X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eska29044 wrote:
    Dziewczyny wielkie gratulacje dobrze że macie już to za sobą.

Trzymam kciuki także za nowe mamy które mają problemy z maluszkami będzie dobrze.

Ja już w szpitalu ale szyjka dalej Długa lekarz zlecił cewnik Foela ale niestety na porodówce Nie potrafili go założyć że nie ma niby warunków. Strasznie to bolało jak tam grzebali. Nie wiem finalnie co dalej za szybko chyba w przyszłam do tego szpitala moglam posiedzieć w domu. Nie wiem jaki dalej mają plan....

Trzymam kciuki za Ciebie!!! :) "Grzebanie" w szyjce ogólnie nie należy do najprzyjemniejszych wrażeń, tak samo jak badanie wewnętrzne, aczkolwiek czasami naprawdę robią to delikatnie.
    Czekamy na wieści ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus191 wrote:
    Ja czekam na przetaczanie krwi, po tym mam podobno poczuc sie lepiej. Masakra co to sie podzialo ze mna

Benus a jaką masz hemoglobinę, że czeka Ciebie przetaczanie? Obyś poczuła się lepiej ;)

• Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Mi balonik zakładali przy pomocy dluuuuuugiej pecety. Bo lekarz nie mógł założyć normalnie. Mówił że dawno tego tak nie zakładał 😖 ale skończyło jak się skończyło.
    Załatwiłam położna, która przyjdzie w poniedziałek.

Kania, jesteś tak daleko i się nie znamy ale mam wrażenie że znamy się od lat 😁

Mama Trójki lubi tę wiadomość

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaak, nie będę dawała złotych rad ale myślę że jak mały się nie denerwuje przy cycku i spóźnień śpi to raczej podjada. Im częściej czyli co ok 2-2,5 h będziesz karmiła to laktacja się rozkręci. O jeszcze słuchaj jak polyka, bo to słychać i wtedy wiadomo że je ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak super, że przyjdzie do Was położna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina 6, tak czuje sie duzo duzo lepiej.
    U janka bez zmian ani lepiej ani gorzej, mam nadzieję, że szybko się ustabilizuje. Taki duży jest, taki śliczny :)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzisiaj jest termin mojego porodu 🙂 miałam nadzieję nie dotrwać do tego dnia, ale jednak mnie czeka powtórka z rozrywki 😛 najgorsze i najdłuższe dni ciąży właśnie się zaczęły 🙈
    Czy jest tu jeszcze ktoś w takiej sytuacji? 🤪

• Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Hej dziewczyny. Dzisiaj jest termin mojego porodu 🙂 miałam nadzieję nie dotrwać do tego dnia, ale jednak mnie czeka powtórka z rozrywki 😛 najgorsze i najdłuższe dni ciąży właśnie się zaczęły 🙈
    Taaa ja mam na 22 dopiero!ale im bliżej tym dalej!masakra jakaś!czekasz i czekasz końca nimaaaaa 🙄

Ania95 lubi tę wiadomość

• Kania85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Dzięki dziewczyny.

Mi balonik zakładali przy pomocy dluuuuuugiej pecety. Bo lekarz nie mógł założyć normalnie. Mówił że dawno tego tak nie zakładał 😖 ale skończyło jak się skończyło.
    Załatwiłam położna, która przyjdzie w poniedziałek.

Kania, jesteś tak daleko i się nie znamy ale mam wrażenie że znamy się od lat 😁

Może nie od lat ale na pewno od miesięcy 😀i to 9ciu!🤣najwazniejszych miesięcy dla nas.Poza tym Trójmiasto wcale nie jest tak daleko kochana, chętnie się wybiorę na spacer po płazy
    Teraz ze Szczecina leci nowa ekspresowka i do Kołobrzegu w 1,5h dojeżdżam

Benus to się porobiło u Ciebie kobieto,kciuki za szybki powrót do formy.Teraz już musi być tylko lepiej!

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • Kania85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Wiem że to Ci nie pomoże ale ja urodziłam 3 kę dzieci i ani razu nie dotrwałam do tp,a bardzo bym chciała.Raz tylko udało mi się dobić do 38tc ale to było przed konizacją szyjki.Ciesz się wiec że możesz donosić i rodząc nie musisz się bać czy dzidziuś sobie poradzi,choć podejrzewam jak Ci teraz już jest ciężko i że boisz się o dziecko i jego stan.Lada moment będzie po wszystkim.Trzymam za Was kciuki aby było to jak najszybciej i byście mogli się już tulić

Madzia 89, Ania95, majóweczka83 lubią tę wiadomość

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    03.03. 46,XX 🎀

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:

Ja dzisiaj również według OM kończę równo 40 tydzień ;) Ale termin porodu mam na 23 września według USG i Ovufriend i tego się trzymam. :) Jak będzie 23 a nadal nic to pewnie się zacznę przejmować :D
    Zobaczysz niedługo urodzimy ;) i będziemy tęsknić za brzuchami :P

Benus faktycznie niska ta hemoglobina, najważniejsze, że czujesz się lepiej. :)

Kania ja jestem ze Szczecina i jak kiedyś byś miała chęć to możemy się wybrać na spacer, co prawda nie po plaży, ale nie brakuje fajnych miejsc w Szczecinie ;)

Ania95, Kania85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie robiona dzis albo jutro drugi raz, podnioslo sie do 8.ale samopoczucie to niebo a ziemia.
    Bylam u janka na górze, poglaskalam, pani mi go wyciagnela z inkubatora i trochę się poprzytulalismy. Caly w kocu zawiniety ale zawsze cos.
    Masakra, na ten moment to wszystko trwa dopiero 48 godzin a wydaje mi sie jakby trwalo niewiadomo ile. Dni w szpitalu sa koszmarnie dlugie.
    Dziś i tak lepiej, bo trochę spałam w nocy, bo jakis dobry czlowiek sie zlitowal i dal mi cos na uspokojenie i spanie. Niemniej uwazam, ze powinny byc osobne sale dla kobiet ktore dzieci maja na intensywnej terapii, bo to jest niehumanitarne

Kania85, majóweczka83, Ulaa, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Na wstępie chciałabym pogratulować wszystkim nowym mamom! Jesteście dzielne. :) Na pewno świetnie sobie poradzicie. Trzymam kciuki za jeszcze nierozpakowane mamy.

My z Polą od środy w szpitalu. Ma okresowo przyspieszony oddech. Nie wiemy, czy taka jej fizjologia, czy coś się dzieje. Echo serca i ekg prawidłowe. Usg głowy również. W usg brzucha lekko powiększona miedniczka nerkowa - do obserwacji, choć czekamy na posiew moczu. W poniedziałek prawdopodobnie będzie robione RTG klatki piersiowej. Wykladniki stanu zapalnego ujemne. Saturacja prawidlowa. Nie wiemy jeszcze co to jest. Strasznie się martwię, czy to nie jakaś wada układu oddechowego. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wszystkiego dobrego, niech dobrze wybadaja Pole :)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania85 wrote:
    Wiem że to Ci nie pomoże ale ja urodziłam 3 kę dzieci i ani razu nie dotrwałam do tp,a bardzo bym chciała.Raz tylko udało mi się dobić do 38tc ale to było przed konizacją szyjki.Ciesz się wiec że możesz donosić i rodząc nie musisz się bać czy dzidziuś sobie poradzi,choć podejrzewam jak Ci teraz już jest ciężko i że boisz się o dziecko i jego stan.Lada moment będzie po wszystkim.Trzymam za Was kciuki aby było to jak najszybciej i byście mogli się już tulić

Tak, pod tym względem to doceniam, że dotrwałam 🤗 teraz to mnie martwi najbardziej waga 🙈 i to ciągłe nastawienie, że zaraz może się zacząć też jest straszne. Mikołaj 5 dni po terminie się urodził, to mam nadzieję, że drugi dłużej siedzieć nie będzie 🤗

• Kania85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mana Trójki No jestem za spacerem!my tam zawsze lubimy jeździć na błonia i na bulwary

Nalia przykro mi,czy to od jakiegoś czasu u Poli zauważyłaś?to dziwne bo przy wrodzonych wadach byłoby już coś widać w szpitalu
    Ja mam chandrę że lato odchodzi,nie lubię zimna…
    Wywołuję do tablicy Beza i Miracle,Mum2b,co u Was?rozpakowane?

Mama Trójki lubi tę wiadomość

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    03.03. 46,XX 🎀

• Nalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania85 wrote:
    Mana Trójki No jestem za spacerem!my tam zawsze lubimy jeździć na błonia i na bulwary

Nalia przykro mi,czy to od jakiegoś czasu u Poli zauważyłaś?to dziwne bo przy wrodzonych wadach byłoby już coś widać w szpitalu
    Zauważyłam to kilka dni temu. W szpitalu było wszystko ok. Może to nie wada wrodzona, może sobie sama wkrecam.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania85 wrote:

Hej! Ja rozpakowana juz 09.09. U nas coraz lepoej, mlody zaczal przybierac na wadze. Juz cyce sie uspokoily, brzuch juz tez gak nie boli

Kania85, nat87 lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej my wyszliśmy ze szpitala. Obyśmy już nie wracali do szpitala. Bilrubina na poziomie 9 do obserwacji.mlody walczy z cyckiem płacze że nie leci jak trzeba. Gratulacje dla rozpakowanych i trzymam kciuki za szybkie porody dla reszty.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Menina Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nasz Franio kończy jutro dwa tygodnie. Położna była u nas dwa razy - super kobieta. Franio w czwartek przebił wagę urodzeniową o 25 gramów (miał 3025 g), więc ładnie przybiera. Od dwóch dni ma buźkę całą w czerwonych plamkach i krostkach (głównie policzki i powieki). Położna mówi, że to trądzik noworodkowy i że sam przejdzie, ale wygląda naprawdę nieładnie... Na szczęście Franiowi chyba nie przeszkadza. Wyczytałam gdzieś, że może mu się utrzymywać jakieś 6-12 tygodni... Macie jakieś doświadczenie z trądzikiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 15:07

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ