X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola no ok wyciagla go i ja mówię że idę a ona nie zostań porozmawiaj ze mną. Także siedzialysmy we dwójkę :)

Ale powiem wam że ludzie też mają obsesyjna chęć zobaczenia matki karmiącej. Pozyjecie zobaczycie.

Np u mnie teściowa, siostra męża, moja babcia moje ciotki, moi wujkowie!! Mój szwagier. Koleżanki też... Aaaa i karmilam przy mojej siostrze jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 20:38

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie są dziwni , cycki każdy widział a gapia się jak dziecko się karmi :P.
    Dla matek, ciotek , sióstr itp to normalne zachowanie jedne się uczą a drugie patrzą czy robisz tak jak one ;). A dla facetów to pewnie ten moment kiedy mogą na żywca bezkarnie obcy biust pooglądać hehe .

Widzę że Ty już obeznana w tych tematach więc swoje zdanie już masz wyrobione i "oswojona" jesteś z pewnymi zachowaniami :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja jestem jakaś dziwna, ale mnie temat kp przeraża, żeby nie powiedzieć obrzydza. Może zmieni mi się to wraz z upływem czasu, ale jeśli nie to nie mam zamiaru katować się na siłę. Bawią mnie te wszystkie "pozytywne" kampanie na rzecz naturalnego karmienia i niestety u mnie w mózgu wywierają jeszcze większą blokadę. Zazdroszczę tym, którzy nie mają z tym problemu ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka też miałam podobne myślenie że jak to będzie że coś mi będzie wypływać :) ale to są hormony i powiem Ci że myslalam że będzie gorzej. Oczywiście dopóki się sutki nie przyzwyczaja trochę boli ale jak masz pełno mleka to uwierzyć mi karmienie przynosi niesamowita ulge :) no i powiem człowiek się przyzwyczaja do karmienia i po pewnym czasie czuje smutek że kiedyś trzeba będzie dziecko odstawić ;)

Ale uważam nic na siłę. W szpitalu karmilam i plakalam i mąż mi mówi jak będzie Cię bolec to nie będziesz karmić a to 2 dni i już było dobrze nic nie bolało :) ważne jest byś postępowała zgodnie z sobą i wiem z forum że są dzieciaczki co nie chciały jeść z piersi. Mamy przeszły na mm i dziecko było zadowolone no i matki też. Takie przepraszam za słowo katowanie dziecka cycem jak nie chce to też nie jest dobre. Mój to do 6 m był małym ssakiem a teraz je już dużo rzadziej. :)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, nie przejmuj się tym karmieniem. Nikt Cię zmusić nie może, jak się zgracie z maluchem to ok a jak nie to jeszcze jest mm. Ważne żebyś jeść dała :P. Mnie też to przeraża , kiedyś rozumiałam ale mówiłam że karmić cyckiem nie będę. A teraz myślę co ze szkoda jak będę chciała a się nie da ;)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie :) Liczę na to, że mi się w głowie wszystko prawidłowo poukłada jak już się mała urodzi :)

paola89, jesslin87, kamenkaa lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka na pewno :) zawsze jest strach i niepewność ja się z wami podzielę moimi odczuciami :)

Miałam cesarkę niskie ciśnienie trochę odplywalam i było mi bardzo niedobrze. Wyciągnęli Maksa wyczyscili i mi go pokazują położna mówi mama daj buziaka a ja na to nie! Wszyscy w szoku a ja mówię mogę go poglaskac mówią no proszę i tyle. Byłam zmęczona było mi niedobrze rano wstałam i myslalam o tym jak mnie wszystko nawet nie myślałam o dziecku :( jak się czuje czy coś byłam przy nim w inkubatorze popatrzyłam i poszlam dopiero następnego dnia poczułam że go mam. Poszłam pod inkubator i plakalam. Czy czułam miłość? Chyba nie....

Jak na trzeci dzień mi go w końcu przynieśli i wzięłam go w ramiona dopiero poczułam taka fale miłości od razu go przystawilam do piersi i wtedy czułam że on jest mój i że go kocham. Także spokojnie hormony i serce matki zadziałają prawidłowo.

A i na pewno miałam depresję poporodowa jak to mówi mój mąż ciągle plakalam. Plakalam najpierw że nie dostalam dziecka potem plakalam że nie możemy jeszcze wyjść a w domu trzymalam dziecko i plakalam że nie urodziłam SN że nie było kontaktu skóra że skóra że nie kangurowalismy sie. Mąż siedział i gadał że mam depresję i musi iść do lekarza ale potem się wyrownalo :)

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin, fajnie ze się podzielilas swoim doświadczeniem bo na pewno się to nam przyda , pierwszy dzidziuś więc nigdy nie wiadomo jaka będzie reakcja.
    powiem Wam ze sa takie dni kiedy mala kopie a ja tak patrzę na ten brzuch i łzy mi leca :) siedzi w tym brzuchu i jestem już z niej dumna. Ale póki jej dotknąć nie mogę to tak do końca to wszystko do mnie nie dociera. jeszcze trochę i będę mogła ja tulic i macac cały czas :).. a z drugiej strony boję się tego że właśnie jakaś depresja mnie dopadnie. Z jednej skrajności w drugą ... :/

jesslin87 lubi tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz powiem Ci że od urodzenia już popełniła masę błędów wychowawczych kupilam tony nie potrzebnych rzeczy których wogole nie używałam. Tak naprawdę rzeczą niezbędną to jest jednak tetra ;) na chwilę obecną nie mogłabym bez niej żyć :D tetra jest do wszystkiego do karmienia jak ma zły dzień i nie chce dać sobie założyć sliniaka do zasypiania do zabawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 07:14

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tetre się już zaopatrzylam ale jeszcze dokupie bo 5 to pewnie za mało ? :P

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10 i powiem Ci że na początku to głównie pralam właśnie tetry bo tu mu się ulali tu przy karmieniu się zbrudzila :) właściwie jak karmilam przez pierwsze 4 miesiące to po każdym karmieniu tetra była mokra :)

Aaaa i wkładki laktacyjne najlepiej Johnsona są droższe ale super chłonne ja wyprobiwalam wszystkie i po jednym karmieniu z innych firm musiałam zmieniać ;) tak to jest że jak dziecko je to leci z każdego cycka :) a przy innych przy jednym karmieniu nasiakaly tak mlekiem że można je było wykręcać :) już nie mówię jak jest nawał a jesteś w sklepie i tylko czujesz jak masz całe cycki Mokre a to wiadomo od razu stanik Mokry no i bluzka. Z tych innych firm to zakladalam po 4 na raz :)

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dokupie żeby potem nie prać codziennie :). O widzisz zastanawiałam się które te wkładki wziąć. Chcociaz nie sądzę żeby z moich cycek się tak lało :P to zaopatrzyć się muszę ;)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie miałaś podkłady poporodowe ? Bo zastanawiam się nad tymi z canpola. Pytam bo z tych rzeczy jeszcze nic nie mam a jeszcze się nie znam :P i nie mam kogo męczyć

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam i canpola i baby ono i się sprawdziły. Dostalam w spadku od koleżanki z belli i tandeta jakich mało. :)

Jasne pytaj :)

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Paola widzę że jesteś sierpnioweczka 2016 ja też jestem ale 2015 :) mam nadzieję że lato będzie mniej upalne :)

Co prawda urodziłam już w wrześniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 21:08

paola89 lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z babyono mam ale jak się człowiek nie zna to nie wiadomo czy będą ok :) i tak jeszcze dokupie z canpola bo jedna paka to pewnie za mało :/.
    A jesteś jesteś ale mam termin na 11 sierpnia i mam nadzieję ze młoda się zmieści w tym terminie :P . A to synuś się nie spieszyl na świat ze we wrześniu urodzilas? :)

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie za bardzo :( chociaż i tak miałam termin na 31 a urodziłam 2 tygodnie później :)

A gdzie będziesz rodzic? I z której dzielnicy Katowic jesteś? :)

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli przenosilas do 42 tc?

Najprawdopodobniej na lubinowej , a dzielnica Dąbrówka Mala a Ty?

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przenosilam ja rodzilam w Mikołowie u mojego ginekologa i jak mnie badała inna lekarka to mówi dużo wód dziecko małe ona by jeszcze tydzień poczekała było to w SB 12 ale mi gin powiedział że w nd będzie CC bo on już nie będzie czekał. Wywoływanie nic nie dało. A Maks się urodził w zielonych gęstych wodach z wagą 3750 :)

Jakbyśmy poczekalni jeszcze z tydzień to bysmy już chyba nie dotrwali...

Ja Murcki :)

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cię podziwiam ze tyle wytrzymalas! Juz myślałam że przy następnej wizycie powiem mojemu gin ze max czekam do 40tc a jak nie to niech się martwi co ze mną zrobić ... Ja tu już odliczam dni a jakbym miała tyle jeszcze czekać co Ty to bym oszalala :P ja straszny nerwus jestem ...
    kurde murcki to rzut beretem :P może się z dziećmi kiedyś spotkamy :P

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ