X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krótko do niej chodziłam bo od listopada więc Ty masz zdecydowanie większe pojęcie o nt jej wiedzy . Dobrze ze wam się udało, ale żeby siostrę też źle zdiagnozować. .. ehh masakra. Wydawało mi się ze kobita jest lepsza. Ja się na niej dwa razy zawiodłam . Dwa razy dzwoniłam kiedy potrzebowałam z nią coś pilnego skonsultować to mnie olala skromnie pisząc.
    Cieszę się ze to napisałaś bo zmieniłam lekarza i zastanawiałam się czy dobrze zrobiłam.

A co do ordynatora to widzę że może to zależy od humoru albo dnia ? Eh sama nie wiem. Na necie piszą że właśnie zbyt późno podejmuje decyzję o cc i jest zwykłym chamem :). Może się chłop zmienił albo trzeba mieć podejście do niego. Dobrze ze u Ciebie wszystko się szczęśliwie zakończyło :) dzięki za opinię bo z pewnością mi pomoglas

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to w szoku jestem co się teraz wyprawia w tych szpitalach. A o lekarzach to nawet nie mówię... nie wiem czy to z niewiedzy czy za mało kasy ?

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz może też był po wakacjach i miał dobry humor :D zrelaksowany wypoczęty :D

Noo te nasze szpitale to jest porażka!! Mama zachorowała 3 lata temu. Miała guza w głowie i ostatnia już operację miała teraz w lutym i o służbie zdrowia a przy tym o klinice mogę książkę napisac.

74diqps6a69lyc94.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy piszecie o dr Ewie Świstak? bo jeżeli tak to jestem zdziwiona opiniami, ja kiedyś do niej chodziłam i dużo moich koleżanek i w sumie kazda byla raczej zadowolona. przepisywała odpowiednie badania, problem u mnie też OK zdignozowany.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie widać że różnie można wpaść na lekarza co wizytę miałam USG zarówno ja jak i siostra i że nic nie zdiagnozowala no i przy policystycznych jajnikach tak samemu od siebie zajść też jest ciężko...

74diqps6a69lyc94.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Wiesz może też był po wakacjach i miał dobry humor :D zrelaksowany wypoczęty :D

Noo te nasze szpitale to jest porażka!! Mama zachorowała 3 lata temu. Miała guza w głowie i ostatnia już operację miała teraz w lutym i o służbie zdrowia a przy tym o klinice mogę książkę napisac.

A no tak, Masz rację , to pewnie ten urlop tak pozytywnie wpłynął :P.

Wiesz co to jest straszne :/ chcesz bliskiej osobie pomoc i nie masz jak. A lekarze taka kasę czepia że się w głowie nie mieści a jeszcze za wszystko im płacić trzeba ...

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ludzi tyle będzie opini na temat lekarza itp. Ciężko stwierdzić od czego zależą ich kompetencje.
    Chodziłam kiedyś do gina u mnie w przychodni i na wszelkie bolace miesiączki albo cysty przypisywać chciał antykoncepcję.. nie robiąc nawet wcześniej badań.

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki :) troszkę mnie nie było jakoś nie mam siły na Nic
    Dzis zaczynam 33tc ciąży :) jak ten czas leci
    pisałąm również o zmianie lekarza- dałąm sie spokoj jednak zostanę przy moim nie chce mi sie tlumaczyc calej mej historii nowemu a dużo już nie zostało -dam radę.
    Cisnienie od 3dni u mnie w miare fajne czasem nawet 126/70 a tak do 135 wiecej nie przekracza.

agus3004 jak u Ciebie z Ciśnieniem? obecnie biore 5x1 dopegyt mam nadzieje ze przy koncówce nie wezną mnie na Cc czego nie chce ...

Lara witaj :) dopisałam Cie do naszej listy początkowej Pozdrówka

pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:10

jesslin87 lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamenkaa :)

Tak mi sie przypomniało odnośnie pampersow 1-nek. Nie kupujcie ich za dużo. Max 1-2 paczki. Osobiście polecam newborny z rossmanna :) z dziurka na pępek. Ewentualnie newborny dady z biedronki.

kamenkaa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa u mnie ciśnienie nadal podwyższone, najczęściej około 145/80, dopegyt biorę 1 rano, 1 popołudniu i 2 wieczorem. Najdziwniejsze dla mnie jest to,że nie raz jak mierzę w środku dnia na leżąco to ciśnienie jest książkowe 120/80 a jak tylko usiądę to skacze do 140-160 więc nic z tego nie wiem :/
    Jutro mam KTG i tak już co tydzień, w sobotę kończymy 36 tc więc będę spokojniejsza ale też bym nie chciała CC

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aguś...
    Wiec bierzesz 4tabletki dziennie....
    ja mam obecnie 33tydz i biore juz 5 :( narazie nie przekraczam 150 ogolnie do 140 dobijam ...
    Jesli chodzi o mierzenie cisnienia mega mnie ździwiłaś że mierzysz na leżąco - Nigdy na leżaco sie nie mierzy mówili mi o tym w szpitalu i na wizycie u mego Ginka .
    Zanim Chcesz zmierzyć musisz usiąść minimum na 15min posiedzieć i potem zmierzyć .
    Na leżąco to błedne pomiary wiec nawet sie nimi nie sugeruj...
    jak bylas w 33tc jakie mialaś ciśnienie?

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te co zapisuje na kartce dla lekarza to są te jak siedzę, kiedyś tak z głupa zrobiłam na leżąco i zdziwiłam się, że jest taka różnica
    W 33 tc miałam też w okolicach 140-150 ale to było wtedy jak zaczęłam wprowadzać leki i brałam wtedy 2 tab dziennie

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ależ się rozpisałyście, nie jestem w stanie Was nadrobić! Pobieżnie Was poczytałam i postaram się ustosunkować.

Szpital w Mikołowie - generalnie ma dobre opinie i powinnam tam rodzić (wg. starej rejonizacji) ale wybrałam Gliwice. Dlaczego? W 18 tc. strasznie mnie wkurzyli. Pewnego wieczoru pojawiły się u mnie wodniste upławy. Wystraszyłam się, że to wody płodowe więc pojechałam na ip do tegoż szpitala w celu sprawdzenia. A tam na ip mi powiedziano, że muszę iść na oddział się położyć, na co im tłumaczę, że chcę żeby mnie tylko skontrolowano, a jak wyjdzie coś poważnego to oczywiście zostanę. Nie nie i nie. Zgodziłam się w końcu, zbadano mnie i okazało się, że to najzwyklejsza grzybica! Dwa razy dziennie musiałam brać tabletkę i kwitłam tam 3 doby! Jak się okazało wcześniej powiedzieli że mnie nie wypuszczą, bo inaczej im NFZ za mnie nie zapłaci. Co więcej - leżałam na sali z dziewczyną w 13 tc, która krwawiła. Przez 3 dni nie zrobiono jej usg, nie sprawdzili jej tętna płodu - nic!!! Laska nie wiedziała, czy jej dziecko w ogóle jeszcze żyje. Przeraziło mnie to i postanowiłam, że moja noga więcej tam nie postanie.
    Dr. Kiełbasiński - uważałam go za fajnego lekarza, i poleciłam go mojej koleżance która była w ciąży. Co z tego, że jej ciąża zakończyła się tragedią (w pełnym tego słowa znaczeniu) bo tenże lekarz nic nie widział na usg, albo nie chciał widzieć :(

Co do wyprawki to wrzucałam na marcówkach listę hitów i kitów. Oto kopia, może któraś skorzysta:

HITY
    1) nakładki na sutki firmy Canpol Baby
    2) poduszka do karmienia - myślałam, że jest to niepotrzebny gadżet. Poduszkę wygrałam w konkursie na warsztatach dla przyszłych rodziców. Teraz nie wyobrażam sobie karmienia bez niej.
    3) termometr elektroniczny Beurer tf90 - zakupiłam po poleceniu Kasi i był to strzał w dziesiątkę. Używam go codziennie.
    4) wielorazowe wkładki laktacyjne KoKoSi - tanio i ekologicznie :)
    5) laktator ręczny Avent - teraz używam bo bardzo rzadko, ale na początku przygody z kp zrobił dobrą robotę.
    6) przewijak na łóżeczko - niezastąpiony. Jeśli muszę przebrać synka w miejscu, gdzie nie ma przewijka to mnie szlak trafia.
    7) wózek coletto florino
    8 ) maść bephanten - więcej używam jej do smarowania sutków, ale spełniła swoją rolę na pupie synka, kiedy pojawiło się zaczerwienienie
    9) kocyk polarowy i minky
    10) stanik do karmienia
    11) płatki kosmetyczne Cleanic

KITY
    1) chusteczki Kindii - suche, nie można nimi wytrzeć pupci. Mam wrażenie, że spowodowały zaczerwienienie.
    2) łapki niedrapki
    3) płatki kosmetyczne Babydream

paola89, kamenkaa lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki a któraś z was używa smoczka albo może coś polecić ? Dostaliśmy na warsztatach jednego z NUKa i zastanawiam się czy jest sens kupować jeszcze jakiś a jeśli tak to jaki :)?

Na serio przerażają mnie lekarze .. ta ich wiedza i chęci są wręcz powalajace .. aż nie wiem co napisać bo to przykre .

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Te co zapisuje na kartce dla lekarza to są te jak siedzę, kiedyś tak z głupa zrobiłam na leżąco i zdziwiłam się, że jest taka różnica
    W 33 tc miałam też w okolicach 140-150 ale to było wtedy jak zaczęłam wprowadzać leki i brałam wtedy 2 tab dziennie

No właśnie dlatego też pytam bo może mi za tydzien podskoczyć Ty i tak jestes na dobrej pozycji lepszej niż ja bo bierzesz mniej tabletek i działają a mi dolozyli 5ta bo nie dzialało..

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a moglabys napisać coś więcej o przypadku koleżanki? Nie ukrywam że planuje u niego 2 dziecko.

Troszkę mnie to dziwi mogłam do niego dzwonić o każdej porze dnia i nocy. Jak nie odebrał to do godziny oddzwanial. Na 3 prenatalnym nie był do końca pewien czy serduszko jest całe i zdrowe też dlatego że Maks był źle ułożony abjak tylko wyczuwał badanie to od razu uciekał w inne miejsce i powiem Ci że potem jeszcze na 2 wizytach dokładnie sprawdzał serce dla pewności.

Mnie jeszcze świstak odrzuciła jak zaszlam w ciążę byłam u niej i nie sprawdzili mi na 2 wizytach wogole ciśnienia a na pytanie o kartę ciąży powiedziała że mamy czas a był już 9 tydzień i 5 dzień. Powiedziała że jak ciąża się utrzyma do 12 tygodnia to będziemy mogli założyć. Ogólnie miała jakieś dziwne podejście odkąd zaszlam w ciążę. Bardzo lekceważąco.

A jak przyszłam i powiedzialam że zrobiłam 3 testy ciążowe i są pozytywne to powiedziała że wcale nie muszę być w ciąży mogę być np chora i stad fałszywe wyniki.

Tak zawsze ją chwalilam ale może dlatego że nigdy nie byłam wymagająca wobec niej.

Tak to jest ile lekarzy tyle opinii...

I tak prawda 1 mi wystarczyło jedno opakowanie. W sumie takie są czasy że sklepy otwarte więc jakby co można kupić pampki :)

Tak samo mm. W wielu wyprawkach pisze żeby kupić opakowanie mleka 1. Ja nie kupiłam daliśmy radę kp. A gdyby było ciężko to sklepy otwarte i można dokupić.

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola ja miałam nuka i mi wystarczył :)

Z tego co zauwazylam to ciężko jest przyzwyczaić dziecko do smoczka a on jednak nie raz uratował mi życie :)

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie miałam więcej ale gdzieś mi się zapodzialy :D ostatnio je znalazłam ale to są od 6m do 18m także jeszcze je wykorzystamy ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczka to od początku miałam smoczek firmy Bibi. Potem kupiłam aventa. Ale moje maleństwo jest niesmoczkowe :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Karolina a moglabys napisać coś więcej o przypadku koleżanki? Nie ukrywam że planuje u niego 2 dziecko.

Wysyłam zaproszenie na priv.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ