Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
no właśnie idę dziś o 7:00 do lekarza rodzinnego i poproszę o to skierowanie. Zobaczymy, jak mi pójdzie.
Co do kawy, to ja piję teraz 1 filiżankę dziennie, ale docelowo chciałabym pić 1 co drugi dzień, na razie to trudne, bo jednak organizmowi brakuje kofeiny, ale skoro przestawiłam się z 5 na 1, to myślę, że to też jest osiągalne.
Czy któraś z Was miała prowadzoną ciążę w szpitalu na Raciborskiej w Katowicach? Koleżanka poleciła mi tak dr Świtałę i chciałam zasięgnąć języka. -
Witam dziewczyny w nowym tygodniu!
Wczoraj odkryłam cudowne miejsce na spacery - Goczałkowice Zdrój. Przepiękna okolica uzdrowiskowa, REWELACYJNY park zdrojowy, mnóstwo atrakcji, możliwość poleżenia na plaży na leżaku, przepyszne lody gałkowe. No czułam się jak w raju! Na koniec pojechaliśmy nad zaporę na zalew goczałkowicki (jak mi tutaj któraś z Was polecała).
Kamenkaa - ciężko doradzać przez forum, więc lepiej idź do internisty. Nie zwlekaj.
Aga, Magda - witajcie
Paola - Chorwacja jest przepiękna! Co roku jedziemy w inne miejsce, bo jest tyle do zobaczenia w tym kraju (chociaż na wakacje 2017 myślimy coś o Italii). Mamy już "obcykaną" riwierę makarską, wyspy Hvar (mogłabym tam zamieszkać) i Bol. Dodatkowo takie miasta jak Trogir czy Split. W tym roku celuję w okolice Primosten (żeby była trochę krótsza trasa ze względu na Tomcia), ale co wyjdzie to zobaczymy. Zawsze jeździmy w ciemno, chociaż w tym roku mąż zamawia mnie na nocleg z wyżywieniem, bo nie chce mu się codziennie rano robić śniadania, a potem obiadu. Zawsze sami gotujemy. Teraz jest najlepsze czas na wakacje z dzieckiem - jeszcze w miarę dużo śpi, nie krzyczy o każdą zabawkę na straganie, nie trzeba za nim biegać itp.
A Wy gdzie byliście w Chorwacji?kamenkaa, paola89, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Witam dziewczyny w nowym tygodniu!
Wczoraj odkryłam cudowne miejsce na spacery - Goczałkowice Zdrój. Przepiękna okolica uzdrowiskowa, REWELACYJNY park zdrojowy, mnóstwo atrakcji, możliwość poleżenia na plaży na leżaku, przepyszne lody gałkowe. No czułam się jak w raju! Na koniec pojechaliśmy nad zaporę na zalew goczałkowicki (jak mi tutaj któraś z Was polecała).
Kamenkaa - ciężko doradzać przez forum, więc lepiej idź do internisty. Nie zwlekaj.
Aga, Magda - witajcie
Paola - Chorwacja jest przepiękna! Co roku jedziemy w inne miejsce, bo jest tyle do zobaczenia w tym kraju (chociaż na wakacje 2017 myślimy coś o Italii). Mamy już "obcykaną" riwierę makarską, wyspy Hvar (mogłabym tam zamieszkać) i Bol. Dodatkowo takie miasta jak Trogir czy Split. W tym roku celuję w okolice Primosten (żeby była trochę krótsza trasa ze względu na Tomcia), ale co wyjdzie to zobaczymy. Zawsze jeździmy w ciemno, chociaż w tym roku mąż zamawia mnie na nocleg z wyżywieniem, bo nie chce mu się codziennie rano robić śniadania, a potem obiadu. Zawsze sami gotujemy. Teraz jest najlepsze czas na wakacje z dzieckiem - jeszcze w miarę dużo śpi, nie krzyczy o każdą zabawkę na straganie, nie trzeba za nim biegać itp.
A Wy gdzie byliście w Chorwacji?
Hejka i ja skorzystam z Goczałkowic Dziekuje za polecenie
Dzis ide do lekarza troche sie boje mam nadzieje ze to nic groznego a ja znowu sie wmawiam nie stworzone rzeczy... -
kamenkaa wrote:Hejka i ja skorzystam z Goczałkowic Dziekuje za polecenie
Dzis ide do lekarza troche sie boje mam nadzieje ze to nic groznego a ja znowu sie wmawiam nie stworzone rzeczy...
Dlatego kochana szybko do lekarza. Nic sobie nie wmawiaj, nie czytaj internetu. Musisz o siebie dbać, bo teraz pracujesz 24h/dobę i musisz być "sprawna". Nie możesz siebie teraz zaniedbać. Moja koleżanka po porodzie tak się doprowadziła do krwotoku wewnętrznego i przez 4 dni musiała być w szpitalu. Nie dość że (wiadomo) dziecka nie mogła wsiąść ze sobą, to jeszcze laktacja jej się zatrzymała. Tak więc szybciutko na kontrolę.paola89 lubi tę wiadomość
-
KArolina ja karmić nie moge ponieważ biore leki i choruje także nie moge ze wzgledu na to iż w organizmie mam leki których nie moze przyjmowac dzidzia
Biore leki na zatrzymanie laktacji byc moze to tez z tego mi ta noga puchnie nie mam pojecia ...ale mam andzieje ze wszystko bedzie dobrze bo juz mnie to wszystko meczy jak nie cisnienie ktore nie chce spadac pomimo lekow ktore mi dają wciaz blisko 160/90 po wzieciu leku spadnie do 150/80 max i dalej to samo teraz ta noga//// juz nie wyrabiam psychicznie powoli sie poddaje psycha mi chyba pada... -
Ja byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego. Bez problemu dał mi skierowanie na:
1.antygen Hbs
2.Białko całkowite
3. Glukozę
4. Kreatyninę
5.Morfologię krwii obwodowej z płytkami krwii
Nie mógł mi tylko dać na grupę krwii, HIV i VDRL, ale tym się na razie nie martwię.
Jutro idę do laboratorium zrobić te badania ze skierowania:
- czy na pewno zrobią mi za free?
- czy trzeba być na czczo, czy wręcz przeciwnie?
Ponownie zapytam o szpital na Raciborskiej w Katowicach, miała tam któraś prowadzoną ciążę?FreshMm lubi tę wiadomość
-
Magda86_0309 wrote:
Jutro idę do laboratorium zrobić te badania ze skierowania:
- czy na pewno zrobią mi za free?
- czy trzeba być na czczo, czy wręcz przeciwnie?
Zawsze musisz być na czczo. Zrobią Ci za free w labo z którym przychodnia ma podpisaną umowę. -
Karolina@ wrote:Paola - Chorwacja jest przepiękna! Co roku jedziemy w inne miejsce, bo jest tyle do zobaczenia w tym kraju (chociaż na wakacje 2017 myślimy coś o Italii). Mamy już "obcykaną" riwierę makarską, wyspy Hvar (mogłabym tam zamieszkać) i Bol. Dodatkowo takie miasta jak Trogir czy Split. W tym roku celuję w okolice Primosten (żeby była trochę krótsza trasa ze względu na Tomcia), ale co wyjdzie to zobaczymy. Zawsze jeździmy w ciemno, chociaż w tym roku mąż zamawia mnie na nocleg z wyżywieniem, bo nie chce mu się codziennie rano robić śniadania, a potem obiadu. Zawsze sami gotujemy. Teraz jest najlepsze czas na wakacje z dzieckiem - jeszcze w miarę dużo śpi, nie krzyczy o każdą zabawkę na straganie, nie trzeba za nim biegać itp.
A Wy gdzie byliście w Chorwacji?
My byliśmy w riwierze makarskiej własnie , no pięknie tam jest a m.in. wyspę bol odwiedziliśmy dzięki tym rejsom jednodniowym co oferują po trzech wyspach Do Trogiru dojechaliśmy i też takie śliczne małe miasteczko W Split byliśmy ale nie mogliśmy się przebić przez te korki a jechaliśmy bez gps bez sprawdzenia mapek więc się nie męczyliśmy już Omniś jeszcze pozwiedzaliśmy , w przyszłym roku jak nam się uda to chciałabym jechać na północ też ze względu na młodą żeby jej nei męczyć a jedzonko sami sobie przygotowywaliśmy podobnie jak Wy
Teraz jedziecie z synciem to może rzeczywiście sobie odpocznijcie i zarezerwujcie coś z wyżywieniem
A do Włoch to gdzie planujecie jechac ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 11:40
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.