Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dafney wczoraj akurat przeglądałam ciuszki po córce i mam Body z krótkim kopertowe z hm, było w dwupaku
Teraz nie widze na stronie, ale może później zacznie wchodzić jak będą kolekcje wiosna/lato? 🤔dafney lubi tę wiadomość
-
Rośnij zdrowo Gabrysiu 😘
Dafney możliwe, że dzidziuś się wysiusiał i zastój się zmniejszył ☺Ulaa, dafney lubią tę wiadomość
-
Ula- najważniejsze to być pod dobrą opieką, której widać Ci nie brakuje.
Ja też mam częściej kontrolować przyrost maleństwa, ale wierzę że to po prostu jego urok że taki mikrusek A ufam lekarzom, że jak będzie trzeba reagować to zrobią to.
Piękne zdjęcie. Mój mały na każdym usg zasłania się rączkami albo trzyma za głowę i nie możemy mu nic cyknąć
Ulaa lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Ulaa,
Może troszkę będziesz musiała „latać” po lekarzach, ale pewnie będziesz spokojniejsza dzięki temu!
Wszystkie trzymamy kciuki za Gabrysię 😉
Z resztą za wszystkie dzieciaczki!
Roksi,
Faktycznie tak jest, że większość hipotrofii się ujawnia po 30t? Niby jesteśmy już na tak zaawansowanym etapie ciąży a dalej tyle niespodziewanych rzeczy może się stać 😩
To Uli zdjęcie USG super! Niesamowite jak się dzieci różnią, już na tym etapie 😜 Moje wyglądały zupełnieeee inaczej!Ulaa lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek co nie? Tez pomyślałam o tym, jak dzieci się różnią! W ogóle mega mnie ciekawi, jak będzie wyglądała nasza druga córeczka. Pierwsza wyglada jak mój mąż, serio, tylko kolor oczu ma po mnie 😅 ale to już właśnie było widać na usg z 3 trymestru, ewidentnie patrzyłam na nos męża na zdjęciu 😅 ciekawe, czy Zosia pójdzie choć trochę w mamusie 😉
-
Gabrysia jest bardzo podobna do Julka, a Julek z kolei do męża więc podejrzewam, że i córka będzie początkowo podobna do męża 😃
Teraz Julian robi się coraz bardziej podobny do mnie ☺️ -
Bobobolek w sumie nie mam takiej wiedzy na temat hipotrofii i na pewno jest wiele różnych przyczyn itd, ale wydaje mi się ze np jeśli przyczyna są niewydolności w pracy łożyska itp 🤔 sama teraz zwątpiłam..
Ale odnośnie jeszcze tego to nie wiem właśnie czy widzialyscie story mamyginekolog z wczoraj? Ogólnie rzadko już ją oglądam ale właśnie mówiła wczoraj o hipotrofii. I o tym ze jeśli są tego typu problemy to jeśli kobieta chodzi co tydzien na usg to nie powinna mieć za kazdym razem porównywanej wagi dziecka jedynie przeplywy w tętnicach. Właśnie ze względu na to ze są błędy pomiarowe w określaniu około 10 % i to może powodować zbyt pochopne decyzje o przedwczesnym zakończeniu ciąży 🤔 -
Roksi wrote:Bobobolek w sumie nie mam takiej wiedzy na temat hipotrofii i na pewno jest wiele różnych przyczyn itd, ale wydaje mi się ze np jeśli przyczyna są niewydolności w pracy łożyska itp 🤔 sama teraz zwątpiłam..
Ale odnośnie jeszcze tego to nie wiem właśnie czy widzialyscie story mamyginekolog z wczoraj? Ogólnie rzadko już ją oglądam ale właśnie mówiła wczoraj o hipotrofii. I o tym ze jeśli są tego typu problemy to jeśli kobieta chodzi co tydzien na usg to nie powinna mieć za kazdym razem porównywanej wagi dziecka jedynie przeplywy w tętnicach. Właśnie ze względu na to ze są błędy pomiarowe w określaniu około 10 % i to może powodować zbyt pochopne decyzje o przedwczesnym zakończeniu ciąży 🤔
Dlatego pomiary dziecka będą co 2 tygodnie, a co tydzień będę miała usg Doppler, bo przepływy teraz mam dobre, ale to się w każdej chwili może zmienićRoksi lubi tę wiadomość
-
Ja bardzoooo ciekawa jestem jak maluch będzie wyglądał 😅
Teraz jak myśle o niemowlaku to widzę córkę przed oczami…
Zobaczymy czy u nas się sprawdzi zasada córka podobna do ojca, syn do mamy.
Córka zdecydowanie do tatusia podobna jest 😜
Liczę po cichu na dobre zdjęcie USG 3 trymestru.
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Ja tez jestem ciekawa tym bardziej ze mamy 2 córki i każda inna. Jak Wam sobota mija? Mi wyjątkowo dobrze, polegiwalam mniej niż w tygodniu bo ubieraliśmy choinkę, robiłam z dziewczynami łańcuch z kolorowego papieru, obiadek, i jakoś tak wyszło. Ale ani razu nie stwardniał mi brzuch pomimo tego ze nie brałam nospy. Mam nadzieje, ze jakoś sie sytuacja stabilizuje 🙏
Po szczepieniu ok, póki co żadnych skutków ubocznych. Zrobiłam jeszcze mocz na poniedziałkowa wizytę i jest git. Rany, oby ta poniedziałkowa wizyta była pierwsza w tej ciąży na której usłyszę same dobre informacje …
W ogóle to po tym moim egzaminie przerzuciłam się na nadrabianie literatury, teraz czytam Szklane Ptaki o Baczynskim, i myśle sobie, ze nie ma w życiu nic bardziej okrutnego i nic gorszego niż wojna. Wtedy wszystko schodzi na dalszy plan, jest tylko strach, stres i niepewność także niezbyt lekka lekturę wybrałam. Może wiec dla odmiany polecicie coś lekkiego ale fajnego na Netflix/Disney +?
-
Aasha ja dzisiaj poleciałam na pazurki bo w poniedziałek mamy sesję zdjęciową 😁 potem podjechaliśmy na małe zakupy, brzuch niestety twardniał kilka razy ale puszczał, teraz już chyba tak będzie, macica pewnie się przygotowuje?
Ja mogę Ci polecić na Netflix Emily w Paryżu, w środę wychodzi nowy sezon albo skandynawski serial Facet na święta, ma super klimat w tym tygodniu obejrzałam też polski serial Pewnego razu na krajowej jedynce - w sumie śmieszny 😆 obejrzałam ciągiem 6odcWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 21:18
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
"Facet na święta" ma też teraz swoją włoską odsłonę - "Nienawidzę świąt" fabuła identyczna, tylko akcja w Wenecji oba polecam mocno!
Noi jak jeszcze nie oglądałaś Wednesday to koniecznie nadrób 🙈
Ja dzisiaj miałam gorszy dzień i do 17 leżałam i czytałam książkę/oglądałam Netflixa i film, którego nie polecam to "Wierzę w Mikołaja" strata czasu, żadna to komedia romantyczna :p -
My dziś bylismy na plantacji wybrac choinkę, pierwszy raz tak robilismy. Wybor taki ze z 3 razy zmienialiśmy zdanie 😂 ale już wiemy ze to był dobry wybor bo 100% ładniejsza ta choinka, jakas taka żywsza i bardziej zielona niż te marketowe 😂
Co do netflixa to ostatnio 1899 oglądałam, Emily w Paryżu tez polecam, Wednesday obejrzałam z 2 odc i nie mogę poczuć tego klimatu, ale wiem ze jak wszyscy polecają to czasami warto przemeczyc się jeszcze odc lub dwa i się pewne wciągane 😂 z takich starszych seriali to polecam tez kto zabił sare, a wczoraj zaczelam dokument o meghan i harrym i dla mnie tez spoko 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 22:10
-
Ja ostatnio wciągnęłam się w serial na Netflixie Firefly lane, fajny 🙂
U mnie kolejny chorowity dzień chociaż mały lepiej, męża za to chyba wykończy ból gardła🙄
Ja z tego wszystkiego nie wychodzę z domu już 3 dzień, jeszcze u nas masakrycznie zasypało śniegiem, kurczę już niech wróci do normalności bo można oszaleć 😫
Syn od początku podobny do taty, chociaż im starszy podobny też do mnie. Nie obrazilabym się gdyby siostrzyczka wyglądała podobnie🥰
-
Emily, Firefly lane i Crown oglądałam, wszystkie mi się podobały zapisze sobie resztę tytułów. Właśnie kończymy Modern Family na Disney (kocham <33), i trzeba coś nowego zacząć dziekuje za polecajki
Tak, my tez choinka z plantacji, dłużej się zdecydowanie trzyma niż z marketu i piękna. Już ubraliśmy częściowo, jeszcze nam pierniki zostały do zrobienia i powieszenia. Dziewczynki się bardzo wczuły w klimat, wieszaly, robiły ozdoby z papieru, śpiewały kolędy. Mam nadzieje, ze to zostanie w ich wspomnieniach razem z zapachem suszonej pomarańczy i piernika
Jak będę dziś w formie to może jarmark świąteczny zaliczymy. Nie zamierzam dużo chodzić, jak będę czuła ze ciężko to klapne w kawiarni najwyżej bo niestety na kolejny tydzień już roztopy wiec aura świąteczna pryśnie…
-
Cześć!
Wow, ale tu dzisiaj cichoooo! Nawet jak na weekend 😜
Pewnie większość korzysta z ostatniego dnia ładnej pogody?
Z tego co się orientuje to od jutra odwilż w połowie Polski.
My już po spacerku. Za chwilę obiad i mecz 😜
Później strojenie choinki 🎄
U nas niestety drugi rok ze sztuczną 😞
Opadające igiełki wywoływałyby za duże zaciekawienie u prawie półtora rocznej córki. Tak więc rok temu zdecydowaliśmy się na zakup sztucznej. Tak chociaż na dwa lata użytkowania.
Wyjdzie, że będziemy ją pewnie 5 lat rozkładać. Ze względu na nowego domownika, który jeszcze w brzuchu siedzi 😜⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Cześć dziewczyny!
Ja to bym chciała skorzystać z zimowej pogody, ale przez te szyjke darowalam sobie spacery i cały weekend spędziłam w domu. Sama z młoda, bo mąż miał zjazd. I jestem tak zmęczona, ze najchętniej już teraz był poszła spac 😅 na szczęście teraz będzie miał 3 weekendy wolne, to trochę odpocznę
U nas choink żywa, ale ze względu na prawie dwulatke ozdoby plastikowe i drewniane 😅 kilka codzień ściąga 🎄nie sadze, żeby wieszanie szklanych w najbliższych latach było rozsądne 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2022, 18:49
-
Gusia, a kiedy masz kolejne badanie?
Ja właśnie ten weekend trochę odpuściłam lezing, ale bardzo dobrze się czuje (o dziwo), trochę spacerowaliśmy ale nie za dużo, oszczędnie. Mam nadzieje ze się to nie odbije. Jutro mam wizytę to zobaczymy.
U nas niektóre są szklane, i co roku kilka pobitych ale niespecjalnie, jedna wczoraj córka starsza zbiła jak wieszała, druga mąż młodsza do szklanych się nie dotyka. Ale na drugi rok to pewnie sam plastik, ewentualnie szklane na wyższe gałązki
-
Aasha powodzenia na wizycie 🤞
Ja w ten weekend też trochę porobiłam, ale starałam się zaraz potem poleżeć. Wczoraj ostatnie zakupy, dzisiaj ubieranie choinki, obiad i prasowanie, ale jakoś poszło. Dzisiaj po raz pierwszy moja Malutka miała czkawkę, śmieszne uczucie 😆
A wizytę taką dodatkową będę miała w czwartek po południu albo w piątek rano, gin chce mi pobrać wymaz bo próbujemy zwalczyć bakterię Lactovaginalem żeby nie brać kolejnego antybiotyku... zobaczymy co to da. Kazał mi podjechać między pacjentkami ale może jak już będę na fotelu to popropszę go żeby szybko zerknął na szyjkę 🤔💗 Iga 👶 3540 g 54 cm