Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kamenkaa wrote:o Agus a ja jeszcze nie miałam KTG nie wiem czy sie tym martwić czy po prostu olać - moze powinnam juz mieć jak sądzisz?
sama nie wiem ..
Obawiam sie ze te Ciśnienie w tym tygodniu co Ty teraz jestes u mnie bedzie mega wyższeSyn Filip 28 czerwiec -
kamenkaa wrote:o Agus a ja jeszcze nie miałam KTG nie wiem czy sie tym martwić czy po prostu olać - moze powinnam juz mieć jak sądzisz?
sama nie wiem ..
Obawiam sie ze te Ciśnienie w tym tygodniu co Ty teraz jestes u mnie bedzie mega wyższe
Zwykle KTG zaleca się od 38 tc co tydzień, u mnie ze względu na to, że szyjka się skraca to mam już od teraz co tydzień, nie martw się na zapas, u mnie 4 tabl nie dają rady ciśnienie jakie było takie jest, zobaczymy w czwartek na wizyciekamenkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agabtm wrote:Na ktg możesz pojechać sobie w każdej chwili kiedy cokolwiek Cie zaniepokoi. Ja juz tez byłam na ktg moje ciśnienie wcale nie było ogromne bo 130/80 puls 92 ale zmieniły mi się ruchy młodego i lekarka powiedziała, żebym sobie na spokojnie pojechała na ktg. Wydaje mi się, że warto wybrać się na ktg aby sobie sprawdzić jak to jest przy okazji można zapoznać się z oddziałem i przynajmniej będzie się wiedzieć wrazie w gdzie się udać jak sytuacja będzie juz bardzo rozwinięta a stres będzie brał górę. Położna ogólnie była zdziwiona na oddziale, że to moje pierwsze ktg było a to był 30 tydzień.
z odziałem jestem zaprzyjaźniona od poczatku ciązy hehehe wiem co i jak bo nie raz tam byłam z krwawieniem .. coż życie
a lekarz powiedział ze sie zaleca KTG w 37/38tcWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 18:01
-
agus3004 wrote:Zwykle KTG zaleca się od 38 tc co tydzień, u mnie ze względu na to, że szyjka się skraca to mam już od teraz co tydzień, nie martw się na zapas, u mnie 4 tabl nie dają rady ciśnienie jakie było takie jest, zobaczymy w czwartek na wizycie
wiesz u mnie cisnienie wychodzi
tak mniejwiecej dzis 139/78
po poludniu 136/75
i tak sie utrzymuje przeważnie nie dobijam do 150 -
kamenkaa wrote:wiesz u mnie cisnienie wychodzi
tak mniejwiecej dzis 139/78
po poludniu 136/75
i tak sie utrzymuje przeważnie nie dobijam do 150
U mnie bardzo rzadko spada poniżej 140/90, a do 150 dobija codziennie po południu i wieczorami też jest w tych granicach, zobaczymy co w czwartek lekarz powie -
Witam się w 23tc:) bylam w sobotę na tych dniach otwartych troszkę organizacyjnie nie podobało mi się ale z porodówki jestem zachwycona :P mogę iść rodzic:) spotkałam tam lekarza kazał mi wczoraj zgłosić się po luteinę i leżeć. Przyznam ze juz lepiej mi.
-
Kurcze ja znowu w druga stronę...100/50 czasami 90/50...ale zawsze takie miałam.
Dziś bylam na krzywej -masakra jakaś,wszyscy mówią ze wypicie jest najgorsze...o nieee, najgorsze co było potem -mdliło mnie, na siedząco mdlałam, cała się trzęsłam i pocilam, a biegunkę mam po każdym posiłku -
Też robiłam ostatnio krzywa , po wypiciu kilku lykow myślałam że będzie ok a po chwili prawie zwymiotowalam:/ ehh . Także zaladek może różnie reagować na taką dawkę cukru .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 22:31
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.