Mamusie z Bielska i okolic
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjedzenie w mało którym szpitalu jest dobre ja chyba będę prosiła mamę, żeby mi coś przemycała
ja słyszałam, że z Esculapa szybko do domu wypisują, a wolałabym mieć pewność że wszystko będzie dobrze zanim wrócimy z maluszkiem. Nie każdego też stać na poród prywatnyleńka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bo mieli kontrakt z NFZ ... twraz za poród faktycznie biorą 2,5 tys i robią praktycznie same cesarki.Ja się zaczęłam obawiać porodu dużo bardziej ze wzgl. na wadę wzroku,bo krotkowzrocznosc nie jest wskazaniem do cc ale co najwyżej do skrócenia drugiej fazy porodu,czyli jak mi mówiła moja gin, to w Wyspianskim używają proznociagu...
-
nick nieaktualnyja jak usłyszałam o tych wszystkich próżnociągach, kleszczach to tak się przestraszyłam, że nie wiedziałam co o tym myśleć, może lepiej że mi się ta cesarka szykuje. Mimo że chciałam rodzić SN to najbardziej obawiałam się tych wspomagaczy i że moja anatomia utrudni poród...
-
Ja z kolei nie słyszałam nigdy by w Wojewódzkim leżały dziewczyny na korytarzu!!! 80% moich znajomych tam rodziło.
Sale max 2 osobowe, są też 1 osobowe, na Wyspiańskiego i w 5 osób leżą... Poród naturalny w wojewódzkim każdy ma osobny pokój, na Wyspiańskiego podobno jeden pokój, a reszta rodzi za kotarką.
Wojewódzki ma super oddział neonatlogiczny. Z Wyspiańskiego często wysyłają do Wojewódzkiego (w szczególności jeśli chodzi o cesarki).
Jakieś dziewczyny pisały tu ostatnio, że na Wyspiańskiego butle dziecku dają bez problemu, moja koleżanka natomiast rodziła tam pół roku temu i miała duży problem z pokarmem to te na siłe cyca kazały pchać i mała płakała w niebo głosy a cycek cały w krwi. W Wojewódzkim zupełnie inna bajka. Poza tym szpital po remoncie i ludzkie warunki, na Wyspiańskiego coś zrobili a i tak syf.
Znam to tylko z opinii, także nie będę się kłócić.mmarzenak, olka30 lubią tę wiadomość
-
Jeżeli dziecko jest w kanale rodnym to już za późno na cesarkę a przedłużająca się 2faza porodu grozi uszkodzeniem oczu... i tak usprawiedliwiaja ten próżnociąg:( i teraz nie wyraź zgody jak jest juz poród w toku,koszmar jakiś :(Kleszczy podobno na Wyspiańskiego nie używają, tylko w wojewodzkim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 15:28
-
nick nieaktualny
-
Dla mnie wygrywa pod każdym aspektem Wojewódzki:) po pierwsze po co patrzec na położne, wygodę itp najważniejsze że jest zdrowie dziecka. W Wojewódzki jakby cos sie działo z Maluszkiem to jest opieka na miejscu, świetny oddział, w Wyspiańskim takiej opieki nie ma, a czasem liczy się czas,a musieliby go przetransportowac do Wojewodzkiego. W ogóle u mnie nie wchodził w rachubę inny szpital, bo mogłabym rodzic w spartanskim warunkach, ale liczyło się tylko dla mnie bezpieczenstwo mojego dziecka.
A przeżycia z Wojewódzkiego są same pozytywne:) -
nick nieaktualny
-
No ja muszę rodzić w ośrodku o najwyższym stopniu referencyjności dla noworodków, więc w Bielsku tylko Wojewódzki wchodzi w grę. Zastanawiam się czy się tam nie przejechać, może coś bym się dowiedziała, jak to u nich wygląda po porodzie. Ale czy będzie kto miał ze mną porozmawiać
-
nick nieaktualnyczy któraś z Mamuś ma może listę, co trzeba spakować do szpitala do porodu na Wyspiańskiego? Chcę zapakować koszule, staniki, podkłady na łóżko i do majtek, same majtki, klapki i kapcie, ręczniki, wkładki laktacyjne, kosmetyczkę, bepanthen, pampersy, chusteczki nawilżane, wiem że sztućce i kubek trzeba mieć swoje. Nawet papier toaletowy Pomijam już dokumenty i wyniki badań, bo to oczywiste, ale czy coś jeszcze Wam się przydało?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 09:21
-
Cześć Dziewczyny
jestem tu nowa, dopiero 6 tydzien ciąży się zaczął i jeszcze nie wybrałam lekarza, który poprowadzi mi ciążę. To moja pierwsza ciąża, mieszkam w BB, mam 30 lat. Mogłybyście kogoś sprawdzonego mi polecić?
Właśnie przebrnęłam przez wszystkie strony tego wątku i cieszę się, bo umówiłam sobie wizytę na sierpień do dr Krysty.
Dajcie znać dziewczyny, czy któraś tu jeszcze zaglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:37
-
czesc mmarzenak
widzę, że rodziłaś miesiąc temu. Gratuluję dzieciątka, super że jest już z Tobą
wcześniej pisałaś, że rodziłaś w Wojwódzkim, tak? mogłabyś mi zdradzić kto prowadził Twoją ciążę? i czy był to lekarz z wojewódzkiego czy ktoś zupełnie inny?mmarzenak lubi tę wiadomość