X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z Krakowa
Odpowiedz

Mamy z Krakowa

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja nie mam prywatnej opieki, będę musiała szukać na nfz jak coś, ewnetualnie usg te najważnijesze zrobie prywatne bo mega kasy idzie na wizyty a potem na badania i n9estety mnie nie stać na to:(

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety chodzę prywatnie i już mnie przerażają koszty. Nie dość, że wizyty, badania to jeszcze dostałam cholernie drogie leki ze względu na moje wcześniejsze problemy :(

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Ja od II trymestru jak nie będzie przeciwwskazań to na pewno się zapiszę na jakiś fitness czy basen. :)

Ja będę chodzić prywatnie. Mam dość NFZ. U mnie koszty będą podwójne bo z bliźniaka i to wizyty co dwa tygodnie

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Super. Ja od II trymestru jak nie będzie przeciwwskazań to na pewno się zapiszę na jakiś fitness czy basen. :)

Ja będę chodzić prywatnie. Mam dość NFZ. U mnie koszty będą podwójne bo z bliźniaka i to wizyty co dwa tygodnie

gratuluje dwóch serduszek;)

ja planuje basen, nawet mam jeszcze karnet. W poniedziałek mam 1 wizytę to się o wszystko wypytam.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja również mama z Krakowa :) Gratuluje Wam dzidziusiów w brzuszku. Ja już jestem blisko końca :)

Skali89 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam na basen przed ciążą, w I trymestrze i teraz w II też :) lekarz nie miał obiekcji. Zastanawiam się nad jakąś jogą dla ciężarnych, ale tak mi się nie chceeee.... :P zwłaszcza, jak tak brzydko na zewnątrz.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair gratuluję podwójnego szczęścia :) Madlene gdzie będziesz rodzić?
    Co do basenu to ja miałam problemy z hormonami przed ciążą więc może dlatego lekarz bardziej na mnie chucha. Liczę, że od lutego już będę na jogę chodzić :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka mam zamiar rodzić na Ujastku, po zdam relacje hihi, oby poszło gładko. Miałam zamiar być taka aktywna w ciąży, a tu dupa. Pierwsze 4 miesiące takie mdłości że nie dawały mi żyć. Potem bolał mnie brzuch, a teraz już za duży brzuchol

28whyx8d41olhvnv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ciazowe fitnesy, basen też dobry, o ile nie a infekcji, ja miałam non stóp w poprzedniej ciąży.
    Też chodze prywatnie, i na badania np w SB zlecone mam na ponad 300 zł ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:

Blair a do kogo chodzisz?

Ja jak tylko dostanę zielone światło to od II trymestru zapiszę się na pilates dwa razy w tygodniu i raz basen. Takie mam ambitne plany, a co :D A co z tego wyjdzie to czas pokaże ;)

Zgredka, ja na same leki miesięcznie wydaje ok. 400 zł :( Do tego dochodzą wizyty i badania...

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge polecić pilates w szkole rodzenia koali dla ciężarnych - bardzo lubiłam te zajęcia:)u gina był karnet na jedno wejście gratis, mysle ze warto spróbować;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też chce być aktywną moja mama mówi że dobrze jest być aktywną bo dziecko trzeba urodzić a ponoć łatwiej jak się jest rozruszanym.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    Blair a do kogo chodzisz?

Ja jak tylko dostanę zielone światło to od II trymestru zapiszę się na pilates dwa razy w tygodniu i raz basen. Takie mam ambitne plany, a co :D A co z tego wyjdzie to czas pokaże ;)

Zgredka, ja na same leki miesięcznie wydaje ok. 400 zł :( Do tego dochodzą wizyty i badania...
    Do Andrzeja Bałasza a wy do kogo chodzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie zajecia
    http://www.lejdisfitnessclub.pl/more-oferta-fit-cwicz-popr.html

Albo jeszcze w Laloba.
    A wy macie albo znacie jeszcze jakieś miejsca? Fitness, pilates, jogę. Cokolwiek dla kobiet w ciąży. Też chciałabym być aktywna

• Magdula Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ulubionych zapisałam sobie właśnie Lejdisfitness a oprócz tego

http://www.picolino.pl/oferta#5

http://www.groszki.com.pl/?gimnastyka-dla-przyszlych-mam,31

a jeśli chodzi o basen to tu

http://www.bobaskowo.com.pl/index.php/aqua-aerobic-dla-mam-w-ciy

Ale na konkretne miejsce będę się decydować jak już będę mogła chodzić, bo do tego czasu sto razy zmienię zdanie ;)

Blair lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was była w NZOZ południe na zachodniej u gin i może któregoś polecić?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Skali, zupełnie nie moje rejony. Zresztą nie jestem w stanie nikogo z NFZu polecić dlatego chodzę prywatnie.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety z NFZu nie znam nikogo wartego polecenia.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nikogo na NFZ nie polecę. Mogę jedynie odradzic... :/niestety

• pigułka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ćwiczeń w ciąży to ja jeszcze znalazłam to:
    http://fizjoma.pl/

Jak tylko lekarz mi pozwoli to zacznę chodzić.

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ