X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z Krakowa
Odpowiedz

Mamy z Krakowa

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja nie mam prywatnej opieki, będę musiała szukać na nfz jak coś, ewnetualnie usg te najważnijesze zrobie prywatne bo mega kasy idzie na wizyty a potem na badania i n9estety mnie nie stać na to:(

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety chodzę prywatnie i już mnie przerażają koszty. Nie dość, że wizyty, badania to jeszcze dostałam cholernie drogie leki ze względu na moje wcześniejsze problemy :(

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Ja od II trymestru jak nie będzie przeciwwskazań to na pewno się zapiszę na jakiś fitness czy basen. :)

Ja będę chodzić prywatnie. Mam dość NFZ. U mnie koszty będą podwójne bo z bliźniaka i to wizyty co dwa tygodnie

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Super. Ja od II trymestru jak nie będzie przeciwwskazań to na pewno się zapiszę na jakiś fitness czy basen. :)

Ja będę chodzić prywatnie. Mam dość NFZ. U mnie koszty będą podwójne bo z bliźniaka i to wizyty co dwa tygodnie

gratuluje dwóch serduszek;)

ja planuje basen, nawet mam jeszcze karnet. W poniedziałek mam 1 wizytę to się o wszystko wypytam.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja również mama z Krakowa :) Gratuluje Wam dzidziusiów w brzuszku. Ja już jestem blisko końca :)

Skali89 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam na basen przed ciążą, w I trymestrze i teraz w II też :) lekarz nie miał obiekcji. Zastanawiam się nad jakąś jogą dla ciężarnych, ale tak mi się nie chceeee.... :P zwłaszcza, jak tak brzydko na zewnątrz.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair gratuluję podwójnego szczęścia :) Madlene gdzie będziesz rodzić?
    Co do basenu to ja miałam problemy z hormonami przed ciążą więc może dlatego lekarz bardziej na mnie chucha. Liczę, że od lutego już będę na jogę chodzić :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka mam zamiar rodzić na Ujastku, po zdam relacje hihi, oby poszło gładko. Miałam zamiar być taka aktywna w ciąży, a tu dupa. Pierwsze 4 miesiące takie mdłości że nie dawały mi żyć. Potem bolał mnie brzuch, a teraz już za duży brzuchol

28whyx8d41olhvnv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ciazowe fitnesy, basen też dobry, o ile nie a infekcji, ja miałam non stóp w poprzedniej ciąży.
    Też chodze prywatnie, i na badania np w SB zlecone mam na ponad 300 zł ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:

Blair a do kogo chodzisz?

Ja jak tylko dostanę zielone światło to od II trymestru zapiszę się na pilates dwa razy w tygodniu i raz basen. Takie mam ambitne plany, a co :D A co z tego wyjdzie to czas pokaże ;)

Zgredka, ja na same leki miesięcznie wydaje ok. 400 zł :( Do tego dochodzą wizyty i badania...

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge polecić pilates w szkole rodzenia koali dla ciężarnych - bardzo lubiłam te zajęcia:)u gina był karnet na jedno wejście gratis, mysle ze warto spróbować;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też chce być aktywną moja mama mówi że dobrze jest być aktywną bo dziecko trzeba urodzić a ponoć łatwiej jak się jest rozruszanym.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    Blair a do kogo chodzisz?

Ja jak tylko dostanę zielone światło to od II trymestru zapiszę się na pilates dwa razy w tygodniu i raz basen. Takie mam ambitne plany, a co :D A co z tego wyjdzie to czas pokaże ;)

Zgredka, ja na same leki miesięcznie wydaje ok. 400 zł :( Do tego dochodzą wizyty i badania...
    Do Andrzeja Bałasza a wy do kogo chodzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie zajecia
    http://www.lejdisfitnessclub.pl/more-oferta-fit-cwicz-popr.html

Albo jeszcze w Laloba.
    A wy macie albo znacie jeszcze jakieś miejsca? Fitness, pilates, jogę. Cokolwiek dla kobiet w ciąży. Też chciałabym być aktywna

• Magdula Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ulubionych zapisałam sobie właśnie Lejdisfitness a oprócz tego

http://www.picolino.pl/oferta#5

http://www.groszki.com.pl/?gimnastyka-dla-przyszlych-mam,31

a jeśli chodzi o basen to tu

http://www.bobaskowo.com.pl/index.php/aqua-aerobic-dla-mam-w-ciy

Ale na konkretne miejsce będę się decydować jak już będę mogła chodzić, bo do tego czasu sto razy zmienię zdanie ;)

Blair lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was była w NZOZ południe na zachodniej u gin i może któregoś polecić?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Skali, zupełnie nie moje rejony. Zresztą nie jestem w stanie nikogo z NFZu polecić dlatego chodzę prywatnie.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety z NFZu nie znam nikogo wartego polecenia.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nikogo na NFZ nie polecę. Mogę jedynie odradzic... :/niestety

• pigułka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ćwiczeń w ciąży to ja jeszcze znalazłam to:
    http://fizjoma.pl/

Jak tylko lekarz mi pozwoli to zacznę chodzić.

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ