X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Bielska i okolic
Odpowiedz

Mamusie z Bielska i okolic

Oceń ten wątek:
  • enti Debiutantka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżutka informacja Wyspiańskiego znieczulają porody za darmo - info na 100% pewna, bo moja kuzynka (bez znajomości!!!) miała zrobione w tym miesiącu znieczulenie do normalnego porodu przez jakąś młodą babeczkę, a równoczesnie jeszcze inna dziewczyna też miała znieczulenie - czyli można! :-) No i mówiła że od tego miesiąca to wszystkim które poproszą robi się znieczulenie, tak jej jakaś chuda młoda i bardzo miła położna powiedziała - więc podobno trzeba się upominać bo zawsze na dyżurze jest dwóch anestezjologów!!! Dziewczyny, w końcu idzie w jakimś normalnym kierunku!!! Jestem tak podekscytowana wiadomością, że wszystkie fora już obskoczyłam - jeszcze mam co prawda 4 miesiące do porodu, ale już o tyle łatwiej będzie decyzję podjąc ;-)

wstępny termin porodu: 28 maj
  • Mandarynka88 Znajoma

Wysłany: 1 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enti... bez nadmiernego entuzjazmu... jest 2 anestezjologów ale nie na oddzial ale na szpital i może się zdarzyć, że nie będzie dostępny zwyczajnie:( a Ty musisz się wstrzelić między 4cm rozwarcia a wstawieniem sie główki w kanał rodny... No i zdążyć załatwić wywiad anestezjologiczny... nie mówiąc o wolnych miejscach bo już teraz odsylają do Wojewódzkiego a co dopiero jak będzie szał na zzo:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 22:40

• Kingaxxx Znajoma

Wysłany: 7 września 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, możecie polecić jakiś dobry wózek dla dzieciątka? :)
    Gdzie można taki zakupić w Bielsku ?
    Za niedługo rodzę ale nie masz jeszcze wybranego :)
    Pozdrawiam :)

Kingaxxx
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingaxxx wrote:
    hej, możecie polecić jakiś dobry wózek dla dzieciątka? :)
    Gdzie można taki zakupić w Bielsku ?
    Za niedługo rodzę ale nie masz jeszcze wybranego :)
    Pozdrawiam :)
    Ja kupiłam wózek w komisie Babybum w BB na ul. Batorego, mają nowe i używane rzeczy. Zakupiliśmy wózek Quero- kolor szary, jestem z niego zadowolona:)

Kingaxxx lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Honi Debiutantka

Wysłany: 9 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tutaj nowa więc witam Wszystkich :) Przeprowadziliśmy się z mężem z Poznania i szukam dobrego lekarza w Bielsku, który poprowadzi moją ciążę (20 tc) i zadba o szczęśliwe rozwiązanie:) Staraliśmy się o dzidziusia ponad rok i jestem po kilku niepowodzeniach. Dotychczas leczyłam się się w klinice niepłodności, także tutaj muszę znaleźć kogoś, kto się zna na prowadzeniu ciąży z trombofilią. Jak na razie zapisałam się do dr Krysty i mam wizytę pod koniec września. Waham się cały czas czy rodzić w Wyspiańskim czy też w Wojewódzkim...

Może macie jakieś sugestie w kwestii lekarza i szpitala? Czy Waszym zdaniem ważne jest żeby mieć lekarza w szpitalu, w którym się rodzi czy wystarczy "swoja" położna?

Pozdrawiam!

Z.
  • Kroliczek Debiutantka

Wysłany: 9 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem 22tc ciąży i mam pytanie jeżeli w poniedziałek mam madania prenatalne a w środę wizytę u lekarza prowadzącego czy takie badania usg w nie krótkim oddziale czasowym nie będzie szkodliwe?

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczek, nie będzie szkodliwe, ale im mniej usg tym lepiej.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honi wrote:
    Cześć, jestem tutaj nowa więc witam Wszystkich :) Przeprowadziliśmy się z mężem z Poznania i szukam dobrego lekarza w Bielsku, który poprowadzi moją ciążę (20 tc) i zadba o szczęśliwe rozwiązanie:) Staraliśmy się o dzidziusia ponad rok i jestem po kilku niepowodzeniach. Dotychczas leczyłam się się w klinice niepłodności, także tutaj muszę znaleźć kogoś, kto się zna na prowadzeniu ciąży z trombofilią. Jak na razie zapisałam się do dr Krysty i mam wizytę pod koniec września. Waham się cały czas czy rodzić w Wyspiańskim czy też w Wojewódzkim...

Może macie jakieś sugestie w kwestii lekarza i szpitala? Czy Waszym zdaniem ważne jest żeby mieć lekarza w szpitalu, w którym się rodzi czy wystarczy "swoja" położna?

Pozdrawiam!
    Honi polecam dr Biernackiego i szpital wojewodzki, w którym dr Biernacki pracuje. Nie miałam swojej położnej, ale wystarczyło, że na karcie ciąży zobaczyli dr Biernackiego i traktowanie od razu inne.

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę rodzic teraz w Wojewódzkim, bo mają krzesełko do rodzenia, niestety w Wyspiańskim nie mają a ja nie wyobrażam sobie rodzenia bez krzesełka :-)

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka88 wrote:
    Enti... bez nadmiernego entuzjazmu... jest 2 anestezjologów ale nie na oddzial ale na szpital i może się zdarzyć, że nie będzie dostępny zwyczajnie:( a Ty musisz się wstrzelić między 4cm rozwarcia a wstawieniem sie główki w kanał rodny... No i zdążyć załatwić wywiad anestezjologiczny... nie mówiąc o wolnych miejscach bo już teraz odsylają do Wojewódzkiego a co dopiero jak będzie szał na zzo:(
    Zgadzam się. Z resztą znieczulenie wcale nie jest takie dobre. Rodziłam pierwsze dziecko w Wojewódzkim bez znieczulenia i dało się przeżyć. Na dodatek po porodzie byłam szyta bez znieczulenia i tez przeżyłam. :-)

Syn, roczek.
  • Honi Debiutantka

Wysłany: 12 września 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Honi polecam dr Biernackiego i szpital wojewodzki, w którym dr Biernacki pracuje. Nie miałam swojej położnej, ale wystarczyło, że na karcie ciąży zobaczyli dr Biernackiego i traktowanie od razu inne.

Dziękuję. Dr Biernacki ma bardzo dobre opinie. Widzę, że pracuje w Eskulapie. Jeszcze się zastanowię. Dostałam namiary na położną w Wojewódzkim, także chyba się zdecyduję rodzić ze swoją położną.

Z.
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma doświadczenia rodząc w Wojewódzkim, a nie mając tam ani gina ani położnej?? Na necie opinie straszne, ale w sumie stare, więc nie wiadomo jak do tego podejść.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • ggosiek Debiutantka

Wysłany: 14 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honi wrote:
    Dziękuję. Dr Biernacki ma bardzo dobre opinie. Widzę, że pracuje w Eskulapie. Jeszcze się zastanowię. Dostałam namiary na położną w Wojewódzkim, także chyba się zdecyduję rodzić ze swoją położną.

Mam do Ciebie pytanie, ale wolalabym napisać prywatną wiadomość. Wysłałam Ci zaproszenie :)

• anna123 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja tez myslalam o rodzeniu na wyspianskiego tylko jak to wyglada jezeli odpokac zaczelabym rodzic np 35tc a tam nie ma patologi ciazy to czy przyjma mnie tam normalnie czy wysla do wojewodzkiego ?

j36regz209hdv9cb.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej wysla do wojewodzkiego

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ptyśka Nowa

Wysłany: 16 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honi wrote:

Dr Biernacki już od dawna nie przyjmuje w Eskulapie. Ma prywatne gabinety, jeden w Bielsku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    witajcie ja tez myslalam o rodzeniu na wyspianskiego tylko jak to wyglada jezeli odpokac zaczelabym rodzic np 35tc a tam nie ma patologi ciazy to czy przyjma mnie tam normalnie czy wysla do wojewodzkiego ?
    ja zaczęłam rodzić w 35 tc, odeszły mi wody i zostałam przyjęta normalnie na wyspiańskiego

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do położnej Kasi z wojewódzkiego (prosiła bym zgłosiła się miesiąc przed terminem) - na październik ma już full. Próbuje z Położną Alicją. Na razie nie odbiera telefonu...

OOOO mato mam nadzieję, że uda mi się wcisnąć.

Na szkole rodzenia położna mówiła, że teraz około 12-14 porodów dziennie odbiera się w Wojewódzkim. W ogóle na porodówkach bielskich straszne oblężenie...

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • ptyśka Nowa

Wysłany: 19 września 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Dzwoniłam do położnej Kasi z wojewódzkiego (prosiła bym zgłosiła się miesiąc przed terminem) - na październik ma już full. Próbuje z Położną Alicją. Na razie nie odbiera telefonu...

OOOO mato mam nadzieję, że uda mi się wcisnąć.

Na szkole rodzenia położna mówiła, że teraz około 12-14 porodów dziennie odbiera się w Wojewódzkim. W ogóle na porodówkach bielskich straszne oblężenie...

Mogłabyś mi dać namiary do Pani Kasi? Piszesz o Donocik tak?

• Mandarynka88 Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,mam coraz większy stres:( Porodów masa, boję się, że mnie odeślą z Wyspiańskiego jak już sie zacznie... Nie mówiąc o samym lęku przed porodem:( Ja nie wiem gdzie my żyjemy,że musimy sie martwic o położne,miejsca w szpitalach czy dostęp do znieczulenia:(

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ