Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi jest strasznie smutno, że Janek już ma 8 miesięcy, od początku odkąd się urodził to czas mi strasznie zapieprza. Mam wrażenie, że ucieka mi to jego niemowlęctwo.
Może dlatego, że z nim to jest takie macierzyństwo marzeń - od początku spał po 12-13 godzin, pięknie jadł, przy rozszerzeniu diety też zero problemow. Sam zasypiał od początku, jeżdżenie w wózku mu pasuje, po prostu nie mam czym być z nim zmęczona. Gorzej ze starszą córka
Od tamtego tygodnia młody był bardzo chory, gorączkował po 39 i strasznie kaszlał, w niedzielę wzywalismy lekarza i stwierdziła zapalenie krtani. Wczoraj na kontroli już u naszej babka była w szoku, że takie małe dziecko może być aż tak zaglutowany. Mamy 4 inhalacje dziennie + mucolityk i antybiotyk do nosa. Walczymy żeby to wszystko mu rozpuścić, bo inaczej zapalenie płuc murowane.
Na szczęście jest lepiej, gorączki nie ma i możemy już wychodzić na spacery. -
Mi też się dłużył początek bo był mega ciężki. Od stycznia leci czas jak szalony. Z jednej strony szkoda że tak szybko ale z.drugiej już nie mogę się doczekać aż młody zacznie trochę chodzić.
Dziś mieliśmy kontrolę u nefrologa, kamieni już nie ma-uklad moczowy czysty. Nie mamy czym się martwić, mamy zdrowe dziecko 🙂
Poza tym ciągle gdzieś jeździmy, zwiedzamy, fajnie że dziec się urodził bo można trochę pojeździć w stare miejsca gdzie się nie było latami 😅
Mimi__ lubi tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:Mi też się dłużył początek bo był mega ciężki. Od stycznia leci czas jak szalony. Z jednej strony szkoda że tak szybko ale z.drugiej już nie mogę się doczekać aż młody zacznie trochę chodzić.
Dziś mieliśmy kontrolę u nefrologa, kamieni już nie ma-uklad moczowy czysty. Nie mamy czym się martwić, mamy zdrowe dziecko 🙂
Poza tym ciągle gdzieś jeździmy, zwiedzamy, fajnie że dziec się urodził bo można trochę pojeździć w stare miejsca gdzie się nie było latami 😅
Racja, ja nadrabiam rzeczy których sama w dzieciństwie nie miałam/lub miałam bardzo mało. Kino, popcornu się najadlam jak nigdy, aquaparki, nawet głupi Bałtyk. Naszych rodziców na takie rzeczy. Teraz korzystamy podwójnie. -
Benus, aby jak najszybciej Młody wrócił do zdrowia!
My też staramy się różne rzeczy robić. Ale widzę, że wiele rzeczy go jeszcze nie interesuje albo jeszcze nie zauważa.
Np. w środę przeraził się znanego nam psa (ogromny amstafopodobny), ale łagodny jak baranek. Widział go już wcześniej kilka razy, ale chyba nie wywierał na nim wrażenia. Teraz go zauważył i tak się przeraził, że później wpadał jeszcze w histerię na widok innych psów tego dnia.
A jak Wasze dzieciaki z Waszymi domowymi zwierzakami?
My mamy koty, to jak je widzi to mu się buzia śmieje. Pełza za nimi, a one się usuwają na bok Chociaż jedna kocica czasem z nim śpi w łóżeczku, to jak się Małego położy jak nie śpi, a ona tam jest to od razu do niej idzie. Ona na szczęście jest cierpliwa i pozwala się głaskać, oczywiście pod kontrolą moją, aby nie ciągnął kota swoim chwytem09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Benus@191 wrote:Mi jest strasznie smutno, że Janek już ma 8 miesięcy, od początku odkąd się urodził to czas mi strasznie zapieprza. Mam wrażenie, że ucieka mi to jego niemowlęctwo.
Może dlatego, że z nim to jest takie macierzyństwo marzeń - od początku spał po 12-13 godzin, pięknie jadł, przy rozszerzeniu diety też zero problemow. Sam zasypiał od początku, jeżdżenie w wózku mu pasuje, po prostu nie mam czym być z nim zmęczona. Gorzej ze starszą córka
Od tamtego tygodnia młody był bardzo chory, gorączkował po 39 i strasznie kaszlał, w niedzielę wzywalismy lekarza i stwierdziła zapalenie krtani. Wczoraj na kontroli już u naszej babka była w szoku, że takie małe dziecko może być aż tak zaglutowany. Mamy 4 inhalacje dziennie + mucolityk i antybiotyk do nosa. Walczymy żeby to wszystko mu rozpuścić, bo inaczej zapalenie płuc murowane.
Na szczęście jest lepiej, gorączki nie ma i możemy już wychodzić na spacery.
Młody jest spokojny i zastanawia się zanim coś zrobi, a starszy leci na łeb na szyję. Kiedyś jak jeszcze nie planowałam dzieci w ogóle, widziałam matkę na parkigu z dwójką chłopaków jeden biegnie że jest obawa czy krzywda się nie stanie a drugi idzie za rączkę grzecznie rozgląda się i ociąga, ona krzyczy "stój" i zatrzymuje się ten z którym szła za rękę 😀 to chyba będą moi synkowie😀. Ale to może lepiej niż każdy biegnie w inną stronę. Udanych spacerków i pięknej pogody życzę🥰🥰
-
Kobietki ile drzemek mają wasze pociechy? Mówię o takim dniu w domu gdzie nie ma wyjść i wyjazdów nie wiadomo gdzie (wtedy wiadomo, dzień wygląda różnie).
Mój szogun też widać że pierw robi później myśli, wszędzie chce być i wszystkiego dotknąć. Karmienie wygląda co najmniej śmiesznie, młody łapie się za nogi, odpycha ode mnie, trochę to wygląda jak zapasy z cyckiem w buzi. Mam nadzieję, że u Was też tak jest 😅
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
nick nieaktualny
-
Mój dalej często ma 3 drzemki, różnie trwają bo ciągle mu się zmienia przez bolesne ząbkowanie, ale zazwyczaj jak wstanie z nocy o 7 to po 2h padnięty i spi 1-1.5h, potem po 2.5-3h znowu drzemka i też podobnie, chociaż czasem to max 45 min I ostatnia drzemka zalezy czy wcześniejsza byla dluzsza czy krótsza to albo 30 min albo właśnie max do godziny.
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
My jesteśmy w trakcie przestawiania się na dwie drzemki. Sporadycznie zdarza się jeszcze trzecia.
Typowy dzień to pobudka między 5 a 6, 2.5h od pobudki pierwsza drzemka, 2.5-3h od jej zakończenia druga drzemka. Nocny sen ok. 19. Czas trwania drzemek mamy różny, ale nigdy nie przekraczają 1.5h, zwykle nie więcej niż godzina.
W marcu mieliśmy już okres z dwiema drzemkami, trwały wtedy dłużej niż teraz, ale choroba wszystko rozregulowała i Hania na dłuższy czas wróciła do trzech drzemek.
-
U nas podobnie. Wstajemy 6-7. O 9 już pada na twarz. Dobrze jak Pośpi 1,5 h. Wtedy druga drzemka około 14 około pół godziny. Jak się pierwsza drzemka nie uda np na zakupach i się obudzi to mamy kiepski dzień. Ciężko jej usnąć z przemęczenia. I jest mega afera. Sen nocny około 19. No i nie wiem czy nie mamy regresu snu bo kręcenie przez pół nocy. A to ten czas. 8-9 miesiąc
-
Dreamer wrote:U nas podobnie. Wstajemy 6-7. O 9 już pada na twarz. Dobrze jak Pośpi 1,5 h. Wtedy druga drzemka około 14 około pół godziny. Jak się pierwsza drzemka nie uda np na zakupach i się obudzi to mamy kiepski dzień. Ciężko jej usnąć z przemęczenia. I jest mega afera. Sen nocny około 19. No i nie wiem czy nie mamy regresu snu bo kręcenie przez pół nocy. A to ten czas. 8-9 miesiąc
-
Wlasnie mi dziecko od tygodnia czy jakos tak budzi się co godzinę, dwie i zasypia. Myślałam że to zęby a nie regres... ile to może potrwać, bo dopiero co wrócił do fajnego snu, zasypiał przed 20, pobudka 3-4 na mleko i potem spal do 7, a teraz znowu porazka
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Jeszcze mam cichą nadzieję że na dniach się poprawi bo dlugo mu 3 zęby wychodziły i w końcu się dzisiaj przebił ostatni, chyba że zaraz znowu zacznie ząbkować i zacznie się skok 🤐. U nas już w paszczy 6 ząbków
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗