X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie idę dziś o 7:00 do lekarza rodzinnego i poproszę o to skierowanie. Zobaczymy, jak mi pójdzie.

Co do kawy, to ja piję teraz 1 filiżankę dziennie, ale docelowo chciałabym pić 1 co drugi dzień, na razie to trudne, bo jednak organizmowi brakuje kofeiny, ale skoro przestawiłam się z 5 na 1, to myślę, że to też jest osiągalne.

Czy któraś z Was miała prowadzoną ciążę w szpitalu na Raciborskiej w Katowicach? Koleżanka poleciła mi tak dr Świtałę i chciałam zasięgnąć języka.

rrb7y10.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)Jak dlugo Wam sie utrzymywał obrzeg nóg po porodzie mi mija 18dzien i prawa noga juz ok a lewa niestety nie napuchnieta...i do tego przy dotyku u gory nad palcami boli jak dotykam tylko.. Boje sie ze to zakrzepica jak myslicie?

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w nowym tygodniu!

Wczoraj odkryłam cudowne miejsce na spacery - Goczałkowice Zdrój. Przepiękna okolica uzdrowiskowa, REWELACYJNY park zdrojowy, mnóstwo atrakcji, możliwość poleżenia na plaży na leżaku, przepyszne lody gałkowe. No czułam się jak w raju! Na koniec pojechaliśmy nad zaporę na zalew goczałkowicki (jak mi tutaj któraś z Was polecała).

Kamenkaa - ciężko doradzać przez forum, więc lepiej idź do internisty. Nie zwlekaj.

Aga, Magda - witajcie :)

Paola - Chorwacja jest przepiękna! Co roku jedziemy w inne miejsce, bo jest tyle do zobaczenia w tym kraju (chociaż na wakacje 2017 myślimy coś o Italii). Mamy już "obcykaną" riwierę makarską, wyspy Hvar (mogłabym tam zamieszkać) i Bol. Dodatkowo takie miasta jak Trogir czy Split. W tym roku celuję w okolice Primosten (żeby była trochę krótsza trasa ze względu na Tomcia), ale co wyjdzie to zobaczymy. Zawsze jeździmy w ciemno, chociaż w tym roku mąż zamawia mnie na nocleg z wyżywieniem, bo nie chce mu się codziennie rano robić śniadania, a potem obiadu. Zawsze sami gotujemy. Teraz jest najlepsze czas na wakacje z dzieckiem - jeszcze w miarę dużo śpi, nie krzyczy o każdą zabawkę na straganie, nie trzeba za nim biegać itp.
    A Wy gdzie byliście w Chorwacji?

kamenkaa, paola89, jesslin87 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was dysponuje nosidełkiem dla dzieci (nie wisiadłem)? Planuję zakup w tym miesiącu i chciałabym na chwilę włożyć w to mojego młodego i sprawdzić, czy aby na pewno nie będzie go to parzyć :P

kamenkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Witam dziewczyny w nowym tygodniu!

Wczoraj odkryłam cudowne miejsce na spacery - Goczałkowice Zdrój. Przepiękna okolica uzdrowiskowa, REWELACYJNY park zdrojowy, mnóstwo atrakcji, możliwość poleżenia na plaży na leżaku, przepyszne lody gałkowe. No czułam się jak w raju! Na koniec pojechaliśmy nad zaporę na zalew goczałkowicki (jak mi tutaj któraś z Was polecała).

Kamenkaa - ciężko doradzać przez forum, więc lepiej idź do internisty. Nie zwlekaj.

Aga, Magda - witajcie :)

Paola - Chorwacja jest przepiękna! Co roku jedziemy w inne miejsce, bo jest tyle do zobaczenia w tym kraju (chociaż na wakacje 2017 myślimy coś o Italii). Mamy już "obcykaną" riwierę makarską, wyspy Hvar (mogłabym tam zamieszkać) i Bol. Dodatkowo takie miasta jak Trogir czy Split. W tym roku celuję w okolice Primosten (żeby była trochę krótsza trasa ze względu na Tomcia), ale co wyjdzie to zobaczymy. Zawsze jeździmy w ciemno, chociaż w tym roku mąż zamawia mnie na nocleg z wyżywieniem, bo nie chce mu się codziennie rano robić śniadania, a potem obiadu. Zawsze sami gotujemy. Teraz jest najlepsze czas na wakacje z dzieckiem - jeszcze w miarę dużo śpi, nie krzyczy o każdą zabawkę na straganie, nie trzeba za nim biegać itp.

Hejka i ja skorzystam z Goczałkowic :) Dziekuje za polecenie

Dzis ide do lekarza troche sie boje mam nadzieje ze to nic groznego a ja znowu sie wmawiam nie stworzone rzeczy...

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Hejka i ja skorzystam z Goczałkowic :) Dziekuje za polecenie

Dzis ide do lekarza troche sie boje mam nadzieje ze to nic groznego a ja znowu sie wmawiam nie stworzone rzeczy...

Dlatego kochana szybko do lekarza. Nic sobie nie wmawiaj, nie czytaj internetu. Musisz o siebie dbać, bo teraz pracujesz 24h/dobę i musisz być "sprawna". Nie możesz siebie teraz zaniedbać. Moja koleżanka po porodzie tak się doprowadziła do krwotoku wewnętrznego i przez 4 dni musiała być w szpitalu. Nie dość że (wiadomo) dziecka nie mogła wsiąść ze sobą, to jeszcze laktacja jej się zatrzymała. Tak więc szybciutko na kontrolę.

paola89 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArolina ja karmić nie moge ponieważ biore leki i choruje także nie moge ze wzgledu na to iż w organizmie mam leki których nie moze przyjmowac dzidzia
    Biore leki na zatrzymanie laktacji byc moze to tez z tego mi ta noga puchnie nie mam pojecia ...ale mam andzieje ze wszystko bedzie dobrze bo juz mnie to wszystko meczy jak nie cisnienie ktore nie chce spadac pomimo lekow ktore mi dają wciaz blisko 160/90 :( po wzieciu leku spadnie do 150/80 max i dalej to samo teraz ta noga//// juz nie wyrabiam psychicznie powoli sie poddaje psycha mi chyba pada...

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego. Bez problemu dał mi skierowanie na:
    1.antygen Hbs
    2.Białko całkowite
    3. Glukozę
    4. Kreatyninę
    5.Morfologię krwii obwodowej z płytkami krwii

Nie mógł mi tylko dać na grupę krwii, HIV i VDRL, ale tym się na razie nie martwię.

Jutro idę do laboratorium zrobić te badania ze skierowania:
    - czy na pewno zrobią mi za free?
    - czy trzeba być na czczo, czy wręcz przeciwnie?

Ponownie zapytam o szpital na Raciborskiej w Katowicach, miała tam któraś prowadzoną ciążę?

FreshMm lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:

Jutro idę do laboratorium zrobić te badania ze skierowania:
    - czy na pewno zrobią mi za free?
    - czy trzeba być na czczo, czy wręcz przeciwnie?

Zawsze musisz być na czczo. Zrobią Ci za free w labo z którym przychodnia ma podpisaną umowę.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja pójdę do tej samej przychodni, w której dziś byłam po skierowanie. Czyli w takim razie nawet mam nie iść do kasy, tylko prosto na badania?

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na czym polegają te badania, które opisałam w punktach od 1-5? czy potrzebuje na coś kubek z moczem?

rrb7y10.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

My byliśmy w riwierze makarskiej własnie , no pięknie tam jest :D a m.in. wyspę bol odwiedziliśmy dzięki tym rejsom jednodniowym co oferują po trzech wyspach :) Do Trogiru dojechaliśmy i też takie śliczne małe miasteczko :) W Split byliśmy ale nie mogliśmy się przebić przez te korki a jechaliśmy bez gps bez sprawdzenia mapek więc się nie męczyliśmy już :) Omniś jeszcze pozwiedzaliśmy :) , w przyszłym roku jak nam się uda to chciałabym jechać na północ też ze względu na młodą żeby jej nei męczyć :) a jedzonko sami sobie przygotowywaliśmy podobnie jak Wy :)
    Teraz jedziecie z synciem to może rzeczywiście sobie odpocznijcie i zarezerwujcie coś z wyżywieniem :)
    A do Włoch to gdzie planujecie jechac ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 11:40

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    na czym polegają te badania, które opisałam w punktach od 1-5? czy potrzebuje na coś kubek z moczem?

polegają na pobraniu krwi , tyle

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na raciborskiej chyba żadna nie rodziła tutaj z forum więc ciężko coś powiedzieć

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa, mi po kilku dniach po porodzie opuchlizna zeszła, ale ponoć niektórym dziewczynom po 2-3 miesiacach dopiero

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa, mi po kilku dniach po porodzie opuchlizna zeszła, ale ponoć niektórym dziewczynom po 2-3 miesiacach dopiero

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Hiv i vdrl możesz sobie zrobić odplatnie przy okazji tych badań za jednym pobraniem jesli chcesz ;)

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie się nad tym zastanawiam. Teraz jak patrze na skierowanie, to widzę, że lekarz zapomniał wpisać badanie moczu- to w takim razie to sobie na pewno dokupię.

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Katowic i okolic- w którym szpitalu rodzicie/rodziłyście i czy polecacie?

rrb7y10.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Dziewczyny z Katowic i okolic- w którym szpitalu rodzicie/rodziłyście i czy polecacie?

http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=11&city=&zipcode=&distance=10

paola89 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ