X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej ciąży byłam zmuszona iść prywatnie, bo na nfz konowały nie potrafiły stwierdzić ciąży, no chyba że u nich w gabinecie prywatnym .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 10:21

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Dziewczyny zaczęłam ostatnio się zastanawiać się nad jedną kwestia. Co prawda jeszcze wcześnie, ale zawsze warto lepiej dzialać przed, niż po fakcie. To moje pierwsze dziecko i nie wiem jak podejść do tematu. Co wsmarowywać w skórę by jak najlepiej przygotować ją do ciąży? Co robić by nie obudzic się po ciąży z rozstępami na pół brzucha? Wiadomo że wszystko zależy również od skóry ale co robić by jakoś sobie pomóc?

Szukaj produktów nawilżających i silnie natłuszczających o jak najbardziej naturalnym i prostym składzie.
    Ja póki co używam lekkiego mleczka i oliwki z HIPP. W sezonie jesienno zimowym postawię na mus do ciała i masło she z ministerstwa dobrego mydła. Ich kosmetyki są cudowne. Dodam do tego olejek ze słodkich migdałów który kupię na stronie typu mazidła, zsk etc.
    Dobre składy mają kosmetyki babydream z rossmanna.
    Bio-oil z tego co wiem ma w składzie olej sojowy, którego stosowanie kobiety w ciąży powinny ograniczyć, bo informacje na temat skutków jego działania są sprzeczne (do tego mnóstwo niepotrzebnych składników zapachowych, które mogą wywoływać reakcje alergiczne). Zdecydowanie lepszy skład miała oliwka na rozstępy z Musteli.
    Niestety, ale przemysł produktów dla kobiet w ciąży jest brutalny. Bazuje na emocjach i naturalnej chęci zapewnienia dziecku tego co najlepsze. Niestety kosmetyki te wypełnione są nierzadko zupełnie niepotrzebnymi olejami mineralanymi, parabenami, mnóstwem substancji zapachowych i wypełniaczami. Substancje, którymi producent chwali się z przodu opakowania są gdzieś na szarym końcu pomiędzy konserwantami i perfumami.

p19ucsqvqkhw2128.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    Jest dużo fajnych preparatów. Ja polecam bio-oil. :)
    czy bio oil mozna od początku czy jak większość kosmetykow od 2 trymestru?

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście zupełnie nie wiem, które kosmetyki wybrać, aby zacząć smarowanie ciała. Mam silną skłonność do rozstępów. Przewijam się między półkami, ale zupełnie nie wiem co wybrać. Musze uważać na kosmetyki, mam silne uczulenia (nawet na proszek do prania). Muszę czytać skład. Ogólnie używam kosmetyków z firmy VIANEK, ale nie widzę tam nic dla przyszłych mamusiek :(

60wzjk3.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio płaciłam 160 zł za wizytę plus USG.Też muszę kilka razy iść prywatnie, potem moze uda się wciągnąć na fundusz. U mojej ginekolog mega długie kolejki do przyjęcia. Nie chciałam czekac

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Osobiście zupełnie nie wiem, które kosmetyki wybrać, aby zacząć smarowanie ciała. Mam silną skłonność do rozstępów. Przewijam się między półkami, ale zupełnie nie wiem co wybrać. Musze uważać na kosmetyki, mam silne uczulenia (nawet na proszek do prania). Muszę czytać skład. Ogólnie używam kosmetyków z firmy VIANEK, ale nie widzę tam nic dla przyszłych mamusiek :(
    Kochana to może wersja najprostsza ;) samodzielnie zrobiony balsam na bazie masła shea i olejku migdałowego. W necie znajdziesz przepisy, składniki też kupisz bez problemu.
    Polecam również blog "sroka o", która analizuje składy kosmetyków dla dzieci i kobiec w ciąży. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.
    VIANEK to jedna z linii firmy Sylveco, ja stosowałam kosmetyki z linii BIOLAVEN i nie byłam z nich w ogóle zadowolona.

Natka94 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqkhw2128.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na lekarza na nfz nie narzekałam. Był świetny. Tylko jak byłam w podbramkowej sytuacji i nie miałam jak zdążyć na wizytę to panie z rejestracji nic to nie obchodziło, nie wyraziła zgody na rozmowę tel. z lekarzem, zaproponowała mi wizytę za tydzień. W efekcie receptę na antybiotyk na bakterie w moczu dostałam od rodzinnego a resztę ciąży miałam prowadzić u obecnego gin. Teraz chodzę do profesora, płacę niestety 200zł za wizytę bez usg ale jestem pewna, że w każdej chwili mi pomoże.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie nie smaruję się żadnymi kremami. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Brzuch raczej mi nie rośnie, tylko nazywam go spożywką ;p

A właśnie. Jakieś różnice w brzuszkach już widzicie?

• Klaudy Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam olejku z Musteli, też mam skłonność do rozstępów.
    Sam lekarz zaproponował mi, że może prowadzić moją ciaże na NFZ. Do lekarza w Katowicach miałam chodzić prywatnie ale dzięki znajomej położnej, która również tam pracuje i z jej względu wybrałam tego lekarza, lekarz okazał się bardzo przychylny.

p19udqk3nchjnfls.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam palmers smarowalam w pierwszej ciąży i nie mam ale bardzo ważne jest aby smarować po porodzie bo wtedy bardzo często wyskakują
    Ja mam to szczęście że mój w jednym miejscu przyjmuje prywatnie i na nfz więc pierwsza wizyta prywatnie a potem zgodził się na nfz a on nie kojarzy która pacjentka na nfz

Tak jeszcze myślę bo pieszy trymestr to cytologia i czystość pochwy

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja polecam palmers smarowalam w pierwszej ciąży i nie mam ale bardzo ważne jest aby smarować po porodzie bo wtedy bardzo często wyskakują
    Ja mam to szczęście że mój w jednym miejscu przyjmuje prywatnie i na nfz więc pierwsza wizyta prywatnie a potem zgodził się na nfz a on nie kojarzy która pacjentka na nfz

Tak jeszcze myślę bo pieszy trymestr to cytologia i czystość pochwy
    U mnie podobnie, większość przyjmują prywatnie, na NFZ nie chętnie, a obsługa bez zmian :)

p19udqk3nchjnfls.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na Nfz ale mam w pogotowiu tez prywatnego. Na Nfz niestety spore kolejki, wizyta co miesiac, teraz ma urlop to 3 tyg wogole go nie ma, jak cos sie dzieje to ciężko sie dostac. Za to prywatny pracuje w szpitalu w krorym rodziłam i chce rodzić, jak coś sie dzialo i bylam w dszpitalu u niego to w ciagu dnia przychodzil i sprawdzal wyniki, samopoczucie, badal, ogółem czułam sie pod bardzo dobrą opieką dzieki temu, a jak jest cos naglego to przyjmie tego samego.dnia chocby i o 21. To mi daje ogromne poczucie bezpieczeństwa i spokoju

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/images/f5213e185cf3.jpg

Widzimy sie 06.03 <3 <3 <3

Patu, KasiaMarysiaaa, olka89 lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:
    Aktualnie nie smaruję się żadnymi kremami. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Brzuch raczej mi nie rośnie, tylko nazywam go spożywką ;p

Ja widzę tylko taką, że mam ciągle wzdęcia! :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rwa kulszowa.... chyba mnie szlag jasny trafi..

gannyx8dhnjo8bll.png
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :) po raz pierwszy tutaj jestem. też marcóweczka :)

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:

Mam tak wzdety brzuch że jeansy mnie uwieraja i w domu chodzę z rozpietym guzikiem :P

Gos77, Zgredek 12 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/images/f5213e185cf3.jpg

Widzimy sie 06.03 <3 <3 <3
    no super grstulacje acje! wyglada juz jak duza dzidzia :)

jeski chodzi o brzuszek to w poprzedniej ciąży na tym etapie nie było u mnie widać nic do 16tc, w tej chwili od tygodnia jestem już rozdeta, ale nadal wyglam jak dobrze najedzona, bo nie jest to typowy ciążowy brzuszek. w kazdym razie jest mi b. ciasno w spodniach, a w sukienkach już się odznacza. wygladam jakbym się spasła bo mięśnie już nie te same :) wcsle mnie to nie cieszy bo za 2 tyg na plażę...

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie- mam to samo :) aż sie dziwie, że sie w pracy nikt nie pyta czemu mam taki duzy brzuch :P

😇😁😇😇😁
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie w moim mieście ciężko znaleść dobrego lekarza który bez problemu da sterydy przy ana .

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ