Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Swatka wrote:A wasze maluchy spia dalej w łóżeczkach ze szczebelkami? Chce synkowi dokończyć pokój i nie wiem czy zmieniać juz lozeczko czy dalej zostawić to ze szczebelkami
Julek jeszcze śpi w łóżeczku ze szczebelkami. Jak Gabrysia wyrośnie z dostawki (czyli tak za 4-5 miesięcy) to Julian dostanie normalne łóżko tyle, że materac przy samej podłodze, a Gabi przejdzie do łóżeczka po Julku. -
Ulaa wrote:Julek jeszcze śpi w łóżeczku ze szczebelkami. Jak Gabrysia wyrośnie z dostawki (czyli tak za 4-5 miesięcy) to Julian dostanie normalne łóżko tyle, że materac przy samej podłodze, a Gabi przejdzie do łóżeczka po Julku.
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Swatka wrote:Masz po synkach takie niskie łóżeczko czy kupujesz? Bo właśnie się zastanawiam czy warto w takie łóżeczko inwestować na 3-4 lata max
Nie mam nic po starszakach. Kupujemy Julkowi normalne pełnowymiarowe łóżko, tzn 90x180 lub 80x190 zależy jak lepiej nam się wpasuje do jego pokoju. A to dlatego, że w razie choroby czy po prostu jakby Julek potrzebował to albo ja albo mąż możemy się do niego położyć i wyspać, bez skulania nóg itpSwatka lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Nie mam nic po starszakach. Kupujemy Julkowi normalne pełnowymiarowe łóżko, tzn 90x180 lub 80x190 zależy jak lepiej nam się wpasuje do jego pokoju. A to dlatego, że w razie choroby czy po prostu jakby Julek potrzebował to albo ja albo mąż możemy się do niego położyć i wyspać, bez skulania nóg itp
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Moja ubrała dzisiaj nowe skórzane buciki i wypierdala się w nich co kawałek. Czubki zdarte, kolano przytarte, palec rozwalony. Normalnie jakby się chodzić uczyła.
I dalej mi robi sceny jak czegoś nie dostanie. Nie idzie jej uspokoić bo długo pamięta. Dzisiaj to mi nawet odwinęła ze złości. Szarpie się do mnie i bije po twarzy. Masakra z tym dzieckiem -
nick nieaktualny
-
Dzięki Dziewczyny za info o butach.
A jeśli chodzi o łóżeczko ze szczebelkami, to Franek ciągle śpi w takim. I mam jakąś taką wizję, że gdyby spał w otwartym, to rano po przebudzeniu robiłby jakieś nielegalne rzeczy w stylu wspinanie się na oparcie fotela, albo coś10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
nick nieaktualnyMy też dalej mamy ze szczebelkami ale de wyjęte. Śpimy w jednej sypialni gdzie nie ma za bardzo co sobie zrobić, a przynajmniej w nocy sama do nas przychodzi i nie muszę po nią wstawać 😅 duże łóżko dostanie jak się uporamy z remontem i pójdzie do swojego pokoju czyli pewnie jakoś za pół roku
-
U nas Młody śpi w łóżeczku ze szczebelkami. Śpi u siebie w pokoju i obawiam się, że jakby wyszedł, to zacząłby wszystko zwiedzać, a na górze nie mamy wszystkiego zabezpieczonego, bo pracuję z sypialni i mam na biurku masę kabli, sprzętu, którego nie mam jak przed nim "schować" itd.
A czy Wasze dzieciaki piją już z kubeczków?09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
nick nieaktualnyU nas w końcu udało się nauczyć młodą picia z kubka i idzie jej naprawdę bardzo dobrze, ale bardzo długo się uczyła żeby nie rozlewać. Teraz jak ma do wyboru picie z kubka czy z bidonu to wybierze kubek.
Ja mam natomiast pytanie co z tymi butami - w internecie piszą że rozmiar zmienia się co 3 miesiące czyli jeśli znalazłam fajne buty to powinnam kupić na teraz i rozmiar większy to będą jeszcze na sezon jesienny, czy tak? Czy jak kupię teraz to dziecko w nich przechodzi pół jesieni i potem już zmienimy na zimowe? Jak już znalazłam fajne buty to nie chciałabym przez to przechodzić za trzy miesiące znowu 😃 -
Lepiej nie kupowac wcześniej, bo to tylko kłopot. Jak nie będą pasowały, to nie ma jak zwrócić
Mimi__ lubi tę wiadomość
-
No dokładnie, miesiąc temu kupiłam trzewiki ocieplane, wczoraj przyszły adidaski.
Sandałki pewnie w maju już trzeba będzie. Jak na niego patrze to pewnie minimum 2 pary na sezon, bo strasznie niszczy. Ja nie mogę patrzeć na dziekco w obdartych butach. -
No strasznie drogie są te buciki. My na razie kupujemy z emela z półki z wyprzedaży, chociaż i tak cena wysoka. Adidasy na niego juz mam, teraz muszę cos przejściowego kupic, jakieś trampki tez i sandały potem...oj nazbiera się tego. A gdzie kurtki i czapki...bo też jeszcze im nie kupiłam
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Nie mówcie nic o butach. My musimy wszystkie buty mierzyć, bo Młody ma bardzo wysokie podbicie, więc kupujemy stacjonarnie. Od razu zdejmujemy bucik, a Pani w sklepie - o już widzę wysokie podbicie. Chociaż powiem Wam, że zimowe kupiliśmy tak fajne, że aż mi szkoda, że już ich nie będzie mógł nosić. One były zamszowe z zewnątrz, ale wręcz nieprzemakalne. W weekend Młody chodził sobie po kałużach płytszych i wszedł w głębszą, gdzie miał w pewnym momencie nogę po kostkę w błocie, a one nie przemokły, ani trochę.
Jestem z tych matek co to lubią brudne dzieci09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka