Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
I po wizycie! waga 3 100g +/- 450g, przepływ krwi w pępowinie 0,65, serduszko pika 137/min, położenie główkowe postawa II , wody płodowe ok. Szyjka miękka zamknięta. Mamy spacerować, sprzatac, seksowac, masować krocze i sutki .. Tylko kurde co mi po tym jak sil mi brak .
Niestety GBS z odbytu wyszedł nam dodatni wiec bd musieli podać nam leki przy porodzie.Marta..a, PLPaulina, mala_misia, tym_janek, darika, Mmma, Cukierniczka lubią tę wiadomość
-
Loczek fajnie u mnie gbs ujemny, za to boli mnie pecherz... Ja tylko krece sie na pilce i jakies tam cwiczenia z ulotki z salve, tak to sil mi brak, wszystko ciasne, nogi popuchniete i dlonie, juz odliczam zeby odzyskac cialo ^^
Marta..a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w pt mam do odbioru gbs.
Końcówka ciąży jest dość męcząca.. oprócz bólu spojenia czuje się wykończona.
Czuje się opuchnięta cała. Buty muszę mieć o 1 rozmiar większe.
Miałam malutkie stopy r36.. A teraz ?! Wyglądają śmiesznie. Są takie... takie okrągłe..
Palce u rąk też takie balony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 14:51
Mmma lubi tę wiadomość
-
Muszę lekarza podpytać o to kiedy jest donoszona.. generalnie doczytałam, że prawidłowy poród jest na dwa tygodnie przed lub po terminie z drugiej strony wcześniakiem nazywa się dziecko urodzone do 36tc, czyli rozumiem 37t0d to już nie wcześniak.
http://wczesniaki.org.pl/co-to-znaczy-ze-dziecko-jest-wczesniakiem/
My gbs będziemy pobierać dopiero 19.07.. mojemu lekarzowi to się nie spieszy z tym.
Tu u nas tez nerwowo zaraz będzie, Loczek 38tc Mmma 37tc, my z Pauliną 36tc.. będzie się działo w tym miesiącuMmma, Loczek2018, mala_misia lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
O, tym_janek jakoś sobie myślałam, że pójdziesz na L4 później niż ja, nie wiem czemu, coś mi się kojarzyło jak pisałaś o pracy ja mam wizytę w piątek po południu, a do 14:00 ostatni dzień w pracy. Dziwnie się trochę z tym czuję, ale nie narzekam póki co mam do ogarnięcie mieszkanie po przeprowadzce, a potem to nie wiem co będę robić do tego października
www.zcukremalbowcale.com -
Dobrze kojarzysz, bo miałam iść od sierpnia, ale po drodze miałam te skurcze i po prostu to nie była kwestia mojego wyboru. Gin kazała mi iść na to L4, wysypiać się i odpoczywać. Więc no... jestem na L4 już teraz i stosuję się grzecznie do zaleceń👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Tak to jest z tym L4 - ja miałam pracować do majówki, ostatecznie 2x wylądowałam na L4 i na koniec w okolicach Wielkanocy na stałe wylądowałam w domu. Nie da sie nic zaplanować, nawet wyjazd marzec-kwiecień nam przepadł, a planowaliśmy ze jak w wakacje bdmy uziemieni to moze na wiosnę kilkudniowy wyjazd chociaż w Polskę. I tyle z moich planów ...
My z Mmma to jak sie postaramy to możemy rodzić razem heh, ale byłoby wesoło , Mama w Salve mają 2porodowki więc możemy jednocześnie ...
Mysle że nieistotne Marta, pamiętam że moja gin panikowała przed 30t a pozniej odetchnęła , wiec teraz niech się dzieje, czy to bd 37+0 czy 38+0. Tez miałaś niezłego stresika a tu cisza .
Ja wczoraj jak sie zawzięłam to 2centra handlowe złaziliśmy i nic, cisza, spacery tylko ból nóg powodują ..Mmma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj łatka wcześniaka trochę nabroi im w papierach na start niepotrzebnie, więc niech ten tydzień zaczekają
Mnie bolą pachwiny.. zastanawiam się czy to nie od tej herbatki z liści malin, bo w weekend jej nie piłam a teraz od poniedziałku znowu jedną dziennie. Młody miał jeden spokojny dzień i już myślałam, czy się nie szykuje ale teraz znowu kopie jak szalony, tak blisko a tak daleko jeszcze mi się wydaje. Pociesza mnie, że to maks 6 tygodni i będą go musieli wyciągnąć z tego ciepłego gniazdkaMmma lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Coś czuję, że powodów do martwienia się o naszych ludzików będzie tylko przybywać z czasem... Pierwsze choroby, dziwne wysypki, klocek w nosie, pierwszy dzien w przedszkolu... duuuzo powodow do martwienia sie
Ja juz sie nauczylam, ze im bardziej sie cos planuje tym mniejsza szansa, ze sie uda, wiec to L4 w ogole mnie nie zdziwilo, w sumie to i tak jestem w szoku, ze tak dlugo udalo mi sie pracowacMmma, Loczek2018, PLPaulina lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny