Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Wybaczcie, ze nie odniose sie do wszystkich wpisow, ale przede wszystkim zdrowia dla chorowitkow!!! Nie moge uwierzyc, ze jutro minie juz 2 tygodnie od kiedy mamy dziecko. Ale ten czas leci 🙈 mimo to wciaz czesto tu zagladam i patrze kto kolejno sie rozpakowal albo przynajmniej planuje wepchac sie w kolejke z takim impetem jak ja
Czekamy co z Gusią
Za to w kwestii monitora oddechu moge sie rozwinac, bo mam i uzywam. Do tej pory zadnego falszywego alarmu, za to jak nie wylaczymy a wyjmiemy dziecko to po 5sekundach niewinnego stukania z ostrzezeniem mamy niezłą detonacje 😆 mimo wszystko bardzo polecam, glownie dla mojej psychiki - lepiej spie kiedy wiem, ze to dziala. Lozeczko stoi okolo 0.5m od naszego lozka i jest ok, my nie zaburzamy działania(testowalismy jeszcze bez dziecka), chyba ze mocno trzepiemy koldra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 10:40
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Dobrze, że poszłam z córką do tej przychodni. Ropa w gardle się pojawiła, mówi, że trzeba szybko działać że względu na mój stan. Oczywiście bez przygody się nie obyło. Młoda od gila ma kaszel mocny i wleciał odruch wymiotny. Zarzygala siebie i przychodnie 🙈
Ja nianie mam taką z monitorem, której się nie podłącza do telefonu. Kolega informatyk mi odradzil bo mówi, że do takich łatwo się włamac i obczajac sobie czyjąś chatę. W sumie nie żałuję bo ja nie lubię jak wszystko jest podłączone pod telefon. A jak chciałam z niego korzystać to bez problemu bo monitor od niani stał obok. Długo używaliśmy bo Zocha się budziła często i jak nie było naszej reakcji to nasz hajnidek robił mega krzyk i było po spaniu.
Co do zabawek to zostały mi rzeczy po córce, ale jak ona mała była to kupowałam stopniowo. Jak przyszła pora na mate to była mata, jak była pora na szeleszczące to takie były, książeczki kontrastowe wjechały jako jedne z pierwszych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 11:43
-
No i posiew moczu wykazał enterococcus faecalis 10^4 😭 ktoś miał taką sytuację przed porodem? Próbuję się dodzwonić do gina, pewnie czeka mnie antybiotyk... boję się że niedoleczona infekcja będzie groźna dla Małej podczas porodu 🙁💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
O nie Mika ty sie masz Kurcze z tymi infekcjami, skad to dziadostwo sie bierze 🙄🙄a mialas w ogole jakies objawy?
Ja rowniez mam nianie z kamerka Lionelo, uzywalismy 3 lata ! I generalnie latem jak na tarasie siedzielismy wieczorem tez sie sprawdzala przy wiekszych dziecisch (nasze tez lubia sie budzic). Na szczescie Chociaz tego nie sprzedalam na poczatku mielismy xaiomi podlaczana do tel, ale nie bylam zadowolona, gubila mi zasieg, a poza tym jednak w sypialni staram sie ogranicxac Wifi w trakcie snu.
Ja wlasnie z corkami robie rogaliki, postalam pol h i Musze odpoczac.. ciezka ta koncowka. Mam wrwzenie ze spojenie juz tak nie boli, ale po prostu ciezko z takim brzuchem. Mam +16kg od poczatku ciazy.
-
Ja mam babysense 7 kupiony w zestawie z materacykiem tez od babysense (black friday wszedl mocno 😅)
Potwierdzam, ze prawdopodobnie slabo by to dzialalo w dostawce, bo wykrywaloby tez pewnie rodzicow. Warto zapytac u producenta.
Mika biednaa, wciaz jakies kwiatki Ci wychodza oby dali bezpieczny antybiotyk i niech to juz bedzie ostatnia prosta
Co do kilogramow to moge potwierdzic, ze karmienie piersia powoduje blyskawiczny powrot do formy. Z +12 w 10 dni zostalo niecale +4 i dalej leci 😱 martwie sie o swoja skore, bo z takim szybkim spadkiem pewnie bedzie wisiecWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 12:47
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Mikaa jakbyś się nie dodzwoniła do gina to spróbuj z lekarzem rodzinnym się skontaktować. Grunt żebyś dostała antybiotyk i on już powinien szybko zadziałać, nie martw się na zapas 😊
Andzelina też mam takie skoki ciśnienia, u mnie jest tak że wzrośnie nawet do 150/90, ale chwilę posiedzę, poodycham i już jest np 125/82, więc póki się nie utrzymuje podwyższone to nie wybieram się na izbę przyjęć (tak mi nefrolog polecała), noi wiadomo jak będzie rozkurczowe 100 to trzeba jechać 😣 -
Ja też nie planuję kupować monitora oddechu do dostawki, bo czytałam że my możemy zaburzać jego pracę. Pewnie gdyby łóżeczko miało stać dalej to bym zainwestowała.
Patiii- ja kupiłam poduszkę tiny star i wydaje się być bardzo stabilna (jest dość duża i gruba), ale na razie nie powiem czy się sprawdza
Zniechęcona- tak słyszałam o tej wadze przy karmieniu i mam nadzieję, że u mnie też szybko poleci. Mam nadzieję, że wiek nie zadziała tu na moją niekorzyść u mnie póki co 11 kg, więc za 2 tyg pewnie będzie podobnie jak u Ciebie.
Straszycie dziewczyny tym covidem , ale też niestety słyszałam że ostatnio coraz więcej przypadków. Dużo zdrówka....
Mika - nie lubięWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 13:32
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152 -
Oj Mika współczuje z ta infekcja..ja nawet nie miałam kiedy zanieść znowu moczu do powtórki..jutro mam wizytę i zobacze co powie lekarka 🫣
Co do monitora to nie mieliśmy i teraz tez nie mamy i to tak jak wyżej słyszałam ze w dostawkach często daje fałszywe sygnały. Córka ma 2 lata a ja nadal sprawdzam czy oddycha 😂🫣 jednak pewnie gdybyśmy mieli wcześniaka lub dziecko miałoby jakieś problemy z oddychaniem po porodzie itp to bym kupila, a tak to się trzymam po prostu zasady - żadnych kocykow, otulaczy, pieluch czy ochraniaczy w łóżeczku
Poduszki do karmienia nie miałam tez, karmiłam tylko na leżąco 🫣 choć teraz jak rozmawiam z moja polozna to mówi głupota i mogłam sobie karmić z podpachy bo było by mi o wiele łatwiej..zobaczymy teraz, spróbować nie zaszkodzi. Ale mój cycek jest 2 razy wiekszy niż głowa dziecka wiec po prostu leżąc było mi o wiele wygodniej 🫣 -
hej Dziewczyny,
zycze Wam zdrowia i Waszym bliskim bo widzę ze infekcje się szerzą
byłam dziś na ktg i wizycie bez usg - szyjka
długa i zamknięta lekarka powiedziała ze przez najbliższe dwa tyg raczej się nic nie zacznie a w związku z tym ze w ten piątek mam już termin z usg dziecko jest duże to w czwartek !!! mam się zgłosić do szpitala z torba !
jeżeli ordynator nie postanowi inaczej (cc bo jestem drobna) to będą probowac wywoływać poród …
także dziewczyny zostało mi dwa i pół dnia w domu w dwupaku🙈
pozdrawiamRoksi, Mikaaa92, Madzixon, Jusia 82, Hermiona5, Zniechecona lubią tę wiadomość
-
Co do monitora oddechu. Ja się zastanawiałam przy pierwszym dziecku.
Położna w naszym przypadku nazwała go „zbędnym wydatkiem”, aczkolwiek rozumiem, że niektórzy dla komfortu psychicznego wolą go mieć.
Zalecany jest przy:
- wcześniakach
- dzieciach chorych lub takich u których się stwierdza problemy z oddychaniem
- dzieciach urodzonych latem, w których sypialni jest bardzo ciepło mimo wietrzenia
- dzieciach których bliscy palą⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Podobno w dostawce działa tylko Snuza, bo to taki monitor ruchu bardziej niż oddechu i przypina się go na pieluszkę. Pozostałe właśnie mogą oszukiwać i łapać oddech rodziców.
Roksi witaj w klubie wielkocyckowców. Ja kupiłam poduszkę do karmienia z allegro za bardzo małe pieniążki, ale wybierałam po wielkości i grubości właśnie. Podobno niezła jest poofi, ale też ta z Ikea.
W ogóle to mam do polecenia miękkie biustonosze do karmienia z Bonprix dla dużych biustów. Kupiłam chyba z 10 różnych firm i wszystkie odesłałam, bo były za małe. Mój rozmiar biustu teraz to 75I, ale wzięłam 80G z Bonprix i są naprawdę spoko, zmieszczą mi się wkładki laktacyjne. -
Mika Ty to masz jakieś wyjątkowe „szczęście” do tych infekcji 🤯 No po prostu jakaś masakra!
Ja co do biustonosza na większy biust nie podpowiem, już kiedyś pisałam, ze natura w tej kwestii mnie zbyt hojnie nie obdarowała 😅 a monitora oddechu nie mieliśmy i nie planowaliśmy. Czuje, ze to, ze go mamy generowałoby we mnie większy stres niż to, ze nie mamy. Bo czy na pewno zapika, czy zadziała jak trzeba…
Ja jeszcze nie rodze. Ale lekarz po porannym badaniu na fotelu stwierdził, ze jest duży progres od piątku, kiedy widział mnie po raz ostatni i jutro będziemy znów próbować oksytocynę lub przebiją wody. Dziś nic nie robią ze względu na to, ze są 3 sale na porodówce tutaj, a 2 dziewczyny co leżą ze mną na sali mają - jedna balonik, druga tasiemkę z hormonami. No a trzecią sale zostawiają jakby ktoś spontanicznie przyjechał. Doceniam szczerość lekarza i powiedziałam, ze nie ma problemu, poczekam do jutra Ale mam dobry dzień, bo na pół godziny przyjechał do mnie mąż z córka. Ordynator i główa położna sami z siebie kazali im wejść na oddział, żeby mała nie stała ze mną na schodach przed drzwiami. Bardzo doceniam ich gest, bo tak naprawdę jest zakaz odwiedzin, a jeszcze to przecież małe dziecko… Położne do niej zagadywaly, była bardzo miła atmosfera, aż się uśmiecham jak o tym mysle. No ale sądzę, ze personel zachował się tak dlatego, ze tkwię tu już tydzień i stad taka wyrozumiałość. Ordynator do mojego męża powiedział, ze w tym tygodniu już żona urodzi i wroci do domu, to było budująceWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 14:40
Mikaaa92, Roksi, Madzixon, Hermiona5, Kaczka, Konieczynka lubią tę wiadomość
-
Rodzinna wypisała mi antybiotyk Duomox, ech... 😖
Kaczka ale informacja! Powodzenia i oby poród postępował gładko 🍀🤞
Gusia to może jutro będzie Twój dzień!❤ Imieniny mojego taty przy okazji 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 14:49
Kaczka lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Gusia, bardzo pozytywna wiadomosc jutro bedziesz tulic swoje malenstwo ❤️
Wlasnie my mielismy snuza do dostawki I czesto mial falszywe alarmy…
Do karmienia mam Kure la millou bo dostalam w prezencie, ale szczerze lepiej moj sie karmilo na zwyklym jasku albo po prostu na rekach. Albo na lezaco. Mam maly biust, przed ciaza 75B, w ciazy 80D.
Polecam przepis na rogaliki drozdzowe z kwestii smaku, wyszly nam mega
-
Mikaaa92 wrote:Rodzinna wypisała mi antybiotyk Duomox, ech... 😖
Kaczka ale informacja! Powodzenia i oby poród postępował gładko 🍀🤞
Gusia to może jutro będzie Twój dzień!❤ Imieniny mojego taty przy okazji 😁
Mojego też Roman może ?
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152 -
Gusia super wiadomość 🙂
Ja też karmiłam na takim zwykłym rogalu, kupiłam w hurtowni dla dzieci. Niby trochę przytwardy, ale nam to nie przeszkadzało.
Aasha ja dziś robiłam muffinki. Jedna z borówkami drugie z truskawkami. Młoda ozdobiła sobie pisakami lukrowymi i zjadła kawałek przed chwilą. Pierwszy posiłek dziś. Wcale jej się nie dziwię, rano mówiła, że czuje jakby miała gluty w gardle a to te ropne czopy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 15:30
-
Gusia dobra wiadomość 👍👍👍 obyś jutro już trzymała Zosię w objęciach 🥰
Kaczka Tobie również życzę powodzenia, kto wie a może w czwartek będzie już rozwarcie?
Ja mam w środę wizytę i liczę, że tam na dole się trochę podziało i że usłyszę od gin, że jest już gotowość porodowa 😁 przy ruchach małej czuje częste kłucie w szyjce i doszedł do tego kaczy chód, więc wizualizuje sobię coraz krótszą szyjkę ☺
Mikaa dobrze, że się udało z antybiotykiem 👍Kaczka, Mikaaa92 lubią tę wiadomość