Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Swatka wrote:A i jeszcze jedno. Macie tez ogromny problem z przewijaniem? Ja mam walkę...za cholere nie da się położyć, żeby wytrzeć go z kupy musze za nogę go trzymac 🤦♀️. Nie da się go niczym zaciekawić. Tak samo ubieranie, jak tylko pantsa czy spodnie chce zalozyc to sie wygina i placze
Ps. Z boku jak się czytam to widać że sobie nie radzę albo mam takie temperamentne dziecko 😮💨
Ja już nie kładę do przewijania od kilku miesięcy. Stawiam ja przy sofie albo stoliczku edukacyjnym i wycieram na stojąco. Położyć nie ma szans. Nie ten temperament. Kochana to normalne w tym wieku
-
Ja tak samo, od chyba 2 miesięcy albo 3 ma stojąco, głównie w terenie czasami się udało na lezoco ale sporadycznie.
Ulaa , Ty masz zawsze wszystko zorganizowane dużo przed czasem super. Jakie pasz propozycje prezentów na roczek ??Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualny
-
Dreamer wrote:Ja chciałam rodzic naturalnie po jednym cc. Do końca brałyśmy to pod uwagę z lekarka. Ale
Od poprzedniego cc nie minęły 2 lata, żeby to obejść dziecko nie mogłoby mieć więcej nic 3 kg. No i blizna była zbyt cienka. Wiec nie spełniłam żadnego warunku. A jak pojechałam do ordynatora do szpitala to mi popukał po głowie i pyta po co mi to ? Żebym miała nietrzymanie moczu i wypadanie macicy za pare lat ? A moja lekarka mi mowi ze trzeba było powiedzieć ze dla satysfakcji 🙈🙈🙈
Z tak małym odstępem czasu masz niewielkie szanse na poród siłami natury. W praktyce większość lekarzy noe chce ryzykować i od strzała wysyłają na cc.
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Dreamer wrote:Ja już nie kładę do przewijania od kilku miesięcy. Stawiam ja przy sofie albo stoliczku edukacyjnym i wycieram na stojąco. Położyć nie ma szans. Nie ten temperament. Kochana to normalne w tym wieku
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Ja tez mam problem z urodzinami. Ciągle się zastanawiam czy w domu ogarne czy lepiej lokal. Moja rodzina jest duża i było by około 18 osób więc chyba na dwa stoły trzeba by było
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
U nas roczek też pod znakiem zapytania. Jest 13 soob dorosłych plus 7 dzieci 🤯 średnio bym chciała w domu bo przygotować wszystko a później posprzątać to wydaje się lekko niemozliwe z moim małym szatanem. Wszystko jest tak drogie że nie wiem czy lokal nawet nie wyjdzie taniej 😅 już sama nie wiem 😭
Też zastanawiam się nad prezentami dla małego, mamy jeszcze pieniądze z chrzcin i ciągle zastanawiam się w co zainwestować .
A czy któraś z was ma królika Alilo? Jest godny polecenia?31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak wrote:U nas roczek też pod znakiem zapytania. Jest 13 soob dorosłych plus 7 dzieci 🤯 średnio bym chciała w domu bo przygotować wszystko a później posprzątać to wydaje się lekko niemozliwe z moim małym szatanem. Wszystko jest tak drogie że nie wiem czy lokal nawet nie wyjdzie taniej 😅 już sama nie wiem 😭
Też zastanawiam się nad prezentami dla małego, mamy jeszcze pieniądze z chrzcin i ciągle zastanawiam się w co zainwestować .
A czy któraś z was ma królika Alilo? Jest godny polecenia?
Ps. Nawet się zastanawiam czy drugiego dla córeczki nie kupic bo będą mieli osobne pokojeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 12:55
Marcia86 lubi tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Marcia86 wrote:Ja tak samo, od chyba 2 miesięcy albo 3 ma stojąco, głównie w terenie czasami się udało na lezoco ale sporadycznie.
Ulaa , Ty masz zawsze wszystko zorganizowane dużo przed czasem super. Jakie pasz propozycje prezentów na roczek ??
Lubię mieć wszystko wcześniej zaplanowane ☺️ czuję się spokojniejsza 🙈
Prezenty na roczek Juliana:
1. https://allegro.pl/oferta/fontanna-pilek-tor-kulkowy-zjezdzalnia-pileczek-12154158973?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=520eb694-142c-4801-a5ef-107339698a38%23
2.
https://allegro.pl/oferta/yookidoo-ruchomy-sorter-edukacyjny-trybiki-12107966279
3.
https://allegro.pl/oferta/pucio-zestaw-czterech-kolorowych-ksiazeczek-4w1-11961237643
4.Labirynt Ikea Mula
5.
https://allegro.pl/oferta/b-toys-miekkie-autko-sensoryczne-z-panda-12m-11933910618
6.
https://allegro.pl/oferta/pachnaca-ksiazeczka-x4-akademia-madrego-dziecka-11346200867
7.
https://allegro.pl/oferta/sciezka-sensoryczna-miekka-mata-klocki-clementoni-12054939416
8.
https://allegro.pl/oferta/tomy-zabawki-do-kapieli-osmiorniczki-e2756-9017427427
9.
https://allegro.pl/oferta/stolik-edukacyjny-interaktywny-muzyczny-pociag-11842064674
10.
https://allegro.pl/oferta/drewniany-slon-ciagacz-wbijak-zabawka-montessori-11711117529
Mimi__ lubi tę wiadomość
-
Swatka, myślę że nie popełniłaś żadnego błędu, po prostu niektóre dzieci są trudniejsze pod względem rozszerzania diety i karmienia. U mnie starsza jadła super, a u małej te same rozwiązania się nie sprawdziły. Różni specjaliści też nie znaleźli rady, więc walczymy z tematem jak umiemy i nie tracę nadziei że kiedyś w końcu będzie dobrze.
Przewijanie. U nas wciąż na przewijaku, ale w trakcie Hanna ćwiczy jogę a ja cierpliwość i refleks. W innych miejscach jest jeszcze trudniej, chyba zostały jakieś resztki respektu do przewijaka😉. Używamy tylko pantsów.
Alilo. Mamy, tzn. starsza córka ma od dawna i wciąż go uwielbia, mała pożycza gdy tylko nadarzy się okazja😉. Świetna jakość dźwięku, jest też wytrzymały, mimo licznych upadków nic mu nie jest. Nie raz ratował nas w podróży czy dotrzymywał starszej towarzystwa gdy ja usypiałam małą.
Urodziny. U nas będą w domu, rodzinę mamy niewielką, a część mieszka daleko więc przyjadą na kilka dni. Wśród prezentów będzie odkrywczy domek Dumel, pierwsza lalka, Betoniarka kulkomieszarka - nie jestem zwolenniczką trzymania się stereotypów odnośnie płci.
Drugi poród po CC. Mnie temat bezpośrednio nie dotyczył, ale z doświadczeń koleżanek wydaje mi się, że w dużych miastach szpitale są bardziej pro vabac. W szpitalu w którym sama rodziłam przyjmują naturalne porody nawet po kilku cesarkach, rekordzistki miały za sobą po 4 cesarki, a potem udany poród naturalny. W mniejszych miejscowościach lekarze są chyba sceptyczni, niedawno siostra cioteczna zaraz na początku ciąży rozmawiała z lekarzem na temat vabac 3 lata po cc. Powiedział jej że jeśli się uprze to może spróbować ale jego zdaniem nie ma sensu się męczyć bo zwykle i tak kończy się cesarką. Jej szwagierka rodziła drugie dziecko 15 miesięcy po CC, lekarz nawet nie brał pod uwagę naturalnego porodu - inny lekarz, inny szpital, ale też małe miasto powiatowe.Swatka lubi tę wiadomość
-
Już się ucieszyłam z listy Uli, że coś wybiorę i podpowiem rodzinie ale już wszystko mamy lub bardzo podobne, wady i zalety posiadania starszego rodzeństwa, które nie niszczy zabawek
Chyba poproszę o pampersy i mleko i ubranka.Ulaa lubi tę wiadomość
-
Benus@191 wrote:Już się ucieszyłam z listy Uli, że coś wybiorę i podpowiem rodzinie ale już wszystko mamy lub bardzo podobne, wady i zalety posiadania starszego rodzeństwa, które nie niszczy zabawek
Chyba poproszę o pampersy i mleko i ubranka.
Julek najchętniej bawi się resorakami braci xD albo niestety lego, ale pod nadzorem, bo jeszcze lubi "spróbować" czy oby na pewno lego nie jest jadalne 😂
Cieszę się, że moja lista może być przydatna, korzystajcie jeśli potrzebujecie 😃 -
Ulaa wrote:Julek najchętniej bawi się resorakami braci xD albo niestety lego, ale pod nadzorem, bo jeszcze lubi "spróbować" czy oby na pewno lego nie jest jadalne 😂
Cieszę się, że moja lista może być przydatna, korzystajcie jeśli potrzebujecie 😃Mimi__ lubi tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Swatka wrote:Kajtkowi nie mogla bym pozwolić na zabawy takimi małymi elementami, on doslownie wszystko jak leci dalej do buzi pcha. Jak raczkuje po trawie to co chwile go zatykam smoczkiem bo by się trawy nażarł 🤣
Dlatego samego Julka z lego nie zostawiamy, tylko pod naszym okiem się bawimy -
Ulaa wrote:Dlatego samego Julka z lego nie zostawiamy, tylko pod naszym okiem się bawimy
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Swatka wrote:Z kupą tez na stojąco? Ja się boje ze zaraz wszystko ubrudzi 😂. Siuski na stojąco nie problem, mamy pantsy i tak robię. Chociaż czasem to walka z czasem bo lubi sikac jak tylko pieluche odepnę 🙈
Z kupa tez na stojąco. Mam chusteczkę w gotowości i szybka piłka. Jak ubrudzi No to coz… jak masz pszczoły to masz miód, jak masz dzieci to masz smród 😜
Jak chcesz cc to myśle ze nie masz się co martwić. Lekarze wiadomo ze są wielcy zwolennicy SN ale raczej idą na łatwiznę. I podobno ciężko znaleść lekarza który się podejmi SN po cc rok temu. Mi położna mówiła ze u niej w szpitalu ( małe miasto) udał się jeden poród po cc. Także spokojnie. Będzie tak jak będziesz chciała😊Swatka, Madzia 89 lubią tę wiadomość
-
My mamy alilo. Syn dopiero teraz zaczyna się interesować-3 lata. Zabawka najbardziej zachwyciła mnie 😂😂😂 piękne piosenki, nie jakieś kiczowate. Chociaz są opinie ze smutne. Mi akurat podpasowaly. I cudowna jakość dźwięku. Ja jestem akurat dość muzyczna. Uwielbiam koncerty, musicale i te klimaty wiec mogę być nieobiektywna. Zabawka ładowana na USB. Długo trzyma. Dla mnie bomba.
Co do tych kaszek bobowita to ja faktycznie kupiłam mleczna. Dlatego ze ograniczam kp a chce żeby dziecko miała jeszcze tego mleka dużo. No i cukier albo olej palmowy w składzie. Średnio. No i jak polizalam to faktycznie jest słodka. A olej palmowy to podobno w większości mm jest wiec czy aż taki zły. W internecie są oczywiście sprzeczne informacje. Kupiłam dzisiaj porcje zbóż ale pewnie nie podejdzie jak już dziecko zepsute cukrem. -
Dreamer wrote:My mamy alilo. Syn dopiero teraz zaczyna się interesować-3 lata. Zabawka najbardziej zachwyciła mnie 😂😂😂 piękne piosenki, nie jakieś kiczowate. Chociaz są opinie ze smutne. Mi akurat podpasowaly. I cudowna jakość dźwięku. Ja jestem akurat dość muzyczna. Uwielbiam koncerty, musicale i te klimaty wiec mogę być nieobiektywna. Zabawka ładowana na USB. Długo trzyma. Dla mnie bomba.
Co do tych kaszek bobowita to ja faktycznie kupiłam mleczna. Dlatego ze ograniczam kp a chce żeby dziecko miała jeszcze tego mleka dużo. No i cukier albo olej palmowy w składzie. Średnio. No i jak polizalam to faktycznie jest słodka. A olej palmowy to podobno w większości mm jest wiec czy aż taki zły. W internecie są oczywiście sprzeczne informacje. Kupiłam dzisiaj porcje zbóż ale pewnie nie podejdzie jak już dziecko zepsute cukrem.
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Mleczne kaszki porcja zbóż też są słodkie, więc może zostaną zaakceptowane 😉
Ja ostatnio po raz pierwszy kupiłam kaszkę dla dzieci z alergią. Były opakowania o wielkości 300g i 500g, te większe oczywiście bardziej opłacalne, dodatkowo były w promocji więc od razu kupiłam duże i dopiero w domu doczytałam że w małym nie ma cukru, a w dużym jest. Więc Hanna też je cukier🙈. Następnym razem wezmę bez cukru, a teraz na zdrowie, jeśli dzięki temu wyhoduje chociaż jedną fałdkę😉. Starsza nie dostała ani grama soli do roku, cukru do dwóch, pierwsza bajka też dopiero po drugich urodzinach. Mała tylko w zakresie bajek zachowuje abstynencję😉.
My też na Alilo wrzuciliśmy masę plików - wszystkie ulubione piosenki i ogrom audiobooków bo starsza kocha czytanie.
-
Mała Matylda tak to jest jak się robi zakupy z małym dzieckiem. Wszystko na szybkości i nie ma czasu składu sprawdzić. A tu takie czasy ze matki musza ze wszystkim dawać radę.studiować składy. Jedzenie z dobrym składem. Środki czystości również. Ehhh trochę dziwne czasy. Zmywarki suszarki nas wyręczają a czasu na nic nie ma. Moje przyjaciółki dwa tygodnie temu zobaczyły moje dziecko pierwszy raz. W złym kierunku to trochę idzie