SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z Krakowa
Odpowiedz

Mamy z Krakowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko slyzalam ze polecana jest bardziej wieczorowa szkola niz weekendowa, ale to kazdy musi sobie wybrac jak mu pasuje;) jak chcesz rodzic w Ujastku, to mysle, ze ok. Ja polecam ze swojej strony Koale, na poczatku myslalam, ze zbedny wydatek, ale bardzo mi sie podobalo i mezowi tez. Jedynie zajecia 2 razy w tygodniu po 2,5 h moga byc meczace, bo jest ich 6... wiec jak masz malo czasu, to rzeczywiscie w weekend lepiej.

• madu Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam Koalę i mój mąz też ;) Jesli chcesz koniecznie weekendy to oni tez prowadzą. 3 soboty, albo 3 niedziele od 9-14 ale szybko leci, wygodne pufy, herbata - nie męczy :)

21.10.2015 Leon <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzięki dziewczyny za podpowiedzi :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • polly_ Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    może są tu przyszłe mamy z Krakowa,które chciałyby miec piękną pamiątkę z okresu ciązy? Pojutrze organizuję bezpłatną sesję dla Pan w 28-34 tyg. ciązy :) Zapraszam :)
    https://www.facebook.com/events/1493713064289863/

• tana Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was chcialabym uzyskac informacje ,doswiadczenia od was do jakiego lekarza chodzicie z kogo jestescie zadowolone jak przebiega wam ciaza w ktorym tygodniu jestescie gdzie chcecie rodzic w ktorym szpitalu chcialabym tu utworzyc taki watek w ktorym bedziemy dzielic sie swoimy przezyciami i wzajemnie wspierac krakowiaczki =)

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tana- ja mam lekarza prowadzącego, którego nie polecę nikomu, więc tu się nie rozpisze ;) Jest , bo trzeba, żeby był, nie jest rewelacyjna, ale daje zwolnienie w ciąży, wypisuje skierowania na badania, na szczęście moja ciąża jest do tej pory idealna, bez żadnych powikłań, więc mi wszystko jedno kto prowadzi. Na innym wątku omawiałyśmy sprawę szpitali, w 6 miesiącu zacznę robić obchody po dniach otwartych :) W tym momencie pod uwagę biorę głównie Rydygiera i Narutowicza :)

edit- dzisiaj zaczęłam 16 tc, moja ciąża bezproblemowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:56

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wykupiony pakiem w Medicover więc tam chodziłam. W pierwszej ciąży do Kodymowskiego (przeniósł się do Luxmedu, ale go nie polecam), w drugiej do dr Tomaszewskiej. Rodziłam w Narutowicza obydwie ciąży, nie miałam tam swojego lekarza ani wykupionej położnej i mimo to super się mną zajęli.
    USG prenatalne robiłam w Ultramedica

Marietta lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też jestem z Krakowa :) . Mam pytanko czy któraś z Was chodziła może na ujastek na zajęcia z cyklu "pogaduchy do brzucha" dla przyszłych mam, są darmowe, i właśnie się nad nimi zastanawiam.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu- ja korzystam z pakietu Luxmed, teraz chodzę do Ramzy- Ożóg, krzywdy mi nie robi więc może być ;)
    a w Narutowiczu jakie sale? Jest możliwość rodzenia w różnych pozycjach?

Madlene- niestety ja nie doradzę, nie korzystałam.

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta: są sale do porodów rodzinnych, wyremontowane, z piłkami, materacami itp jedna sala ma specjalną wannę do rodzenia do wody, jedna sala ma koło porodowe. Każda sala ma swoją osobną łazienkę, a tam wannę z prysznicem i hydromasażem.
    Jest możliwość rodzenia w różnych pozycjach tylko trzeba mówić. Ja pierwszy i drugi poród miałam normalnie na łóżku porodowym jak mnie położna ułożyła ale nie narzekałam, bo było mi wygodnie i córkę urodziłam na drugim skurczu partym, a synka na pierwszym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a są jakieś dni otwarte, że można zobaczyć jak to wygląda wszystko w szpitalu. W ogóle się nie orientuje twych sprawach, nawet nie wiem czy trzeba się zapisywać na poród czy po prostu się przyjeżdża. Pewnie głupie pytanie, ale nic nie wiem w tej kwestii.

• Marietta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola- każdy szpital ma dni otwarte nawet kilka razy w miesiącu.

ja polecam stronę http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=6&city=Krak%C3%B3w&zipcode=31-875&distance=10

wejdź w link, tam masz wykaz szpitali i procentowo, gdzie sie nacina kroczne, gdzie sie zęstwo wykonuje cesarki, opinie, oceny, super :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny a są jakieś dni otwarte, że można zobaczyć jak to wygląda wszystko w szpitalu. W ogóle się nie orientuje twych sprawach, nawet nie wiem czy trzeba się zapisywać na poród czy po prostu się przyjeżdża. Pewnie głupie pytanie, ale nic nie wiem w tej kwestii.

W Narutowicz możesz sobie któregoś dnia po prostu przyjechać na oddział, zadzwonić dzwonkiem i powiedzieć, że chcesz sobie obejrzeć wszystko przed porodem. Jeśli nie będzie wysypu rodzących to bez problemu pokażą ci sale porodowe i oprowadzą po noworodkowym. Jeżeli boisz się, że może być akurat zły dzień lub godzina to też nie ma problemu i możesz zadzwonić i zapytać jak teraz jest i czy za np pół godziny możesz przyjechać. Jak tak zrobiłam przed pierwszym porodem i jak po drugim byłam w szpitalu to jedna ciężarna z matką miała wycieczkę po noworodkowym razem z jedną z położnych.

Ja w Narutowicza nie prowadziłam ciąży, nie miałam żadnego terminu cesarki więc weszłam do nich po prostu z "ulicy". Pojawiłam się na izbie przyjęć i powiedziałam, że jestem w takim a takim tygodniu ciąży i zaczęłam rodzić. Tyle.

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Zalozylam fanpage na facebooku Mama w Krakowie,gdzie opisuje przyjazne mamom i wózkom trasy spacerowe, sklepy, restauracje itd. Jesli chcecie zapraszam!

FasUla lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• tana Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostanę chyba przy kopernikańskiej zwłaszcza że tam dają znieczulenie a na ujastku nie za bardzo chcąc dawać

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Ujastku bez problemu dostałam znieczulenie. Nawet mi nie zaleźało specjalnie,spytałam tylko o EWENTUALNĄ możliwośc i za kilka chwil był juź anestazjolog.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba nie ma żadnych problemów ze znieczuleniem, na ujastku znam 3 osoby co rodziły, każda dostała bez grymasów.

28whyx8d41olhvnv.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam na Ujastku 28.09 i nie dostałam znieczulenia. Pomimo, że nie było przeciwwskazań. Najpierw usłyszałam, że mam za małe rozwarcie, a 5 minut później, że już jest za duże. Jednakże polecam ten szpital, poród wspominam bardzo dobrze, trwał dwie godziny.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • lotos33 Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Ja na Ujastku bez problemu dostałam znieczulenie. Nawet mi nie zaleźało specjalnie,spytałam tylko o EWENTUALNĄ możliwośc i za kilka chwil był juź anestazjolog.

w moim przypadku była tak samo.

ug376iyer7wm487a.png

Aniołek 10tc - sierpień 2018

w4sqyx8d3pqdgmwl.png
  • monia_J Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy :) Chciałabym zapytać jak spędzacie czas ze swoimi maluchami? Ja obecnie szukam jakiś ciekawych zajęć organizowanych w Krakowie. Czy możecie coś polecić? :)

Monia_J
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ