Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Martka89 wrote:Dziewczyny w którym tyg wasze dzieci przewróciły się główka do dołu….?
Miałam usg w 33 tyg i było jeszcze pośladkowo. Martwi mnie to, naczytałam się o wadach i nje mige zaznać spokoju.
Czy jest jeszcze nadzieja ze obróci się główka do dołu….?
Moja się przekręciła tydzień temu, 35 tydzień, wcześniej też była długo głową do góry.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Martka89 wrote:Dziewczyny w którym tyg wasze dzieci przewróciły się główka do dołu….?
Miałam usg w 33 tyg i było jeszcze pośladkowo. Martwi mnie to, naczytałam się o wadach i nje mige zaznać spokoju.
U mnie córeczka przewróciła się w 36 tygodniu ciąży. W 35 tygodniu była jeszcze miednicowo. -
Moja w 31 tygodniu się obróciła i czułam to. O 14 miałam ktg, pobrali też krew na badania. Zapytałam kiedy lekarz mnie na to badanie zawoła to położna powiedziala, ze pewnie niedługo. O 17 poszłam zapytać czy już wiadomo, bo o 9.30 rano powiedział, że niedługo poprosi mnie na badanie, a jest prawie 17. Położna zadzwoniła, lekarz powiedział, że pamięta o mnie, czeka na wyniki tych badań, na które pobrali mi krew i jak będą to mnie zawoła. Także chyba kolejny dzień leżenia i patrzenia w sufit. Tyle, że na ktg wyszły mi delikatne braxtony, bo dochodziło do 30, ale w ogóle tego nie czułam. No i czułam przez cały dzień napieranie na szyjkę, mogliby chociaż sprawdzić tę szyjkę.
-
Czy jest jeszcze nadzieja ze obróci się główka do dołu….?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 20:21
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Czy jest jeszcze nadzieja ze obróci się główka do dołu….?❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Moja Ada się obróciła dopiero w 38tc u żadnych wad nie ma. Koleżanki syn w ogóle się nie obrócił - zdrowy. Proponuję nie czytać za dużo na koniec ciąży i się tylko dodatkowo stresować.
Martka89 lubi tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
martuśka737 wrote:Dziewczyny, dzisiaj niebieska pełnia, która rodzi? 🥳
Ja byłam w końcu na badaniu. Według tego lekarza szyjka jest zamknięta, a wczoraj przepuszczała 1,5-2 palce.Trochę pogmerał, nie był to klasyczny masaż szyjki. Wydaje mi się, że wyciągnął gluta, którym mógł być czop śluzowy. Przepływy trochę na granicy (wczoraj były dobre). Wyszedł podwyższony kwas moczowy we krwi. Jutro badanie moczu pod kątem białka. Według tego lekarza preindukcję balonikiem zaczniemy jutro jak będą wyniki porannego moczu (według niego ok. południa). Zobaczymy co powie inny lekarz na obchodzie, który jutro będzie miał dyżur.
Jak jutro nie zaczną to serio zacznę myśleć o wypisie na własne żądanie, bo lepsze ciśnienia bym miała w domu niż w szpitalu.
martuśka737 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElena26 wrote:Nie, nic nie czułam. Szłam na wizytę w celu potwierdzenia terminu cesarskiego cięcia i okazało się, że będę rodzic naturalnie.
A czemu skierowanie na CC? U mnie czekamy aż się zacznie naturalnie i decyzja o CC w szpitalu (raczej na bank bo duża). Dwóch lekarzy ma to samo podejście żeby nie robić CC na zimno mimo miednicowego 🤔Kania85, Angelka93 lubią tę wiadomość
-
U mnie niestety też będzie CC z powodów okulistycznych i kładę się już we środę do szpitala. Liczyłam że pozwolą mi poczekać aż się samo zacznie, ale nie chcą, więc będzie na "zimno". Nie podoba mi się ten pomysł, ale przecież nie będę dyskutować 🤷13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
No i co z tą pełnią? Nie zadziałała? :p Położna powiedziałam, że na pewno po obchodzie będę badana i założą cewnik. Ta, która przyszła na nową zmianę nawet się zastanawiała czy powinnam jeść, więc jakaś nadzieja jest, że coś ruszy. Brzuch lekko się spina, na ktg się zapisało trochę braxtonów, może jakoś pójdzie.
-
Cześć i czołem 😊
Dzisiaj jadę na ktg i usg, zobaczymy co tam u Julianka, mam nadzieję, że urósł trochę 🙏
Wczoraj mało się ruszał, wiem że ma mało miejsca, ale jednak od razu miałam myśli, że może za mało tlenu lub jedzonka do niego dociera 🥺
W każdym razie.. Pełnia na mnie nie podziałała 🤷♀️🤣Nalia, Swatka, martuśka737 lubią tę wiadomość
-
Moj syn się w ogóle nie przekręcił. Te czytałam o wadach itp. Zapytałam o to lekarkę jak przyjechałam na planowe cc. To się zaśmiała tylko i mówi ze maja dzisiaj 6 takich ciec z ułożenia miednicowego. -
Ja właśnie czekam na ostatnie pobranie krwi a o 15.00 mam wizytę ze zdjęcie pessara. Czekam na nią jak na zbawienie. ; )U mnie wczoraj też spokojnie w brzuchu, nawet bardzo. Też rozmyślałam czy to normalne no ale się ruszała , dziś od rana już mocniej czuje rozpychaniaMaja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021