wody są w normie. Ciężko jest to dokładnie oszacować. Tym bardziej jak się porównuje wyniki od różnych lekarzy to może to wprowadzić niepotrzeBne zamieszanie. -
Swatka wrote:Dziewczyny kiedy w tej lub poprzedniej ciąży dzieci wam się odwróciły głową w dół? Mój dalej głowa u góry i się zastanawiam czy ma jeszcze czas czy już nie ma szans? Chociaż i tak będę mieć cc to mnie to ciekawiCorka - 2018
Syn - 2021 -
Dreamer wrote:W tej ciąży dziecko się obróciło przed 30tc. Cieszę się bo to istotne u dziewczynek. Pierwszy syn się w ogóle nie obrócił. Ale on od pewnego momentu przestał całkiem zmieniać pozycje. Leżał boczkiem wiele tygodni. Cały czas czułam jego głowę pod żebrami. Nie było to przyjemne.
Mi nigdy nie podawali afi. Dużo lekarzy ocenia na oko czy wody są w normie. Ciężko jest to dokładnie oszacować. Tym bardziej jak się porównuje wyniki od różnych lekarzy to może to wprowadzić niepotrzeBne zamieszanie.
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
U mnie na początku była poprzecznie, potem przez jakieś 2 tygodnie była główkowo, a od dobrego miesiąca ma głowę u góry. Mega ciężko mi się siada, zmienia pozycję a schylenie po coś kończy się zgagą. Dzisiaj 33+1, więc próbuję się psychicznie przygotować na cesarkę.
Pierwsza córka od 20go tygodnia była główkowo i bardzo napierała.Swatka lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Hej hej my po wizycie. Waży młody 2200 w 32+4eni. Poród będę mieć wywoływany początkiem września już się boje 😱😱😱
Magu, Marcia86, Tusianka, Mimi__, Swatka, Mum2b, nat87, Benus191, Etoilka, Mama Trójki, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Mi tylko gin mówi że wody w normie i w sumie każdy mi tak mówił bo byłam u trzech w tej ciąży. Jeśli chodzi o grzeszki przy CC to ja od czasu do czasu sobie pozwalam z tym że ja mam uregulowane od dłuższego czasu cukry. Jak na początku miałam cały czas nawet nieduże przekroczenie na czczo to pilnowałam się bardziej.
-
Martka89 wrote:A dlaczego istotne u dziewczynek? Moja w 31 tc dalej była pośladkowo …
Podobno chodzi o stawy biodrowe. To jest sprawdzane dwa razy po narodzinach dziecka. Ja miałam z synem usg trzy razy ze względu na położenie miednicowe ale właśnie lekarze mówili ze u dziewczynek to częściej powoduje jakieś nieprawidłowości niż u chłopców. Swoją droga badania są obowiązkowe a terminy oczywiście z kosmosu. I wszyscy prawie musza robić prywatnie.
-
nick nieaktualnyJa miałam córcię w położeniu pośladkowym do 36 tygodnia ciąży, kiedy wykonali obrót zewnętrzny. Kontrolne USG po porodzie nie wykazało niczego nieprawidłowego i do dzisiaj nie ma problemów.
Ja też odczuwam skurcze w podbrzuszu, przeważnie wieczorem, bolesne, ale przechodzą. Szyjka bez zmian. Jak odczuwam skurcze to leżę w łóżku i odpoczywam.
-
cześć dziewczyny... ja znowu trafiłam na IP tym razem z zatruciem
już mnie wypisali, myślałam że zejdę z tego świata... do tej pory boli mnie brzuch po 2 dniowych wymiotach
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać)
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
anulka20 wrote:Hmm jakby to powiedzieć, bym załapała się na macierzyński, a że dziecko duże będzie to są ku temu powody.
A no pamietam sytuacje. Faktycznie niefart trochę z ta umowa. Ale aż dziwne ze lekarz się na to zgodził. Tylko wiedz o tym ze takie wywoływanie nie zawsze się udaje jak jest za wcześnie. Na poprzedniej grupie dziewczyna miała powtórne wywoływanie po tygodniu jak pierwsze nie poszło.anulka20 lubi tę wiadomość
-
Hej, hej u nas położenie główkowe, ok 21 tygodnia ciąży główkowe, 26 tc miednicowe, 30 tc główkowe,😀 jest bardzo aktywny, ale może główkowe zostanie.
Jesteśmy po wizycie i maluch waży 2300 g 65 centyl (32+5), a głowa 97, w terminie porodu zapowiada się spory ok 3800 g, zobaczymy.
Dostałam też żelazo, bo morfologia poleciała Tardyferon-Fol, 2x1Tusianka, Magu lubią tę wiadomość
-
Teraz mały siedzi cały czas główka w dół i muszę powiedzieć że to bardzo niewygodne. Czasami mam wrażenie że tak mi naciska na szyjkę że nie wiem czy chce siku na gwałt czy aż tak napiera.
W I ciąży mała leżała cały czas bokiem a potem miednicowo do 36 tygodnia. Byłam już pewna cesarki, a odwróciła się jakoś sama między 36-38 tygodniem bo tak miałam wizyty u lekarki. Musiała to zrobić w nocy bo nic nie czułam. Urodziła się 4 kg. Z bioderkami nigdy żadnych problemów nie było.13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek