Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My na ostatnim ważeniu 8,5 kg 😱😭(na rok i 5 miesięcy), znowu coś nam coś się przyplątało chyba Bostonka, w każdym miesiącu coś. Starszy nie jest taki mizerny. Co jedzą/lubią Wasze dzieci? Może coś podpatrzę. Ogólnie słabo je kaszkę jaglana z oliwą zakwasem z buraka i amarantusem, jajo smażone, awokado, jabłka, banany borowki musy owocowe, pulpeta z królika pieczywo makaron ryż kasze jęczmienna i chyba tyle.. Niestety tylko tyle. Jesteśmy pod kontrolą lekarza ale nie wiem
-
majóweczka83 wrote:My na ostatnim ważeniu 8,5 kg 😱😭(na rok i 5 miesięcy), znowu coś nam coś się przyplątało chyba Bostonka, w każdym miesiącu coś. Starszy nie jest taki mizerny. Co jedzą/lubią Wasze dzieci? Może coś podpatrzę. Ogólnie słabo je kaszkę jaglana z oliwą zakwasem z buraka i amarantusem, jajo smażone, awokado, jabłka, banany borowki musy owocowe, pulpeta z królika pieczywo makaron ryż kasze jęczmienna i chyba tyle.. Niestety tylko tyle. Jesteśmy pod kontrolą lekarza ale nie wiem
majóweczka83 lubi tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Julek na ostatnim szczepieniu na 1,5 roku ważył 11,5kg. Ale on wsuwa wszystko co mu damy i w ilościach naprawdę dużych. Wlasciwie to nie używamy już tych dziecięcych miseczek dla niego, je z takich naszych, dużych talerzy 😃
Madzia 89, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Julek na ostatnim szczepieniu na 1,5 roku ważył 11,5kg. Ale on wsuwa wszystko co mu damy i w ilościach naprawdę dużych. Wlasciwie to nie używamy już tych dziecięcych miseczek dla niego, je z takich naszych, dużych talerzy 😃
majóweczka83 lubi tę wiadomość
-
I tego Wam dziewczyny zazdroszczę. Brak problemów z jedzeniem i nie martwienie się o to co znowu zrobic dziecku do jedzenia bo zbliża się godzina karmienia...
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
nick nieaktualnyU nas nietolerancja glutenu, więc jedzenie też jest dla mnie trochę kombinacją. Mogłaby jeść tylko jogurty i ryż na mleku z owocami tak naprawdę. Czasami mam mega wyrzuty że je nudno i w kółko to samo, ale jak tylko coś jej ugotuje to jest FU 🙈
Owoce, kabanosy je chętnie ale to nie to samo co obiad. Na szczęście je w żłobku i waży 12.5 kilo więc się nie martwię że głoduje, tylko że nie ma urozmaicenia.majóweczka83 lubi tę wiadomość
-
U nas na 18 m-cy niecałe 11 kg, chudy i dość długi. Zjada wszystko z wyjątkiem gotowanego jajkaz brokula i zielonej sałaty.
Ale mnie mały zaraził, dosłownie ledwo stoję na nogach, ból gardła taki, że przy każdym przełknięciu śliny łzy z oczu leca. Szyja spuchnięta, golfu nie założę.
Jankowi test combo nic nie pokazał, zaraz zrobię sobie, właśnie wracam z córką przedszkola, skarży się na nogi, że nie może chodzić.majóweczka83 lubi tę wiadomość
-
Madzia 89 wrote:Ula a jak Twoja córeczka?jak dajesz sobie radę?
A dziękuję, że pytasz ☺️
Gabrysia rośnie jak na drożdżach, zdecydowanie jej lepiej poza brzuchem mamy. Przybiera książkowo, dzisiaj na wizycie w poradni patologii noworodka ważyła 2350g więc od wypisu ze szpitala (13 dni) przybrała 380g. Póki co jest bezproblemowym dzieckiem, a ja z kolei mam jakieś ogromne pokłady cierpliwości.
Ogólnie radzimy sobie całkiem nieźle, tylko musimy uważać na Julka wariata, który mimo, że jest bardzo troskliwy dla siostry to jednak nadal malutki i nieświadomie często stwarza sytuacje zagrażające Gabrysi 🙈 -
Dziękuję za odpowiedzi, ogólnie porcje je małe i jak porównuję do starszego powyżej 50 centyla, który ładnie jadł a młody tylko przeżuwa i często pluje i jest poniżej siatki to martwię się, głównie tempem rozwoju, ale może to indywidualne. Ja jakas wysoka nie jestem bo 165 i ok 55 kg więc może po mnie będzie mniejszy. Mąż też bez szału..
-
To u nas tak pośrednio z tym jedzeniem. Tak słodko żeby zjadła co widzi to nie ma. Już jest cwana i wybiera to co lepsze. Ale i tak nie jest zle. Ogólnie je mniej i bardziej wybrzydza. Surowych warzyw żadnych. Rano np daje jej bułkę z masłem a ona wyciąga miskę, garnek i płatki i stęka przy lodowce żeby wyjąc jej mleko. Także grymaszenie jest. Ma świra na punkcie borówek i winogrona. Lubi mięso. Jajko to tak dwie łyżeczki. Ja nie umiem zabardzo robić owsianek a może by jadła. Coś muszę powymyślac bo nuda z jedzeniem u nas
-
majóweczka83 wrote:Zupki i słoiczki nie idą u nas, z warzyw to tylko buraka zje. Jak spróbował brokuła to rozpłakał się i nie wiedział co zrobić jak wypluł, jak sobie zagryźć żeby nie czuć smaku..
Pamiętaj jak Jasio był malutki i próbował sobie język z brokuła wyczyścic, aż się popłakał biedny.
Jeśli mogę Ci coś doradzić to trochę odpuść temat jedzenia, wiem, że to trudne. Synek mojej przyjaciółki ma bardzo silna wybiórczość pokarmowa, obecnie 7 latek, kilka tygodni temu pierwszy raz spróbował kurczaka.. zawsze godzina jedzenia to u nich straszne nerwy, płacz, krzyki z każdej strony. On naprawdę zjadał tylko bułki i kabanosy. W przedszkolu 8 h bez jedzenia, panie dzwoniły, żeby go zabierać wcześniej, bo się bały tak bez jedzenia.
Trafili do psychodietetyka, pierwsza rada - odpuścić. Podać, zaproponować to co wszyscy jedzą, pozwolić popatrzeć, nawet się pobawić, nie namawiac i zabrać jeśli nie zjedzone.
Nie panikować, nie nadskakiwac.
Od tej pory jest światełko w tunelu, jak poszli w weekend z moja córka na frytki belgijskie to pierwszy raz nie zwymiotował na widok frytki brudnej od keczupu.
U Was nie jest tak źle, całkiem sporo zjada rzeczy:) -
Tez jestem w szoku, że moje dziecko dalej na sloiczkach. Było już lepiej ale znowu się przez zeby pogorszyło a jak już wyszly to dalej sie nie poprawiło. Coś jesc musi. A ja się nie mogę nakręcać, bo potrafię przy tym niezle swirowac a tak jak Benus wspomina to wcale na dobre nie wychodzi
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Mała miesiąc temu ważyła 11,5 kg, na tamtą chwilę to tylko 3 kg mniej od mojej 3,5-latki. 🙉 Ale też mamy czarny okres jeśli chodzi o jedzenie. Po każdym rzucie traci apetyt, teraz jeszcze ta grypa. Nie je absolutnie nic poza mlekiem. Nadrabia w nocy. 🙉
-
A wasze maluchy spia dalej w łóżeczkach ze szczebelkami? Chce synkowi dokończyć pokój i nie wiem czy zmieniać juz lozeczko czy dalej zostawić to ze szczebelkami
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗