Mamusie z Bielska i okolic
-
WIADOMOŚĆ
-
Świeżutka informacja Wyspiańskiego znieczulają porody za darmo - info na 100% pewna, bo moja kuzynka (bez znajomości!!!) miała zrobione w tym miesiącu znieczulenie do normalnego porodu przez jakąś młodą babeczkę, a równoczesnie jeszcze inna dziewczyna też miała znieczulenie - czyli można! No i mówiła że od tego miesiąca to wszystkim które poproszą robi się znieczulenie, tak jej jakaś chuda młoda i bardzo miła położna powiedziała - więc podobno trzeba się upominać bo zawsze na dyżurze jest dwóch anestezjologów!!! Dziewczyny, w końcu idzie w jakimś normalnym kierunku!!! Jestem tak podekscytowana wiadomością, że wszystkie fora już obskoczyłam - jeszcze mam co prawda 4 miesiące do porodu, ale już o tyle łatwiej będzie decyzję podjącwstępny termin porodu: 28 maj
-
Enti... bez nadmiernego entuzjazmu... jest 2 anestezjologów ale nie na oddzial ale na szpital i może się zdarzyć, że nie będzie dostępny zwyczajnie:( a Ty musisz się wstrzelić między 4cm rozwarcia a wstawieniem sie główki w kanał rodny... No i zdążyć załatwić wywiad anestezjologiczny... nie mówiąc o wolnych miejscach bo już teraz odsylają do Wojewódzkiego a co dopiero jak będzie szał na zzo:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 22:40
-
Kingaxxx wrote:hej, możecie polecić jakiś dobry wózek dla dzieciątka?
Gdzie można taki zakupić w Bielsku ?
Za niedługo rodzę ale nie masz jeszcze wybranego
PozdrawiamKingaxxx lubi tę wiadomość
-
Cześć, jestem tutaj nowa więc witam Wszystkich Przeprowadziliśmy się z mężem z Poznania i szukam dobrego lekarza w Bielsku, który poprowadzi moją ciążę (20 tc) i zadba o szczęśliwe rozwiązanie:) Staraliśmy się o dzidziusia ponad rok i jestem po kilku niepowodzeniach. Dotychczas leczyłam się się w klinice niepłodności, także tutaj muszę znaleźć kogoś, kto się zna na prowadzeniu ciąży z trombofilią. Jak na razie zapisałam się do dr Krysty i mam wizytę pod koniec września. Waham się cały czas czy rodzić w Wyspiańskim czy też w Wojewódzkim...
Może macie jakieś sugestie w kwestii lekarza i szpitala? Czy Waszym zdaniem ważne jest żeby mieć lekarza w szpitalu, w którym się rodzi czy wystarczy "swoja" położna?
Pozdrawiam!Z. -
Honi wrote:Cześć, jestem tutaj nowa więc witam Wszystkich Przeprowadziliśmy się z mężem z Poznania i szukam dobrego lekarza w Bielsku, który poprowadzi moją ciążę (20 tc) i zadba o szczęśliwe rozwiązanie:) Staraliśmy się o dzidziusia ponad rok i jestem po kilku niepowodzeniach. Dotychczas leczyłam się się w klinice niepłodności, także tutaj muszę znaleźć kogoś, kto się zna na prowadzeniu ciąży z trombofilią. Jak na razie zapisałam się do dr Krysty i mam wizytę pod koniec września. Waham się cały czas czy rodzić w Wyspiańskim czy też w Wojewódzkim...
Może macie jakieś sugestie w kwestii lekarza i szpitala? Czy Waszym zdaniem ważne jest żeby mieć lekarza w szpitalu, w którym się rodzi czy wystarczy "swoja" położna?
Pozdrawiam!Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Mandarynka88 wrote:Enti... bez nadmiernego entuzjazmu... jest 2 anestezjologów ale nie na oddzial ale na szpital i może się zdarzyć, że nie będzie dostępny zwyczajnie:( a Ty musisz się wstrzelić między 4cm rozwarcia a wstawieniem sie główki w kanał rodny... No i zdążyć załatwić wywiad anestezjologiczny... nie mówiąc o wolnych miejscach bo już teraz odsylają do Wojewódzkiego a co dopiero jak będzie szał na zzo:(Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
chcebycmama wrote:Honi polecam dr Biernackiego i szpital wojewodzki, w którym dr Biernacki pracuje. Nie miałam swojej położnej, ale wystarczyło, że na karcie ciąży zobaczyli dr Biernackiego i traktowanie od razu inne.
Dziękuję. Dr Biernacki ma bardzo dobre opinie. Widzę, że pracuje w Eskulapie. Jeszcze się zastanowię. Dostałam namiary na położną w Wojewódzkim, także chyba się zdecyduję rodzić ze swoją położną.Z. -
Honi wrote:Dziękuję. Dr Biernacki ma bardzo dobre opinie. Widzę, że pracuje w Eskulapie. Jeszcze się zastanowię. Dostałam namiary na położną w Wojewódzkim, także chyba się zdecyduję rodzić ze swoją położną.
Mam do Ciebie pytanie, ale wolalabym napisać prywatną wiadomość. Wysłałam Ci zaproszenie -
Honi wrote:Dziękuję. Dr Biernacki ma bardzo dobre opinie. Widzę, że pracuje w Eskulapie. Jeszcze się zastanowię. Dostałam namiary na położną w Wojewódzkim, także chyba się zdecyduję rodzić ze swoją położną.
Dr Biernacki już od dawna nie przyjmuje w Eskulapie. Ma prywatne gabinety, jeden w Bielsku. -
nick nieaktualnyanna123 wrote:witajcie ja tez myslalam o rodzeniu na wyspianskiego tylko jak to wyglada jezeli odpokac zaczelabym rodzic np 35tc a tam nie ma patologi ciazy to czy przyjma mnie tam normalnie czy wysla do wojewodzkiego ?
-
Dzwoniłam do położnej Kasi z wojewódzkiego (prosiła bym zgłosiła się miesiąc przed terminem) - na październik ma już full. Próbuje z Położną Alicją. Na razie nie odbiera telefonu...
OOOO mato mam nadzieję, że uda mi się wcisnąć.
Na szkole rodzenia położna mówiła, że teraz około 12-14 porodów dziennie odbiera się w Wojewódzkim. W ogóle na porodówkach bielskich straszne oblężenie... -
marti_88 wrote:Dzwoniłam do położnej Kasi z wojewódzkiego (prosiła bym zgłosiła się miesiąc przed terminem) - na październik ma już full. Próbuje z Położną Alicją. Na razie nie odbiera telefonu...
OOOO mato mam nadzieję, że uda mi się wcisnąć.
Na szkole rodzenia położna mówiła, że teraz około 12-14 porodów dziennie odbiera się w Wojewódzkim. W ogóle na porodówkach bielskich straszne oblężenie...
Mogłabyś mi dać namiary do Pani Kasi? Piszesz o Donocik tak? -
Kurcze,mam coraz większy stres:( Porodów masa, boję się, że mnie odeślą z Wyspiańskiego jak już sie zacznie... Nie mówiąc o samym lęku przed porodem:( Ja nie wiem gdzie my żyjemy,że musimy sie martwic o położne,miejsca w szpitalach czy dostęp do znieczulenia:(