Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Swatka wrote:O fajnie wiedzieć. Ale nie dodajesz soli? A jakieś fajne przepisy masz dla maluchów na TM? Mi niedługo przyjdzie 😄
Mam dużo przepisów w cookido, całą "książkę" 😃
Do masła orzechowego nie dodaję soli i to jest właśnie fajne w tm, że można pominąć składniki, które są w tych kupnychSwatka lubi tę wiadomość
-
Benus@191 wrote:Ja już wysiadam. Janek pozytywny na covid,ja też. On gorączka wysoka i tyle. Ja ledwo przestałam odczuwać objawy anginy, antybiotyk nawet nie w połowie i teraz bierze mnie teraz korona. Już mi się beczeć chce.
U nas teść też pozytywny, a mieliśmy z nim kontakt 5 dni temu, a dzisiaj mama do mnie dzwoni, że też chora jest i pozytywny test jej wyszedł, a widzieliśmy się w sobotę. My jesteśmy negatywni na szczęście 🙏
Dużo zdrówka dla Was ❤️ -
Dziewczyny nie straszcie ze korona tak poważnie wraca. Już myślałam ze wracamy do normalności. Ula Ty uważaj na siebie szczególnie.
Mi jakoś tm nie podszedł do rd. Dla dziecka sie robi male ilości a w takiej misie wszystko na ściankach zostaje. Z jakich orzechów wychodzi najlepsze masło ? Ja kupiłam laskowe rok temu i nie zrobiłam masła do teraz bo albo dziecko śpi albo się boi tm. Bo to jednak nie jest najcichsze urządzenie -
Ja się zastanawiałam nad maslem migdałowym ale sama nie jadłam. Czyli jak korona szaleje to pewnie znowu nie będzie odwiedzin w szpitalu. Prześladuje mnie wizja porodu po roczku małego...będę w 36 tyg, wolala bym przynajmniej skończyć 37 tydzień.
Ula w wolnej chwili polecisz jakieś naj przepisy, tak żebym mogła dla nas wspólnie ugotować. Nazwy chociaz przepisów to sobie znajdę w cookido.
Mi już tak na nerwy działa to jego nie jedzenie...nienawidzi obiadów i koniec. Dzisiaj podstępem zjadl caly sloiczek wołowiny z pomidorami, w miarę lubi pomidoryUlaa lubi tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
nick nieaktualnyJa w tm najwięcej robię chleba, bo zagniatanie to najgorsza czynność na świecie. Albo kopytka bo i mała lubi i mąż może jeść kilogramami. Też myślałam że będę zupy gotować ale jednak wolę w garnku. Dzisiaj robiłam sos pomidorowy w słoiki to fajnie TM na gładko miksuje, więc to plus ale faktycznie to zostawanie na ściankach mnie też irytuje
-
Ja jak gotuję to dla całej rodziny generalnie więc nic mi na ściankach nie zostaje 🤭
A jak typowo wcześniej tylko dla Julka robiłam coś w tm, to i tak większą ilość i wkładałam do woreczka strunowego i do zamrażarki na czas kiedy nie będzie mi się chciało gotować 😅
Swatka rano podrzucę Ci jakieś przepisy, które u nas się sprawdziły 🥰 nie ma problemu!
Dreamer powiem Ci, że zaczyna się chyba znowu szał z tym covidem, przynajmniej w moim otoczeniu.. Uważam na siebie, ale wiesz jak jest 🥺
A zaraz zacznie się szkoła, to już w ogóle będzie masakra coś czujęSwatka lubi tę wiadomość
-
Swatka czuje że będzie podobnie jak w zeszłym roku, ja rodziłam 16 września i mógł mnie mąż odwiedzić, ja potem mogłam odwiedzać małego w szpitalu godzinę dziennie. Koleżanka z końca września jeszcze tez miała normalnie odwiedziny. Od października zamkneli.
Jasiu ma tylko temperaturę ,ja takie bardzo mini przeziębienie. Mąż w tamtym tyg trochę bardziej chory był ale też normalnie funkcjonowal, nawet mu nie przyszlo do głowy że to covid. Zajmował się dziećmi cały weekend jak ja zdychalam z angina.
Mieli już traktować covid jak grypę czy przeziębienie, może nie wymyśla żadnych ograniczeń. No ale uważać na siebie musicie bardzo. -
Benus@191 wrote:Swatka czuje że będzie podobnie jak w zeszłym roku, ja rodziłam 16 września i mógł mnie mąż odwiedzić, ja potem mogłam odwiedzać małego w szpitalu godzinę dziennie. Koleżanka z końca września jeszcze tez miała normalnie odwiedziny. Od października zamkneli.
Jasiu ma tylko temperaturę ,ja takie bardzo mini przeziębienie. Mąż w tamtym tyg trochę bardziej chory był ale też normalnie funkcjonowal, nawet mu nie przyszlo do głowy że to covid. Zajmował się dziećmi cały weekend jak ja zdychalam z angina.
Mieli już traktować covid jak grypę czy przeziębienie, może nie wymyśla żadnych ograniczeń. No ale uważać na siebie musicie bardzo.
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Swatka wrote:Obawiam się że znowu jakis pretekst wymyślą czemu zamykaja odwiedziny w szpitalach. My to jak w zamkneciu w naszej mieścinie, że niedługo dzika będę...[/QUO
ja od marca 2020 pracuje z domu, ludzi z pracy nie widziałam od tego czasu, z przyjaciółmi spotykam się rzadko, bo dwoje dzieci, bo epidemia, bo coś tam... Głównie rozmawiam z 11 miesięcznym niemowlęciem, jak się dowiedziałam, że nie ma powrotu do biura to płakałam cały weekend.
Dobrze, że dużo czytam to jeszcze mózg nie zapomniał jak sformułować poprawne zdanie. Wszystko niech zamkną to niedługo nas pozamykają w zakładach psychiatrycznych -
Benus@191 wrote:Swatka wrote:Obawiam się że znowu jakis pretekst wymyślą czemu zamykaja odwiedziny w szpitalach. My to jak w zamkneciu w naszej mieścinie, że niedługo dzika będę...[/QUO
ja od marca 2020 pracuje z domu, ludzi z pracy nie widziałam od tego czasu, z przyjaciółmi spotykam się rzadko, bo dwoje dzieci, bo epidemia, bo coś tam... Głównie rozmawiam z 11 miesięcznym niemowlęciem, jak się dowiedziałam, że nie ma powrotu do biura to płakałam cały weekend.
Dobrze, że dużo czytam to jeszcze mózg nie zapomniał jak sformułować poprawne zdanie. Wszystko niech zamkną to niedługo nas pozamykają w zakładach psychiatrycznych
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Swatka przesyłam Ci kilka przepisów u nas sprawdzonych, generalnie na cookido mam coś takiego jak "Dania dla dzieci" i tam są te przepisy.
Zupa krem z soczewicy (dla dzieci) https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r325768
Zupa krem z cukinii z ziemniakami i indykiem (dla dzieci) https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r325778
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci) https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r325850
Dzisiaj na śniadanie robiłam omlet z pomidorem i szpinakiem i bardzo nam smakował, na obiadek gotuję właśnie zupę brokułową, ogólnie Julek je wszystko, a już szczególnie mu smakuje jak dodam ziół prowansalskich 😃
Dużo też korzystam z książki ISOG dla dzieci od Mamyginekolog
-
Ulaa wrote:Swatka przesyłam Ci kilka przepisów u nas sprawdzonych, generalnie na cookido mam coś takiego jak "Dania dla dzieci" i tam są te przepisy.
Zupa krem z soczewicy (dla dzieci) https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r325768
Zupa krem z cukinii z ziemniakami i indykiem (dla dzieci) https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r325778
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci) https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r325850
Dzisiaj na śniadanie robiłam omlet z pomidorem i szpinakiem i bardzo nam smakował, na obiadek gotuję właśnie zupę brokułową, ogólnie Julek je wszystko, a już szczególnie mu smakuje jak dodam ziół prowansalskich 😃
Dużo też korzystam z książki ISOG dla dzieci od Mamyginekolog
Mi jeszcze nie chce ladnie jesc takich posiłków jak trzeba kawałków duzo do buzi wkładać, zje cos ale nie tyle zeby sie najeść 😔. U niego rządzą owsianki, koktajle, jogurty z owocami. Moze jak zacznę gotować coś smaczniejszego dla nas wspólnie i bardziej mu zblenduje to załapie jedzenie. Jeszcze raz musze go na podcięcie wedzidelka umówić bo lekarz mowil ze takie krótkie ze raz nie wystarczy i teraz mam przyjść bo sie juz pewnie naciagnelo do podcięcia znowu. Bo lepiej właśnie z jedzeniem i mówieniem po podcieciu
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Swatka wrote:Super dziękuję bardzo. I dodajesz normalnie sól ale mniej?
Mi jeszcze nie chce ladnie jesc takich posiłków jak trzeba kawałków duzo do buzi wkładać, zje cos ale nie tyle zeby sie najeść 😔. U niego rządzą owsianki, koktajle, jogurty z owocami. Moze jak zacznę gotować coś smaczniejszego dla nas wspólnie i bardziej mu zblenduje to załapie jedzenie. Jeszcze raz musze go na podcięcie wedzidelka umówić bo lekarz mowil ze takie krótkie ze raz nie wystarczy i teraz mam przyjść bo sie juz pewnie naciagnelo do podcięcia znowu. Bo lepiej właśnie z jedzeniem i mówieniem po podcieciu
Tak, dodaję sól, ale mniej niż normalnie, wszystkim nam na zdrowie to wyjdzie ☺️
Może spróbuj właśnie z zupami typu krem, ja żeby było bardziej kaloryczne, to dodaję zawsze łyżeczkę masła lub jakiegoś oleju np lnianego (olej taki żeby smaku potrawy mocno nie zmieniał)Swatka lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Moja drze jape od 2. Jprl
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Dzisiaj pełnia , może dlatego ? Mój w nocy zrobił przerwę na gadanie od 5 do 6 😅 mąż kuc chciał go spakować i iść do sklepu po bułki. Ale udało się spacyfikować go cycem. Uffff31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g