X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja clexane biore ze względu na trzy straty i brak przyczyny. Zapobiegawczo...

😇😁😇😇😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wykryta mutacja protrombiny. Krzepliwość jest ok, ale zapobiegawczo nakaz od genetyka by przyjmować całą ciążę.

• Melisandra Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Księgę Ciąży Searsów. To poradnik napisany przez małżeństwo ,które posiada całkiem pokaźną gromadkę dzieci. W oczekiwaniu na dziecko - chyba najbardziej poczytny podręcznik na świecie ;), warto ma sporo informacji. Mam jeszcze Ciężarówką przez 9 miesięcy, jest napisany z dużą dawką poczucia humoru, jednak myślę, że nie do końca odpowiada polskim realiom ;). Polecam również Zawitkowskiego! Mój mąż dostał już w poprzedniej ciąży "Tata komandos" - jest zachwycony, informacje w pigułce w sam raz dla faceta :D. Jestem molem książkowym ;).

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

cb7wugpjl2nxjus5.png
    Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
    Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
    Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
    Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
    Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
    Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie jak to jest z tym zwolnieniem z pracy, żeby było opatrzone kodem B, czyli żeby dostawać wynagrodzenie 100% muszą być jakieś specjalne przesłanki? Czy raczej w ciąży bez problemu od razu takie wystawiają?

MartaBS, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problemy immunologiczne - zespół antyfosfolipidowy. Dlatego biorę heparynę, acard i sterydy

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Słuchajcie, odebrałam wyniki krwi i mam lekko podwyższone leukocyty (10,05 do 10,04 jest norma) i leukocyty moczu. Reszta w normie, może trochę wysokie MCHC, chociaż w normie (pewnie jestem odwodniona). Czuje się ok, nie mam wrażenia jakbym miała zapalenie pęcherza. Dzwonić do lekarza z wynikami czy czekać do 04.08 na wizytę?

Leukocyty w ciąży są podwyższone ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie siedzę w centrum onkologii. Mam gruczolakowłókniaka piersi.... a one w ciąży rosną, mój już przed ciążą był pokaźny po jednym usunięciu pojawił się ponownie i jest spory. Martwi mnie to bo Pani która robiła mi usg wspomniała o biopsji gruboigłowej która jest w znieczuleniu miejscowym a ja nie chce znoeczulenia w ciąży bo boję się o Maleństwo :(
    Czekam teraz z usg na lekarza i martwię się, że też będzie mi kazał iść na tą biopsję ze znieczuleniem.... :(
    Na pewno znowu czeka mnie operacja usunięcia

• honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    A ja właśnie siedzę w centrum onkologii. Mam gruczolakowłókniaka piersi.... a one w ciąży rosną, mój już przed ciążą był pokaźny po jednym usunięciu pojawił się ponownie i jest spory. Martwi mnie to bo Pani która robiła mi usg wspomniała o biopsji gruboigłowej która jest w znieczuleniu miejscowym a ja nie chce znoeczulenia w ciąży bo boję się o Maleństwo :(
    Czekam teraz z usg na lekarza i martwię się, że też będzie mi kazał iść na tą biopsję ze znieczuleniem.... :(
    Na pewno znowu czeka mnie operacja usunięcia

Ja też kiedyś miałam problem z guzkami na piersiach a teraz w ciąży czuję jakby całe były pełne zgrubień więc dla pewności też się zapiszę na kontrolę do onkologa.
    Za chwilę wychodzę z domu, na 16:10 mam wizytę oby był już zarodek :)

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie jak to jest z tym zwolnieniem z pracy, żeby było opatrzone kodem B, czyli żeby dostawać wynagrodzenie 100% muszą być jakieś specjalne przesłanki? Czy raczej w ciąży bez problemu od razu takie wystawiają?
    Kod B to ciąża.
    Specjalne przesłanki to takie że musisz być w ciąży:D

Anna1975, Gos77, Kasia.ke1, Rubi, Ryjek lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od którego tygodnia robi się USG już normalnie, przez brzuszek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:

Od ok 12/13tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:
    Ja też kiedyś miałam problem z guzkami na piersiach a teraz w ciąży czuję jakby całe były pełne zgrubień więc dla pewności też się zapiszę na kontrolę do onkologa.
    Za chwilę wychodzę z domu, na 16:10 mam wizytę oby był już zarodek :)

Idź idź lepiej, nie wiem co z tym cholerstwem traz robić :(

• dandelion Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:

już pierwsze genetyczne, tzn. to gdzie mierzy się przeziernosc karkową, wykonywane jest przez powłoki brzuszne

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź :)

Dziewczyny znacie jakieś stronki z darmowymi paczuszkami dla mam i maluszków? :)
    Hipp ma takie paczuszki na pewno :)

Anna1975 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 bobovita czy nestle też mają jak się zapiszesz na stronce.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Anna1975 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Jestem nowa (i chyba najstarsza :P ) tp 12/03/2018 - 16/06 transfer AZ :)
    24/07 zarodek 10 mm, tętno 127, pęcherzyk ciązowy tylko 19 mm za mały za ciasny :(
    mam nadzieje że podgoni lub to był błąd pomiaru jutro kontrola.
    Objawów mało - ból krzyża czasem zawroty głowy, częściej siku, ogromne piersi...

Zażywam acard, fragmin, wit B, estrofem, euthyrox, lenzetto, luteina, bromergon i magnez.

10 m-cy temu poronienie ciąży naturalnej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 16:38

Cabank84, LonaW lubią tę wiadomość

Anna :)

NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
    Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
    1994 - córka
    2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc :(, 2018.02 - CN 7 tc :(
    2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany :(:(:(
  • Konami Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, długo mnie nie było. Po drodze w zeszłym tygodniu zaliczony szpital :-( . Krwotok taki że już się pożegnałam z maleństwem. Usg robione z zamkniętymi oczami, bo już nie miałam nadziei. A tam... Bije serduszko. Moje maleństwo walczy, więc mama też będzie walczyć. Krwawienie było z krwiaka. Do tego lekarka stwierdziła macicę dwurożną. Tego to kompletnie nie rozumiem, bo miałam hsg i rezonans, no i częste usg i nie wyszło to wcześniej :-( . dziecko wg usg młodsze 5 dni...Wrocilam że szpitala, nadal mam plamienie ale mniejsze, bardziej brazowe... Zalecenie leżenie, przynajmniej do końca 1 trymestru, ale co się nie zrobi dla malucha. Następna wizyta 16 sierpnia, nie wiem jak dam radę z tą niepewnością :-(

2nn39jcgek0p6mpx.png

11.2016 [8 tc] - puste jajo plodowe, 06.2017 [5 tc] - cb
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą...
    One tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat"
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś beta już 7 379 to już chyba dobry wynik? :)

LonaW, Marietta lubią tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konami wrote:
    Cześć, długo mnie nie było. Po drodze w zeszłym tygodniu zaliczony szpital :-( . Krwotok taki że już się pożegnałam z maleństwem. Usg robione z zamkniętymi oczami, bo już nie miałam nadziei. A tam... Bije serduszko. Moje maleństwo walczy, więc mama też będzie walczyć. Krwawienie było z krwiaka. Do tego lekarka stwierdziła macicę dwurożną. Tego to kompletnie nie rozumiem, bo miałam hsg i rezonans, no i częste usg i nie wyszło to wcześniej :-( . dziecko wg usg młodsze 5 dni...Wrocilam że szpitala, nadal mam plamienie ale mniejsze, bardziej brazowe... Zalecenie leżenie, przynajmniej do końca 1 trymestru, ale co się nie zrobi dla malucha. Następna wizyta 16 sierpnia, nie wiem jak dam radę z tą niepewnością :-(
    Powodzenia! Mogę tylko pocieszyc ze znam nie jedną mame z krwiakiem ktora urodzila dziecko w terminie wiec trzymam kcuki!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • muffynn Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zaliczyłam umówioną wizytę u mojej gin, serduszko ładnie bije, ale obok pęcherza płodowego była taka spora ciemna plama, o ile dobrze zrozumiałam, może to być odklejanie doczesnej - czy któraś z Was spotkała się z czymś takim? W poprzedniej ciąży odklejała mi się kosmówka, ale po kilku tyg z lekami i odpoczynkiem wszystko wróciło do normy, mam nadzieję, że teraz też tak będzie... To by też tłumaczyło wcześniejsze plamienia i krwawienia.

ex2bgu1r5l9i413t.png
    f2w3csqv00i24plf.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ