X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Bielska i okolic
Odpowiedz

Mamusie z Bielska i okolic

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&Ms odezwij się na priv

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ggosiek Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamy :) Jestem tutaj nowa. Natknęłam się przypadkiem na ten wątek szukając informacji o szpitalach, w ktorych warto rodzić. Sama mam mętlik w głowie. Mam jeszcze dużo czasu, bo jestem w 16 tygodniu, ale nie powiem perspektywa porodu mnie stresuje (to pierwsze dziecko). Chodzę do dr Karoliny Widenki-Maciny, która pracuje w Wojewódzkim więc poród w tym szpitalu rozważam. Niestety nie znam tam żadnej położnej, z którą ewentaulnie mogłabym się "umówić". Byłabym wdzięczna za polecenia :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wielu znajomych słyszałam o położnej Pani Kasi z wojewódzkiego. Podobno kobieta anioł.
    Ja też rozważałam opłacenie położnej z biegiem czasu jednak jestem coraz bliżej zdania, że szkoda mi kasy. Decyzja jednak nie jest podjęta...

ggosiek Gratuluję :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, urodziłam 2 miesiące temu synka w Wojewódzkim i szczerze mogę polecić ten szpital ! Położne były cudowne ! Przy porodzie był także obecny mąż. Na drugi dzień u mojego synka wykryto stan zapalny w organiźmie, leżeliśmy tydzień na sali jednoosobowej, miałam ogromne wsparcie położnych i lekarzy, wszyscy mili i rzyczliwi. No i od pierwszego dnia karmiłam sztucznie, nie było problemu i nikt nie robił mi wyrzutów. Sale czyste, łazienki także więc nie ma się do czego przyczepić ;) no... może tylko do posiłków.. ale to akurat najmniejszy problem.

olka30, mmarzenak, ggosiek, marti_88, leńka86 lubią tę wiadomość

• ggosiek Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło słyszeć pozytywną opinię o tym szpitalu. Ja - z racji swojego zawodu - znam mnóstwo przykrych historii porodów dlatego jeśli w moim przypadku nie będzie przeciwskazań do porodu SN to wolałabym mieć "swoją" położna. Nawet jeśli chodziłoby tylko o komfort psychiczny:) Mam termin na poczatek 2017r, ale wiadomo bobas może zawitać wcześniej czyli w okresie świątecznym. Szpitale pewnie wtedy pracują w zwolnionym tempie (mniej personelu) więc dochodzą dodatkowe obawy.

marti 88 - masz może namiary na tą Panią Kasię?

• leńka86 Nowa

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja rownież chodzę do dr Widenki i planuje porod w Wojewodzkim. Moje pytanko czy sa tu dziewczyny, które rodziły bez "swojej" poliżnej czy już jest ogólnie przyjęta zasada, że bez swojej położnej ani rusz :).
    Mam jeszcze pytanko odnisnie szkoł rodzenia. Chodzilyście lub czy planujecie?

Mamusia :) w listopadzie zobaczymy Nasz cud <3
  • ggosiek Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję pójść na warsztat weekendowy "szkoła rodzenia w pigułce" w Wojewodzkim, ale to tak po wakacjach dopiero. Moje dwie znajome chodziły tam na "normalna" szkołę rodzenia do Pani B. Pyjur i obie były bardzo zadowolone. Polecały mi te zajęcia, ale niestety nie damy rady z mężem jeździć tam co tydzień. W kaźdym razie słyszałam dobre opinie:)

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggosiek wrote:
    Miło słyszeć pozytywną opinię o tym szpitalu. Ja - z racji swojego zawodu - znam mnóstwo przykrych historii porodów dlatego jeśli w moim przypadku nie będzie przeciwskazań do porodu SN to wolałabym mieć "swoją" położna. Nawet jeśli chodziłoby tylko o komfort psychiczny:) Mam termin na poczatek 2017r, ale wiadomo bobas może zawitać wcześniej czyli w okresie świątecznym. Szpitale pewnie wtedy pracują w zwolnionym tempie (mniej personelu) więc dochodzą dodatkowe obawy.

marti 88 - masz może namiary na tą Panią Kasię?

Mam, wysłałam Ci zaproszenie, jak zaakceptujesz to wyśle nr.

l22n6iyetayj1i0f.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leńka86 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja rownież chodzę do dr Widenki i planuje porod w Wojewodzkim. Moje pytanko czy sa tu dziewczyny, które rodziły bez "swojej" poliżnej czy już jest ogólnie przyjęta zasada, że bez swojej położnej ani rusz :).
    Mam jeszcze pytanko odnisnie szkoł rodzenia. Chodzilyście lub czy planujecie?
    Z tego co napisała cigaretta to można wywnioskować, że rodziła bez opłaconej położnej. Przydałoby sie więcej bieżących opinii.

l22n6iyetayj1i0f.png
  • leńka86 Nowa

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie, fajnie by było aby napisąły dziewczyny ktore już są PO :)

ggosiek zadowolona jesteś z dr Widenki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:20

Mamusia :) w listopadzie zobaczymy Nasz cud <3
  • ggosiek Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leńka86 wrote:
    właśnie, fajnie by było aby napisąły dziewczyny ktore już są PO :)

ggosiek zadowolona jesteś z dr Widenki? :)
    Wysłałam Ci zaproszenie :) Myślę, że będzie lepiej jak na priv pogadamy :)

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Mam, wysłałam Ci zaproszenie, jak zaakceptujesz to wyśle nr.

Marti ja też poproszę numer do pani Kasi ;) jeszcze nie jestem na etapie wyboru położnej ale zawsze lepiej mieć gdzieś w zanadrzu :) wysyłam Ci zaproszenie i z góry dziękuję! :)

f2w343r82gqzimgw.png
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggosiek wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie :) Myślę, że będzie lepiej jak na priv pogadamy :)

Gosiek, ja też poproszę opinie na priv :) zaraz wyślę Ci zaproszenie. Jestem właśnie na etapie wyboru lekarza prowadzącego więc informacje na wage złota :)

f2w343r82gqzimgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii tak tak, nie miałam swojej położnej, mąż był przy mnie caly czas a położne cały czas doglądały i bardzo dopingowały. Jak przyjeli mnie na porodówke; to pierwsza położna pokazała mi jak oddychać, doradzała co robić, jakie przybierać pozycje na skurczu, dała piłke itd. Nad ranem była inna zmiana i też super kobiety. A jak już zaczęły się parte, baaaaardzo ciężkie dla mnie i trwające 1.5 h to mialam przy sobie dwie położne które (co bardzo mi się podobało) po pierwsze wszystko tłumaczyły - jak oddychać, kiedy przeć itd i nawet jak nie dawałam rady to mówiły -pięknie, bardzo dobrze, super itp. To mnie bardzo motywowało, dzięki nim dałam rade, choć ból i zmęczenie były okropne. Rodziłam od północy do 8 rana. Jakbyście miały jeszcze jakieś pytania to jestem do usług.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 21:02

• kkeysi Nowa

Wysłany: 31 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich ;)
    jestem tu nowa i zwracam się do Was z zapytaniem... otóż mam termin porodu na 10.09, czyli już niebawem :) zdecydowałam się na poród na Wyspiańskiego i tu się zaczynają schody... :/ chciałabym mieć zapewnioną położną tam na miejscu i mam namiary na dwie panie: p. Ula Jędrzejko i p. Beata Zyzda. Czy któraś z Was miała może kontakt z którąś z nich i mogłaby mi polecić, która będzie lepsza?
    Pozdrawiam serdecznie wszystkie oczekujące :)

• Kingaxxx Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim :) czy mozecie mi polecic jakiegoś dobrego ginekologa z Bielska? Moja lekarka nie jest zla, ale ciagle jej nie ma, co mnie bardzo wkurza.

Kingaxxx
  • ulka.w Nowa

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Kochane, napiszcie mi proszę, czy warto się wybrać do szkoły rodzenia? Jeśli tak, to którą polecacie? Mam termin na koniec września, pokoik synka gotowy, sesja noworodkowa zarezerwowana a z tą szkołą nie mogę się zdecydować...

• alinalii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rodziłam 5 miesiecy temu w Esculapie i nie mogęsię zgodzić z waszymi opiniami , faktycznie cena 2,5 tys poród jest do wyboru kto co chce czy cc czy sn wiec nie wiem skąd opienie ze robią prawie same cearki a co do obaw gdyby coś to to nie jest to co kilka lat temu , teraz są zaopatrzeni w mase sprzętu potreznego , jak i specjalne inkubatory itd , a gdy dziecko ma zółtaczkę to siedzi w specjalnym,,inkubatorze tyle ile trzeba''

ja polecam w 100% , presonel cudowny !

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ptyśka Nowa

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem z Bielska, termin mam na marzec :)
    Chodzi któraś też do Biernackiego? Pierwszy raz rodziłam w wojewódzkim ale mialam swoja polozna, teraz tez bym chciala lecz już inną. Słyszałam o Pani Donocik że jest bardzo dobra czy może ją polecić albo dać namiary któraś z was jeśli macie :P

ggosiek czy ty piszesz o tej samej Pani co ja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingaxxx wrote:
    Czesc wszystkim :) czy mozecie mi polecic jakiegoś dobrego ginekologa z Bielska? Moja lekarka nie jest zla, ale ciagle jej nie ma, co mnie bardzo wkurza.
    Polecam dr Balisia

Kingaxxx lubi tę wiadomość

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ