Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda86_0309 wrote:Dziewczyny z Katowic i okolic- w którym szpitalu rodzicie/rodziłyście i czy polecacie?
Rodziłam w Szpitalu Miejskim w Zabrzu i baaaardzo polecam. Mam 3 znajome, które tam rodziły i są też bardzo zadowolone
Oczywiście dobra, miła, fachowa i zaangażowana opieka. Poza tym hotelowe warunki: nowe, eleganckie pokoje, dobrze wyposażone, maks 2 mamy na pokój, łazienka w każdym pokoju.
Za to znajoma rodziła na Ligocie w Katowicach i podobno tam jest strasznie... warunki: głęboka komuna i ciasnota. Może opieka ok, ale sorry... leżeć potem upchnięta z dzieckiem jak ogórek w konserwie przez 3 dni w opłakanych warunkach, bez własnej szafki, z koszem na śmieci pod łóżkiem i drzwiami uderzającymi w łóżko? Także ostrzegam.Magda86_0309, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
FreshMm wrote:Rodziłam w Szpitalu Miejskim w Zabrzu i baaaardzo polecam. Mam 3 znajome, które tam rodziły i są też bardzo zadowolone
Oczywiście dobra, miła, fachowa i zaangażowana opieka. Poza tym hotelowe warunki: nowe, eleganckie pokoje, dobrze wyposażone, maks 2 mamy na pokój, łazienka w każdym pokoju.
Za to znajoma rodziła na Ligocie w Katowicach i podobno tam jest strasznie... warunki: głęboka komuna i ciasnota. Może opieka ok, ale sorry... leżeć potem upchnięta z dzieckiem jak ogórek w konserwie przez 3 dni w opłakanych warunkach, bez własnej szafki, z koszem na śmieci pod łóżkiem i drzwiami uderzającymi w łóżko? Także ostrzegam.
Ligoty w ogóle nie brałam pod uwagę, bo też słyszałam właśnie negatywne opinie.
A do Zabrza mam troszkę daleko. -
Magda mi się wydaje że najlepiej rodzić u swojego ginekologa. Zawsze inaczej patrzą na pacjentkę która w szpitalu ma swojego lekarza prowadzącego. Z tego co widziałam nie masz jeszcze giną wybranego. Zacznij od tego. Wybierz lekarza a potem wybierz szpital gdzie on pracuje
Ja rodzilam w Mikołowie a jestem z KatowicMagda86_0309 lubi tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Magda mi się wydaje że najlepiej rodzić u swojego ginekologa. Zawsze inaczej patrzą na pacjentkę która w szpitalu ma swojego lekarza prowadzącego. Z tego co widziałam nie masz jeszcze giną wybranego. Zacznij od tego. Wybierz lekarza a potem wybierz szpital gdzie on pracuje
Magda86_0309 wrote:Dziewczyny z Katowic i okolic- w którym szpitalu rodzicie/rodziłyście i czy polecacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 08:58
Magda86_0309 lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Wiesz bywa różnie mam dwie koleżanki co leżały na podtrzymaniu nie u swojego lekarza i powiedziały że nikt się nimi nie interesowal.
Pewnie jak jedziesz że skurczami to opieka jest dobra ale jak jesteś po terminie?
Mnie ginekolog chciała jeszcze z tydzień potrzymać a był to już 41t6d. Mój lekarz powiedział że na następny dzień cc. Maks był cały siny miał problem z oddychaniem leżał 3 dni w inkubatorze.
Jakby nie mój lekarz to by mi kazali pewnie jeszcze czekać na cud. A wtedy nie wiem czy bysmy to przeżyli.
Koleżanka pojechała na swierczewskiego bo jej wody odeszły zielone. Też po terminie. Położna ja wysmiala że już na pewno były zielone. Zbadała powiedziała że wszystko zamknięte i pewnie nie trzymała moczu. Koleżanka się dziwnie czuła i powiedziała a usg jej nie zrobią. Nie chcieli kazali jechać do domu. Zaczęła płakać na korytarzu i inna położna się zlitowala i połączyła do ktg. Tętno dziecka było ledwo wyczuwalne. Szybko cc. A jakby pojechała do domu to już by dziecka nie miała. Jednak jak się ma swojego lekarza to zawsze jest pewność że on będzie pilnował by nic Ci się nie stało. -
Mój lekarz idąc na urlop powiedział że jakby coś się działo mam zadzwonić i dać mu znać i jechać do szpitala.
Mamy tu sytuację Kamenkii która się bała co zrobić bo lekarz też jechał na urlop. Szczęśliwie poród zaczął się wcześniej nie musiała się stresowac swoim lekarzem.paola89, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
wiadomo , ile ludzi tyle opinii, także dziewczyny to tak na serio sprawa indywidualna, jak się gina ma zaufanego to też bym poszła tam gdzie on pracuje , a jak nie to wybierałabym szpital sprawdzając opinie w necie , ew. kogoś popytać ale to też pewnie zależy kto miał dyżur w danym dniu i kto odbierał poród
kamenkaa, FreshMm, Magda86_0309, jesslin87 lubią tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Niestety , Jesslin ma rację, ja też więcej słyszałam o olewaniu pacjenta ( i nie mówie tylko o porodówce) gdzie nie miał w szpitalu swojego lekarza. Ja zmieniłam gina i będę rodzić tam gdzie on pracuje , tak też doradziła mi znajoma , która u niego prowadziła ciąże a potem jej robił CC. Sama też zasugerowała że tak lepiej bo nie jesteś taka niczyja , więc coś w tym jest
kamenkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość
hello bylam u lekarza z ta noga wykluczyła zakrzepice ale tez nie daje 100% pewnosci hehe i wysłałą do chirurga MAsakra;)
no jednym slowem przekichane jak nie cisnienie to noga..
mam nadzieje ze te cisnienie mi sie wyreguluje w koncu
aaaaa co do nogi dałą jakies tabletki na zapalenie żył..jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Kamenkaa, lepiej sprawdzić kilka razy i mieć pewność że wszystko ok
mnie od jakiegoś czasu dosłownie żyły w prawej nodze bolą, w jednym miejscu wygląda to jak siniak ehh .. zobaczę co mi dzisiaj gin na to powie
a ogólnie jeśli chodzi o bóle i inne dolegliwości , to teściowa do mnie z textem cyt: no kochana młodość się skończyła ... teraz tak będzie.
jesslin87, kamenkaa lubią tę wiadomość
paola89 wrote:Niestety , Jesslin ma rację, ja też więcej słyszałam o olewaniu pacjenta ( i nie mówie tylko o porodówce) gdzie nie miał w szpitalu swojego lekarza. Ja zmieniłam gina i będę rodzić tam gdzie on pracuje , tak też doradziła mi znajoma , która u niego prowadziła ciąże a potem jej robił CC. Sama też zasugerowała że tak lepiej bo nie jesteś taka niczyja , więc coś w tym jest
paola89 lubi tę wiadomość
[/url] -
Cześć dziewczyny
Co prawda ja z małopolski ale mieszkam na granicy bo w Oświęcimiu ciążę prowadzę u lekarza z Tychów a rodziłam w Katowicach troszkę ponad rok temu Teraz mam termin na styczeńMagda86_0309, paola89, jesslin87, LaRa lubią tę wiadomość
[/url] -
Hej kochane serdecznie dziękuję za gratulacje wybaczcie brak kontaktu ale po porodzie dość ciężkim nie miałam kompletnie głowy do forum.
Młody jest bardzo absorbujacy ciągle uczymy się siebie wzajemnie.
Pomimo porodu za pomocą wacum musze powiedzieć Wam, że cały personel w szpitalu w Swietochlowicach był wspaniały. V położne pracujące tam podczas porodu są jak anioły a przy moim porodzie były 3 zmiany także zdążyłam je poznać. Gdybym jakimś cudem zdecydowała się na drugie dziecko też wybrałabym ten szpital.
Narazie gojenie ranę i nawet nie myślę o drugim
Jeśli chodzi o opinie o szpitalu w Bytomiu to słyszałam większość negatywnych a mieszkam w Bytomiu i nie chciałam tam Rodzic. O Zabrzu słyszałam pozytywne opinie. Każdemu zależy na czym innym trzeba zastanowić się co jest dla nas najważniejsze czy ładny szpital, Lekarze, położne, sale bo nie którzy myślą że jadą do spa.FreshMm, FreshMm, mychakruszyna, paola89, jesslin87, kamenkaa lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
PeggySue wrote:Cześć dziewczyny
Co prawda ja z małopolski ale mieszkam na granicy bo w Oświęcimiu ciążę prowadzę u lekarza z Tychów a rodziłam w Katowicach troszkę ponad rok temu Teraz mam termin na styczeń
Cześć, a do jakiego lekarza chodzisz w Tychach? Mój chyba pracował w szpitalu w Tychach Mackiewicz
-
Ja byłam w szpitalu, gdzie nie było mojego lekarza, ale nikt mnie nie olewał. wręcz przeciwnie, śmiało i bez skrępowania mówili, jeżeli coś im się nie podobało w prowadzeniu mojej ciąży. A nie podobało im się, że nie robił mi badania ginekologicznego -ale to był mój wybór, uważałam, że usg "dowcipne" i przez brzuch wystarczy.
Poza tym miała dużo skurczu w ciąży, jeśli się napinałam, dlatego zakaz seksu i pewnie nie chciał mi takiego badania robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 17:49