Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Zniechęcona gratulacje!! Wspaniale też, że tak dobrze się czujesz Mam nadzieję, że już tak zostanie!
Dziewczyny gratuluje donoszonych ciąż i zazdroszczę! U mnie dzisiaj dopiero 35+1 , także jeszcze całe, długie dwa tygodnie do tego wspaniałego momentu (jeśli w ogóle dotrwam)
-
Zniechęcona jeszcze raz gratulacje! Śliczna ta Twoja mała 😊
U nas niby tez są te pokoje, a w praktyce wychodzi ze nie można wynająć 😣
U mnie córka po porodzie wygladala jak te takie krzyczące rośliny z harrego Pottera dosłownie…do tego ta jej waga, cała spuchnieta, czerwona… 🫣🫣 ale po popołudniu już dziecko nie do poznania…a w ogóle kilka dni później to inne dziecko 😂
U mnie tez jeszcze długie oczekiwania..a jak się tak myśli to jeszcze gorzej 🤦🏻♀️ jutro jadę sprawdzic przepływy i to serduszko, a w pt kolejne ktg..byle niech już będzie ten marzec 😂
Hermiona u mnie niby tez znowu długie włosy..jestem ciekawa czy faktycznie będzie bo poprzednim razem był szał w szpitalu 😆😆😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 13:09
Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Ulaa najważniejsze, ze mała rośnie! Dobijecie do tej dwójki ❤️
Hermiona czyli jakby z tą zgagą się sprawdzało 😂 o raju, ja w pierwszej ciąży milam zgage tylko ze 3 razy i mała miała 3 włosy na krzyż, a teraz mam ciagle. Czego się spodziewać? 😂😂😂
U mnie z usg ciąża donoszona jutro. Ale w karcie mam wpisany 12 marca termin, wiec w niedziele. Mąż już ma przykaz odbierać telefony nawet na ważnych spotkaniach tak na wszelki wypadek, choć nadal twierdze, ze w najbliższych dniach nie rodze. Chce jeszcze trochę pospać dobrze w nocy 😅 wiec nie rodze jeszcze i już 😅Ulaa lubi tę wiadomość
-
Tak mnie dziewczyny nakręciłyście tymi wodami, że teraz ciągle o tym myślę. Poszłam dziś poćwiczyć i weszłam na 15 min na bieżnię (delikatny marsz)... w pewnym momencie zaczął mi się tak brzuch spinać a ja zaczęłam sobie wyobrażać jak chlusta ze mnie woda
Możliwe, że nic takiego się nie wydarzy ale jednak wolałabym żeby takie akcje w domu się odbywały
Roks- co za przepiękna, bujna czupryna. Niesamowite
Dziewczyny- ile się na tym KTG spędza czasu? Bo mam za tydzień iść i nie wiem jak się przygotować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 14:30
Roksi lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152 -
Moje ktg zwykle 40 min trwa, zależy jak tam mała współpracuje, bo jak ucieka tętno to trochę się przedłuża zapis.
Ogólnie to położna mi powiedziała, że w Sopocie jest program dla kobiet w ciąży po 30 tygodniu, dzięki któremu można wypożyczyć za darmo przenośny sprzęt do ktg i skorzystałam z tego. Kurier przywiezie mi w piątek paczkę.
Miasto płaci za to firmie carebits. Zapisy można robić sobie dowoli, wszystko jest wysyłane do położnej i przez nią analizowane na bieżąco. Jak się coś dzieje złego to dzwonią i mówią, że trzeba jechać do szpitala 🤭
Jak patrzyłam na koszt wypożyczenia to teraz dla mnie wyniósłby prawie 1000 zł więc cieszę się tym bardziej 😂 moja wewnętrzna Grażynka jest dumna 🤭Jusia 82, Zniechecona lubią tę wiadomość
-
Jusia,
Ja dzisiaj siedziałam u fryzjera na fotelu i się zastanawiałam co zrobię jak mi odejdą wody w połowie strzyżenia 🤪 Wydaje mi się, że fryzjer był trochę zdenerwowany, widać, że ciąża jest… oj bardzo zaawansowana 😅
Mikaaa,
Ty masz termin jakoś chwile szybciej niż ja. Czyli ciąża donoszona.
Możesz rodzic 😜
Ja mam zamiar polegiwać jak najmniej 😉 Oczywiście jak mi ciało pozwoli. Dodatkowe kg robią swoje.
Też czekam na wieści od Lusi 😉
W ogóle jak sobie myślę o moim pierwszym porodzie to dałabym sobie takie rady:
* po przeniesieniu na oddział położniczy połóż się spać,
* jeśli się obudzisz przed dzieckiem to postaraj się ogarnąć, jeśli dasz rade to idź pod prysznic
Większość noworodków śpi przez pierwsze godziny po urodzeniu. U mnie tak było.
Ja głupia zamiast się wyspać i ogarnąć to patrzyłam się na młodą, pisałam sms itd.
Jak już się obudziła to przez kolejne pewnie 12h nie odpoczęłam i się nie umyłam 😅 Nie było jak…
Mikaaa92, Jusia 82, Kaczka, Zniechecona lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Haha oj bobobolek swieta prawda! Córka urodziła się o 3 po 5 bylysmy na oddziale a ja zamiast spac to caaaaaly dzień ze wszystkimi pisałam i jak już chciałam się położyć o 21 to obudziła się na pierwsze porządne karmienie 😆 ale mysle ze to jest taka adrenalina ze ciężko zasnąć 🫣
-
A to u nas było inaczej. Jak przeniesli mnie na sale i przywieźli małą koło 18stej to zasnęła dopiero nad ranem a ja z nią. I fakt, człowiek był umęczony, ale tak jak Roksi mysle, ze z tych emocji i tak bym nie zasnęła, gdyby młoda zasnęła wcześniej😅 wiec u mnie to, ze dzidziuś odsypia poród się raczej nie sprawdziło
-
Hej Dziewczyny☺️Mała ważyła 2320g. wiec kruszyna ale dostała punktów 10/10. Mnie po CC męczą wymioty ale jestem już po pionizacji i prysznicu. Co wiele pisać zakochałam się 🥰❤️
Roksi, Andzelina, Jusia 82, Aniamania, Tyśka , Kaczka, Konieczynka, Mikaaa92, Niewidzialnaa, Hermiona5, Zniechecona, Natija, Ulaa lubią tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Cudownie Luusia! Gratulacje 🥰🥰🥰🥰 spokojnej rekonwalescencji ☺️
Luusia lubi tę wiadomość