X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Bielska i okolic
Odpowiedz

Mamusie z Bielska i okolic

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedzenie w mało którym szpitalu jest dobre ;) ja chyba będę prosiła mamę, żeby mi coś przemycała ;)
    ja słyszałam, że z Esculapa szybko do domu wypisują, a wolałabym mieć pewność że wszystko będzie dobrze zanim wrócimy z maluszkiem. Nie każdego też stać na poród prywatny ;)

leńka86 lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sa problemy zdrowotne u dzieciaczkow,powiklania itp to i tak dziecko jedzie do Wojewodzkiego. Mojej kolezance w Esculapie przy cc zlamali zebra. Wyznaczone godziny wizyt-masakra. I placic 2,5tys-bezsens!

olka30 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masakra, a ja myślałam że wypuszczanie w drugiej dobie dziecka z żółtaczką to przegięcie, podobno kilka lat temu było w porządku i poród nie kosztował majątku, moja koleżanka rodziła 5 lub 6 lat temu i sobie chwaliła...

• Mandarynka88 Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mieli kontrakt z NFZ ... twraz za poród faktycznie biorą 2,5 tys i robią praktycznie same cesarki.Ja się zaczęłam obawiać porodu dużo bardziej ze wzgl. na wadę wzroku,bo krotkowzrocznosc nie jest wskazaniem do cc ale co najwyżej do skrócenia drugiej fazy porodu,czyli jak mi mówiła moja gin, to w Wyspianskim używają proznociagu...:(

• olka30 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam dużo negatywnych opinii o esculapie.. Kiedyś chyba było tam troszkę lepiej, a teraz wszędzie jest tak samo..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na próżnociąg musisz wyrazić zgodę.. Nie wierzę, że jeszcze to stosują w niektórych szpitalach, masakra.. Tak samo jak wyciskanie dziecka z brzucha..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak usłyszałam o tych wszystkich próżnociągach, kleszczach to tak się przestraszyłam, że nie wiedziałam co o tym myśleć, może lepiej że mi się ta cesarka szykuje. Mimo że chciałam rodzić SN to najbardziej obawiałam się tych wspomagaczy i że moja anatomia utrudni poród...

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei nie słyszałam nigdy by w Wojewódzkim leżały dziewczyny na korytarzu!!! 80% moich znajomych tam rodziło.
    Sale max 2 osobowe, są też 1 osobowe, na Wyspiańskiego i w 5 osób leżą... Poród naturalny w wojewódzkim każdy ma osobny pokój, na Wyspiańskiego podobno jeden pokój, a reszta rodzi za kotarką.
    Wojewódzki ma super oddział neonatlogiczny. Z Wyspiańskiego często wysyłają do Wojewódzkiego (w szczególności jeśli chodzi o cesarki).
    Jakieś dziewczyny pisały tu ostatnio, że na Wyspiańskiego butle dziecku dają bez problemu, moja koleżanka natomiast rodziła tam pół roku temu i miała duży problem z pokarmem to te na siłe cyca kazały pchać i mała płakała w niebo głosy a cycek cały w krwi. W Wojewódzkim zupełnie inna bajka. Poza tym szpital po remoncie i ludzkie warunki, na Wyspiańskiego coś zrobili a i tak syf.

Znam to tylko z opinii, także nie będę się kłócić.

mmarzenak, olka30 lubią tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W esculapie bałabym się rodzić szczerze mówiąc. Niech coś będzie nie tak przy porodzie z dzieckiem to aż się boje myśleć...

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wojewodzkim daja butle dziecku bez problemu:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Mandarynka88 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli dziecko jest w kanale rodnym to już za późno na cesarkę a przedłużająca się 2faza porodu grozi uszkodzeniem oczu... i tak usprawiedliwiaja ten próżnociąg:( i teraz nie wyraź zgody jak jest juz poród w toku,koszmar jakiś :(Kleszczy podobno na Wyspiańskiego nie używają, tylko w wojewodzkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 15:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się już nastawiłam na wyspiańskiego, ale jeśli chodzi o znieczulenie do cc, to prawdopodobnie czeka mnie pełna narkoza i to mnie lekko przeraża, bo nie będę nawet wiedziała co się dzieje z dzieckiem :/

• olka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzięki za opinie, może się zdecyduję na ten wojewódzki.. Zawsze to bliżej. Chociaż mój lekarz uważa, że lepiej jednak jechać do Krakowa. Tylko, że chyba nie pamięta, że mam drugie małe dziecko i chciałabym, żeby nie zapomniało, że ma mamusię.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wygrywa pod każdym aspektem Wojewódzki:) po pierwsze po co patrzec na położne, wygodę itp najważniejsze że jest zdrowie dziecka. W Wojewódzki jakby cos sie działo z Maluszkiem to jest opieka na miejscu, świetny oddział, w Wyspiańskim takiej opieki nie ma, a czasem liczy się czas,a musieliby go przetransportowac do Wojewodzkiego. W ogóle u mnie nie wchodził w rachubę inny szpital, bo mogłabym rodzic w spartanskim warunkach, ale liczyło się tylko dla mnie bezpieczenstwo mojego dziecka.

A przeżycia z Wojewódzkiego są same pozytywne:):)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    W Wojewodzkim daja butle dziecku bez problemu:)
    na wyspianskiego tez :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja muszę rodzić w ośrodku o najwyższym stopniu referencyjności dla noworodków, więc w Bielsku tylko Wojewódzki wchodzi w grę. Zastanawiam się czy się tam nie przejechać, może coś bym się dowiedziała, jak to u nich wygląda po porodzie. Ale czy będzie kto miał ze mną porozmawiać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Mamuś ma może listę, co trzeba spakować do szpitala do porodu na Wyspiańskiego? Chcę zapakować koszule, staniki, podkłady na łóżko i do majtek, same majtki, klapki i kapcie, ręczniki, wkładki laktacyjne, kosmetyczkę, bepanthen, pampersy, chusteczki nawilżane, wiem że sztućce i kubek trzeba mieć swoje. Nawet papier toaletowy :P Pomijam już dokumenty i wyniki badań, bo to oczywiste, ale czy coś jeszcze Wam się przydało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 09:21

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

jestem tu nowa, dopiero 6 tydzien ciąży się zaczął i jeszcze nie wybrałam lekarza, który poprowadzi mi ciążę. To moja pierwsza ciąża, mieszkam w BB, mam 30 lat. Mogłybyście kogoś sprawdzonego mi polecić?

Właśnie przebrnęłam przez wszystkie strony tego wątku i cieszę się, bo umówiłam sobie wizytę na sierpień do dr Krysty.

Dajcie znać dziewczyny, czy któraś tu jeszcze zagląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:37

f2w343r82gqzimgw.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tu ciagle zagladam:)

gratuluje M&Ms

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:49

M&Ms lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mmarzenak :)

widzę, że rodziłaś miesiąc temu. Gratuluję dzieciątka, super że jest już z Tobą :)

wcześniej pisałaś, że rodziłaś w Wojwódzkim, tak? mogłabyś mi zdradzić kto prowadził Twoją ciążę? i czy był to lekarz z wojewódzkiego czy ktoś zupełnie inny?

mmarzenak lubi tę wiadomość

f2w343r82gqzimgw.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ