X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie bedzie miesiąca.. koniec będzie raczej 38 tc max 39tc. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 20:43

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może już o to pytałam... ale miałyście baby shower/bociankowe? A jak tak to na jakim etapie ciąży? Przyjaciółka chce mi zorganizować tylko chciałaby abym jej powiedziała kiedy mi pasuje. A ja zasadniczo jakoś zdecydować się nie mogę.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam mieć a nie znalazła się chetna żeby to zorganizować, a nie wypada żeby robiła to przyszła mama. Juz pomijam fakt że najlepszą przyjaciółka przez 9 miesięcy nie miała czasu do mnie zajrzeć. Eh. Myślę że bez różnicy kiedy, najważniejsze żebyś Ty dobrze się czuła, gdzieś w III trymestrze takie imprezy organizują .

qb3cp07w5ku95ses.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Loczek za informację :) A najlepsze przyjaciółka twoja się zdecydowanie nie popisała :/ Mnie nikt nie unika podczas ciazy i mam cicha nadzieje, ze tak pozostanie jak juz zostane mama z maluchem przy sobie, chociaz podobno po urodzeniu dziecka odsiew znajomych jest nieunikniony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 13:07

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam takiego przyjęcia bo nie chciałam.. :)
    Wole spotkania koedukacyjne. :D :D
    I w sumie jedno bylo o tematyce Hani, bo bylismy po remoncie, pokoj urządzony.. i najbliżsi wpadli popatrzec, grill byl.. drobne prezenty. :D

A wsrod znajomych ostatni mamy dziecko więc u nas nic sie nie zmieni.
    Teraz to w koncu my nie bedziemy odstawać od reszty. :) :)
    Pamiętam ze sporo się zmienilo jak znajomi zaczeli miec dzieci.. my musielismy wuele rzeczy zaakceptować. :)

Ale nie ma sie czym martwić, wartościowi zostaną, pomogą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 14:50

Loczek2018, Cukierniczka lubią tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no tym_janek - teraz "najlepszą przyjaciółka" sobie o mnie przypomniała w ostatnich dniach jak okazało się że nie kariera jest najważniejsza a zdrowie i może założenie rodziny, dopiero do niej to dotarło jak wyszły torbiele i endometrioza. A tak to nawet telefonu nie potrafiła odebrać czy oddzwonić tak była zajęta swoją zawrotna kariera. Ludzie..
    Paulina, no to miałaś koedukacyjne babyshower, też super :), to musi być klasycznie że tylko babeczki i niebiesko albo różowo? :) Ja chciałam zwykle spotkanie, wystarczyłby mi mily wieczór z siostrą i przyjaciółką, pogaduchy, o co później będzie już trudniej jak juz pojawi się klusek. No i nie doczekałam się - przyjaciółka zajęta pracą, a siostrą mimo że siedzi na tyłku, magisterkę broni we wrześniu, do roboty żadnej nie poszła to dotrzeć do mnie też nie potrafi na kilka dni... A tam.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie koleżanki odwiedzały ale na zasadzie przyjazdu na kawę :) żadnej imprezy takiej nie robiłam i bym chyba nie chciała, ja nawet panieński zrobiłam z przyjaciółką u niej w domu bo brałyśmy ślub tego samego dnia i sobie w kilka babeczek posiedziałyśmy i popiłyśmy :P

Ja musiałam udawać przed chwilą żeby szwagier sobie poszedł do domu.. wczoraj przyszedł na mecz i tak był zaproszony a siedział do 22.. ja od 20 poszłam do sypialni oglądać serial, a mężowi głupio go było wyprosić. Dzisiaj mąż chciał iść od razu po meczu na rower i już się przebrał i mówi, że idzie a szwagier siedzi, więc wstałam i poszłam się położyć.. i obawiam się że dzięki temu wstał i poszedł. Masakra.. nie ma jak go wyprosić bo szwagier i sam mieszka, telewizora nie ma, więc trochę nam go szkoda ale kurcze.. sam z siebie powinien zauważyć, że jak ktoś go zaprasza na mecz to na mecz a nie do końca dnia. Tym bardziej, że ani piwa ani nic nie pili wczoraj tylko oglądali jakiś durny film w tv bo nic nie było, nawet nie rozmawiali za dużo :/

Loczek2018 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie baby shower też nie będzie tylko babski, ale będzie się nazywać baby shower, kolezanka powiedziała, że zrobi dekoracje itd. Ale spotkanie ma byc takie jak kazde inne urodziny czy parapetowki, tyle, ze one z dziewczynami o wszystko zadbaja abym sobie glowy nie zawracala, tylko date mam podać :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta - ja zaprosiłam znajomą z pracy - na kawę. Jak przyszła o 16, to do 21 od nas nie wyszła. Aż z mężem nie wiedzieliśmy jak wybrnąć z niezręcznej sytuacji - ani zjeść kolacji, ani się położyć... :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem trochę bezczelna. Jak ktoś mi się zasiedzi to mówię coś w stylu "o! Nawet nie wiedziałam, że już ta godzina! W miłym towarzystwie ten czas tak szybko ucieka... koniecznie musimy to powtórzyć jeszcze innym razem, bo niestety teraz troche nie ładnie, ale muszę cię wyprosić bo mam dziś jeszcze kilka rzeczy do zrobienia/jestem już zmęczona/muszę coś załatwić jeszcze/wpiszcie sobie dowolną wymówkę". Jedni bardziej kręcą nosem, inni mniej, ale zasadniczo wychodzą bez obrażania się więc spoko. Polecam ;)

Marta..a, Loczek2018, darika lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U mnie nie bedzie miesiąca.. koniec będzie raczej 38 tc max 39tc. :D :D

Czytam to i tak zazdroszczę.. u mnie chyba się skończy na wywołaniu w 42tc.. nie wiem jak ja jeszcze te 5 tygodni wytrzymam..

A co do gości to akurat tego to nie wiem co bym musiała powiedzieć żeby zrozumiał, że ma wyjść. Mieszkał z nami kiedyś pół roku prawie i czuję się tak komfortowo, że jemu nie przeszkadza, że ja się muszę położyć albo mąż bo przecież to drugie siedzi.. No i jemu nie powiemy, że ma iść wprost bo to jednak szwagier, też przychodzi na nasze zaproszenie a nie, że się wprasza :( kiedyś zasiedział się do 1 bo tak film trwał.. my padaliśmy a on siedział i siedział.. i oglądał. Mój mąż poszedł umył się wtedy i siedział z nim w piżamie, ja poszłam się umyć i położyć spać i nic.. skończył się film to poszedł.

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu Marta nastawiasz się już na wywoływanie? Podobno z porodem potrafi być tak że "ni grzmiało nie buczało" :) to mi został tydzień do terminu i jeszcze o tym nie myślę. Koleżanka nie miała żadnych objawów, wszystko pozamykane, jak nad ranem jej wszystko ruszyło to o 8byli na porodówce a o 15 trzymała córeczkę na rękach :). Trzeba myśleć pozytywnie.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rodzenia - ja zaciskam nóżki przez najbliższe 2-3doby. :) Dziś wraca z obozu sportowego syn mojego męża z poprzedniego małżeństwa, odbieramy go i do sr-czw zostaje u nas, bo jego mama pojechała za granicę. Przeraża mnie myśl że np teraz zacznę rodzić i nie będzie miał kto młodego odebrać albo zostanę sama na porodówce, albo nie daj Boże wody mi przy dzieciaku odejdą jak mąż będzie w pracy. No i nie mamy z kim go zostawić w razie jakby trzeba do szpitala, a przecież nie urodzę w godzinę... Więc jeśli Klusek czekał aż wróci starszy brat to niech jeszcze do czwartku poczeka żeby go i nas nie stresować:)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, chyba szwagier powinien sobie po prostu sprawic jakis telewizor... bo ewidentnie jest tam dla ogladania niz dla was ;)

Loczek, trzymam kciuki aby twoje grzeczne dziecie poczekalo na dogodny czas. Niemniej jednak wspolczuje ci tego stresu i to tak na finale. Ile syn meza ma lat teraz?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć baby shower i siostra mi pomoże wszystko zorganizować u mnie w mieszkaniu. Ja też coś pewnie przygotuję dobrego, bardzo się cieszę na to spotkanie :-) i nie wiem w sumie czemu by miało nie wypadać organizować tego samemu jeśli nie ma kogoś kto na to wpadnie za nas. Niby mówią, że to wymuszanie prezentów, ale ja po prostu chciałabym się spotkać z dziewczynami i posiedzieć, pogadać bez wstawania do dziecka itd, a to będzie ostatnia taka okazja :-)
    Co do terminu to miało być w sierpniu, ale kilku osób nie ma wtedy w Polsce, także raczej początek września.

tym_janek, Loczek2018 lubią tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek - 12lat. No wolałabym nie mieć kulminacji. jeszcze mąż ma pomysł że 2dni przed terminem porodu go zawiezie na wakacje do rodziny na wieś (2h drogi w jedną stronę) więc też bd stresik zebym nie zaczęła rodzić :-D... U nas wszystko na wariackich papierach :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę miała baby shower, ale za to czeka mnie parapetówka na nowym M. Jestem przerażona jak ja z brzuchem to ogarnę :P Co prawda nie będziemy zapraszać wielu gości, bo tylko rodzice, dziadkowie i ewentualnie ktoś dodatkowo, ale zawsze to trochę ludzi się nazbiera. Połączę to od razu z urodzinami za miesiąc i będę miała wszystko z głowy :P A potem do porodu tylko odpoczywam i przyzwyczajam się do nowego domku :P

Loczek2018, tym_janek lubią tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak się nastawiam bo byłam dzisiaj na wizycie i wszystko pozamykane. Może się uda że tak nagle akcja się zacznie. Bardzo nie chce leżeć tydzień w szpitalu później po terminie i czekać na wywołanie :)

Loczek to go trzymaj, chociaż adrenalina by tak zadziałała że byś coś wykombinowala :)

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 lat to już całkiem ogarnięte dziecko :) Myślę, że warto z nim porozmawiać po prostu co w przypadku jakby coś się działo, aby wiedział np. do kogo ma zadzwonić. Warto też się dogadać z jakimś sąsiadem czy koleżanką czy kimś, aby w razie czego można było zadzwonić i zostawić z nimi chłopca na jakiś czas. Od rozpoczęcia akcji porodowej do skurczy partych zazwyczaj mija sporo czasu, a kobiety podobno między skurczami są wtedy wyjątkowo opanowane i trzeźwo myślące, więc nawet jakby co, to myślę, że ogarniecie to jakoś z mężem :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas 39+0. I cisza jak makiem zasiał więc pierwszą do martwienia się o przenoszenie jestem ja - więc proszę nie marudzić:)

Marta..a lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ