X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również tak samo. Guzik odpinam żeby było wygodniej i też za 2 tygodnie na wakacje..

p19udqk3nchjnfls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Wiecznie- mam to samo :) aż sie dziwie, że sie w pracy nikt nie pyta czemu mam taki duzy brzuch :P

jakbyś po prostu przytyła to chyba byś nie chciała takiego pytania :)
    Znam osoby które podejrzewają u kogoś ciążę a wstydzą się zapytać ;) np moja teściowa wstydziła się powiedzieć koleżance czy jest w ciąży a okazało się że to 6 miesiąc już :) :) :)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jesli wakacje w Polsce, to ta plaża pod dużym znakiem zapytania.... Ja na długi weekend na kilka dni nad morze, a potem na początku września dopiero!!!! Patrząc na prognozy bikini może mi się nie przydać :(

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    Rwa kulszowa.... chyba mnie szlag jasny trafi..

Witam w klubie, noce to dla mnie tragedia, nie wspomnę o schylaniu się albo jakiejś robocie.
    Oczywiście wg teściowej zmyślam objawy bo jestem nierobem i tylko w domu siedzę :) Ją w ciąży NIC nie bolało, taka szczęściara :D

60wzjk3.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdechne tak mnie mdłości męczą i jeszcze głowa boli i ten upał. W pierwszej ciąży nie było takiej masakry :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Dziewczyny zdechne tak mnie mdłości męczą i jeszcze głowa boli i ten upał. W pierwszej ciąży nie było takiej masakry :(
    To zupełnie jak u mnie a jeszcze synek daje do wiwatu czasrm tak myślę że ciąża to Pikuś później się zaczyna nie chce jeść nie chce pić zabkuje i co zrobisz ręce mi opadają

Ja się nie upieram rodzic tak gdzie mój lekarz bo todzilam e tym szpitalu a i tak go nie było więc dla mnie to obojętne

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Wiecznie- mam to samo :) aż sie dziwie, że sie w pracy nikt nie pyta czemu mam taki duzy brzuch :P
    Może myślą że się objadłaś :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smarowideł to ja w poprzedniej ciąży stosowalam Efektima. W rossmanie. Smarowalam tylko brzuch i nie miałam rozstępów.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    To zupełnie jak u mnie a jeszcze synek daje do wiwatu czasrm tak myślę że ciąża to Pikuś później się zaczyna nie chce jeść nie chce pić zabkuje i co zrobisz ręce mi opadają

Ja się nie upieram rodzic tak gdzie mój lekarz bo todzilam e tym szpitalu a i tak go nie było więc dla mnie to obojętne

Mam dokładnie to samo też muszę się zajmować córeczką. No i nie ukrywam że jej jedzenie spędza mi sen ż powiek

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Mam dokładnie to samo też muszę się zajmować córeczką. No i nie ukrywam że jej jedzenie spędza mi sen ż powiek
    Moja to samo :( zadnych warzyw oprocz ziemniakow, żadnych owocow oprocz bananow. Je bardzo monotonnie i sladowe ilosci... za to jej siostra je wszystko i tylko co chwile chodzi i prosi mniam mniam. A obie tak samo wychowywane, tak samo dieta rozszerzona i jedna je wszystko druga prawie nic.

A czuje sie tez najgorzej z ciąż...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości męczą już półtora tygodnia. Odliczam do piatku jakbym czekała na zbawienie. W sobotę pakowanie, roczek u szwagierki, niedziela ogarnianie domu i psów i w poniedziałek jedziemy do Chłopów na błogi relax :) Bez sprzątania, poganiania i gotowania :) oj taaak :) tego mi właśnie trzeba :)

😇😁😇😇😁
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie chce nic jeść nie chce gryźć a szkoda gadać czeka nas diagnostyka jeszcze wyszedł niedobór żelaza ech był w brzuchu było mniej problemow teraz całą w nerwach żeby coś zjadł dlatego boję się jak to będzie z dwójką ale może już się uporam z tymi problemami

Fajne są też kosmetyki musteli js akurat używałam po porodzie są niestety drogie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:

Czy ja Cię mogę kojarzyć z sierpniowek 2016 ? Na końcówce ciąży trochę ich podczytywalam

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    z racji tego,że jest tu dużo nauczycielek chciałabym się Was poradzić.
    Dostałam propozycję pracy od 1 września w przedszkolu a dokładniej w zerówce (w budynku jest 5 grup przedszkolnych i 1 oddział zerowy). Będę wtedy w 11 tygodniu ciąży więc końcówka I trymestru. Z przyczyn finansowych muszę podjąć tą pracę ale chce się jak najlepiej do tego przygotować pod względem ochrony maleństwa. Jakie rozszerzone badania poza toxoplazmozą i różyczką powinnam wykonać? są jakieś sprawdzające czy miałam ospę i świnkę?
    Wiem,że będę musiała bardziej an siebie uważać, częściej myć ręce i unikać bezpośredniego kontaktu z podziębionymi dziećmi, macie inne rady które pomogą mi uniknąć przeziębienia?

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja nie wiem czy mam brzuch raczej wygląda jakby sobie pojadla po południu zazwyczaj bo rano raczej nie widać. Jak leżę też płasko. Waga nie drgnela póki co.przed chwilą miałam klucia mocniejsze po lewej ale już przeszły. I to by było na tyle. Jutro się dowiem czy ja nie wymyśliłam tej ciąży albo czy się nie ulotnila..ale w sumie kiedy żadnych plamien czerwonych ani brązowych nie było to chyba dobrze..

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

• Madżka89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Padam już przez te upały,ledwo dycham,choc cieszmy się ,że pod koniec ciąży nie będziemy w taki skwar chodzić:)
    Ja samopoczucie lepsze,tzn.zoladek i mdłości już lepiej,ale od wczoraj cały czas czuję lewy jajnik,dzisiaj mocniej,myslicie,ze to powód do niepokoju??? Brać nospe?
    Wizytę mam za tydzień w środę więc nie chce panikować.

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Jesli chodzi o lekarza, to chodzę tylko prywatnie. Za wizytę z usg płacę 150 zł. Mimo, że kasa leci, to nie zamieniłabym tego lekarza na żadnego innego.
    Wizyty mam ustalane co 4 tygodnie. Nie mam potrzeby częstszego chodzenia (a przynajmniej za pierwszym razem nie miałam). USG na każdej wizycie. Pod koniec ciąży wizyty co 2 tygodnie z ktg przy okazji.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do lekarza na NFZ i póki co jestem bardzo zadowolona. Pierwszą wizytę miałam w 4. tc, przyjął mnie bez żadnego "ale" i od razu sam z siebie zrobił usg. Cieszył się razem ze mną gdy zobaczyliśmy kropka na monitorze - super :) Gdy po tygodniu przyszłam tylko z wynikami, lekarz znów sam z siebie zrobił kolejne usg, żeby zobaczyć co tam się dzieje. Wityty ogólnie będę miała planowo mniej więcej co miesiąc. Teraz mam 01.09, ale nie pali mi się, jestem dobrej myśli i nie chcę się nakręcać co chwilę, że coś jest nie tak. W razie potrzeby myślę, że nie byłoby problemu i przyjąłby mnie bez rejestracji - dobry lekarz z powołania.

Co do brzucha to jestem przerażona, bo jak dla mnie jest ogromny! Rano jest lekko wystający, da się znieść, ale w ciągu dnia rośnie o kilka dobrych cm! Podejrzewam, że to przez gazy, bo zawsze miałam do nich skłonność. Dopasowane do tej pory spodnie już niestety mnie cisną. Jak tak będę rosła, to co to będzie za kilka miesięcy? haha

Madżka89 jeśli boli Cię jajnik, to spróbuj wziąć nospę i poczekaj. Jeśli będzie nadal mocno bolało i będzie Cię to niepokoiło, to może dla spokoju idź do lekarza - nic tak nie koi nerwów jak widok białego kitla - wiem coś o tym :D

Ostatnie kilka dni było dla mnie ciężkie pod względem mdłości - męczyły mnie praktycznie całymi dniami. No i zmęczenie. Dziś natomiast mdłości mam mniejsze, a energii tyle co przed ciążą (czyli dużo) - pomimo upału. Dziwne... może już idzie wszystko ku lepszemu? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zero objawów ciąży ....

Cabank84 lubi tę wiadomość

• dandelion Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:
    Hej dziewczyny!
    z racji tego,że jest tu dużo nauczycielek chciałabym się Was poradzić.
    Dostałam propozycję pracy od 1 września w przedszkolu a dokładniej w zerówce (w budynku jest 5 grup przedszkolnych i 1 oddział zerowy). Będę wtedy w 11 tygodniu ciąży więc końcówka I trymestru. Z przyczyn finansowych muszę podjąć tą pracę ale chce się jak najlepiej do tego przygotować pod względem ochrony maleństwa. Jakie rozszerzone badania poza toxoplazmozą i różyczką powinnam wykonać? są jakieś sprawdzające czy miałam ospę i świnkę?
    Wiem,że będę musiała bardziej an siebie uważać, częściej myć ręce i unikać bezpośredniego kontaktu z podziębionymi dziećmi, macie inne rady które pomogą mi uniknąć przeziębienia?
    ja miałam badana ospę w ciąży, dodatkowo na pewno musisz sprawdzic worusa opryszczki i cytomegalie bo bardzo latwo się przenoszą drogą kropelkowa w zlobkach itp a zakazenie pierwotne jest bardzo niebezpieczne

uwo943r8mzz1x9gu.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ