Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Aasha to kciuki za wizytę, u Ciebie już za chwile. Ja teraz dopiero 5 stycznia. Miałam mieć 29 grudnia, ale lekarz ma urlop po świętach. I to będzie usg 3 trymestru, wiec na pewno mega dokładne
Mikaaa Ty to się naprawdę nachodzisz z tymi infekcjami biedulko u mnie na szczęście po jednej się skończyło, oby tak zostało 😅 a martwi Cię coś w związku z szyjką? -
U nas jodła kaukaska zawsze to igły z niej nie lecą wiec spoko, o dziwo córka aż tak się nie interesuje jak myśleliśmy😂 ale bombki tez wszystkie plastikowe, myśle ze może za 3/4 lata kupimy szklane 😂
Mikaa jeśli masz miejsce to możesz wziąć, zależy czy masz już jakiś kokon itp? Bo to raczej na tej samej zasadzie. Jak już dziecko zacznie się bardziej wiercić w 4-6 miesiacu to raczej pojdzie w odstawke 😊
Szok ze za tydzien praktycznie będzie już po świętach..strasznie szybko mijają mi te tygodnie…zaraz minie nowy rok a potem to już z gorki…w pierwszej ciąży jakos tak więcej czasu miałam żeby nacieszyć się ciąża i dzieckiem, a teraz tak tego nie czuje..i tym bardziej smutno jakos tak z mysla ze (prawdopodobnie) ostatni raz jestem w ciazy..🥲Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Tez się zastanawiam jak moje bąki będą wyglądać. Starszak wyglada jak kopia ojca 🙈 ale w sumie to dobrze, bo jest przystojny 😂
U nas intensywny weekend. Wczoraj szaleliśmy na sankach, potem zrobiliśmy razem pizzę i pol wieczoru jeździłam autkami 😅 dzisiaj od rana dużo przytulaskow i chłopaki robili pierniczki, bo każdy przedszkolak ma przynieść słodkości, żeby wypełnić personalizowane pudełka: pojemniki dla Pan (w ramach świątecznego prezentu).
Po południu pojechaliśmy do galerii, a konkretnie syna oddelegowałam do fryzjera. Traf chciał, że śpiewał dziecięcy chór i była masa atrakcji dla dzieciaków, takze czas szybko zleciał
Co do wagi dzieci, to ja sobie właśnie uświadomiłam, że stanęłam na wadze z połówkowych 😅 myśle, ze kolejne pomiary zrobi mi we wtorek po świętach. Ciekawa jestem ile przykoksowaly 😋 na pewno są już spore, bo właśnie toczą bitwę o miejsce i brzuch przyjmuje różne kształty 🥴
Spokojnego wieczoru dla Was, a ja biorę się za prasowanie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2022, 20:28
Elza :) lubi tę wiadomość
-
U nas wczoraj było ubieranie choinki i basen 😉 nie powiem, mój kręgosłup i lędźwie bardzo odpoczęły w wodzie 😀
A dzisiaj lukriwanue pierników i mecz. Weekend bardzo szybko zleciał nawet nie wiem kiedy.
Co do infekcji to mnie też coś dopadło tylko nie wiem z której strony, czy to cewka moczową czy srom 🤔 w czwartek dostałam znowu antybiotyk na pęcherz, i jest trochę lepiej ale swędzenie dalej pozostało. I bądź tu człowieku mądry. -
Mikaa to musisz sama stwierdzić, czy Ci będzie odpowiadać ten kosz.
My akurat nie mieliśmy ani tego, ani kokona, a ze dziewczyna z mojej miejscowości wystawiła kosz z biegunami za 160 zł chyba to wzięłam i jestem zadowolona, bo przy starszej córce bujalismy ja w domu w wózku i ciagle była zabawa z czyszczeniem kół.
Ja wzięłam taki:
Mam dylemat jeszcze z łóżeczkiem, fajne jest to chicco forever ale taaakie drogie, a na używane nie mogę zapolować, mało ofert. Rozkminiam zwykła dostawkę chicco w ostateczności, tez używana (przy dziewczynach mieliśmy nowa, teraz już wiem ze nie ma sensu bo tego nie da się zniszczyć zbytnio wiec po co ładować kasę).Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Mikaa moja koleżanka taki miała i strasznie jej ta wiklina skrzypiała, a jak próbowała odłożyć śpiące dziecko to nie działało korzystnie🙈 ale może nie każdy tak skrzypi.
Ja miałam kupować kokon ale stwierdziłam, że się nie przyda bo mamy dostawkę już i wszędzie w mieszkaniu nią dojadę.
Wyrwałam się dzisiaj do koleżanki po ciuszki dla małej, ile mi tego dała😯 jest ubrana już do dwóch lat, a tych najmniejszych to chyba nawet wszystkich nie założy, niepotrzebnie cokolwiek kupowałam🫣Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Nam w weekend w końcu udało się upolować chicco baby hug w idealnym stanie i kolorze jaki chcieliśmy. Był kupiony w maju tego roku, więc jak nówka, a za 500 zł dostaliśmy jeszcze kilka gratisów do niego. Także do spania mamy wszystko- łóżeczko, dostawkę i baby hug Chociaż tyle z głowy.
Teraz tylko materace zostały- ale tu już na pewno nowe. Macie jakieś polecajki do łóżeczka ?
Mika- ja na sesję dopiero 16 stycznia się umówiłam, ale biorąc pod uwagę że nie za duży ten mój brzuszek to chyba będzie ok. Mam nadzieję
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
nick nieaktualnyCześć dziewczynki w ten mroźny dzień Kto w tym tygodniu wizytuje?
Ja mam w środę okrągłe urodziny, a w czwartek wizytę mam nadzieję, że dowiem się ile nasze słoneczko waży. Wasi lekarze podają Wam wagę na każdej wizycie? bo mój tylko bada mnie na fotelu, sprawdza szyjkę i na usg tylko podpatruje jak serduszko i w sumie tyle. O i jeszcze czeka mnie glukoza !
Macie jakieś sprawdzone łóżeczka do polecenia? Chciałabym już takie regulowane żeby posłużyło na dłużej. A i do doświadczonych mamusiek, sprawdził się Wam kokon ? Bo zastanawiam się czy kupować. Mieszkamy na piętrze, w sypialni będzie łóżeczko właśnie, a w salonie kosz Mojżesza. I zastanawiam się czy brać jeszcze kokon. Na jak długo on posłuży? -
Hope mówią, że kokon używa się do momentu aż dziecko zacznie się samo obracać, ja poprosiłam teściową o uszycie, bo chciałabym mieć coś "przenośnego" właśnie ale jak już masz kosz Mojżesza to chyba kokon można odpuścić
Ja dzisiaj wizytuje o 17 i to będzie USG III trymestru - nie mogę się doczekać! Aasha również dzisiaj ma wizytę
Mikaa ja bym brała ten kosz na Twoim miejscu, zobaczysz sama czy się sprawdzi czy nieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2022, 10:34
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Heja, ja po wizycie. W koncu same dobre informacje (doczekalam sie )). Pessar ladnie trzyma, a Moje podejrzenia ze cos sie zmienilo, bo wyraznie lepiej sie czuje i nie czuje tego ciagniecia wieczorami i cisnienia na szyjke, sie sprawdzily - mlody sie przekrecil i jest ulozony posladkowo. Ale w mojej sytuacji to dobrze, bo nie napiera na szyjke ktora i tak jest krotka. Wazy juz 1180g i z usg o tydzien wiekszy niz z OM. Nawet nam pomachal dzis dzien dobrze zaczely, pogoda zsynchronizowala sie z dobrym nastrojem bo pieknie Świesci slonce. Ja usg lll trym mam dopiero 17.01. Hermiona, mam nadzieje, ze rowniez uslyszysz same dobre info, trzymam kciuki!
Tyśka , Hope28, Zniechecona, Roksi, Hermiona5, Mikaaa92, Madzixon, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Aasha oby na reszcie wizyt już tylko takie dobre wieści, jak dziś ❤️ a za resztę dzisiejszych wizyt mocne kciuki dziewczyny!
Ja dziś miło zaczęłam dzień, bo mam urodziny i mąż mi zostawił w salonie zestaw kosmetyków i czekoladki. Zaskoczył mnie, wiec mega mi się zrobiło miło choć jestem dziś niewyspana i chyba po południu pójdę spac wykorzystując to, ze mam małe święto. Odpoczynek najlepszym prezentem 😅
Co do kokona, to my z córka sporo uzywalismy. Teraz może go będę używać, jak będę z młoda się bawić na podłodze w stylu układanie puzzli itd, żeby Zosia mogła być przy nas dla mnie był bardzo okejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2022, 13:09
-
Aasha gratulacje po udanej wizycie, fotka super 😊 Hermiona powodzenia! 😊
Ja 3 trymestr dopiero w połowie stycznia 🫣 a wizyta „zwykła” tez dopiero 10.01..ale jeszcze między czasie czeka mnie zaległa krzywa…jutro kończę antybiotyk to może przed nowym rokiem zrobię bo do 3.01 mam czas…
Ja przy córce miałam chicco i moim zdaniem wszelkie kosze Mojżesza, chicco a nawet kokon działają na tej samej zasadzie choć kokon chyba nawet krócej posluzy bo jak już dziecko nawet w 2/3 miejscu zaczyna się wiercić to strach by było zostawic na kanapie, a chicco to używałam może tak do 5 miesiąca jak już się obracała bo cały wtedy się bujał i bałam się ze wypadnie 🫣 wtedy to już tylko na macie leżała 😁
-
Gusia sto lat, sto lat 🥳 wszystkiego najlepszego ❤ grudniowe z nas dziewczyny razem z Hope 😊
Hermiona kciuki za wizytę! Aasha super wieści, a zdjęcie boskie "piona!" 😁
My wróciliśmy z sesji, wymarzłam jak cholera 🥶 cały czas na boso na zimnej podłodze, żebym się tylko nie rozłożyła! 🤞 teraz kocyk i herbatka.
Oglądaliśmy też dzisiaj wózki i wpadły nam w oko 3 modele, Tutis Uno3, Adamex Reggio Special Edition i Roan Bloom (z czego Adamexa mam możliwość kupić na OLX za połowę ceny) i teraz bądź tu mądry 😉
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Hej dziewczyny
Nie odzywałam się chwilę,musiałam przetrawic te informacje z ostatniej wizyty, plus to że weekend znowu fatalnie się czułam. Ale dziś słonko świeci, wyspałam się pierwszy raz od niepamietam kiedy. Jest lepiej...
Tzn martwi mnie ta za duża waga (1735g w 29+0tc), dziś ma dzwonić do mnie diabetolog, zapytam jaki wpływ mają te moje cukry na czczo.
Zwiększam co chwilę dawkę insuliny a ten cukier cały czas taki sam. Znowu dziś 90, a ma być poniżej. Wychodzi w zakresie 88-96 i raczej wyżej jak niżej. Z drugiej strony kiedyś ta norma była do 100 i było ok. 🤯
Nie mogę się namyślić na wózek.
Szwagierka ma Cybexa balios S - są teraz w promocji po 1500zl nowe. Marka ogólnie droga a ten model to taki najniższy. Ale już wiem że mi nie odpowiada ta spacerówka, gdzie dziecko nie może leżeć na płasko.
I chyba kupimy jakaś używkę , dziecko pojeździ w gondoli pół roku, a potem zainwestuje się w fajna lekka spacerówkę.
Na olx widziałam gondole po 200-300zl.
Mam mętlik w głowie i tak ogólnie mi sie nie chce tego robić, zmuszam się do szukania wózka.
Ja kokona nie miałam, ogólnie mało miałam rzeczy takich dodatkowych. Moje dzieci chowane na podłodze. Z córką mieliśmy kołyskę, która tylko zagracala miejsce, pożyczona od kuzynki, a młoda leżała tam max 10min.
A tak to na kanapie na kocyku póki nie zaczęła obracać się na boczki. Od 3-4 m już na ziemi, w pół roku czołgała się po ziemi. Więc właściwie po całym dole się przemieszczała .
Ja wizytę mam w środę - USG III trymestru. Umówiłam się prywatnie. Zobaczymy jak ta waga 🙈 -
Gusia wszystkiego najlepszego 🥳🤩
Aasha zdjęcie super, takie ujęcie to jedno na milion 😅
Mikaa oglądałam Adamexy w sklepie i funkcjonalność moim zdaniem jest super i wgl wyglądają na wózki dobrej jakości, ale design mi nie odpowiadał i my mamy ostatecznie Roana ale jak na OLX masz połowę taniej to ja bym mocno to rozważyła 👍
Konieczynka Ty miałaś chyba termin wyliczany na pierwszych prenatalnych na luty prawda? Dobrze kojarzę 🤔?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2022, 13:33
-
Mikaaa92 wrote:Gusia sto lat, sto lat 🥳 wszystkiego najlepszego ❤ grudniowe z nas dziewczyny razem z Hope 😊
Hermiona kciuki za wizytę! Aasha super wieści, a zdjęcie boskie "piona!" 😁
My wróciliśmy z sesji, wymarzłam jak cholera 🥶 cały czas na boso na zimnej podłodze, żebym się tylko nie rozłożyła! 🤞 teraz kocyk i herbatka.
Oglądaliśmy też dzisiaj wózki i wpadły nam w oko 3 modele, Tutis Uno3, Adamex Reggio Special Edition i Roan Bloom (z czego Adamexa mam możliwość kupić na OLX za połowę ceny) i teraz bądź tu mądry 😉
Ja miałam reggio przy starszaku. Ogólnie gondola ok, chociaż była dosyć wąska, a mój syn duzy od początku. Korzystaliśmy krótko. Koła spoko, amortyzacja okej. Po lesie da się spokojnie spacerować. Spacerówka beznadziejna. Siedzisko zle wyprofilowane, opcja regulacji bardzo słabo chodziła. Jeśli planujecie mieć tylko ten jeden wózek to poszukałabym czegoś z lepszą spacerówką.