X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z Krakowa
Odpowiedz

Mamy z Krakowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko slyzalam ze polecana jest bardziej wieczorowa szkola niz weekendowa, ale to kazdy musi sobie wybrac jak mu pasuje;) jak chcesz rodzic w Ujastku, to mysle, ze ok. Ja polecam ze swojej strony Koale, na poczatku myslalam, ze zbedny wydatek, ale bardzo mi sie podobalo i mezowi tez. Jedynie zajecia 2 razy w tygodniu po 2,5 h moga byc meczace, bo jest ich 6... wiec jak masz malo czasu, to rzeczywiscie w weekend lepiej.

• madu Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam Koalę i mój mąz też ;) Jesli chcesz koniecznie weekendy to oni tez prowadzą. 3 soboty, albo 3 niedziele od 9-14 ale szybko leci, wygodne pufy, herbata - nie męczy :)

21.10.2015 Leon <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzięki dziewczyny za podpowiedzi :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • polly_ Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    może są tu przyszłe mamy z Krakowa,które chciałyby miec piękną pamiątkę z okresu ciązy? Pojutrze organizuję bezpłatną sesję dla Pan w 28-34 tyg. ciązy :) Zapraszam :)
    https://www.facebook.com/events/1493713064289863/

• tana Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was chcialabym uzyskac informacje ,doswiadczenia od was do jakiego lekarza chodzicie z kogo jestescie zadowolone jak przebiega wam ciaza w ktorym tygodniu jestescie gdzie chcecie rodzic w ktorym szpitalu chcialabym tu utworzyc taki watek w ktorym bedziemy dzielic sie swoimy przezyciami i wzajemnie wspierac krakowiaczki =)

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tana- ja mam lekarza prowadzącego, którego nie polecę nikomu, więc tu się nie rozpisze ;) Jest , bo trzeba, żeby był, nie jest rewelacyjna, ale daje zwolnienie w ciąży, wypisuje skierowania na badania, na szczęście moja ciąża jest do tej pory idealna, bez żadnych powikłań, więc mi wszystko jedno kto prowadzi. Na innym wątku omawiałyśmy sprawę szpitali, w 6 miesiącu zacznę robić obchody po dniach otwartych :) W tym momencie pod uwagę biorę głównie Rydygiera i Narutowicza :)

edit- dzisiaj zaczęłam 16 tc, moja ciąża bezproblemowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:56

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wykupiony pakiem w Medicover więc tam chodziłam. W pierwszej ciąży do Kodymowskiego (przeniósł się do Luxmedu, ale go nie polecam), w drugiej do dr Tomaszewskiej. Rodziłam w Narutowicza obydwie ciąży, nie miałam tam swojego lekarza ani wykupionej położnej i mimo to super się mną zajęli.
    USG prenatalne robiłam w Ultramedica

Marietta lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też jestem z Krakowa :) . Mam pytanko czy któraś z Was chodziła może na ujastek na zajęcia z cyklu "pogaduchy do brzucha" dla przyszłych mam, są darmowe, i właśnie się nad nimi zastanawiam.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu- ja korzystam z pakietu Luxmed, teraz chodzę do Ramzy- Ożóg, krzywdy mi nie robi więc może być ;)
    a w Narutowiczu jakie sale? Jest możliwość rodzenia w różnych pozycjach?

Madlene- niestety ja nie doradzę, nie korzystałam.

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta: są sale do porodów rodzinnych, wyremontowane, z piłkami, materacami itp jedna sala ma specjalną wannę do rodzenia do wody, jedna sala ma koło porodowe. Każda sala ma swoją osobną łazienkę, a tam wannę z prysznicem i hydromasażem.
    Jest możliwość rodzenia w różnych pozycjach tylko trzeba mówić. Ja pierwszy i drugi poród miałam normalnie na łóżku porodowym jak mnie położna ułożyła ale nie narzekałam, bo było mi wygodnie i córkę urodziłam na drugim skurczu partym, a synka na pierwszym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a są jakieś dni otwarte, że można zobaczyć jak to wygląda wszystko w szpitalu. W ogóle się nie orientuje twych sprawach, nawet nie wiem czy trzeba się zapisywać na poród czy po prostu się przyjeżdża. Pewnie głupie pytanie, ale nic nie wiem w tej kwestii.

• Marietta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola- każdy szpital ma dni otwarte nawet kilka razy w miesiącu.

ja polecam stronę http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=6&city=Krak%C3%B3w&zipcode=31-875&distance=10

wejdź w link, tam masz wykaz szpitali i procentowo, gdzie sie nacina kroczne, gdzie sie zęstwo wykonuje cesarki, opinie, oceny, super :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny a są jakieś dni otwarte, że można zobaczyć jak to wygląda wszystko w szpitalu. W ogóle się nie orientuje twych sprawach, nawet nie wiem czy trzeba się zapisywać na poród czy po prostu się przyjeżdża. Pewnie głupie pytanie, ale nic nie wiem w tej kwestii.

W Narutowicz możesz sobie któregoś dnia po prostu przyjechać na oddział, zadzwonić dzwonkiem i powiedzieć, że chcesz sobie obejrzeć wszystko przed porodem. Jeśli nie będzie wysypu rodzących to bez problemu pokażą ci sale porodowe i oprowadzą po noworodkowym. Jeżeli boisz się, że może być akurat zły dzień lub godzina to też nie ma problemu i możesz zadzwonić i zapytać jak teraz jest i czy za np pół godziny możesz przyjechać. Jak tak zrobiłam przed pierwszym porodem i jak po drugim byłam w szpitalu to jedna ciężarna z matką miała wycieczkę po noworodkowym razem z jedną z położnych.

Ja w Narutowicza nie prowadziłam ciąży, nie miałam żadnego terminu cesarki więc weszłam do nich po prostu z "ulicy". Pojawiłam się na izbie przyjęć i powiedziałam, że jestem w takim a takim tygodniu ciąży i zaczęłam rodzić. Tyle.

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Zalozylam fanpage na facebooku Mama w Krakowie,gdzie opisuje przyjazne mamom i wózkom trasy spacerowe, sklepy, restauracje itd. Jesli chcecie zapraszam!

FasUla lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• tana Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostanę chyba przy kopernikańskiej zwłaszcza że tam dają znieczulenie a na ujastku nie za bardzo chcąc dawać

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Ujastku bez problemu dostałam znieczulenie. Nawet mi nie zaleźało specjalnie,spytałam tylko o EWENTUALNĄ możliwośc i za kilka chwil był juź anestazjolog.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba nie ma żadnych problemów ze znieczuleniem, na ujastku znam 3 osoby co rodziły, każda dostała bez grymasów.

28whyx8d41olhvnv.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam na Ujastku 28.09 i nie dostałam znieczulenia. Pomimo, że nie było przeciwwskazań. Najpierw usłyszałam, że mam za małe rozwarcie, a 5 minut później, że już jest za duże. Jednakże polecam ten szpital, poród wspominam bardzo dobrze, trwał dwie godziny.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • lotos33 Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Ja na Ujastku bez problemu dostałam znieczulenie. Nawet mi nie zaleźało specjalnie,spytałam tylko o EWENTUALNĄ możliwośc i za kilka chwil był juź anestazjolog.

w moim przypadku była tak samo.

ug376iyer7wm487a.png

Aniołek 10tc - sierpień 2018

w4sqyx8d3pqdgmwl.png
  • monia_J Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy :) Chciałabym zapytać jak spędzacie czas ze swoimi maluchami? Ja obecnie szukam jakiś ciekawych zajęć organizowanych w Krakowie. Czy możecie coś polecić? :)

Monia_J
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ