Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka94 ja lekko się obawiam porodu ale wiem że dam radę
-
Mnie od slodyczy odpycha a ja bylam zawsze takim lakomczuchem ze zelki i batony to po kilka paczek dziennie jadlam. teraz tylko słone wchodzi i mięso
-
ja chyba zacznę ogórki kiszone jeść bo mnie mdli i chciałabym jakoś zabić ten smak w ustach, chyba nie dałabym rady zjeść nic słodkiego i tak mam uczucie jakbym glukozę cały czas w gardle miała...
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
A u mnie nadal bez objawów. Czasami trochę mnie zemdli, ale minimalnie. Piersi praktycznie nie bolą, nie powiększyly się - zero zmian, co mnie martwi. Jedyne co, to bez przerwy piję i sikamDroga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Dziewczyny, czy któraś z Was badała progesteron ok 7 tygodnia? Mój wynik to 22, nie za mały? Ech... Jutro pierwsza wizyta.
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Dziewczyny, czy któraś z Was badała progesteron ok 7 tygodnia? Mój wynik to 22, nie za mały? Ech... Jutro pierwsza wizyta.
Hatfe lubi tę wiadomość
Hatfe wrote:A u mnie nadal bez objawów. Czasami trochę mnie zemdli, ale minimalnie. Piersi praktycznie nie bolą, nie powiększyly się - zero zmian, co mnie martwi. Jedyne co, to bez przerwy piję i sikamStarania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Melisandra wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was badała progesteron ok 7 tygodnia? Mój wynik to 22, nie za mały? Ech... Jutro pierwsza wizyta.
jak dla mnie wynik idealny, tu są normy
https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania_do_ciazy/progesteron_hormon_ciazowy_normy_dzialanie.html
dziewczyny po co wy badacie ten progesteron i bete co chwila? to tylko dla Was niepotrzebne stresy...
-
Wczoraj miałam bardzo dużo energii - aż byłam w szoku, a dziś powrót do "normy", czyli całodzienny śpioch. A jeszcze do końca tygodnia trzeba chodzić do pracki. Od poniedziałku urlop - jupi!
Mnie też odrzuciło od słodkiego, chociaż przed ciążą bardzo lubiłam przegryźć słodycze. Za to co chwilę chodzą za mną konkrety - mięsko itp. -
Dziś widziałam jak bije serduszko 9mm człowieczka i kamień mi z serca spadł. Objawów w tej ciąży jakoś mało w poprzednich był pełen pakiet łącznie z wymiotami a teraz piersi nawet przestały boleć już sie martwiłam.Dr mówi że jak progesteron wysoki to bólu piersi wcale nie musi być... troche mnie to nie przekonuje ale najważniesze że seduszko bije i jak dr powiedział wszystko idealnie
W poprzednich ciążach były mdłości i nawet wymioty i brak apetytu a teraz wilczy apetyt ,sporadyczne mdłości,zmęczenie i czestomocz wstaje nawet w nocyMadżka89, Natka94, Rozgwiazdeczka, OjMaryś, Marietta lubią tę wiadomość
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Melisandra wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was badała progesteron ok 7 tygodnia? Mój wynik to 22, nie za mały? Ech... Jutro pierwsza wizyta.
Ja jestem w 10 tygodniu i mój wynik to również 22 .
Wg tabelki , do której Kinga udostępniła link powinnam mieć 30.
Powinnam się martwić?
-
Dariaa^ wrote:Ja jestem w 10 tygodniu i mój wynik to również 22 .
Powinnam się martwić?
-
Ja dzisiaj cały dzień śpiąca, przysypiałam już przy córce i obudziła mnie swoim dzikim śmiechem i stwierdzeniem smaruję się. Na szczęście smarowała tylko stopę kremem z filtrem a teraz jak mąż ją zabrał na spacer to usnąć nie mogę...
Z apetytem u mnie kiepsko. Jem bo muszę i wiecznoe szukam w lodówce co może mi pezejść. Wczoraj miałam dzień frustracji że nic mi nie wolno ani bułki ani ciastka ani nawet lodów bo wszędzie ten cholerny cukier. Dziś już mniej mnie to wkurza ale i tak nie wiem jak ja do marca wytrzymam... Zawsze uwielbiałam słodycze, zjadałam całą tabliczkę czekolady na raz. Teraz niby takiej chcicy na nią nie mam ale czasami kusi... No nic jakoś muszę zagryźć zęby i się pilnować.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Hatfe wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was przyjmuje heparynę? Zauważyłyście u siebie rozrzedzenie krwi? Ja ostatnio skaleczyłam się w nogę (niefortunnie, bo uszkodziłam żyłę) i przez 5h krew leciała tak samo. W końcu na pogotowiu mi szew musieli założyć. Trochę mnie to przestraszyło, bo przy większej ranie mogło by być niefajnie..
Kurczę, nie wiem skąd- moja mama twierdzi, że w ciąży nie wolno heparyny... masz z zalecienia lekarza już w trakcie ciąży?
luna91 wrote:No proszę, proszę! Wchodzę na marcowki i wodze znajoma twarz Marietta - dołączam do Was
Witam Was dziewczyny. Syn ma 14 mc. Ostatnia @ 22 czerwca. Kilka dni temu test ciążowy pozytyw, krew pozytyw. U gina ma razie tylko widoczny pęcherzyk czekam na serduszko.
Termin z om na 29 marca
Kogo moje piękne oczy widzą juz Cię wrzucam na pierwszą
Skali89 wrote:Częste usg wcale nie jest takie dobre dla płodu.Przynjamniej ja mam takie wiadomości.
Też uważam, że za często jednak nie jest dobrze- to ciągle obszar nauki nie do konca zbadany bagatelizowałam takie teksty dopóki w 9 miesiącu na zniszczoną skórę nie zrobiono mi usg- paliło jak żelazko... myślę, że może faktycznie podgrzewać tkanke...
Natka94 wrote:Dziewczęta!
Polecacie jakiś poradnik/ książkę dla kobiet w ciąży, o jej przebiegu, jak się przygotować.
To moja pierwsza ciąża i zupełnie zielona jestem.
Pozdrawiam :*
"Ciężarówką przez 9 miesięcy" kaz cook
dandelion wrote:ja bym moze tylko ze wzgledu na pocz zadzwonila dla swietego spokoju. leukocyty we krwi są bardzo czesto podwyzszone w ciazy, to swojego rodzaju reakcja obronna organizmu na ''cialo obce''. w moczu pewnie jakas infekcja, ale wg mnie nie jest to alarmujace?
Z tego co pamiętam w ciąży leukocyty mogą być podwyższone- patrzyłaś na normy dla cieżarnych?
MajaT wrote:jestem po kolejnej wizycie. Dzisiaj zarodek miał 5 mm, w czwartek miał około 3 mm. Niestety tętno płodu to 80 uderzeń na minutę. To nie rokuje nic dobrego, prawda?
W do ok 6 tygodnia serduszko bije wolniej- może owu była te 3-4 dni później, stąd wolniejsze tempo bicia serca To samo pisałam Natce jak ją straszyli brachytardią płodu jeszcze przyspieszy notabene ja wogóle nie miałam liczonego tętna dziecka jeszcze
Natka94 wrote:Dziewczyny jak radzicie sobie ze wzdęciami? Można brać espumisan?
Można można- i espumiasn i ulgix są ziołowe
Natka94 wrote:mogą otrzymać jedynie te rodziny, w których dochód na osobę nie przekracza 1922 zł netto.
Drugim warunkiem jest posiadanie zaświadczenia lekarskiego, że przyszła mama pozostawała pod opieką medyczną od 10 tygodnia ciąży.
Właśnie się zdążyłam spiąć, że przecież przekraczamy dochód, a potem odkryłam, że podczas składania wniosku przecież już nas będzie czworo, to powinniśmy się złapać ;P
Dopisuję już wszystkie nowe mamusie- dajcie mi minutkę -
Dariaa^ wrote:Ja jestem w 10 tygodniu i mój wynik to również 22 .
Powinnam się martwić?Dariaa^ lubi tę wiadomość
Ja o progesteron miałam wysoki bo w dniu bety mialam 52 i mimo tego lekarz zalecił przez telefon 2xdziennie duphaston i 2x dziennie luteine dopochwowa ,która zmienilam na doustna bo tamta mi nie służyła więc widać każdy lekarz ma swoje poglądy
Teraz odliczam dni kiedy to odstawie bo ta luteina jest ohydna w smaku
Aaaa za tydzień wizyta
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g