X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Bielska i okolic
Odpowiedz

Mamusie z Bielska i okolic

Oceń ten wątek:
  • enti Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżutka informacja Wyspiańskiego znieczulają porody za darmo - info na 100% pewna, bo moja kuzynka (bez znajomości!!!) miała zrobione w tym miesiącu znieczulenie do normalnego porodu przez jakąś młodą babeczkę, a równoczesnie jeszcze inna dziewczyna też miała znieczulenie - czyli można! :-) No i mówiła że od tego miesiąca to wszystkim które poproszą robi się znieczulenie, tak jej jakaś chuda młoda i bardzo miła położna powiedziała - więc podobno trzeba się upominać bo zawsze na dyżurze jest dwóch anestezjologów!!! Dziewczyny, w końcu idzie w jakimś normalnym kierunku!!! Jestem tak podekscytowana wiadomością, że wszystkie fora już obskoczyłam - jeszcze mam co prawda 4 miesiące do porodu, ale już o tyle łatwiej będzie decyzję podjąc ;-)

wstępny termin porodu: 28 maj
  • Mandarynka88 Znajoma

Wysłany: 1 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enti... bez nadmiernego entuzjazmu... jest 2 anestezjologów ale nie na oddzial ale na szpital i może się zdarzyć, że nie będzie dostępny zwyczajnie:( a Ty musisz się wstrzelić między 4cm rozwarcia a wstawieniem sie główki w kanał rodny... No i zdążyć załatwić wywiad anestezjologiczny... nie mówiąc o wolnych miejscach bo już teraz odsylają do Wojewódzkiego a co dopiero jak będzie szał na zzo:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 22:40

• Kingaxxx Znajoma

Wysłany: 7 września 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, możecie polecić jakiś dobry wózek dla dzieciątka? :)
    Gdzie można taki zakupić w Bielsku ?
    Za niedługo rodzę ale nie masz jeszcze wybranego :)
    Pozdrawiam :)

Kingaxxx
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingaxxx wrote:
    hej, możecie polecić jakiś dobry wózek dla dzieciątka? :)
    Gdzie można taki zakupić w Bielsku ?
    Za niedługo rodzę ale nie masz jeszcze wybranego :)
    Pozdrawiam :)
    Ja kupiłam wózek w komisie Babybum w BB na ul. Batorego, mają nowe i używane rzeczy. Zakupiliśmy wózek Quero- kolor szary, jestem z niego zadowolona:)

Kingaxxx lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Honi Debiutantka

Wysłany: 9 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tutaj nowa więc witam Wszystkich :) Przeprowadziliśmy się z mężem z Poznania i szukam dobrego lekarza w Bielsku, który poprowadzi moją ciążę (20 tc) i zadba o szczęśliwe rozwiązanie:) Staraliśmy się o dzidziusia ponad rok i jestem po kilku niepowodzeniach. Dotychczas leczyłam się się w klinice niepłodności, także tutaj muszę znaleźć kogoś, kto się zna na prowadzeniu ciąży z trombofilią. Jak na razie zapisałam się do dr Krysty i mam wizytę pod koniec września. Waham się cały czas czy rodzić w Wyspiańskim czy też w Wojewódzkim...

Może macie jakieś sugestie w kwestii lekarza i szpitala? Czy Waszym zdaniem ważne jest żeby mieć lekarza w szpitalu, w którym się rodzi czy wystarczy "swoja" położna?

Pozdrawiam!

Z.
  • Kroliczek Debiutantka

Wysłany: 9 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem 22tc ciąży i mam pytanie jeżeli w poniedziałek mam madania prenatalne a w środę wizytę u lekarza prowadzącego czy takie badania usg w nie krótkim oddziale czasowym nie będzie szkodliwe?

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczek, nie będzie szkodliwe, ale im mniej usg tym lepiej.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honi wrote:
    Cześć, jestem tutaj nowa więc witam Wszystkich :) Przeprowadziliśmy się z mężem z Poznania i szukam dobrego lekarza w Bielsku, który poprowadzi moją ciążę (20 tc) i zadba o szczęśliwe rozwiązanie:) Staraliśmy się o dzidziusia ponad rok i jestem po kilku niepowodzeniach. Dotychczas leczyłam się się w klinice niepłodności, także tutaj muszę znaleźć kogoś, kto się zna na prowadzeniu ciąży z trombofilią. Jak na razie zapisałam się do dr Krysty i mam wizytę pod koniec września. Waham się cały czas czy rodzić w Wyspiańskim czy też w Wojewódzkim...

Może macie jakieś sugestie w kwestii lekarza i szpitala? Czy Waszym zdaniem ważne jest żeby mieć lekarza w szpitalu, w którym się rodzi czy wystarczy "swoja" położna?

Pozdrawiam!
    Honi polecam dr Biernackiego i szpital wojewodzki, w którym dr Biernacki pracuje. Nie miałam swojej położnej, ale wystarczyło, że na karcie ciąży zobaczyli dr Biernackiego i traktowanie od razu inne.

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę rodzic teraz w Wojewódzkim, bo mają krzesełko do rodzenia, niestety w Wyspiańskim nie mają a ja nie wyobrażam sobie rodzenia bez krzesełka :-)

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka88 wrote:
    Enti... bez nadmiernego entuzjazmu... jest 2 anestezjologów ale nie na oddzial ale na szpital i może się zdarzyć, że nie będzie dostępny zwyczajnie:( a Ty musisz się wstrzelić między 4cm rozwarcia a wstawieniem sie główki w kanał rodny... No i zdążyć załatwić wywiad anestezjologiczny... nie mówiąc o wolnych miejscach bo już teraz odsylają do Wojewódzkiego a co dopiero jak będzie szał na zzo:(
    Zgadzam się. Z resztą znieczulenie wcale nie jest takie dobre. Rodziłam pierwsze dziecko w Wojewódzkim bez znieczulenia i dało się przeżyć. Na dodatek po porodzie byłam szyta bez znieczulenia i tez przeżyłam. :-)

Syn, roczek.
  • Honi Debiutantka

Wysłany: 12 września 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Honi polecam dr Biernackiego i szpital wojewodzki, w którym dr Biernacki pracuje. Nie miałam swojej położnej, ale wystarczyło, że na karcie ciąży zobaczyli dr Biernackiego i traktowanie od razu inne.

Dziękuję. Dr Biernacki ma bardzo dobre opinie. Widzę, że pracuje w Eskulapie. Jeszcze się zastanowię. Dostałam namiary na położną w Wojewódzkim, także chyba się zdecyduję rodzić ze swoją położną.

Z.
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma doświadczenia rodząc w Wojewódzkim, a nie mając tam ani gina ani położnej?? Na necie opinie straszne, ale w sumie stare, więc nie wiadomo jak do tego podejść.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • ggosiek Debiutantka

Wysłany: 14 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honi wrote:
    Dziękuję. Dr Biernacki ma bardzo dobre opinie. Widzę, że pracuje w Eskulapie. Jeszcze się zastanowię. Dostałam namiary na położną w Wojewódzkim, także chyba się zdecyduję rodzić ze swoją położną.

Mam do Ciebie pytanie, ale wolalabym napisać prywatną wiadomość. Wysłałam Ci zaproszenie :)

• anna123 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja tez myslalam o rodzeniu na wyspianskiego tylko jak to wyglada jezeli odpokac zaczelabym rodzic np 35tc a tam nie ma patologi ciazy to czy przyjma mnie tam normalnie czy wysla do wojewodzkiego ?

j36regz209hdv9cb.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej wysla do wojewodzkiego

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ptyśka Nowa

Wysłany: 16 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honi wrote:

Dr Biernacki już od dawna nie przyjmuje w Eskulapie. Ma prywatne gabinety, jeden w Bielsku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    witajcie ja tez myslalam o rodzeniu na wyspianskiego tylko jak to wyglada jezeli odpokac zaczelabym rodzic np 35tc a tam nie ma patologi ciazy to czy przyjma mnie tam normalnie czy wysla do wojewodzkiego ?
    ja zaczęłam rodzić w 35 tc, odeszły mi wody i zostałam przyjęta normalnie na wyspiańskiego

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do położnej Kasi z wojewódzkiego (prosiła bym zgłosiła się miesiąc przed terminem) - na październik ma już full. Próbuje z Położną Alicją. Na razie nie odbiera telefonu...

OOOO mato mam nadzieję, że uda mi się wcisnąć.

Na szkole rodzenia położna mówiła, że teraz około 12-14 porodów dziennie odbiera się w Wojewódzkim. W ogóle na porodówkach bielskich straszne oblężenie...

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • ptyśka Nowa

Wysłany: 19 września 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Dzwoniłam do położnej Kasi z wojewódzkiego (prosiła bym zgłosiła się miesiąc przed terminem) - na październik ma już full. Próbuje z Położną Alicją. Na razie nie odbiera telefonu...

OOOO mato mam nadzieję, że uda mi się wcisnąć.

Na szkole rodzenia położna mówiła, że teraz około 12-14 porodów dziennie odbiera się w Wojewódzkim. W ogóle na porodówkach bielskich straszne oblężenie...

Mogłabyś mi dać namiary do Pani Kasi? Piszesz o Donocik tak?

• Mandarynka88 Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,mam coraz większy stres:( Porodów masa, boję się, że mnie odeślą z Wyspiańskiego jak już sie zacznie... Nie mówiąc o samym lęku przed porodem:( Ja nie wiem gdzie my żyjemy,że musimy sie martwic o położne,miejsca w szpitalach czy dostęp do znieczulenia:(

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ