X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Konami Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Powodzenia! Mogę tylko pocieszyc ze znam nie jedną mame z krwiakiem ktora urodzila dziecko w terminie wiec trzymam kcuki!

A znacie jakaś mamę z dwurożną macicą? Bo jak zaczęłam czytać w Internecie to się przeraziłam :-(

2nn39jcgek0p6mpx.png

11.2016 [8 tc] - puste jajo plodowe, 06.2017 [5 tc] - cb
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą...
    One tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat"
  • erre Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    ja się zastanawiam nad tym poradnikiem nowym Ani Lewandowskiej bo podobno bardzo fajny :) jako takich nie czytalam, w internecie jest mnostwo stron tydzien po tygodniu o ciąży, tam jest cala wiedza.
    Znajoma przeglądała ten poradnik, ponoć zawiera wpis, że kobiety w ciąży nie powinny podnosić rąk do góry. Większej głupoty nie słyszałam.
    anka418 wrote:
    Od ok 12/13tc
    A generalnie badanie usg przezpochwowe jak się ma do czopa zabezpieczającego macicę? Nie narusza go w żaden sposób?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! ja już po wizycie i jestem spokojniejsza :) nie dość że jest piękny 7mm zarodek to jeszcze bije mu już serduszko! <3 <3 <3 <3 <3 obecnie 6 tydzień 4 dzień ciąży co mnie trochę zdziwiło bo jak byłam dokładnie w zeszły poniedziałek to USG wskazywało na 4 tydzień 5 dzień. Według miesiączki wychodzi 6t3d. Czy któraś z Was też tak miała? czym to mogło być spowodowane?

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się nie udzielam ale od początku ciazy mam okropne uczucie, które się spełnia. Dzisiaj byłam u innego lekarza i pęcherz płodowy jest nadal pusty. Dostałam skierowanie do szpitala, ale jeszcze nie idę. W piątek mówiłam się na wizytę jeszcze u innego lekarza. Ile takie skierowanie jest ważne?

Proszę napiszcie mi dziewczyny, które wiedzą kiedy miały owulacje, albo się przytulały około 26-28 czerwca jak wyglądają wasze usg, widać zarodek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I muszę iść na biopsję gruboigłową ze znieczuleniem miejscowym, boję się o dziecko i chyba zrezygnuję.... :( :( :(

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konami wrote:
    A znacie jakaś mamę z dwurożną macicą? Bo jak zaczęłam czytać w Internecie to się przeraziłam :-(

Witaj :) ja mam macicę dwurożną i syna :) dowiedziałam się w sumie po ciąży z synem, więc głowa do góry, mogą być gorsze rzeczy :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliens, co do skierowania to nie wiem, a z pęcherzykiem, to raczej najważniejsza jest jego wielkość. Powinno być już coś widać ale do 20mm nie skreślaj szansy...

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    I muszę iść na biopsję gruboigłową ze znieczuleniem miejscowym, boję się o dziecko i chyba zrezygnuję.... :( :( :(
    Ale w ciąży chyba i tak nie usuwają takich rzeczy? Może ze mnie zbyt duża ignorantka w tej kwestii. Na następnej wizycie podpytam gina czy coś z tym robić. Jak i on powie żeby nie ruszać to przynajmniej będę spokojna bo już powoli siejecie we mnie niepokój.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam owulacje 26czerwca 5t3d był pęcherzyk z czymś 1mm w środku . W poprzedniej ciąży było puste jajo. Badałaś może beta hcg ? Przy pustym jaju może rosnąć ale wolno. Ja bym nie skreślała ciąży tak jak kasia.ke1 pisze dopiero powyżej 20mm .Jeszcze może się pojawić trzymam mocno kciuki

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Ale w ciąży chyba i tak nie usuwają takich rzeczy? Może ze mnie zbyt duża ignorantka w tej kwestii. Na następnej wizycie podpytam gina czy coś z tym robić. Jak i on powie żeby nie ruszać to przynajmniej będę spokojna bo już powoli siejecie we mnie niepokój.

Też masz guzka w piersi ? Mi kazała iść na taką biopsję ze znieczuleniem a teraz płaczę bo nie wiem co robić, mojej ginekolog nie ma ma urlop... boję się za bardzo i chyba oleję na razie tą biopsję.... :(((((

• karakorum Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie jutro mam wizyte, o 8.40. Trzy tygodnie odliczania, i nareszcie jutro zobacze moją kropeczke.

Patu lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:
    A od którego tygodnia robi się USG już normalnie, przez brzuszek?
    Mi ginekolog robil w 6+1. I bylo juz widac to co mialo byc :)

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    dziewczyny prawie zeszłam dziś ba zawał serca. wczoraj na obiad zrobilam sałatkę grecką, miałam taką ochotę na ser feta. nawet do głowy mi nie przyszło, że ser paczkowany moze być niebezpieczny.dziś coś mnie coś tknelo a tam cały (polski) internet aż huczy, że feta w ciąży szkodliwy ze względu na listerię. prawie się popłakałam. otwieram niemieckie strony a tam zupełnie inne podejście!! feta paczkowany jest z mleka pasyoryzowanego i nie grozi w ogóle w ciąży, podobnie jak paczkowana mozzarella brie itp...tylko te świeże zza lady mogą być szkodliwe. trzeba tylko czytać skład, więc szybko w nerwach przegrzebalam śmieci, a na opakowaniu oczywiście jak drut, że jest z mleka pasyoryzowanego. czasami polskie fora sieją taką panikę... a nie wiecie jak to jest z kabanosami? :)
    Dziewczyny, na milosc boska, nie dajcie sie zwariowac. Nie, kabanosow tez nie wolno, to surowe (peklowane) mieso. Salami tez nie wolno, nawet na pizzy. Z warzywami uwazaj, bo tokso czai sie na kazdym nieumytym milimetrze. Zapomnij o lodach, zwlaszcza cudownie smacznych soft ice. I tak dalej, i tak dalej, i tak dalej... O ile nie jaracie fajek i nie pijecie alko, to wydaje mi sie, ze wszystko mozna w ROZSADNYCH ilosciach.

Gos77 lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • MajaT Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po kolejnej wizycie. Dzisiaj zarodek miał 5 mm, w czwartek miał około 3 mm. Niestety tętno płodu to 80 uderzeń na minutę. To nie rokuje nic dobrego, prawda?

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Dziewczyny, na milosc boska, nie dajcie sie zwariowac. Nie, kabanosow tez nie wolno, to surowe (peklowane) mieso. Salami tez nie wolno, nawet na pizzy. Z warzywami uwazaj, bo tokso czai sie na kazdym nieumytym milimetrze. Zapomnij o lodach, zwlaszcza cudownie smacznych soft ice. I tak dalej, i tak dalej, i tak dalej... O ile nie jaracie fajek i nie pijecie alko, to wydaje mi sie, ze wszystko mozna w ROZSADNYCH ilosciach.

To samo powiedziala moja lekarka. Nie można przesadzac. Wszystko jest dla ludzi. Nasze mamy pewnie nawet nie słyszaly o tych zakazach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:07

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Też masz guzka w piersi ? Mi kazała iść na taką biopsję ze znieczuleniem a teraz płaczę bo nie wiem co robić, mojej ginekolog nie ma ma urlop... boję się za bardzo i chyba oleję na razie tą biopsję.... :(((((
    Mam. Pisałam na Twoim wątku ale poczułam się jak ignorantka bo nie zrobiłam biopsji, którą mi do tej pory odradzano. Mam wizytę 26 sierpnia to zapytam profesora co z tym robić.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaT wrote:
    jestem po kolejnej wizycie. Dzisiaj zarodek miał 5 mm, w czwartek miał około 3 mm. Niestety tętno płodu to 80 uderzeń na minutę. To nie rokuje nic dobrego, prawda?

Rośnie to najważniejsze :) Ma jeszcze szansę przyspieszyć :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/b15f3c6c01e5a.png.html

Dzisiaj najpiękniejszy dzień w moim życiu według OM 9w3d według owulacji i USG 9w1, idealny calowy bobas. Ryczałam jak głupia, ale tych emocji nie da się opisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 21:07

Patu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:

Wiesz co tak na logikę, zdrowa mama, zdrowa ciąża. Skoro jest takie wskazanie to ja bym się zdecydowała. Nawet u dentysty dają znieczulenie tylko o innych składnikach nie zagrażających ciąży. Z życia wzięte moja mama w ciąży ze mną początkiem lat 90 miała operacje wycięcia woreczka żółciowego pod narkoza, jedyne co musiała czekać do 12 tyg aż spadnie największe ryzyko. Nie dość, że po tym całą ciąże była na ścisłej diecie, prawie nic nie jadła to ja urodziłam się prawie 4kg i idealnie zdrowa.

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaT no małe tętno, ale nie wien czy to o czymś przesądza. A co mowil lekarz?

😇😁😇😇😁
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ