Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesteśmy po wizycie
Mój maluszek waży 2654 g wszystkie pomiary prawidłowe, KTG książkowe, skurcze minimalne.
Moje ciśnienie niestety nadal wysokie, mam zwiększyć dawkę do 6 tab na dobę, jeśli do poniedziałku się nie unormuje to w poniedziałek stawiam się w szpitalupaola89, Karolina@, kamenkaa, jenny88 lubią tę wiadomość
-
agus3004 wrote:Jesteśmy po wizycie
Mój maluszek waży 2654 g wszystkie pomiary prawidłowe, KTG książkowe, skurcze minimalne.
Moje ciśnienie niestety nadal wysokie, mam zwiększyć dawkę do 6 tab na dobę, jeśli do poniedziałku się nie unormuje to w poniedziałek stawiam się w szpitalu
no mi lekarz tez mowił ze jak cos mam zwiekszyc 6x1
czyli 2rano 2 w poludnie i 2wieczorem -Ty tez tak?
Jeśli nie bedzie niższe to dołoży jakąś inna tablete na ciśnienie
ogolnie teraz mam 140/75
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 23:42
-
kamenkaa wrote:no mi lekarz tez mowił ze jak cos mam zwiekszyc 6x1
czyli 2rano 2 w poludnie i 2wieczorem -Ty tez tak?
Jeśli nie bedzie niższe to dołoży jakąś inna tablete na ciśnienie
ogolnie teraz mam 140/75 -
jesslin87 wrote:Jasne mogę się pochwalić ale mogli to zrobić krótsze np 2 godziny
No racja , długo to trwa , zobaczymy co to będzie , jak będą przynudzac to idę do domu ..
Nie wiem jak to wszyscy mają wytrzymać , i kobity w ciąży i maluchy ..Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Hejka ja po badaniu mała wazy 2500g ogolnie wszystko ok moje ciśnienie niestety nie dzis było 165/83 ....
dostałam dodatkowe leki ISOPtIn na ciśnienie zna je któraś z Was ?
dopegyt do nadal ale wieksza dawka 3x2
Jutro niestety do szpitala dlatego gdyz FHR małej są 157 .....juz nie dopytywalam bo sie zmartwiłam i NIE wiem czy az to tak tragicznie jesli tyle?
agus3004 no mi dołozył ten lek jak wyżej napisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 20:37
paola89 lubi tę wiadomość
-
Paola wiesz z dzieckiem jest ok dopóki nie jest śpiące a przy śnie to musi być w miarę jednakowy dźwięk a wystarczy że 3 dzieci będzie płakać to może reszta dołączyć. Maks 2 miesiące temu jak jakieś dziecko płakało to też płakał. Po wizycie na ceglanej gdzie wszystkie dzieci płakały przestało go to ruszać.
Ale wcześniej w sklepie zaczyna płakać dziecko a on też w szloch normalnie balam się gdziekolwiek z nim wyjść. -
Jesslin, no właśnie dzieci różnie reagują. Ale nie jest to trochę też za późno dla takich maluchów ?
Ostatnio na tych warsztatach z Zawadzka to też były dzieciaki w różnym wieku i nawet tym rocznym ciężko było usiedziec , też marudzily i plakalyNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Cześć,
Jestem z Rybnika. Moja córeczka w marcu skończyła rok.
Za jakiś czas pewnie będziemy starać sie o kolejne maleństwo.
Jeśli mnie przygarnięcie to mogę podzielić sie z Wami juz zdobytą wiedza
Widzę duzo przyszłych mam, trzymam kciuki za pozytywne rozwiązania
Rodziłam w szpitalu Bonifratrów w Katowicach, bo tam pracuje mój prowadzący dr Graniczka. Jestem bardzo zadowolonakamenkaa, jesslin87, mychakruszyna, paola89 lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Tygrysek wrote:Cześć,
Jestem z Rybnika. Moja córeczka w marcu skończyła rok.
Za jakiś czas pewnie będziemy starać sie o kolejne maleństwo.
Jeśli mnie przygarnięcie to mogę podzielić sie z Wami juz zdobytą wiedza
Widzę duzo przyszłych mam, trzymam kciuki za pozytywne rozwiązania
Rodziłam w szpitalu Bonifratrów w Katowicach, bo tam pracuje mój prowadzący dr Graniczka. Jestem bardzo zadowolona
hejka tez jestem z RYbnika : fajnie ze jestes wsrod Nas ....
ja dzis po wizycie i troche sie nie pokoje wiesz bo lekarz mowi ze tętno małęj wyższe 157 i szpital jutro na ktg boje sie ze cos moze byc nie tak... -
Ja się wybieram do Katowic choć mój mąż po dniach otwartych w szpitalu już nie chce jechać więc chyba sama się wybiorę.
Wczoraj się załamałam bo przed ciąża wszystkie tarczycowe wyniki byly ok a wczoraj tsh 6.2:( więc endokrynolog mnie czeka. Może to jest powód mojego szybkiego tycia ostatnie czasy -
paola89 wrote:Aa widzisz ... to tego nie wiedziałam że osobno robią .. a myślałam że się spotkamy
Ja myslalam że my kończymy a wy zaczynacie ale jednak jest przerwa i to dlugaaaa.
No chyba że masz czas na kawę i w miarę blisko to sprzedam dziecko babci a my się napijmy kawki -
mychakruszyna wrote:Ja się wybieram do Katowic choć mój mąż po dniach otwartych w szpitalu już nie chce jechać więc chyba sama się wybiorę.
Wczoraj się załamałam bo przed ciąża wszystkie tarczycowe wyniki byly ok a wczoraj tsh 6.2:( więc endokrynolog mnie czeka. Może to jest powód mojego szybkiego tycia ostatnie czasy
Mialas wczesniej jakies problemy z tarczyca? Bo wynik Ci podskoczyl dosc znacznie.
Ale tak na pocieszenie, nie masz sie co zamartwiac bo na tym etapie ciazy jak jestes to dzidzus juz sam sobie 'tworzy' swoje hormony tarczycowe wiec Twoj wynik nie ma na dziecko zlego wplywu.
Ja jestem w ciazy pod stala opieka endokrynologa i pomimo brania euthyroxu przez caly czas tez musialam od miesiaca zwiekszyc dawke bo mi tsh szlo do gory ale wlasnie lekarz powiedzial ze dziecko ma juz swoj system wytwarzania i nawet jakbysmy to przegapili to nie ma sie co martwic.
Pojdziesz do lekarza to pewnie wszystko wyjasni.
-
Hej ja jestem z okolic Gliwic. Pol roku temu mialam cc... moj synek niedlugo skończy 7msc... hmmm a wiec znowu jestem w ciąży i jeszcze to do mnie nie dociera bo kto by się spodziewał ciąży z 7 dc zaczelam intensywnie trenować i chyba coś mi sie poprzestawialo... do lekarza ide w pt wyszly mi 3 testy... czeka mnie trzecia cc pozdrowienia
kamenkaa, Tygrysek lubią tę wiadomość