Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kamenkaa wrote:Paola89 eh czasem mam dośc ale jakos sie trzymam..
w dodatku boli mnie mega gardło macie jakies sposoby na ból gardła juz nie wiem czym sobie pomóc a o katar to nie wspominam masakra;/
Ja w lutym byłam tak chora że aż płakałam bo bałam się ze przez kaszel i gorączkę coś się dziecku stanie. na kaszel dostałam syrop ale średnio pomagał. Może inhalacji spróbuj , powinny pomócNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Agabtm wrote:Kurcze ja to jak mówiła Zawadzka to się cały czas śmiałam dawno nikt mnie tak nie rozbawił fajnie mówiła. A dostaliśmy jakieś próbki kremów i innych i smoczek.
Ale była klima włączona i mnie już uszy gardło i głowa boli ;( blech i ten płacz dzieci przez 3 godziny nie dawałam rady...
No z ta klima przesadzili na sali przecież i ciężarne i takie maluszki ...
a gdzie siedzialas ? Ja prawie na końcu i te dzieci ciągle na zmianę plakaly, szczerze to ja bym z takim maluchem nawet nie przyszła ..
a Zawadzka dala radę nie każdy psycholog potrafi tak ciekawie opowiadaćNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
o kurde to powinni bez dzieciakow przychodzić ;/ glupio tak ja to sie szybko denerwuje jakos od pewnego czasu wszystko mnie drażni ...
a klima eh dobrze ze nie poszłam bo jeszcze bardziej by mnie złapało wiec widze do konca nie jestescie zadowolone .... -
Dziewczyny ja siedzialam z przodu i tam bylo duszno i goraco, klima w ogole w te miejsca nie docierala.
Wyklad Zawadzkiej super, energiczny i zywiolowy, no i Pani dietetyk tez super. Najbardziej mnie przerazilo jak zaczela opowiadac do czego sie wykorzystuje w przemysle popularne aromaty dodawane do lodow-normalnie zgroza! A jak tak lody lubie jesc, teraz bede sie baczniej przygladac co maja w skladzie.
Nie wiedzialam tez ze sokowirowki nie daja tyle witamin co wyciskarki i ze w sokowirowce mamy praktycznie ta wode z owocow i ich cukier; ale te wyciskarki co prezentowala na ulotkach kosztuja ok 1,5k-2k wiec ostudzilo to moj zapal kupna hehe
Kamenkaa na przeziebienie i gardlo naturalne sposoby: herbatki z miodem, syropem z dzikiego bzu, cebula, czosnek, siemie lniane na gardlo i inchalacje.paola89, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Ja siedziałam z tyłu po prawej stronie. Generalnie nie przeszkadzałoby mi gdyby płakalo jedno dziecko ale tam w pewnym momencie płakała chyba 4 dzieci do tego mnie bolała głowa z tej klimatyzacji i żeby rozumieć coś z tego co mówią ludzie musiałam się wyłączyć. a mwidziałam jedna pani podczas konferencji nawet karmiła dziecko piersią i aby to uczynić musiała podnieść koszulkę do góry
Nie wiem ja to bym się chyba speszyla i poszłabym gdzieś na bok albo strój bym założyła inny. Wiem, że karmienie piersią to normalna sprawa ale ja bym się peszyla...
kamenkaa lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm- ja też siedziałam z tyłu po prawej a obok nas Pani też karmiła piersią ale dyskretnie to robiła , obrocila się do ściany i koszule chyba rozpiela bo nie świeciła golizna. Ja też bym nie umiała tak w tłumie cycka wywalić, rozumiem że nie każdy chce na to patrzeć a i ja potrzebuję trochę prywatności .
Nesone- mnie o tych lodach to też zszokowalo, ja jeszcze codziennie prawie jem lody takie kupne. Chyba znajdę jakiś przepis i sama zrobię :pNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Paola ja jakoś z tymi lodami na spokojnie to zabrałam prawda jest taka, że jesteśmy nieświadomi co jemy my z mężem zwracamy uwagę na etykiety ale czasem nie wiemy co oznaczają i wtedy internet i czytamy. Generalnie byśmy zglupieli gdybyśmy mieli jeść tylko zdrowe rzeczy a ich ceny jak wiadomo są dużo droższe choć nie wszystko po wszystkim zjedliśmy kebaba śmiech przez łzy ;(;( a rano chleb na naturalnym zakwasie także u nas i to i toSyn Filip 28 czerwiec
-
Agabtm, tzn ja i tak nie przestawie się na super jedzenie bo nie wierzę że takie jest , lody i tak będę jadła . Śmiać mi się tylko chciało jak dietetyczka twierdziła że w Lidlu jest Eko żywność. . NIESTETY Lidl jej nie ma , wiem że np te same marchewki dziela na zwykłe i na te w workach z napisem Eko . Do pieczywa tez nie dają etykiet ze składem więc fajnie że o tym wspomniała bo można coś pozmieniac w jadlospisie itd ale całej diety na Eko nie da się zmienićNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.
-
Agabtm wrote:Ja juz skończyłam ale chodziłam do Swietochlowic do super pani Irenki
Czyli byłaś zadowolona i inf ze szkoly Ci się przydadzą ?
Bo ja się tak zbieram i zdecydować nie mogę czy warto , czy płacić czy może wybrać jakąś darmową ehh te dylematy :pNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Ja wlasnie niedawno zaczelam chodzic do szkoly rodzenia i jestem zadowolona bo fajnie plozna mowi, duzo ciekawych i przydatnych informacji, zwlaszcza jak to pierwsze dziecko
Ale chodze u mnie w miescie a nie w szpitalu w ktorym bede rodzic bo jak sie zdeklaruje na polozna w tej szkole rodzenia to zajecia sa bezplatne a w szpitalu trzeba placic. -
Ja miałam szkole rodzenia bezpłatna pomimo, że jestem z innego miasta. Szkoła rodzenia super polecam najpierw godzinkę się cwiczylo a potem 2 godziny wykładu ale cenne informacje. Położna miła troskliwa wszystko fajnie tłumaczyła nie miałam pojęcia o niektórych rzeczach mąż też nie a a fajnie wytłumaczone. Z każdą duperela można zadzwonić zapytać położna . Omawiane były bloki tematyczne poród, polog, karmienie Piersią na dwóch spotkaniach, pielęgnacja, kąpiel dziecka. Także bardzo fajnie rozłożone i ciekawie. To moje pierwsze dziecko i ciesze się, że się zdecydowałam pomimo tego, że część koleżanek się śmiała i mówiła po co mi to, to jest zbędne, szkoda czasu etc... Etc... Dobrze, że ich nie słuchałam pozatym poznałam fajne dziewczyny być może spotkamy się na porodowce.
paola89 lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Nie to wogole nie ma znaczenia przychodzi położna z poradni w której jesteś zgłoszona Ty albo dziecko w zależności od poradni trzeba zapytać jakie obowiązują zasady. Właściwie to sama nie wiem jak to rozwiązać bo ja chodzę do ginekologa prywatnie a w przychodni gdzie chce Dziecko zapisać nie ma ginekolog i zastanawiam się czy taka wizyta położnej jest obowiązkowa.Syn Filip 28 czerwiec