X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Elza :) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczka, a co w nocy robisz jak nie śpisz? Ja już wszystkie zakupy przez internet zrobiłam, jakie mam zrobić. I zastanawiam się co dalej... książek w nocy nie bardzo chce mi się czytać. Tylko w dzień mój m się pyta co ja w nocy robię, że zmeczona jestem🤣

• Kaczka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po przebudzeniu staram się jak najdłużej nie korzystac z telefonu żeby się całkowicie nie dobudzić ale jeżeli lawina ruszyła to odpalam telefon robię zakupy właśnie czyt forum, a nawet i książkę czytam ;)
    taaak w dzień faktycznie człowiek później zmęczony, jeszcze jak nie ma jak drzemki zrobić to już tym bardziej beznadzieja…
    ciężko mi będzie wytrzymać na czczo do 9.30 jak nie śpię od 2.30 ale spróbuje :D

Wysłany: 16 grudnia 2022, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie, może jest coś ... nie wiej jakiś księżyc w nowiu, że spać nie możemy? 😉 ja też nie śpię od 2.30, ale do tej pory myślami już 2 pobudki. W końcu stwierdziłam, że bez sensu iść spać i budzić się co 30 minut. Zazwyczaj zaczyna mnie mulić tak koło 5-6 a o 6.40 mam budzik nastawiany... Więc w sam raz żeby się wyspać. No nic, chyba muszę odnowić prenumeratę na legimi :)

• Kaczka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tak samo muli jak zaraz trzeba wstać.
    ja przed ciąża tez cierpiałam na bezsenność ale tuż przed zajściem długo czas nie miałam z tym problemu.
    ciekawe czy już do rozwiązania będziemy się z tym zmagać ?!

Wysłany: 16 grudnia 2022, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa, mnie wybudza na pewno ból brzucha przy zmianie pozycji no i wycieczki do toalety. Nie wydaje mi się żeby coś miało się zmienić w tym temacie. Mi to by nawet nie przeszkadzało, w sensie mogłabym przestawić się na jakieś nocne działanie tylko żebym w dzień mogła odespać... A tu nie ma jak.

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dziś nie śpię.
    Śnił mi się właśnie poród 🙈

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png

Wysłany: 16 grudnia 2022, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj konieczynka 😀 mi się ostatnio też śnił. I śniło mi się, że dzieciaczki się urodziły takie maleńkie po kilogramie .. ehh za dużo o tym chyba rozmyślamy 😉

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nocą, niby już po 6 ale nie śpię od kilku godzin. Mojego młodego też dopadło przeziębienie i biedny tak kaszle że ledwo śpi 😞 lekarz mówi że od spływającego kataru.
    A dzień nie będzie lekki bo i mąż chory także dwójką dzieci na pokładzie 😕

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że tylko ja nie śpię po nocach 🙈 budzę się około 2 i już nie mogę zasnąć, z telefonu nie korzystam z nadzieją że uda mi się przysnac i tak przewracam się z boku na bok, chwilę przed budzikiem łapie mnie drzemka i zrywam się taka ni w pięć ni w dziesięć 🙈

Wczoraj ogarnęłam koszyk w Gemini i wyszło mi coś ponad 300, jeszcze nie zamawiałam bo muszę sprawdzić czego w nim brakuje 😅

preg.png
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jestem przerażona uciekającym czasem i zbliżającym się porodem. Z dwójką starszych dzieci było inaczej, ten czas się dłużył okropnie, a teraz do terminu z OM czyli do 7 marca zostało 81 dni, termin z USG przesunął mi się na 24 lutego (69 dni) nooo przerażają mnie te dane 😱

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba taki nasz matczyny los z tym spaniem, ja tez już ostatnio czasem się w nocy przebudze i godzinę nie mogę znów zasnąć a w dzień nieprzytomna. Dziś natomiast miałam jakieś koszmary… 👌

Uciekający czas tez mnie zaskakuje. U nas 85 dni do terminu porodu, wiec w sumie tylko coś koło 2 miesięcy do donoszonej. Szok!

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za nocne pogaduchy 😂 naprodukowałyscie tych postów, musiałam z 2strony nadrobić!
    Co do tych centyli, mi kurcze lekarz nigdy nie mówi tej informacji... ale Młoda jest zazwyczaj ciut większa niż wskazuje termin z OM. Zobaczymy po świętach ile przybierze, ale też jest raczej z tych większych.
    Ja w nocy też mam pobudkę na siku i poźniej się przewracam z boku na bok, ale walczę żeby zasnąć :) najlepiej jest jak mąż wstanie do pracy to otulam się całą kołdrą i dosypiam wtedy 😆❤

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Twilight Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, u nas od dawna z mężem śpimy pod dwoma kołdrami, ja się w nocy owijam jak mumia więc on biedny zostawał bez niczego więc ma swoją 😁
    Ja póki co noce przesypiam dobrze, od 22 do 6 jak mąż wstaje do pracy śpię jak kamień, tylko przebudzam się jak zmieniam pozycję i od razu zasypiam. Chyba wzięłam sobie do serca jedną z mądrych rad znajomych i rodziny "wyśpij się na zapas" 🤦‍♀️

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️
    31.12.2024 ⏸️ beta 33
    2.01.2025 beta 123
    23.01 - wizyta
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight ja w większości nocy tez jeszcze spie jak zabita, ale przez dwa ostatnie tygodnie już czasem zdarzyło mi się przebudzić i nie moc zasnąć. Pamietam, ze to samo miałam pod koniec ciszy z córka. Tylko, ze wtedy sobie w dzień odsypiałam, a teraz to nie ma jak 😅

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba takie uroki ciąży, że ten sen przerywany jest 😢

Ja też się budzę często i przekładam się z boku na bok, bo jak leżę zbyt długo na jednym boku to zaczyna mnie biodro/pośladek boleć 😵 czy któraś z Was też tak ma?
    Na szczęście spowrotem zasypiam

age.png

👶 02.03.2023 💖 2600g bobasa 10/10pkt • 9cs 🍀 • 29.06 ⏸ • 24.10 345g • 02.11 480g • 30.11 750g • 19.12 1175g • 25.01 2050g • 15.02 2400g
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, to mnie zaskoczylyscie :) ja śpię póki co jeszcze dobrze i cała noc (chyba ze mnie dzieci wybudza 🤷), ale do nich zwykle mąż wstaje. Ale jak już słyszę jakiś płacz to idę na zapas się wysikac 😂 nie mam problemu natomiast z usypianiem potem. Natomiast wiem jak to będzie jak będzie noworodek, i trochę się boje tego czasu:) chodzi mi o ten początek kiedy noworodek nie ogarnia dnia i nocy, pamietam jaka byłam wyczerpana wtedy… ale to pierwsze tygodnie, potem już zwykle jest lepiej. Dobrego dnia dziewczyny, ja właśnie wbiłam się dondentysty bo coś mnie pobolewa ząb (damn, a byłam 2.5 mca temu…), a potem idę się zaszczepić na grypę. Wieczorem mamy umówiona nianie i chcieliśmy z mężem skoczyć na kolacje do restauracji, ale zobacyzmy jak się będę czuła.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha ja wczoraj się zaszczepiłam na grypę i póki co czuję się normalnie. Ręką trochę mnie boli w miejscu ukłucia, ale poza tym jest super ☺️
    Tego samego Ci życzę

Aasha lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mnie nie dziwi wasza nocna bezsenność.
    W tej ciąży miałam pare dni takich.
    W poprzedniej wstawanie po 3 i spacery po 4 byłyby całkiem normalne na jakieś 2-3mc przed terminem.
    Tylko to było lato. Całkiem fajna sprawa 😅 Pusta plaża i bulwar 😜

Elza,
    Nie dopisałam nic w temacie wózka. Ja też się będę decydować raczej na Bugaboo, i też raczej na rok, może półtora.
    Lubię chodzić na długieeee spacery.
    Z wózkiem pojedynczym i dostawką byłoby ciężko zrobić 8-10km. Te dostawki które miałam okazje próbować w sklepie były bardzo niewygodne dla dziecka i/lub nieporęczne.
    No i ja mieszkam w centrum miasta które latem tętni życiem. Obawiam się spacerów w jednej wózek, w drugiej młoda idąca za rączkę.
    Dla mnie wiele opcji wózków podwójnych nie ma, bo chce taki który będzie można zmienić na pojedynczy.

PS. Jestem ciekawa o co chodzi z tymi przeciwciałami u pluszowych dziewczyn…

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona ja tak mam od października 👍 Zaczęło się od pośladków, teraz bardziej bolą mnie biodra, więc przewalam się z boku na bok 🤣
    A ja mam pytanie do Was, w czym będą spać wasze Maluchy? Na początek rożek, potem śpiworek? Do tych tulików jakoś nie mam przekonania...

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaa u mnie właśnie tak, ze na początku rożek, potem śpiworek :)

Mikaaa92 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ