X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej! Ja też jestem z Bydgoszczy
    :) Obecnie chodze na nfz w przychodni akademickiej :D
    Ja chodzę prywatnie. Narazie byłam na wizycie przed ciąża żeby się wszystkiego dowiedzieć teraz idę w czwartek na pierwszą wizytę.
    Dziś zaczęły mi się mdłości. Zrąbane uczucie :/ wolałam czas kiedy nie czułam się jak w ciąży :/ mimo wszystko martwię się też tym brazowawym sluzem w szyjce. Już bym chciała wszystko wiedzieć :( czuje że niedługo zacznie się rzyganko. Chociaż liczyłam że mnie to ominie...
    Adelcia ja ciągle czekam czy ty masz bliźniaki czy jedno, bo ty taką wysoką betę miałaś :)

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • emi87 Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:
    Dziewczyny, zmienił mi się termin względem dzisiejszego USG. Z 1 marca, na 26 lutego.
    Taka rozbieżność?

Bobo ma ponad 3 cm i machał do nas rączką :D

Czyli wychodzi, że jestem aktualnie w 10t1d

Nam też po dzisiejszej wizycie zmienił się termin porodu ;) z 27go na 24go lutego :) więc dzisiaj mamy 10 tydzień i 3 dzień ciąży :D Króliczek ma 3,66cm serduszko bije jak dzwon...niesamowite uczucie jest je usłyszeć <3 a jak wierzgał łapkami! Kocham do szaleństwa...ahh <3
    Dzisiaj też był przełomowy dla nas dzień, bo poinformowaliśmy babcie, dziadków i całą resztę...taką małą tajemnicę mieliśmy ;) także dzień pełen emocji...nie wiem kiedy zasnę ;) buziaki :*

Lilcia, Natka94, olka89 lubią tę wiadomość

nasz mały króliczku <3
    rfxg9jcgzej78k3i.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Czy ja Cię mogę kojarzyć z sierpniowek 2016 ? Na końcówce ciąży trochę ich podczytywalam

Tak jestem z sierpniowej 2016 :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie ze wzdęciami? Można brać espumisan?

Można brać ja już brałam

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie magnez? Miałam się o to zapytać lekarki i zapomniałam.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirusy, bakterie i inne świństwa. Naprzeżywaliśmy się tego teraz z naszym Młodym :D i to fakt, że przedszkola, a w naszym przypadku żłobek to istne wylęgarnie, ale prawda jest taka, że po każdej dłuższej nieobecności między ludźmi może być różnie. Dla przykładu, w litym wróciłam do pracy, do ludzi po prawie 2 letniej przerwie (zwolnienie i macierzyński) i po półtora tygodnia wylądowałam na L4. Chorowałam co chwilę :P
    Ale wracając do żłobka/przedszkola, to nasz Michał przez pierwsze 4 miesiące chorował non stop. Raz miał miesiąc przerwy w żłobie, poszedł na 3 godziny i bach. Wystarczyło. No ale co zrobić? Mnie też martwi sytuacja, że gdy urodzi się Maleństwo, to starszy brat będzie przynosił różne paskudztwa i mimo, ze sam powiedzmy nie zachoruje, to zarazi młodsze... ale, życie.
    No ale jeśli chodzi o ciążę i start w takiej pracy, to też pewnie bym się zastanawiała... bo z wpływem chorób na ciążę, zwlaszcza tych zakaźnych daje jednak do myslenia.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszle mamusie!
    Gratuluje pozytywnych testow. Moja szacunkowa data porodu to 21 marca. Chcialam sie zapytac czy Wy tez jestescie takie bez sil i energii?
    Ja mam w domu male raczkujace sloneczko i nie mam chwilami absolutnie sil na szalenstwa z nia. Mam nadzieje ze mozna dolaczyc pomimo lokalizacji spoza Polski.
    Pozdrawiam serdecznie:)

• Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi87 wrote:
    Nam też po dzisiejszej wizycie zmienił się termin porodu ;) z 27go na 24go lutego :) więc dzisiaj mamy 10 tydzień i 3 dzień ciąży :D Króliczek ma 3,66cm serduszko bije jak dzwon...niesamowite uczucie jest je usłyszeć <3 a jak wierzgał łapkami! Kocham do szaleństwa...ahh <3
    Dzisiaj też był przełomowy dla nas dzień, bo poinformowaliśmy babcie, dziadków i całą resztę...taką małą tajemnicę mieliśmy ;) także dzień pełen emocji...nie wiem kiedy zasnę ;) buziaki :*

Ja dziewczyny mam USG jutro i będzie 10t1d :) Termin z OM wyliczył mi wcześniej na 28 lutego więc zobaczymy :)

Też chcę zobaczyć wierzgające rączki i nóżki :))))

Na ostatnim usg byłam miesiac temu więc wczesniej tylko mini zarodeczek był :)

Nie mogę się doczekać :)))

Co do mdłości Black&White to też mi się po 6 tygodniu zaczęły i trzymają do dziś :( Beznadzieja. To plus ciągłe zmęczenie i po miesiacu marzę tylko by iść już na zwolnienie. Ale rzyganko się nie zaczęło, ja powstrzymuje. Nienawidzę wymiotowac :/ ostatnio z 15 lat temu wymiotowałam...

emi87 lubi tę wiadomość

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia_au wrote:
    Hej przyszle mamusie!
    Gratuluje pozytywnych testow. Moja szacunkowa data porodu to 21 marca. Chcialam sie zapytac czy Wy tez jestescie takie bez sil i energii?
    Ja mam w domu male raczkujace sloneczko i nie mam chwilami absolutnie sil na szalenstwa z nia. Mam nadzieje ze mozna dolaczyc pomimo lokalizacji spoza Polski.
    Pozdrawiam serdecznie:)

Oj bywa brak energii bardzo dokuczliwy zwłaszcza przy małym dzieciaczku. Ja mam takiego już biegającego z ochotą po mnie skaczącego, więc wiem jak sie czujesz. Dużo sił życzę :) i gratuluję dwóch kreseczek :)

basia_au lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest mega zmęczenie i mdłości, na szczęście bez wymiotów. mdłości najgorsze do południa i po smazonym, którego już praktycznie nie ruszam. mam nadzieję że za jakieś 2 tyg się to poprawi. dziewczyny kiedy się kończy 1 trymestr? :) każde źródło mowi co innego

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie dopadlo chorobsko :(. Razem z mlodsza corka sie meczymy. Myslicie ze moge stosowac sprej do nosa? W ulotce noe ma i formacji na temat wplywu na ciaze.

88c53e3k19nfhznr.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jutro będę mieć USG :) bąbel będzie mieć około 10 tygodni (12tc OM). Zobaczymy, bo jutro mają ustalić mi ostateczny termin porodu. Marzę aby zobaczyć wierzgającego się brzdąca :)
    Mi dokuczają mega wzdęcia. Nie mam mdłości, senna już nie jestem.
    Czuję się jak młoda bogini.
    Ciekawa jestem, czy jutro mój mąż będzie mógł wejść ze mną do gabinetu. Zawsze był wołany po badaniu, a zależy mi, aby też widział bąbla jak się rusza itd.

Po północy była u nas straszna burza, kilka razy się nieźle wystraszyłam jak walnęło niedaleko nas... :( taka niewyspana jestem

60wzjk3.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie mi jak to jest z tą pierwszą wizytą żeby mieć później becikowe?
    Na pierwszą wizytę do lekarza prywatnie pójdę w poniedziałek, to będzie według OM 7t1d. Ale do lekarza na NFZ jestem zapisana dopiero 10t1d.. A zupełnie nie wiem jak to się wszystko ma do tego becikowego :)

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    30.12.2024 wizyta

preg.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    No i mnie dopadlo chorobsko :(. Razem z mlodsza corka sie meczymy. Myslicie ze moge stosowac sprej do nosa? W ulotce noe ma i formacji na temat wplywu na ciaze.
    Osobiście bym takiego sprayu nie użyła. Najbezpieczniejsza będzie woda morska.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A becikowe przysługuje każdemu?

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    A becikowe przysługuje każdemu?

mogą otrzymać jedynie te rodziny, w których dochód na osobę nie przekracza 1922 zł netto.

Drugim warunkiem jest posiadanie zaświadczenia lekarskiego, że przyszła mama pozostawała pod opieką medyczną od 10 tygodnia ciąży.

60wzjk3.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Ja już jutro będę mieć USG :) bąbel będzie mieć około 10 tygodni (12tc OM). Zobaczymy, bo jutro mają ustalić mi ostateczny termin porodu. Marzę aby zobaczyć wierzgającego się brzdąca :)
    Mi dokuczają mega wzdęcia. Nie mam mdłości, senna już nie jestem.
    Czuję się jak młoda bogini.
    Ciekawa jestem, czy jutro mój mąż będzie mógł wejść ze mną do gabinetu. Zawsze był wołany po badaniu, a zależy mi, aby też widział bąbla jak się rusza itd.

Po północy była u nas straszna burza, kilka razy się nieźle wystraszyłam jak walnęło niedaleko nas... :( taka niewyspana jestem

Na pierwszych wizytach (dwóch) mąż czekał na zewnątrz. Przy trzeciej, przy której USG było wykonywane już przez brzuszek, zawołał go lekarz, a na kolejne z buta wchodził ze mną i czekał za parawanem, aż lekarz zbada co ma zbadać i przychodził jak juź robił USG :P
    Teraz myślę będzie tak samo.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • dariak91 Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że możliwa jest cholestaza w 7/8 tc? Nie byłam w stanie dzisiaj spać tak mnie wszystko swędziało, ale nie stopy i dłonie jak to ponoć jest przy cholestazie. Dodam że nie wymiotuję. 5 lat temu usunięto mi woreczek żółciowy. Nie wiem czy cholestaza jest możliwa na tak wczesnym etapie :(
    3 dni temu zmieniłam pościel na świeżo wypraną, jest szansa żeby mieć uczulenie na proszek/płyn na który przed ciążą nie miałam uczulenia? I że uczulenie pojawiłoby się dopiero w 3 noc?

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    mogą otrzymać jedynie te rodziny, w których dochód na osobę nie przekracza 1922 zł netto.

Drugim warunkiem jest posiadanie zaświadczenia lekarskiego, że przyszła mama pozostawała pod opieką medyczną od 10 tygodnia ciąży.

My przekraczamy dochód o jakieś 20 zł :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:

Kasia.ke1 wrote:
    My przekraczamy dochód o jakieś 20 zł :)

Kurcze ale wtedy dochód dziele na mnie i męża czy już na nas troje? Bo jak na troje to nie przekroczymy ale jak na dwoje to na pewno..
    I jak się będzie miał mój 10t1d do tych 10 tygodni wymaganych?

I jeszcze jedno pytanie, czy ginekolog może wypisać w razie czego leki na obniżenie TSH?
    Jutro będę robiła kontrolnie z krwi (tydzień przed @ miałam 2,33) a do endokrynologa mam dopiero 23.. I martwię się czy jeśli TSH będzie za wysokie to czy będę musiała czekać na wizytę czy może gin coś na to zaradzi?

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    30.12.2024 wizyta

preg.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ