X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest progres bo młody nie dość że komunikatywny z każdym to jeszcze drzemki weszły książkowe. Zaczął zasypiać bez problemu, przechodzić z cyklu do cyklu podczas drzemki. Wcześniej tak nie miał, także petarda.
    Zaczął chodzić na niedźwiadka, czytałam że to przygotowanie się do chodzenia. Także to z nowości.

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też lepsze komunikacja z małą. Naszym zdaniem ogarnia już co znaczy 'nie' bo pół dnia to słyszy 😅 kable nie, schody nie, szafki nie. Słodko wtedy się śmieje i macha głową że nie 😅 chodzi już na boki przy meblach, czasami stanie bez trzymanki więc czekamy na ostateczny krok.
    Też mamy w domu cały czas rozpiździel, wszystko wyciąga, ze wszystkim chodzi i w połowie drogi zostawia. Z praniem mam to samo, ale czasami jej pozwalam bo ma zajęcie na dłuższą chwilę.
    Skok u nas wydaje mi się że był bo była nieznośna przez 3 dni, po tym stała się właśnie taka bardziej kumata i zaczęła chodzić popychając krzesło. Drzemki i spanie odpukać lepsze 🙏🙏🙏

• Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od soboty przebił się kawałek jedynki górnej i tak stoi,dalej nie idzie,już się trochę martwię,bo takie to dziwne nie?a sprzątanie!eee tam!jak to się mówi dom to nie muzeum😁dom to pralnia,sralnia,i gotowalnia 🙈😁

Mimi__ lubi tę wiadomość

• Benus@191 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi fajnie, że się śmieje jak słyszy nie. Janek rozumie co znaczy nie ruszaj i nie wolno, tylko on wtedy płacze bardzo.
    Kocha kable, jakby mógł to by cały dzień je ruszał

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, ona się śmieje jak ją przyłapie w kącie na zabawie z kablami, jak jej je zabiorę to też awantura.

• Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój póki co nie robi awantur i oby tak zostało. No kuzynek robi nieźle draki. Nie wiem czy bym dała radę wytrzymać.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    U nas jest progres bo młody nie dość że komunikatywny z każdym to jeszcze drzemki weszły książkowe. Zaczął zasypiać bez problemu, przechodzić z cyklu do cyklu podczas drzemki. Wcześniej tak nie miał, także petarda.
    Zaczął chodzić na niedźwiadka, czytałam że to przygotowanie się do chodzenia. Także to z nowości.

U nas tez zaczęło się ładne przechodzenie w fazach snu. Może taki wiek i dzieciaczki dojrzały do tego. No i dwa miesiące było super z usypianiem. 2 minuty bujania i dziecko spało. Drzemki 9 i 13. No i teraz się zesralo. Nie idzie panny uśpić. Jak tylko zaczynam bujać to afera i wyginanie. Dlatego mam nadzieje ze to tylko skok.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u osteopaty wczoraj. Jestem wstrząśnięta ta wizyta. To była wizyta u szamana normalnie. I to z polecenia. Normalnie nie mogę do siebie dojść. Jeszcze zafundowałam małej dwie godziny ryku a aucie w korkach. W jedna stronę to jesCze jakoś poszło ale spowrotem to Meksyk.

U nas mamoza na całego. Chociaz już trochę zabawki zaczynaja interesować. No i puszcza się i stoi przez chwile samodzielnie ale to jak się zapomni. No i mamy w końcu trzy zeby. Późno ale są :)

• Benus@191 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Dziewczyny byłam u osteopaty wczoraj. Jestem wstrząśnięta ta wizyta. To była wizyta u szamana normalnie. I to z polecenia. Normalnie nie mogę do siebie dojść. Jeszcze zafundowałam małej dwie godziny ryku a aucie w korkach. W jedna stronę to jesCze jakoś poszło ale spowrotem to Meksyk.

U nas mamoza na całego. Chociaz już trochę zabawki zaczynaja interesować. No i puszcza się i stoi przez chwile samodzielnie ale to jak się zapomni. No i mamy w końcu trzy zeby. Późno ale są :)

Rozwiniesz nam co tam się działo na tej wizycie? Mamę właśnie wysyłam do osteopaty z bólem kręgosłupa potężnym, którego przyczyny nigdzie nie możemy znaleźć.

Co to jest przechodzenie między fazami snu?

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus@191 wrote:
    Rozwiniesz nam co tam się działo na tej wizycie? Mamę właśnie wysyłam do osteopaty z bólem kręgosłupa potężnym, którego przyczyny nigdzie nie możemy znaleźć.

Co to jest przechodzenie między fazami snu?

Ten czarownik bo inaczej się nie da go nazwać stwierdził ze nie zbada małej normalnie tylko ja mam ja wziąć na kolana. I ja ja trzymałam na kolanach a ona ją badał uciskając w moje plecy. Nawet małej nie dotknął i mówi co chwile ze napięta trzustka, napięte serce itp i ze już to odblokował. Ale cały czas pracował na moich plecach. Normalnie ręce które leczą. Wyszłam załamana jak mogłam tam w ogóle trafić? No i na koniec ze mała ma owsiki. Mówię ze nie zauważyłam. To on ze ma na 100 procent.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do faz snu to są dzieci które maja problem z przejściem z płytkiego snu w mocny. I w konsekwencji budzą się po 20-30 minutach. Kończy się sen płytki i dziecko powinno płynnie zasnąć mocniej. A zamiast tego się budzi. U nas tak było bardzo długo. Musiałam czuwać cały czas przy córce i jak się budziła to ją lulalam. I tak przez pół nocy nieraz.

• Benus@191 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wyjaśnienie, całe życie się człowiek uczy.
    Ja to bym zrobiła Małej badanie na te owsiki, żeby mu udowodnic, że nie ma.
    U takiego małego dziecka to chyba ciężko byłoby ich nie zauważyc. Chyba, że ktoś przewija w masce gazowej :D

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Ten czarownik bo inaczej się nie da go nazwać stwierdził ze nie zbada małej normalnie tylko ja mam ja wziąć na kolana. I ja ja trzymałam na kolanach a ona ją badał uciskając w moje plecy. Nawet małej nie dotknął i mówi co chwile ze napięta trzustka, napięte serce itp i ze już to odblokował. Ale cały czas pracował na moich plecach. Normalnie ręce które leczą. Wyszłam załamana jak mogłam tam w ogóle trafić? No i na koniec ze mała ma owsiki. Mówię ze nie zauważyłam. To on ze ma na 100 procent.
    O mamo, to naprawdę dziwna historia .. I to z polecenia ostropata ? Oni mają ogromną wiedzę t, to takie uzupełnienie fizjo , ale to że nie dotykał dziecka .. to pierwsze słyszę.

U nas był jakiś skok czy regres snu teraz przed wakacjami , na początku czerwca. Ciężko mi buło uśpić, do tego maruda, krótko spala w dzień.. później wszystko wróciło do normy.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też problem ze spaniem,wogule nie chce spać w swoim łóżeczku,płacze jak ja kładę jak by łóżeczko parzylo!muszę ją wziasc do siebie i też marudzenie przed zaśnięciem ☹️

• lestaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer, współczuję z tym czarownikiem, bo to mi przypomina jakiegoś kręgarza i ręcę które leczą. Chyba bym wyszła po 5 minutach tego czegoś, bo to jest dla mnie mega dziwne i podejrzane.

U nas jest poprawa z przechodzeniem w fazach snu na początku nocy, ale jest problem z zaśnięciem po przebudzeniu nad ranem około 3-4....

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer niezła akcja. Myślałam że on Ciebie nadal skoro dotykał 😅 co za gość! O to z polecenia. Może pogadaj z tą osobą co Ci polecała czy to tak u niej wyglądało? Niektórzy wierza w takie szamanstwo 🤣

Dziś chciałam podlać kwiaty i małego położyłam na ogrodzie na trawę. 10 sekund i był cały w mrówkach!!!! Zrobiło mi się gorąco na ten widok, rozbieralam go w biegu, popłakał się bo nie wiedział co się dzieje i do tego chyba go siedziało. Na szczęście wszystko dobrze się skonczylo. Mrówek na nim bylo ze sto 🤯

Nasz młody ładnie spał a dzisiaj drzemeczka 20 minut. Haha matka pochwaliła 😅

• Benus@191 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nas dziś pakuje na wakacje i mówię do męża że na spokojnie się wyrobię, bo on rano ok 2 godziny śpi. Na co Jasio wstał po 20 min, nie wolno dziecka chwalić na głos :D
    Za to druga drzemkę miał porządną, szkoda że była ona w wózku na spacerze i musiałam z nim te 3 godziny chodzić.
    Pakowanie w proszku zatem.

• Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o tym mówię. Dziś dwie drzemki, jedna 20 minut, drugą 40 😅 ale przynajmniej zasnął przed 20 😃 ciekawe jaka nocka 😅

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko tez zepsute:p spanie się popsuło. Chociaz czarownik mówił ze dwa dni będą kiepskie a potem będzie poprawa:) No i mam czasami wrażenie ze ten diabeł z niej wychodzi co go przepędził. Tyle ze wychodzi i wyjść nie może.
    Mamy krok w tył. Jestem w stanie uśpić mała tylko na cycku. Przy bujaniu spazmy. Podłamuje sie bo dziecko będzie miało rok za chwile a my w czarnej dupie.
    Chciałam jechać z synem do ortopedy. Wyjście na dwie godziny. Nie miał kto z moim dzieckiem zostać. Nikt sie nie podejmuje z nią zostać. Kurde domownicy boja sie mojego dziecka:(

Ale są to stoimy bez trzymania. I pierwszy kroczek dzisiaj był ❤️ Tyle na pokrzepienie serca matki

Madzia 89 lubi tę wiadomość

• Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer to świetna wiadomość! Twoja mała maruda rusza do przodu. Może jak teraz zobaczy świat w pozycji pionowej da matce wypić ciepla kawę.

My lekko się też cofnęliśmy, mój młody nagle ma problem żeby zasnac z ojcem na drzemkę i na noc. Łzy się leja, ale nie odpuszczam. Bo będę w jeszcze większej dupie niż wcześniej 😅

‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ