Mamusie z Bielska i okolic
-
WIADOMOŚĆ
-
Ss no czekam na ten piękny czas bo póki co to mdlosci, wymioty, teraz jeszcze mam katar ciurkiem z nosa kapiący.. Juz nie wspomnę ze jem na siłę, a jak mi burczy w brzuchu to płakać mi sie chce.. Mam nadzieję że za parę tygodni będzie faktycznie ten piękny czascóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Ja cala ciaze mialam mdlosci i zawsze mowilam ze ten kto powiedzial ze ciaza to piekny okres to byl napewno facet:p zaliczylam chyba wszystkie ciazowe dolegliwosci i juz na poczatku mialam jej serdecznie dosc...ale teraz z perspektywy czasu,gdy wroce wspomnieniami to łezka kręci sie w oku,bo to najwiekszy cud,a kazdy ruch mojego synka byl taką radoscia ktorej sie opisac nie da.bylo naprawde ciezko ale jest co wspominac.a teraz jest jezzcze ciezej,ale dla usmiechu swojego dziecka i dotyku malych raczek przejsc mozna wszystko;)takze delektujcie sie, bo czas szybko plynie,odpoczywajcie bo po porodzie juz nie bedzie to mozliwe i dbajcie o siebie,bo czeka was cos pieknego;)
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Jestem również z okolic Bielska.
Jestem w 11 t.c.
Czy któraś z Was robiła USG prentalne?
Jeśli tak to gdzie?
No i czy macie jakiegoś ginekologa godnego polecenia?
Narazie trafiłam do dr Niemcewicza ale jest dość oschły i tak jakoś rozglądam się za kimś innym -
nick nieaktualnyDr Lasartowicz przyjmuje tylko w swoim prywatnym gabinecie?
Pytam ponieważ mam kartę enel-med i jesli dałoby się chętnie bym z niej korzystała. Jednak jeśli nie znajdę nikogo wartego uwagi poszukam jakiegoś prywatnego ginekologa. Sama nie mam wskazań do prenatalnych ale moja pierwsza ciąża i jestem dość wystraszona i liczę, że takie badanie uspokoi mnie trochęAndzia SM lubi tę wiadomość
-
Tak tylko prywatnie na karpackim. Atutem jest to że pracuje na Wyspiańskiego wiec plus bo tam planuje rodzić a co do prenatalnych to moja ciaza jest też pierwsza i miałam w planach iść ale lekarz nie widział podstaw mówi ze np. Kość Nowa widoczna, nerki Itp wiec mnie to uspokoilo.
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczynki! Ja również jestem z Bielska-Białej. Mam termin na październik 2016. Chodziłam dotychczas do przychodni ultramedic bo tam miałam darmowe wizyty na ubezpieczenie enelmed. Chodziłam...do momentu jak po zrobieniu pierwszej bety potrzebowałam pilnie zrobić sobie termin u gina (mocz miał kolor jasno czerwony oraz ostra biegunka) i nie udało się takowej wizyty umówić... Wkurzyłam się i zadzwoniłam do dr Muskały-Bylica na komórkę, u której byłam dawniej na monitoringach prywatnie. Mogłam przyjść w ten sam dzień wieczorem do gabinetu bez problemu. Czy ktoś z Was może się wypowiedzieć na jej temat? wcześniej nie byłam z niej zadowolona bo jeśli chodzi o starania to Pani doktor ma słabe pojęcie i zaangażowanie. Przepisywanie leków bez badań czy jak przedstawiałam wykresy z ovu które świadczyły ewidentnie o owulce w 19dc kazała prać dupka/lutkę od 14dc... nie chcę z resztą się już rozwodzić bo mam nadzieję, że ten temat jest już za mną. W każdym razie ma bardzo ładny i dobrze wyposażony gabinet i jest przesympatyczna, pracuje w szpitalu Wojewódzkim co jest dla mnie ważne bo jak będę rodzić to na pewno tam. Macie jakieś opinie na jej temat?
-
Szkoda że takiego ruchu tu nie było jak ja byłam w ciąży:( zawsze to jakies wsparcie;) ale może chociaz wam pomoge.szkołe rodzenia zaczeliśmy w lipcu a urodziłam 4.10 i cala grupa byla mniej wiecej na tym samym etapie ciaży:)
Rodziłam na wyspianskiego,z porodu jestem bardzo zadowolona bo trafilam na swietnych ludzi,wrecz anioly;) jednak opieka poporodowa kuleje,zostaje sie samemu sobie,do tego stopnia,ze nawet nikt nie raczyl mi powiedziec ze wychodze do domu.dowiedziałam sie od lekarki z oddzialu noworodkowego, która przyszła z wypisem synka.Nastepnie chodziłam po calym oddziale i szukałam kogokolwiek kto wyciągnął by mi wenflon i zdawało się że pojde z nim do domu:p
A jako lekarke prowadzącą miałam dr Krystę.I polecam.pracuje na wyspianskiego,nie sieje paniki,zna sie na swojej pracy a dodatkowym atutem jest ze posiada certyfikat fmf,więc na żadne prenatalne dodatkowo nie musiałam iść bo zakładam że zna sie na tym;)