X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Aleksandrakili odzywaj się co jakiś czas jak u ciebie tam sytuacja się rozwija :)
    U mnie cisza póki co :p chociaż mam skurcze ciągle.. No ale mogę je mieć to normalne w tych. tygodniach :p w czwartek na wizytę idę to zobaczymy ile mały waży :) i jak tam moja szyjka :p

Witam nowe mamusie :)

Czas Wam zleci szybko :p ja pamiętam jak w wakacje szybko męża z basenu przed domem wyciągałam po południu w upalny dzień haha i darłam się : Robert szybkonchodz do domu! :p a on biegiem mokry wystraszony ahha i test mu pokazałam na który nasikałam i od razu czerwona krecha wyszła :p a sik był popoludniowy a 20 min wcześniej też sikałam hehe :p tylko w tym cyklu nie spodziewałam się ze się w koncu uda bo byłam na baaardxo wielu lekach bo miałam syfy w pochwie :/ a tu psikus :p hihi
    Szybko to zleciało :p

Nisia jak dobrze pamiętam to od 6 chyba :p albo i szybciej :p kurde dawno to było :p

mychakruszyna, paola89 lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    Właśnie wróciłam od lekarza pęcherzyk ciąży 0.45 cm i widać ciałko zoltkowe
    Mimo że miesiączkę miałam 8 lutego owulacja była dopiero ok 1 marca. Dziewczyny kiedy może być już echo serduszka ? 

termin porodu 15 listopada

Ja co prawda nie słyszałam ale widziałam bijace serduszko jak maluch miał 0.55cm także w przyszłym tygodniu masz szansę :)ale najlepiej poczekaj z 2 tyg:)

Ja mam termin według ost @ na 14.09 :) wstępnie chłopak ale nie pewne info.

paola89, kamenkaa lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie późno było widać serducho, gdzieś w 7 tc. Teraz nadrabia i jest większa niż wskazuje OM :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.

Wysłany: 22 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze w 8tc bylo mniejsze maleństwo ze względu na pozna owulacje ( 17 dc)ale teraz z każdego USG wychodzi termin o 5/6 dni szybciej bo maly rośnie :) teraz trochę się niepokoję bo ostatnie USG miałam 2 tyg temu a następne dopiero za miesiąc...ale żeby wiedzieć ze maluch zyje zamówilam dziś detektor.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam główkę i ciało dzidziusia akcji serca jeszcze nie było ale na tym etapie jest wszystko dobrze.
    dostałam luteine i zastrzyki Clexane

kamenkaa lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    widziałam główkę i ciało dzidziusia akcji serca jeszcze nie było ale na tym etapie jest wszystko dobrze.
    dostałam luteine i zastrzyki Clexane
    Będzie ok , trzeba być dobrej myśli bo nic innego nie pozostało. Też się martwilam ze nawet zarodka nie było widać w 6 tygodniu.. Ale jak dostałaś już leki na podtrzymanie to dzidziuś się będzie spokojnie rozwijać :)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia u mnie bylo widAC w 6tyg :) mysle ze za 2tyg pójdziesz będzie juz widać :)

tomania2806 super gratuluje bedzie dobrze zobaczysz:)

Wysłany: 23 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon jak tam? Trzymasz się jeszcze? Daj znać :)

Falon lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Falon jak tam? Trzymasz się jeszcze? Daj znać :)

Jeszcze zipię ;-) dziś rano zaczął mi czop odchodzić, ale to jeszcze o niczym nie przesądza. Może w święta wyląduję? Albo i przenoszę i z marcówki zrobię się kwietniówką. Mój brzuszek już bardzo się spina. Od poniedziałku odstawiłam magneB6, ale skurczy jakoś nie czuję, a chwilami tylko taki ból miesiączkowy. W poniedziałek mam jechać na KTG więc zobaczymy co się tam ciekawego pisze ;-)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny :)
    Tak jak na czerwcówkach tak i tutaj wpadam na chwilę by życzyć Wam Wesołych Świąt Wielkanocnych <3

U nas remont ciąg dalszy do tego wiosna i praca w ogródku no i szykowanie wyprawki :) mamy już łóżeczko a wózek jest zamówiony :) po sprzątaniu tego remontowego bałaganu zabieram się za pranie i prasowanie :)
    A jak tam u Was majowe i czerwcowe dziewczyny w tych kwestiach? Bo domyślam się że te marcowe i kwietniowe to już dawno przygotowane :D

Pozdrawiam <3 nie przejedźcie się na święta :D

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Tak jak na czerwcówkach tak i tutaj wpadam na chwilę by życzyć Wam Wesołych Świąt Wielkanocnych <3

U nas remont ciąg dalszy do tego wiosna i praca w ogródku no i szykowanie wyprawki :) mamy już łóżeczko a wózek jest zamówiony :) po sprzątaniu tego remontowego bałaganu zabieram się za pranie i prasowanie :)
    A jak tam u Was majowe i czerwcowe dziewczyny w tych kwestiach? Bo domyślam się że te marcowe i kwietniowe to już dawno przygotowane :D

I wzajemnie, spokojnych Świąt , dużo odpoczynku i jedzcie ile chcecie, po ciąży spalicie wszystko :P...
    to widzę że macie ręce pełne roboty :) tyle zachodu dla tych małych czlowieczkow.
    Sierpniowki też tu są :P my już kupiliśmy wózek - wiem że wczas ale były przeceniony ten który nam się podobał - ubranka już też kompletujemy, jutro przyjdzie kolejną dostawa hehe ..
    Pati a jakie najmniejsze ubranka masz dla malucha ?

• paola89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Jeszcze zipię ;-) dziś rano zaczął mi czop odchodzić, ale to jeszcze o niczym nie przesądza. Może w święta wyląduję? Albo i przenoszę i z marcówki zrobię się kwietniówką. Mój brzuszek już bardzo się spina. Od poniedziałku odstawiłam magneB6, ale skurczy jakoś nie czuję, a chwilami tylko taki ból miesiączkowy. W poniedziałek mam jechać na KTG więc zobaczymy co się tam ciekawego pisze ;-)

To już siedzisz pewnie jak na szpilkach :) zimno jeszcze to bobas nie chce wyjść hehe, oczywiście melduj jak tam na ktg

Falon lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    I wzajemnie, spokojnych Świąt , dużo odpoczynku i jedzcie ile chcecie, po ciąży spalicie wszystko :P...
    to widzę że macie ręce pełne roboty :) tyle zachodu dla tych małych czlowieczkow.
    Sierpniowki też tu są :P my już kupiliśmy wózek - wiem że wczas ale były przeceniony ten który nam się podobał - ubranka już też kompletujemy, jutro przyjdzie kolejną dostawa hehe ..
    Pati a jakie najmniejsze ubranka masz dla malucha ?
    Ja mam parę 50 a tak to 56 :) choć najmniejsze mam 40 bo mam kuzynki bliźniaczki urodzone miesiąc za wcześnie :)
    Fajnie że się już przegotowujcie lepiej powoli a właśnie korzystać z promocji i okazji niż potem tyle kasy na raz wydać :) a jaki masz wózek?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te 40 to jak dla laleczek śliczne są ale mam nadzieję że nie będą takie miniaturki nam potrzebne :),
    wózek adamex barleta a Ty jaka masz bryke? :P

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:

Tobie również Zdrowych Wesołych Swiąt :)
    To juz nie zagladasz wogole na Belle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 23:15

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:

mi jakoś tez w nocy od dwóch dni brzuch dziwnie na chwile twardnieje nie wiem czy to normalny w 27tyg czy nie ale zero bolu przy Tym chociaż mnie to lekko nie pokoi ..

Ollaala lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Barletta hehe :D
    Zaglądam z tym że rzadko bo czasu nie mam przy remoncie :)
    A co tam u Ciebie Kamenkaa? Jak wyprawka? :)

paola89 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 24 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne te wózki barletta mi jeszcze podoba się bebetto murano lub torrino ale jeszcze mam czas :) Falon to trzymaj się tam i daj znać :)

paola89 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ładne te wózki barletta mi jeszcze podoba się bebetto murano lub torrino ale jeszcze mam czas :) Falon to trzymaj się tam i daj znać :)

Jak staniesz przed wyborem kupna wózka to popytaj dokładnie sprzedawcę o wszystko, pojezdzij nim w sklepie itd :) teraz są takie ładne te wózki , tylko dużo kasy trzeba mieć na te pierwsze fury hehe

Wysłany: 24 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem juz troszkę Internet przeszukalam bo bebetto śliczny ale strasznie drogi. Choć znalazłam kilka bardzo podobnych modeli tylko polskich producentów kilka stówek tańsze także ciągle coś nowego odnajduje i boje się co będzie do września :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ