Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2022, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żal post.
    Ja już naprawdę nie dam rady tak dłużej nie spać. Dzieciak budzi się co godzinę albo dwie, jak nie na cycka to na zmianę pieluchy. Śpi z nami więc ja jej robię miejsce i nie śpię bo mi niewygodnie, jak zasne to ona się budzi. Mleka mma jak dla całego żłobka ale już mam tego tak po kokardę że pół nocy jestem wkurwiona, do południa zmęczona, a później już myślę tylko o wieczorze i usypianiu. Kocham tego terrorystę nad życie i papa mi się cieszy jak się rano do mnie uśmiechnie ale te noce są tak straszne że już nie dam rady chyba. 😭 I mam wyrzuty że chce dziecko odciąć od mleka dla własnego wyspania.
    No i jak już wstanę i wypije kawę to dzień jakoś leci, ale jakby ktoś znał moje myśli w nocy to by mnie zamknęli do więzienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 06:22

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi strasznie Ci współczuję i żałuję, że nie mogę w żaden sposób Ci pomóc 😔
    Doskonale rozumiem Twoją frustrację i niechęć, bo miałam też taki etap z Julianem 😏
    Myślałam wtedy, że strzelę sobie w łeb, niewyspanie to coś najgorszego..

Pozostaje mieć nadzieję, że lada chwila będzie lepiej! Trzymam kciuki 🥰

Mimi__ lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, to normalne że masz takie myśli w nocy. Kiedyś słyszałam że nie można podejmować w nocy ciężkich decyzji bo niewyspanie nie pozwala racjonalnie myśleć. Coś w tym jest.
    Ale, jeżeli w ciągu dnia nadal tak uważasz to ja jestem mam zdanie że nie można być matką Polką. Karmiłas pół roku, a że tak powiem: nikt Ci że to nie podziękuje 🤪 także myśl również o sobie, tak aby urlop macierzyński nie był obozem macierzyńskim przez cały czas ...

Co do upadków dzieci z łóżek to chyba nie każdemu spada bo nie każde dziecko śpi z rodzicami. U nas tego problemu nie ma więc myślę że się nie zdarzy taki przypadek. Mam przynajmniej taką nadzieję 😊

Jesteśmy po chrzcinach, Lucyfer przegoniony, impreza udana.
    Na co wydajecie pieniądze, które zebralyscie? Młody dostał już łańcuszek i krzyżyk i za bardzo nie wiem co zrobić z tak duża kasą.

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Mimi, to normalne że masz takie myśli w nocy. Kiedyś słyszałam że nie można podejmować w nocy ciężkich decyzji bo niewyspanie nie pozwala racjonalnie myśleć. Coś w tym jest.
    Ale, jeżeli w ciągu dnia nadal tak uważasz to ja jestem mam zdanie że nie można być matką Polką. Karmiłas pół roku, a że tak powiem: nikt Ci że to nie podziękuje 🤪 także myśl również o sobie, tak aby urlop macierzyński nie był obozem macierzyńskim przez cały czas ...

Co do upadków dzieci z łóżek to chyba nie każdemu spada bo nie każde dziecko śpi z rodzicami. U nas tego problemu nie ma więc myślę że się nie zdarzy taki przypadek. Mam przynajmniej taką nadzieję 😊

Na co wydajecie pieniądze, które zebralyscie? Młody dostał już łańcuszek i krzyżyk i za bardzo nie wiem co zrobić z tak duża kasą.

My kupiliśmy następny fotelik z takich droższych wydatków, a reszta jeszcze leży w kopercie 😃

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:

My chrzciny robimy w Poniedziałek Wielkanocny. Jeszcze miesiąc ;) planujemy pozbierać pieniążki na przyczepkę rowerowa.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy to możliwe żeby moje dziecię przechodziło teraz regres snu?za tydzień będzie miała pół roku🙈od 3m przesypiała całe noce,a teraz budzi się gada,i akcja nogi😁🙈w dzień też nie zaciekawie,strasznie chce spać a nie może usnąć,jak wy pisaliście wcześniej o regresie to pomyślałam sobie że mnie to ominęło,a tu jednak chyba nie!😁

• Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile wogole u was trwał ten regres snu?

• Benus@191 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:

Dzieci spadają właśnie jak nie śpią, z kanapy, z sofy, położone na chwilę, bo idzie się po pieluszkę etc

Janek ma konto, którego jest właścicielem. Wpłacam mu tam wszystkie pieniądze jakie dostanie, 500+ i to całe 1000+ też jak już je dostanie. Wpłacam też zwroty podatku z ulgi na dzieci itp. córka ma takie samo, my nie mamy do tych kont prawa bez zgody sądu rodzinnego. będą pełnoletni to zrobia z tym co chcą

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus@191 wrote:
    Dzieci spadają właśnie jak nie śpią, z kanapy, z sofy, położone na chwilę, bo idzie się po pieluszkę etc

Janek ma konto, którego jest właścicielem. Wpłacam mu tam wszystkie pieniądze jakie dostanie, 500+ i to całe 1000+ też jak już je dostanie. Wpłacam też zwroty podatku z ulgi na dzieci itp. córka ma takie samo, my nie mamy do tych kont prawa bez zgody sądu rodzinnego. będą pełnoletni to zrobia z tym co chcą

Fajne rozwiązanie, ale przy obecnej inflacji i pogarszającym się stanie gospodarki nie tylko w Polsce, ale i na świecie bałabym się mieć większe oszczędności w złotówkach. Jednak euro i dolar to większą pewność i my mamy konto walutowe dla chłopców. Chociaż jak mamy jakiś większy wydatek (np najstarszy syn chce dostać rower jakiś wypasiony na wiosnę, bo z poprzedniego już wyrasta, to z tych pieniędzy właśnie kupujemy, w końcu to jego kasa i jego potrzeba 😂)

Benus@191 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia 89 wrote:

U nas jakoś miesiąc chyba mniej więcej

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Benus@191 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Fajne rozwiązanie, ale przy obecnej inflacji i pogarszającym się stanie gospodarki nie tylko w Polsce, ale i na świecie bałabym się mieć większe oszczędności w złotówkach. Jednak euro i dolar to większą pewność i my mamy konto walutowe dla chłopców. Chociaż jak mamy jakiś większy wydatek (np najstarszy syn chce dostać rower jakiś wypasiony na wiosnę, bo z poprzedniego już wyrasta, to z tych pieniędzy właśnie kupujemy, w końcu to jego kasa i jego potrzeba 😂)

Absolutnie nie w złotówkach :)

• Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ogólnie nie kładę mlodo na podwyższeniach. Kładę go na podłogę bo jest tam najbezpieczniej. Albo do łóżeczka.

Hmmno właśnie fotelik wydaje się dobrym wyborem, przyczepka też. Konta nie zakładam bo to obecnie w ogóle się nie opłaca. Wartość pieniądza teraz a za 18 lat...eee. bez sensu.
    Wolę teraz coś mu kupić albo za jakis czas. Jak dorośnie to i tak będziemy go dalej utrzymywać 😁
    Wczoraj rozliczałem pit i kuźwa nawet zwrotu nie dostanę za dziecko bo oczywiście wg państwa za duzo zarabiam. Paranoja... Kuźwa dobrze że chociaż teoretycznie to dofinansowanie do żłobka dostaną rodzice jedynaków 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 11:17

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Benus@191 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie bierzemy ich pieniędzy na ten moment,mają narazie podstawowe potrzeby typu rower, narty czy meble do pokoju i wychodźmy z założenia,że to nasz obowiązek im to zapewnić. Jak będą chcieli mieć wypasione komórki co rok to proszę bardzo zbierajcie sobie, odkładajcie i weźcie kasę z urodzin :)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mi Ala nie spadła z łóżka tylko z kanapy na którą na chwilę ja odstawiłam i wstałam do starszaka tuż obok. Nie pomyślałam że się sturla tak :( ale może ktoś się na moich błędach na uczy i nie popelni tego błędu;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla Adasia założyliśmy konto oszczędnościowe i tam mu wpłacamy kasę. Dla Ali na razie nie mamy takiego.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Swatka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia 89 wrote:
    U nas teraz regres snu od 3 tygodni i końca nie widać a pieknie spal od 20-5 a potem do 7 lub 8 nawet.

age.png

age.png
    AMH - 1.18 ng/ml
    NK 29%
    05.01.2021 r. - transfer 8A
    8 dpt - beta hcg 2.31
    10 dpt - beta hcg 22.92
    13 dpt - beta hcg 88.17
    15 dpt - beta hcg 233.90
    17 dpt - beta hcg 629.40
    22 dpt pecherzyk ciążowy
    27 dpt zarodek z ❤
    16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
    4.03 - 3.79 cm 💗
    13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
    16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kosmos ze spaniem w nocy... wcześniej jedna pobudka i przesypiane całe noce, a teraz co 1,5-2 lub max 3h pobudka (ale te 3h to na początku. Później od około 2:00 pobudki co trochę. Wybudzanie z lekkim płaczem, bardziej stękaniem. Jak przyłożę do cycka to w mig zasypia ukojony i się tuli. Nie wiem czy to nadal regres czy zęby idą czy co..)

Wczoraj mieliśmy szczepienie i oczywiście pediatra powiedziała, że póki małemu nie wyjda zęby to podawać tylko papki🥴 przytaknęłam dla świetego spokoju, ale nie zamierzam czekać typowo na zęby żeby dać mu coś w kawałkach. Przecież zanim mu te zęby wyjdą na tyle aby umiał nimi gryźć i rzuć to może minąć kilka miesięcy🤦‍♀️
    A, i co ciekawe. Pani pielęgniarka i pediatra były zniesmaczone gdy na pytanie o nazwę mleka, które podaję odpowiedziałam, że karmię piersią😂 Boże, ci ludzie powinni przechodzić obowiązkowe doszkalanie co rok, bo ta ich „wiedza” mnie przeraża...

P.S. Młody waży 8,9kg wiec mój kręgosłup za niedługo padnie🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 14:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy myślałam że nie może być gorzej stary przyniósł do domu jelitówke 🤣🙈 leży i umiera, my się trzymamy, a w piątek chcemy jechać na weekend do Kołobrzegu.

• Benus@191 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała czekać na zeby to moja córka by do 1.5 roku jadła papki :D

jane789, Mimi__ lubią tę wiadomość

• lestaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odkładamy pieniądze z 500+ i zaczęłam kupować obligacje za środki z 500+. Nie zakładaliśmy osobnego konta, bo odkładam z myślą o synku, ale jak będzie jakaś potrzeba (kryzys finansowy) to będę mogła skorzystać na syna. Jak wszystko będzie w porządku, to Mały dostanie kiedyś tam dostanie.

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ