X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja clexane biore ze względu na trzy straty i brak przyczyny. Zapobiegawczo...

😇😁😇😇😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wykryta mutacja protrombiny. Krzepliwość jest ok, ale zapobiegawczo nakaz od genetyka by przyjmować całą ciążę.

• Melisandra Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Księgę Ciąży Searsów. To poradnik napisany przez małżeństwo ,które posiada całkiem pokaźną gromadkę dzieci. W oczekiwaniu na dziecko - chyba najbardziej poczytny podręcznik na świecie ;), warto ma sporo informacji. Mam jeszcze Ciężarówką przez 9 miesięcy, jest napisany z dużą dawką poczucia humoru, jednak myślę, że nie do końca odpowiada polskim realiom ;). Polecam również Zawitkowskiego! Mój mąż dostał już w poprzedniej ciąży "Tata komandos" - jest zachwycony, informacje w pigułce w sam raz dla faceta :D. Jestem molem książkowym ;).

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

cb7wugpjl2nxjus5.png
    Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
    Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
    Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
    Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
    Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
    Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie jak to jest z tym zwolnieniem z pracy, żeby było opatrzone kodem B, czyli żeby dostawać wynagrodzenie 100% muszą być jakieś specjalne przesłanki? Czy raczej w ciąży bez problemu od razu takie wystawiają?

MartaBS, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problemy immunologiczne - zespół antyfosfolipidowy. Dlatego biorę heparynę, acard i sterydy

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Słuchajcie, odebrałam wyniki krwi i mam lekko podwyższone leukocyty (10,05 do 10,04 jest norma) i leukocyty moczu. Reszta w normie, może trochę wysokie MCHC, chociaż w normie (pewnie jestem odwodniona). Czuje się ok, nie mam wrażenia jakbym miała zapalenie pęcherza. Dzwonić do lekarza z wynikami czy czekać do 04.08 na wizytę?

Leukocyty w ciąży są podwyższone ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie siedzę w centrum onkologii. Mam gruczolakowłókniaka piersi.... a one w ciąży rosną, mój już przed ciążą był pokaźny po jednym usunięciu pojawił się ponownie i jest spory. Martwi mnie to bo Pani która robiła mi usg wspomniała o biopsji gruboigłowej która jest w znieczuleniu miejscowym a ja nie chce znoeczulenia w ciąży bo boję się o Maleństwo :(
    Czekam teraz z usg na lekarza i martwię się, że też będzie mi kazał iść na tą biopsję ze znieczuleniem.... :(
    Na pewno znowu czeka mnie operacja usunięcia

• honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    A ja właśnie siedzę w centrum onkologii. Mam gruczolakowłókniaka piersi.... a one w ciąży rosną, mój już przed ciążą był pokaźny po jednym usunięciu pojawił się ponownie i jest spory. Martwi mnie to bo Pani która robiła mi usg wspomniała o biopsji gruboigłowej która jest w znieczuleniu miejscowym a ja nie chce znoeczulenia w ciąży bo boję się o Maleństwo :(
    Czekam teraz z usg na lekarza i martwię się, że też będzie mi kazał iść na tą biopsję ze znieczuleniem.... :(
    Na pewno znowu czeka mnie operacja usunięcia

Ja też kiedyś miałam problem z guzkami na piersiach a teraz w ciąży czuję jakby całe były pełne zgrubień więc dla pewności też się zapiszę na kontrolę do onkologa.
    Za chwilę wychodzę z domu, na 16:10 mam wizytę oby był już zarodek :)

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie jak to jest z tym zwolnieniem z pracy, żeby było opatrzone kodem B, czyli żeby dostawać wynagrodzenie 100% muszą być jakieś specjalne przesłanki? Czy raczej w ciąży bez problemu od razu takie wystawiają?
    Kod B to ciąża.
    Specjalne przesłanki to takie że musisz być w ciąży:D

Anna1975, Gos77, Kasia.ke1, Rubi, Ryjek lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od którego tygodnia robi się USG już normalnie, przez brzuszek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:

Od ok 12/13tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:
    Ja też kiedyś miałam problem z guzkami na piersiach a teraz w ciąży czuję jakby całe były pełne zgrubień więc dla pewności też się zapiszę na kontrolę do onkologa.
    Za chwilę wychodzę z domu, na 16:10 mam wizytę oby był już zarodek :)

Idź idź lepiej, nie wiem co z tym cholerstwem traz robić :(

• dandelion Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:

już pierwsze genetyczne, tzn. to gdzie mierzy się przeziernosc karkową, wykonywane jest przez powłoki brzuszne

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź :)

Dziewczyny znacie jakieś stronki z darmowymi paczuszkami dla mam i maluszków? :)
    Hipp ma takie paczuszki na pewno :)

Anna1975 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 bobovita czy nestle też mają jak się zapiszesz na stronce.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Anna1975 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Jestem nowa (i chyba najstarsza :P ) tp 12/03/2018 - 16/06 transfer AZ :)
    24/07 zarodek 10 mm, tętno 127, pęcherzyk ciązowy tylko 19 mm za mały za ciasny :(
    mam nadzieje że podgoni lub to był błąd pomiaru jutro kontrola.
    Objawów mało - ból krzyża czasem zawroty głowy, częściej siku, ogromne piersi...

Zażywam acard, fragmin, wit B, estrofem, euthyrox, lenzetto, luteina, bromergon i magnez.

10 m-cy temu poronienie ciąży naturalnej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 16:38

Cabank84, LonaW lubią tę wiadomość

Anna :)

NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
    Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
    1994 - córka
    2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc :(, 2018.02 - CN 7 tc :(
    2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany :(:(:(
  • Konami Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, długo mnie nie było. Po drodze w zeszłym tygodniu zaliczony szpital :-( . Krwotok taki że już się pożegnałam z maleństwem. Usg robione z zamkniętymi oczami, bo już nie miałam nadziei. A tam... Bije serduszko. Moje maleństwo walczy, więc mama też będzie walczyć. Krwawienie było z krwiaka. Do tego lekarka stwierdziła macicę dwurożną. Tego to kompletnie nie rozumiem, bo miałam hsg i rezonans, no i częste usg i nie wyszło to wcześniej :-( . dziecko wg usg młodsze 5 dni...Wrocilam że szpitala, nadal mam plamienie ale mniejsze, bardziej brazowe... Zalecenie leżenie, przynajmniej do końca 1 trymestru, ale co się nie zrobi dla malucha. Następna wizyta 16 sierpnia, nie wiem jak dam radę z tą niepewnością :-(

2nn39jcgek0p6mpx.png

11.2016 [8 tc] - puste jajo plodowe, 06.2017 [5 tc] - cb
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą...
    One tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat"
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś beta już 7 379 to już chyba dobry wynik? :)

LonaW, Marietta lubią tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konami wrote:
    Cześć, długo mnie nie było. Po drodze w zeszłym tygodniu zaliczony szpital :-( . Krwotok taki że już się pożegnałam z maleństwem. Usg robione z zamkniętymi oczami, bo już nie miałam nadziei. A tam... Bije serduszko. Moje maleństwo walczy, więc mama też będzie walczyć. Krwawienie było z krwiaka. Do tego lekarka stwierdziła macicę dwurożną. Tego to kompletnie nie rozumiem, bo miałam hsg i rezonans, no i częste usg i nie wyszło to wcześniej :-( . dziecko wg usg młodsze 5 dni...Wrocilam że szpitala, nadal mam plamienie ale mniejsze, bardziej brazowe... Zalecenie leżenie, przynajmniej do końca 1 trymestru, ale co się nie zrobi dla malucha. Następna wizyta 16 sierpnia, nie wiem jak dam radę z tą niepewnością :-(
    Powodzenia! Mogę tylko pocieszyc ze znam nie jedną mame z krwiakiem ktora urodzila dziecko w terminie wiec trzymam kcuki!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • muffynn Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zaliczyłam umówioną wizytę u mojej gin, serduszko ładnie bije, ale obok pęcherza płodowego była taka spora ciemna plama, o ile dobrze zrozumiałam, może to być odklejanie doczesnej - czy któraś z Was spotkała się z czymś takim? W poprzedniej ciąży odklejała mi się kosmówka, ale po kilku tyg z lekami i odpoczynkiem wszystko wróciło do normy, mam nadzieję, że teraz też tak będzie... To by też tłumaczyło wcześniejsze plamienia i krwawienia.

ex2bgu1r5l9i413t.png
    f2w3csqv00i24plf.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ