X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Bielska i okolic
Odpowiedz

Mamusie z Bielska i okolic

Oceń ten wątek:
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to proponuje sie samemu wybrać i sprawdzić warunki. Do jednego i drugiego szpitala bo maja obowiązek wszystko pokazać jak sie chce.

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leńka86 wrote:
    Marti prosze pidaj nr do poloznej Alicji. Termin mam na 26listopada wiec pora juz ogarnac temat z gory dziekuje
    Jej nie pamietam czy dawałam Ci już ten numer?? Jak nie dodaj mnie do przyjaciółek napisze w wiadomości

l22n6iyetayj1i0f.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti - dziękujemy za opinię i czekamy na wieści po porodzie :) za który oczywiście zaciska kciuki!

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, orientuje się któraś gdzie w Bielsku są jakieś sklepy z ciuchami ciazowymi w przystępnej cenie?

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti a jak ta polozna Alicja wyglada? taka w okularach ?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja miała wtedy spięte włosy, widać, ze ma loki. Ciemne włosy, niewysoka. Nie ma okularów ;) ale jesteś kolejna osoba, która pyta o położna w okularach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 16:27

l22n6iyetayj1i0f.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mnie pionizowala polozna Alicja w okularach i to byla cudowna kobieta,bardzo mi pomogla w najgorszych chwilach.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera wie może czasami nosi ;) bo ja jestem okularnikiem a często popytam w soczewkach. Raz tak raz tak. A ta moja Alicja właśnie taka kochana i uśmiechnięta.

l22n6iyetayj1i0f.png
  • Honi Debiutantka

Wysłany: 14 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Cholera wie może czasami nosi ;) bo ja jestem okularnikiem a często popytam w soczewkach. Raz tak raz tak. A ta moja Alicja właśnie taka kochana i uśmiechnięta.

Chciałam Cię prosić o namiary na tę "kochaną" położną :) Poród za 3 miesiące, ale wolę się wcześniej ubezpieczyć.
    Moi znajomi rodzili z p.Agatą. Słyszałaś może o niej?

Z.
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honi o Agacie nie słyszałam. Znam tylko Kasie i Alicje :)

l22n6iyetayj1i0f.png
  • Honi Debiutantka

Wysłany: 15 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

marti_88 mogę prosić o kontakt do Alicji. Wysłałam Ci jakiś czas temu zaproszenie do grona przyjacolek, tak zebys mogla podeslac na priv.

Z.
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam na wyspiańskiego w lipcu tego roku. Mialam swoją położną. Z ręką na sercu polecam ten szpital. Znieczulenie nawet gdyby wtedy było mozliwe to u mnie było za późno bo przyjechałam do szpitala z 8 cm rozwarcia. Rodziłam na sali rodzinnej z Mężem, ale wydaje mi się że troche iaczej traktowane są pacjetnki które mają położne. Tzn. położna dużo może:P załatwić chociażby miejsce na sali. a nie na korytarzu. jak ja rodziłam w nocy to było 10 porodów więc mozecie sobie wyobrazic. ale ogólnie polecam :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarza jakiego polecam to dr Lasatowicz :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honi wrote:
    marti_88 mogę prosić o kontakt do Alicji. Wysłałam Ci jakiś czas temu zaproszenie do grona przyjacolek, tak zebys mogla podeslac na priv.

Wysłane ;)

l22n6iyetayj1i0f.png
  • MotylaNoga87 Nowa

Wysłany: 18 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie! :)

Też biorę pod uwagę najbardziej Wojewódzki. Ale mam pytanie z innej beczki :) Czy któraś z Was używała olejku do masażu krocza Weledy, albo orientuje się czy w Bielsku gdzieś można dostać?

Z góry dzięki za info i pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 13:57

MotylaNoga87
  • mama małej chmurki Znajoma

Wysłany: 18 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) jestem tutaj nowa, zdecydowałam się na poród w wojewódzkim.
    Mam namiar na dwie położne, ale chciałabym jeszcze numer do tej położnej Alicji bo opinie są o niej naprawdę dobre.
    Marti_88 wysłałam Ci zaproszenie do grona przyjaciółek i będę wdzięczna jeżeli podeślesz mi numer :) Twoje wrażenia z wizyty w szpitalu i rozmowy z położną są naprawdę przekonujące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 16:15

• Honi Debiutantka

Wysłany: 18 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa byłam u dr. Biernackiego i wrażenie zrobił na mnie dobre. Zbadał mnie (badanie ginekologiczne + usg dopochwowe i przez brzuch). Przepisał leki. Sam od siebie zapytał o zwolnienie. Zwraca uwagę na suplementację. Raczej słucha niż mówi, ale odpowiada na wszystkie pytania.
    Umówiłam się na kolejną wizytę i myślę, że już u niego zostanę :)

Z.
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honi wrote:
    Maciejowa byłam u dr. Biernackiego i wrażenie zrobił na mnie dobre. Zbadał mnie (badanie ginekologiczne + usg dopochwowe i przez brzuch). Przepisał leki. Sam od siebie zapytał o zwolnienie. Zwraca uwagę na suplementację. Raczej słucha niż mówi, ale odpowiada na wszystkie pytania.
    Umówiłam się na kolejną wizytę i myślę, że już u niego zostanę :)
    Super wieści. Ile zaplacilas za wizytę? E którym jesteś tyg, że miałaś robione badanie dopochwowe?

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Honi Debiutantka

Wysłany: 19 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Super wieści. Ile zaplacilas za wizytę? E którym jesteś tyg, że miałaś robione badanie dopochwowe?

Wizyta 150 zł, miałam badanie ginekologiczne szyjki na fotelu, usg dopochwowe na fotelu (też żeby ocenić szyjkę i chyba łożysko:) i usg przez brzuch na leżance:) Jestem w 26 tc.

Z.
  • MotylaNoga87 Nowa

Wysłany: 19 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Hej, orientuje się któraś gdzie w Bielsku są jakieś sklepy z ciuchami ciazowymi w przystępnej cenie?

Polecam Ci konto na facebooku: http://beskidzkamama.pl/wydarzenie/158/Grupa-sprzeda%C5%BCowa-dla-mam-z-Bielska-Bia%C5%82ej

Tam też mamusie mają do sprzedania swoje ciuszki :)

Pozdrawiam!

MotylaNoga87
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ