Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
martuśka737 wrote:Dziewczyny zaczęłam ostatnio się zastanawiać się nad jedną kwestia. Co prawda jeszcze wcześnie, ale zawsze warto lepiej dzialać przed, niż po fakcie. To moje pierwsze dziecko i nie wiem jak podejść do tematu. Co wsmarowywać w skórę by jak najlepiej przygotować ją do ciąży? Co robić by nie obudzic się po ciąży z rozstępami na pół brzucha? Wiadomo że wszystko zależy również od skóry ale co robić by jakoś sobie pomóc?
Szukaj produktów nawilżających i silnie natłuszczających o jak najbardziej naturalnym i prostym składzie.
Ja póki co używam lekkiego mleczka i oliwki z HIPP. W sezonie jesienno zimowym postawię na mus do ciała i masło she z ministerstwa dobrego mydła. Ich kosmetyki są cudowne. Dodam do tego olejek ze słodkich migdałów który kupię na stronie typu mazidła, zsk etc.
Dobre składy mają kosmetyki babydream z rossmanna.
Bio-oil z tego co wiem ma w składzie olej sojowy, którego stosowanie kobiety w ciąży powinny ograniczyć, bo informacje na temat skutków jego działania są sprzeczne (do tego mnóstwo niepotrzebnych składników zapachowych, które mogą wywoływać reakcje alergiczne). Zdecydowanie lepszy skład miała oliwka na rozstępy z Musteli.
Niestety, ale przemysł produktów dla kobiet w ciąży jest brutalny. Bazuje na emocjach i naturalnej chęci zapewnienia dziecku tego co najlepsze. Niestety kosmetyki te wypełnione są nierzadko zupełnie niepotrzebnymi olejami mineralanymi, parabenami, mnóstwem substancji zapachowych i wypełniaczami. Substancje, którymi producent chwali się z przodu opakowania są gdzieś na szarym końcu pomiędzy konserwantami i perfumami. -
Osobiście zupełnie nie wiem, które kosmetyki wybrać, aby zacząć smarowanie ciała. Mam silną skłonność do rozstępów. Przewijam się między półkami, ale zupełnie nie wiem co wybrać. Musze uważać na kosmetyki, mam silne uczulenia (nawet na proszek do prania). Muszę czytać skład. Ogólnie używam kosmetyków z firmy VIANEK, ale nie widzę tam nic dla przyszłych mamusiek
-
Natka94 wrote:Osobiście zupełnie nie wiem, które kosmetyki wybrać, aby zacząć smarowanie ciała. Mam silną skłonność do rozstępów. Przewijam się między półkami, ale zupełnie nie wiem co wybrać. Musze uważać na kosmetyki, mam silne uczulenia (nawet na proszek do prania). Muszę czytać skład. Ogólnie używam kosmetyków z firmy VIANEK, ale nie widzę tam nic dla przyszłych mamusiek
Polecam również blog "sroka o", która analizuje składy kosmetyków dla dzieci i kobiec w ciąży. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.
VIANEK to jedna z linii firmy Sylveco, ja stosowałam kosmetyki z linii BIOLAVEN i nie byłam z nich w ogóle zadowolona.Natka94 lubi tę wiadomość
-
Ja na lekarza na nfz nie narzekałam. Był świetny. Tylko jak byłam w podbramkowej sytuacji i nie miałam jak zdążyć na wizytę to panie z rejestracji nic to nie obchodziło, nie wyraziła zgody na rozmowę tel. z lekarzem, zaproponowała mi wizytę za tydzień. W efekcie receptę na antybiotyk na bakterie w moczu dostałam od rodzinnego a resztę ciąży miałam prowadzić u obecnego gin. Teraz chodzę do profesora, płacę niestety 200zł za wizytę bez usg ale jestem pewna, że w każdej chwili mi pomoże.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Ja używam olejku z Musteli, też mam skłonność do rozstępów.
Sam lekarz zaproponował mi, że może prowadzić moją ciaże na NFZ. Do lekarza w Katowicach miałam chodzić prywatnie ale dzięki znajomej położnej, która również tam pracuje i z jej względu wybrałam tego lekarza, lekarz okazał się bardzo przychylny. -
Ja polecam palmers smarowalam w pierwszej ciąży i nie mam ale bardzo ważne jest aby smarować po porodzie bo wtedy bardzo często wyskakują
Ja mam to szczęście że mój w jednym miejscu przyjmuje prywatnie i na nfz więc pierwsza wizyta prywatnie a potem zgodził się na nfz a on nie kojarzy która pacjentka na nfz
Tak jeszcze myślę bo pieszy trymestr to cytologia i czystość pochwy
-
Skali89 wrote:Ja polecam palmers smarowalam w pierwszej ciąży i nie mam ale bardzo ważne jest aby smarować po porodzie bo wtedy bardzo często wyskakują
Ja mam to szczęście że mój w jednym miejscu przyjmuje prywatnie i na nfz więc pierwsza wizyta prywatnie a potem zgodził się na nfz a on nie kojarzy która pacjentka na nfz
Tak jeszcze myślę bo pieszy trymestr to cytologia i czystość pochwy -
Ja chodze na Nfz ale mam w pogotowiu tez prywatnego. Na Nfz niestety spore kolejki, wizyta co miesiac, teraz ma urlop to 3 tyg wogole go nie ma, jak cos sie dzieje to ciężko sie dostac. Za to prywatny pracuje w szpitalu w krorym rodziłam i chce rodzić, jak coś sie dzialo i bylam w dszpitalu u niego to w ciagu dnia przychodzil i sprawdzal wyniki, samopoczucie, badal, ogółem czułam sie pod bardzo dobrą opieką dzieki temu, a jak jest cos naglego to przyjmie tego samego.dnia chocby i o 21. To mi daje ogromne poczucie bezpieczeństwa i spokoju
-
Rozgwiazdeczka wrote:Aktualnie nie smaruję się żadnymi kremami. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Brzuch raczej mi nie rośnie, tylko nazywam go spożywką ;p
A właśnie. Jakieś różnice w brzuszkach już widzicie?
Ja widzę tylko taką, że mam ciągle wzdęcia!
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Rozgwiazdeczka wrote:Aktualnie nie smaruję się żadnymi kremami. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Brzuch raczej mi nie rośnie, tylko nazywam go spożywką ;p
A właśnie. Jakieś różnice w brzuszkach już widzicie?Gos77, Zgredek 12 lubią tę wiadomość
-
karakorum wrote:https://naforum.zapodaj.net/images/f5213e185cf3.jpg
Widzimy sie 06.03
jeski chodzi o brzuszek to w poprzedniej ciąży na tym etapie nie było u mnie widać nic do 16tc, w tej chwili od tygodnia jestem już rozdeta, ale nadal wyglam jak dobrze najedzona, bo nie jest to typowy ciążowy brzuszek. w kazdym razie jest mi b. ciasno w spodniach, a w sukienkach już się odznacza. wygladam jakbym się spasła bo mięśnie już nie te same wcsle mnie to nie cieszy bo za 2 tyg na plażę... -
Ja chodzę prywatnie w moim mieście ciężko znaleść dobrego lekarza który bez problemu da sterydy przy ana .
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)