X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Mamuśki a któraś z was używa smoczka albo może coś polecić ? Dostaliśmy na warsztatach jednego z NUKa i zastanawiam się czy jest sens kupować jeszcze jakiś a jeśli tak to jaki :)?

Na serio przerażają mnie lekarze .. ta ich wiedza i chęci są wręcz powalajace .. aż nie wiem co napisać bo to przykre .

Ja dostałam na warsztatach NUK, Avent i Chicco. Używamy Avent - najlepszy. NUK kompletnie się nie sprawdził, natomiast Chicco w obiegu bardzo sporadycznie. Zresztą moje dziecko rzadko używa smoczka.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój smoczek dostaje jak już spi zamiast cycka :D do momentu aż go wypluje i do usypiania a potem jak usnie po 5 minutach go wypluwa :)

Tak w dzień nie chce smoczka. Choć moja babcia uparcie chciała go nauczyć smoczka w dzień bo dzieci tak słodko wyglądają że smoczkiem...

74diqps6a69lyc94.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się przywitam z Rudy Śląskiej :)

u nas nie sprawdził się smoczek z Nuka i z Tommee Tippee, królują z lovi i mi też najbardziej się podobają, baaaardzo kolorowe :)

kamenkaa, jesslin87, Karolina@, Falon lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam smoczek avent ten cały silikonowy i avent calkiem malutki 0-2miesiace i dostałam TT.

Ja się malo odzywam bo brzuch mnie od tygodnia boli szczególnie z prawej strony jakbym okres miała dostać no i ból szyjki jakby ktoś mnie kopnął w krocze:/ co wieczór zastanawiam się nad pogotowiem ale dochodzę do wniosku że aż tak nie boli. Wizyta za półtorej tygodnia dopiero. Bylam w pn po receptę u lekarza, kazał więcej leżeć, ale trochę się martwię.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Te co zapisuje na kartce dla lekarza to są te jak siedzę, kiedyś tak z głupa zrobiłam na leżąco i zdziwiłam się, że jest taka różnica
    W 33 tc miałam też w okolicach 140-150 ale to było wtedy jak zaczęłam wprowadzać leki i brałam wtedy 2 tab dziennie

mi lekarz powiedzial ze tak do 150 to jest ok i ze ważniejsze jest te drugie by nie przekraczało 90 ...
    no i mówił by o stałych porach mierzyc 3xdziennie :)
    mierzysz o stałych czy różnie?

• paola89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinię :). Póki co to się chyba wstrzymamy z zakupem albo jeden dokupimy na próbę .

Mnie Świstak zrobiła badania w sumie przed skonczeniem 3 miesiąca. Kartę ciąży też dała mi dopiero pod koniec stycznia.
    Dwa razy do niej dzwoniłam to odeslala mnie na ip, do lekarza rodzinnego i innego gina. A jeszcze sama nie chciałam dzwonić tylko rodzice mnie przekonali ze mam się z nią skontaktować - a dodam że dzwoniłam już z płaczem czyli nie z pierdolami.
    W ogóle potem już jakoś niechętnie dawała skierowania na badania. Mówiła że da na następnej wizycie i w końcu nic nie dawała . A jak się upomnialam to mówiła że jeszcze czas. Ostatnio mi dała tylko na mocz i morfologie.
    Więc cieszę się ze coś z tym zrobiłam.

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja kupiłam smoczek avent ten cały silikonowy i avent calkiem malutki 0-2miesiace i dostałam TT.

Ja się malo odzywam bo brzuch mnie od tygodnia boli szczególnie z prawej strony jakbym okres miała dostać no i ból szyjki jakby ktoś mnie kopnął w krocze:/ co wieczór zastanawiam się nad pogotowiem ale dochodzę do wniosku że aż tak nie boli. Wizyta za półtorej tygodnia dopiero. Bylam w pn po receptę u lekarza, kazał więcej leżeć, ale trochę się martwię.

Mnie też brzuch tak boli, na dodatek mam wrażenie ze coś mi się tam w środku zrobiło bo boli mnie macica jakbym pełno siniakow miała :/. Wizyta dopiero 17 ...

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    mi lekarz powiedzial ze tak do 150 to jest ok i ze ważniejsze jest te drugie by nie przekraczało 90 ...
    no i mówił by o stałych porach mierzyc 3xdziennie :)
    mierzysz o stałych czy różnie?
    Mierze o stałych porach, na ostatniej wizycie lekarz mówił, że najgorsze nie są, zobaczymy jak będzie za tydzień na wizycie, a dziś na KTG jadę

kamenkaa lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png

Wysłany: 5 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola czyli widzę ze ten sam bol bo ja też jakbym miała siniaki boli. Oby to nic poważnego.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 - mój robi ze smoczkiem dokładnie jak Twój synek :D
    a moja teściowa uparcie twierdzi, że smoczek jest po to, aby dziecko miało go w buzi i na gwałt mu go ciśnie do buzi jak nie widzę. Tak więc muszę mieć oczy dookoła głowy :D

Roletka - ooo cześć kochana! Fajnie że zawitałaś do nas ze swoimi Pszczółkami <3

mychakruszyna, Paola89 - to dziwne, co opisujecie. Ja takich bóli nie miałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 12:38

jesslin87, roletka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moj nie da sobie wsadzic zaciska buzie i odwraca a jak nadal się próbuje to tak krzyczy że każdy od razu przestaje próbować :D

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Paola czyli widzę ze ten sam bol bo ja też jakbym miała siniaki boli. Oby to nic poważnego.
    Ehh oby a kiedy masz dokładnie wizytę ?

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na KTG i mój synuś kolejny raz pokazał swój charakterek bo 20-minutowe KTG u mnie trwało godzinę bo Igorek sobie spał i nie było możliwość zaznaczania ruchów, a że dzieci śpią mniej więcej 40 min to tak też zrobił mój syn, już lekarz przyszedł do niego pogadać i poruszać brzuszkiem, a asystentka klaskała żeby się obudził :)
    Zapis wyszedł prawidłowo, chociaż pojawił się 1 porządny skurcz, ale mam nadzieje, że jeszcze trochę wytrzymamy.

paola89, kamenkaa lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png

Wysłany: 6 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 maja...dziś rano myślałam że pojadę na pogotowie całą noc brzuch bolał i szyjka no i pachwiny :/ każdy bol z osobna jest ok ale wszystko razem może wróżyć problem z szyjka badz łożyskiem, do tego rano miałam skurcz od pępka, po kilku sekundach puścił, na szczęście jeden. Jutro mam dzień otwarty porodówki i szkoły rodzenia w Gliwicach więc jeśli dziś się nie pogorszy to jutro wypytam położnej co robić.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 6 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola ty masz dobrze ze chociaż miesiąc szybciej ode mnie rodzisz więc w razie W jakoś ci podrasuja plucka dziecka i kilka tyg przetrzymają...ja mam dopiero 22tc mimo ze maluch według USG jest 2tyg starszy to jednak nie jest to dobry czas na takie objawy:(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna, spokojnie dasz radę donosic ciążę , jak az tak Cię boli to jedź na ip albo właśnie skonsultuj to z położna. A bierzesz jakieś tabsy? Ja już miałam odstawić lutke ale dalej biorę bo też ten ból mnie martwi. I nie naciskam na brzuch bo tylko pogarszalam wszystko.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakurszyna - skorzystaj jutro z tych dni otwartych i zapytaj położne. W Gliwicach są mega miłe. Jak ja byłam na dniach otwartych to nawet pozwoliły mi posłuchać bicia serduszka mojego młodego. Przy okazji "pozdrów" pierwszą salę - tam przyszedł na świat mój synek :) :)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png

Wysłany: 6 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę duomox antybiotyk i jakieś globulki nie pamiętam nazwy bo z wymazu wyszly mi jakieś bakterie. Przyznam ze od czasu jak biorę te tabletki cyrki z brzuchem się zaczęły :/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po duomoxie brzuch bolał , więc przestałam brać jak już lepiej się czułam. Może to przez te globulki właśnie tak brzuch reaguje. Popytaj jutro bo może lepiej jak zmniejszysz dawkę albo odstawisz je na jakiś czas

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Byliśmy dziś na KTG i mój synuś kolejny raz pokazał swój charakterek bo 20-minutowe KTG u mnie trwało godzinę bo Igorek sobie spał i nie było możliwość zaznaczania ruchów, a że dzieci śpią mniej więcej 40 min to tak też zrobił mój syn, już lekarz przyszedł do niego pogadać i poruszać brzuszkiem, a asystentka klaskała żeby się obudził :)
    Zapis wyszedł prawidłowo, chociaż pojawił się 1 porządny skurcz, ale mam nadzieje, że jeszcze trochę wytrzymamy.

o Agus a ja jeszcze nie miałam KTG :( nie wiem czy sie tym martwić czy po prostu olać - moze powinnam juz mieć jak sądzisz?
    sama nie wiem ..
    Obawiam sie ze te Ciśnienie w tym tygodniu co Ty teraz jestes u mnie bedzie mega wyższe :(

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ