Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola no ok wyciagla go i ja mówię że idę a ona nie zostań porozmawiaj ze mną. Także siedzialysmy we dwójkę :)

Ale powiem wam że ludzie też mają obsesyjna chęć zobaczenia matki karmiącej. Pozyjecie zobaczycie.

Np u mnie teściowa, siostra męża, moja babcia moje ciotki, moi wujkowie!! Mój szwagier. Koleżanki też... Aaaa i karmilam przy mojej siostrze jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 20:38

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie są dziwni , cycki każdy widział a gapia się jak dziecko się karmi :P.
    Dla matek, ciotek , sióstr itp to normalne zachowanie jedne się uczą a drugie patrzą czy robisz tak jak one ;). A dla facetów to pewnie ten moment kiedy mogą na żywca bezkarnie obcy biust pooglądać hehe .

Widzę że Ty już obeznana w tych tematach więc swoje zdanie już masz wyrobione i "oswojona" jesteś z pewnymi zachowaniami :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja jestem jakaś dziwna, ale mnie temat kp przeraża, żeby nie powiedzieć obrzydza. Może zmieni mi się to wraz z upływem czasu, ale jeśli nie to nie mam zamiaru katować się na siłę. Bawią mnie te wszystkie "pozytywne" kampanie na rzecz naturalnego karmienia i niestety u mnie w mózgu wywierają jeszcze większą blokadę. Zazdroszczę tym, którzy nie mają z tym problemu ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka też miałam podobne myślenie że jak to będzie że coś mi będzie wypływać :) ale to są hormony i powiem Ci że myslalam że będzie gorzej. Oczywiście dopóki się sutki nie przyzwyczaja trochę boli ale jak masz pełno mleka to uwierzyć mi karmienie przynosi niesamowita ulge :) no i powiem człowiek się przyzwyczaja do karmienia i po pewnym czasie czuje smutek że kiedyś trzeba będzie dziecko odstawić ;)

Ale uważam nic na siłę. W szpitalu karmilam i plakalam i mąż mi mówi jak będzie Cię bolec to nie będziesz karmić a to 2 dni i już było dobrze nic nie bolało :) ważne jest byś postępowała zgodnie z sobą i wiem z forum że są dzieciaczki co nie chciały jeść z piersi. Mamy przeszły na mm i dziecko było zadowolone no i matki też. Takie przepraszam za słowo katowanie dziecka cycem jak nie chce to też nie jest dobre. Mój to do 6 m był małym ssakiem a teraz je już dużo rzadziej. :)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, nie przejmuj się tym karmieniem. Nikt Cię zmusić nie może, jak się zgracie z maluchem to ok a jak nie to jeszcze jest mm. Ważne żebyś jeść dała :P. Mnie też to przeraża , kiedyś rozumiałam ale mówiłam że karmić cyckiem nie będę. A teraz myślę co ze szkoda jak będę chciała a się nie da ;)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie :) Liczę na to, że mi się w głowie wszystko prawidłowo poukłada jak już się mała urodzi :)

paola89, jesslin87, kamenkaa lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka na pewno :) zawsze jest strach i niepewność ja się z wami podzielę moimi odczuciami :)

Miałam cesarkę niskie ciśnienie trochę odplywalam i było mi bardzo niedobrze. Wyciągnęli Maksa wyczyscili i mi go pokazują położna mówi mama daj buziaka a ja na to nie! Wszyscy w szoku a ja mówię mogę go poglaskac mówią no proszę i tyle. Byłam zmęczona było mi niedobrze rano wstałam i myslalam o tym jak mnie wszystko nawet nie myślałam o dziecku :( jak się czuje czy coś byłam przy nim w inkubatorze popatrzyłam i poszlam dopiero następnego dnia poczułam że go mam. Poszłam pod inkubator i plakalam. Czy czułam miłość? Chyba nie....

Jak na trzeci dzień mi go w końcu przynieśli i wzięłam go w ramiona dopiero poczułam taka fale miłości od razu go przystawilam do piersi i wtedy czułam że on jest mój i że go kocham. Także spokojnie hormony i serce matki zadziałają prawidłowo.

A i na pewno miałam depresję poporodowa jak to mówi mój mąż ciągle plakalam. Plakalam najpierw że nie dostalam dziecka potem plakalam że nie możemy jeszcze wyjść a w domu trzymalam dziecko i plakalam że nie urodziłam SN że nie było kontaktu skóra że skóra że nie kangurowalismy sie. Mąż siedział i gadał że mam depresję i musi iść do lekarza ale potem się wyrownalo :)

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin, fajnie ze się podzielilas swoim doświadczeniem bo na pewno się to nam przyda , pierwszy dzidziuś więc nigdy nie wiadomo jaka będzie reakcja.
    powiem Wam ze sa takie dni kiedy mala kopie a ja tak patrzę na ten brzuch i łzy mi leca :) siedzi w tym brzuchu i jestem już z niej dumna. Ale póki jej dotknąć nie mogę to tak do końca to wszystko do mnie nie dociera. jeszcze trochę i będę mogła ja tulic i macac cały czas :).. a z drugiej strony boję się tego że właśnie jakaś depresja mnie dopadnie. Z jednej skrajności w drugą ... :/

jesslin87 lubi tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz powiem Ci że od urodzenia już popełniła masę błędów wychowawczych kupilam tony nie potrzebnych rzeczy których wogole nie używałam. Tak naprawdę rzeczą niezbędną to jest jednak tetra ;) na chwilę obecną nie mogłabym bez niej żyć :D tetra jest do wszystkiego do karmienia jak ma zły dzień i nie chce dać sobie założyć sliniaka do zasypiania do zabawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 07:14

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tetre się już zaopatrzylam ale jeszcze dokupie bo 5 to pewnie za mało ? :P

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10 i powiem Ci że na początku to głównie pralam właśnie tetry bo tu mu się ulali tu przy karmieniu się zbrudzila :) właściwie jak karmilam przez pierwsze 4 miesiące to po każdym karmieniu tetra była mokra :)

Aaaa i wkładki laktacyjne najlepiej Johnsona są droższe ale super chłonne ja wyprobiwalam wszystkie i po jednym karmieniu z innych firm musiałam zmieniać ;) tak to jest że jak dziecko je to leci z każdego cycka :) a przy innych przy jednym karmieniu nasiakaly tak mlekiem że można je było wykręcać :) już nie mówię jak jest nawał a jesteś w sklepie i tylko czujesz jak masz całe cycki Mokre a to wiadomo od razu stanik Mokry no i bluzka. Z tych innych firm to zakladalam po 4 na raz :)

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dokupie żeby potem nie prać codziennie :). O widzisz zastanawiałam się które te wkładki wziąć. Chcociaz nie sądzę żeby z moich cycek się tak lało :P to zaopatrzyć się muszę ;)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie miałaś podkłady poporodowe ? Bo zastanawiam się nad tymi z canpola. Pytam bo z tych rzeczy jeszcze nic nie mam a jeszcze się nie znam :P i nie mam kogo męczyć

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam i canpola i baby ono i się sprawdziły. Dostalam w spadku od koleżanki z belli i tandeta jakich mało. :)

Jasne pytaj :)

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Paola widzę że jesteś sierpnioweczka 2016 ja też jestem ale 2015 :) mam nadzieję że lato będzie mniej upalne :)

Co prawda urodziłam już w wrześniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 21:08

paola89 lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z babyono mam ale jak się człowiek nie zna to nie wiadomo czy będą ok :) i tak jeszcze dokupie z canpola bo jedna paka to pewnie za mało :/.
    A jesteś jesteś ale mam termin na 11 sierpnia i mam nadzieję ze młoda się zmieści w tym terminie :P . A to synuś się nie spieszyl na świat ze we wrześniu urodzilas? :)

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie za bardzo :( chociaż i tak miałam termin na 31 a urodziłam 2 tygodnie później :)

A gdzie będziesz rodzic? I z której dzielnicy Katowic jesteś? :)

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli przenosilas do 42 tc?

Najprawdopodobniej na lubinowej , a dzielnica Dąbrówka Mala a Ty?

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przenosilam ja rodzilam w Mikołowie u mojego ginekologa i jak mnie badała inna lekarka to mówi dużo wód dziecko małe ona by jeszcze tydzień poczekała było to w SB 12 ale mi gin powiedział że w nd będzie CC bo on już nie będzie czekał. Wywoływanie nic nie dało. A Maks się urodził w zielonych gęstych wodach z wagą 3750 :)

Jakbyśmy poczekalni jeszcze z tydzień to bysmy już chyba nie dotrwali...

Ja Murcki :)

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cię podziwiam ze tyle wytrzymalas! Juz myślałam że przy następnej wizycie powiem mojemu gin ze max czekam do 40tc a jak nie to niech się martwi co ze mną zrobić ... Ja tu już odliczam dni a jakbym miała tyle jeszcze czekać co Ty to bym oszalala :P ja straszny nerwus jestem ...
    kurde murcki to rzut beretem :P może się z dziećmi kiedyś spotkamy :P

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ