X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Ryjek Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dariak91 wrote:
    Myślicie że możliwa jest cholestaza w 7/8 tc? Nie byłam w stanie dzisiaj spać tak mnie wszystko swędziało, ale nie stopy i dłonie jak to ponoć jest przy cholestazie. Dodam że nie wymiotuję. 5 lat temu usunięto mi woreczek żółciowy. Nie wiem czy cholestaza jest możliwa na tak wczesnym etapie :(
    3 dni temu zmieniłam pościel na świeżo wypraną, jest szansa żeby mieć uczulenie na proszek/płyn na który przed ciążą nie miałam uczulenia? I że uczulenie pojawiłoby się dopiero w 3 noc?

Mam od paru dni tak samo, swędzą mnie golenie, kostki, łokcie - ale nie podejrzewam, żeby miało to cokolwiek wspólnego z cholestazą. Wątpię, żeby na tym etapie było to możliwe. Zbadaj prog i estro da świętego spokoju, ale bardziej prawdopodobne, że to jakieś uczulenie. Składy tych samych produktów czasem się zmieniają, albo stężenia w danej paczce.
    Próby wątrobowe mam ok, progesteron i estrogeny zbadałam jakiś czas temu i też są w normie. A przed ciążą raz na czas łapały mnie takie napady drapania po nogach i rękach i nic nie wykryli nigdy lekarze.

Bardzo możliwe, że to sam stres świadomy/podświadomy wywołuje taką reakcję.
    Martwmy się jak najmniej w tym pięknym okresie i jakoś przetrwamy :)

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • dariak91 Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    Mam od paru dni tak samo, swędzą mnie golenie, kostki, łokcie - ale nie podejrzewam, żeby miało to cokolwiek wspólnego z cholestazą. Wątpię, żeby na tym etapie było to możliwe. Zbadaj prog i estro da świętego spokoju, ale bardziej prawdopodobne, że to jakieś uczulenie. Składy tych samych produktów czasem się zmieniają, albo stężenia w danej paczce.
    Próby wątrobowe mam ok, progesteron i estrogeny zbadałam jakiś czas temu i też są w normie. A przed ciążą raz na czas łapały mnie takie napady drapania po nogach i rękach i nic nie wykryli nigdy lekarze.

Bardzo możliwe, że to sam stres świadomy/podświadomy wywołuje taką reakcję.
    Martwmy się jak najmniej w tym pięknym okresie i jakoś przetrwamy :)

Mnie już nawet twarz swędzi, nie wiem z czym mogę to wiązać... :(

• Melisandra Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    No i mnie dopadlo chorobsko :(. Razem z mlodsza corka sie meczymy. Myslicie ze moge stosowac sprej do nosa? W ulotce noe ma i formacji na temat wplywu na ciaze.
    Niestety, wszelkie spreje odpadają. Jedynie woda morska i rumiankowe inhalacje.

cb7wugpjl2nxjus5.png
    Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
    Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
    Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
    Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
    Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
    Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - jest taka seria prenalen - tabletki na ból gardła, syropek na kaszel i spray do nosa. Wszystko na bazie naturalnych składników. W aptece bez recepty - można korzystac bez pytania lekarza. Oczywiście jest odpowiednio droższe niż inne specyfiki ale jakoś ratować się trzeba....

Mnie dzisiaj senność męczy... któraś się ze mnę solidaryzuje? ;)

Dreamy_Girl lubi tę wiadomość

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    Dziewczyny - jest taka seria prenalen - tabletki na ból gardła, syropek na kaszel i spray do nosa. Wszystko na bazie naturalnych składników. W aptece bez recepty - można korzystac bez pytania lekarza. Oczywiście jest odpowiednio droższe niż inne specyfiki ale jakoś ratować się trzeba....

Mnie dzisiaj senność męczy... któraś się ze mnę solidaryzuje? ;)

co do senności to ja codziennie.... :) marzę o L4

Lilcia lubi tę wiadomość

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Potrzebuję Waszej pomocy. Badałam wczoraj Progesteron i wyszedł mi 22,56. Czy nie jest on trochę za niski?
    Czytam różne fora i już sama nie wiem.. :(

iv099jcgq3nupjmj.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Kurcze ale wtedy dochód dziele na mnie i męża czy już na nas troje? Bo jak na troje to nie przekroczymy ale jak na dwoje to na pewno..
    I jak się będzie miał mój 10t1d do tych 10 tygodni wymaganych?

I jeszcze jedno pytanie, czy ginekolog może wypisać w razie czego leki na obniżenie TSH?
    Jutro będę robiła kontrolnie z krwi (tydzień przed @ miałam 2,33) a do endokrynologa mam dopiero 23.. I martwię się czy jeśli TSH będzie za wysokie to czy będę musiała czekać na wizytę czy może gin coś na to zaradzi?
    Dochód dzielisz na wszystkich, czyli łącznie z dziećmi ;)

Gin będzie mógł ci wypisać recepte. Ewentualnie zawsze możesz iść też do lekarza rodzinnego.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dochód dzielisz na wszystkich, czyli łącznie z dziećmi ;)

Gin będzie mógł ci wypisać recepte. Ewentualnie zawsze możesz iść też do lekarza rodzinnego.

Uff i Uff :D dziękuję za odpowiedź! :)

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa
    04.04.2025 połówkowe

preg.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do becikowego wystarczy zaświadczenie od położnej wypisują od ręki bez problemu mi nitkt na datę nie patrzył

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też boicie się porodu?

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze o tym nie myślę...

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka- póki co, to ja się boje piatkowej wizyty.
    A porodu jakoś nie bardzo, miałam szybki z synkiem więc się nie zraziłam :)

😇😁😇😇😁
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam panikować przed sobotnią wizytą. Boję się tego, że znów będzie nie tak. Mam wrażenie, że jak byłoby wszystko ok przez całą ciążę, to już wszystko przetrwam i nawet poród nie będzie straszny.

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety :) dlugo mnie nie bylo bo mialam okropny czas w rodzinie masa spraw troche szczescia troche problemów. Życie. Pisze bo moze wy mi powiecie czy mam leciec do lekarza czy przeginam... Gdy dzisiaj schodzilam po schodach poczulam takie ciagniecie i bol w podbrzuszu az ustalam i sie zgielam a teraz caly czas mnie kluje i kosci "krocza?" nie wiem jak to nazwac bolą mnie tak jakby mnie ktoś skopał... Czy to jest notmalne w poprzedniej ciąży nie mialam takich objawów ten ból kości jest podobny do tego przed okresem i przy owulacji taki mialam

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś- ja w zeszłym tygodniu miałam takie okresowe jeszcze bóle więc to chyba normalne.

OjMaryś lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki troszke mnie uspokoil fakt że nie ja jedna. Wzięłam nospe i sie polozylam... Czy Wy tez macie taki apetyt? Caly czas jestem glodna :(

f2w3skjood9muy2d.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie mdłości (juz drugi tydzień) że chyba schudłam... Wczoraj bez obiadu, zjadłam na kolacje 3 skibki suchego chleba bo mi w brzuchu burczało więc juz cos musialam zjeśc.Mąz się śmiał, że suchy chleb i woda jak dla konia :) i jedyne co zjem to lody bo pomagaja mi na mdłości.
    Dzis na obiad robię gulasz z karkówki i pyzy- ciekawe czy zjem czy tylko zrobie :)

😇😁😇😇😁
  • ashanoell Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Hej kobiety :) dlugo mnie nie bylo bo mialam okropny czas w rodzinie masa spraw troche szczescia troche problemów. Życie. Pisze bo moze wy mi powiecie czy mam leciec do lekarza czy przeginam... Gdy dzisiaj schodzilam po schodach poczulam takie ciagniecie i bol w podbrzuszu az ustalam i sie zgielam a teraz caly czas mnie kluje i kosci "krocza?" nie wiem jak to nazwac bolą mnie tak jakby mnie ktoś skopał... Czy to jest notmalne w poprzedniej ciąży nie mialam takich objawów ten ból kości jest podobny do tego przed okresem i przy owulacji taki mialam

Wydaje mi się to normalne, bo mnie również bolało tak okropnie podbrzusze, że nieraz musiałam usiąść i pooddychać. Teraz bardziej boli mnie macica niż podbrzusze. A w którym tygodniu jesteś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Dziewczyny, czy wy też boicie się porodu?

ja już się nie boję, bo drugi raz naturalnie nie będę próbować, mój poród był z tych najtrudniejszych i skoczył się cięciem. tym razem od razu decyduję się na cesarke

• OjMaryś Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ashanoell wrote:
    Wydaje mi się to normalne, bo mnie również bolało tak okropnie podbrzusze, że nieraz musiałam usiąść i pooddychać. Teraz bardziej boli mnie macica niż podbrzusze. A w którym tygodniu jesteś?
    6 tydzień

Ja mdlosci mam podczas jazdy autem i wievzorami i tuz po przebudzeniu na szczęście na krótko mnie łapią i nie powodują wymiotów... Caly czas mam smaka na słone i na ciasta :D
    Mam nadzieję że szybko te bóle przejdą i Kropeczek zdrowo będzie się rozwijał...

f2w3skjood9muy2d.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ