X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Ryjek Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dariak91 wrote:
    Myślicie że możliwa jest cholestaza w 7/8 tc? Nie byłam w stanie dzisiaj spać tak mnie wszystko swędziało, ale nie stopy i dłonie jak to ponoć jest przy cholestazie. Dodam że nie wymiotuję. 5 lat temu usunięto mi woreczek żółciowy. Nie wiem czy cholestaza jest możliwa na tak wczesnym etapie :(
    3 dni temu zmieniłam pościel na świeżo wypraną, jest szansa żeby mieć uczulenie na proszek/płyn na który przed ciążą nie miałam uczulenia? I że uczulenie pojawiłoby się dopiero w 3 noc?

Mam od paru dni tak samo, swędzą mnie golenie, kostki, łokcie - ale nie podejrzewam, żeby miało to cokolwiek wspólnego z cholestazą. Wątpię, żeby na tym etapie było to możliwe. Zbadaj prog i estro da świętego spokoju, ale bardziej prawdopodobne, że to jakieś uczulenie. Składy tych samych produktów czasem się zmieniają, albo stężenia w danej paczce.
    Próby wątrobowe mam ok, progesteron i estrogeny zbadałam jakiś czas temu i też są w normie. A przed ciążą raz na czas łapały mnie takie napady drapania po nogach i rękach i nic nie wykryli nigdy lekarze.

Bardzo możliwe, że to sam stres świadomy/podświadomy wywołuje taką reakcję.
    Martwmy się jak najmniej w tym pięknym okresie i jakoś przetrwamy :)

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • dariak91 Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    Mam od paru dni tak samo, swędzą mnie golenie, kostki, łokcie - ale nie podejrzewam, żeby miało to cokolwiek wspólnego z cholestazą. Wątpię, żeby na tym etapie było to możliwe. Zbadaj prog i estro da świętego spokoju, ale bardziej prawdopodobne, że to jakieś uczulenie. Składy tych samych produktów czasem się zmieniają, albo stężenia w danej paczce.
    Próby wątrobowe mam ok, progesteron i estrogeny zbadałam jakiś czas temu i też są w normie. A przed ciążą raz na czas łapały mnie takie napady drapania po nogach i rękach i nic nie wykryli nigdy lekarze.

Bardzo możliwe, że to sam stres świadomy/podświadomy wywołuje taką reakcję.
    Martwmy się jak najmniej w tym pięknym okresie i jakoś przetrwamy :)

Mnie już nawet twarz swędzi, nie wiem z czym mogę to wiązać... :(

• Melisandra Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    No i mnie dopadlo chorobsko :(. Razem z mlodsza corka sie meczymy. Myslicie ze moge stosowac sprej do nosa? W ulotce noe ma i formacji na temat wplywu na ciaze.
    Niestety, wszelkie spreje odpadają. Jedynie woda morska i rumiankowe inhalacje.

cb7wugpjl2nxjus5.png
    Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
    Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
    Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
    Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
    Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
    Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - jest taka seria prenalen - tabletki na ból gardła, syropek na kaszel i spray do nosa. Wszystko na bazie naturalnych składników. W aptece bez recepty - można korzystac bez pytania lekarza. Oczywiście jest odpowiednio droższe niż inne specyfiki ale jakoś ratować się trzeba....

Mnie dzisiaj senność męczy... któraś się ze mnę solidaryzuje? ;)

Dreamy_Girl lubi tę wiadomość

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    Dziewczyny - jest taka seria prenalen - tabletki na ból gardła, syropek na kaszel i spray do nosa. Wszystko na bazie naturalnych składników. W aptece bez recepty - można korzystac bez pytania lekarza. Oczywiście jest odpowiednio droższe niż inne specyfiki ale jakoś ratować się trzeba....

Mnie dzisiaj senność męczy... któraś się ze mnę solidaryzuje? ;)

co do senności to ja codziennie.... :) marzę o L4

Lilcia lubi tę wiadomość

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Potrzebuję Waszej pomocy. Badałam wczoraj Progesteron i wyszedł mi 22,56. Czy nie jest on trochę za niski?
    Czytam różne fora i już sama nie wiem.. :(

iv099jcgq3nupjmj.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Kurcze ale wtedy dochód dziele na mnie i męża czy już na nas troje? Bo jak na troje to nie przekroczymy ale jak na dwoje to na pewno..
    I jak się będzie miał mój 10t1d do tych 10 tygodni wymaganych?

I jeszcze jedno pytanie, czy ginekolog może wypisać w razie czego leki na obniżenie TSH?
    Jutro będę robiła kontrolnie z krwi (tydzień przed @ miałam 2,33) a do endokrynologa mam dopiero 23.. I martwię się czy jeśli TSH będzie za wysokie to czy będę musiała czekać na wizytę czy może gin coś na to zaradzi?
    Dochód dzielisz na wszystkich, czyli łącznie z dziećmi ;)

Gin będzie mógł ci wypisać recepte. Ewentualnie zawsze możesz iść też do lekarza rodzinnego.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dochód dzielisz na wszystkich, czyli łącznie z dziećmi ;)

Gin będzie mógł ci wypisać recepte. Ewentualnie zawsze możesz iść też do lekarza rodzinnego.

Uff i Uff :D dziękuję za odpowiedź! :)

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    30.12.2024 wizyta

preg.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do becikowego wystarczy zaświadczenie od położnej wypisują od ręki bez problemu mi nitkt na datę nie patrzył

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też boicie się porodu?

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze o tym nie myślę...

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka- póki co, to ja się boje piatkowej wizyty.
    A porodu jakoś nie bardzo, miałam szybki z synkiem więc się nie zraziłam :)

😇😁😇😇😁
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam panikować przed sobotnią wizytą. Boję się tego, że znów będzie nie tak. Mam wrażenie, że jak byłoby wszystko ok przez całą ciążę, to już wszystko przetrwam i nawet poród nie będzie straszny.

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety :) dlugo mnie nie bylo bo mialam okropny czas w rodzinie masa spraw troche szczescia troche problemów. Życie. Pisze bo moze wy mi powiecie czy mam leciec do lekarza czy przeginam... Gdy dzisiaj schodzilam po schodach poczulam takie ciagniecie i bol w podbrzuszu az ustalam i sie zgielam a teraz caly czas mnie kluje i kosci "krocza?" nie wiem jak to nazwac bolą mnie tak jakby mnie ktoś skopał... Czy to jest notmalne w poprzedniej ciąży nie mialam takich objawów ten ból kości jest podobny do tego przed okresem i przy owulacji taki mialam

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś- ja w zeszłym tygodniu miałam takie okresowe jeszcze bóle więc to chyba normalne.

OjMaryś lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki troszke mnie uspokoil fakt że nie ja jedna. Wzięłam nospe i sie polozylam... Czy Wy tez macie taki apetyt? Caly czas jestem glodna :(

f2w3skjood9muy2d.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie mdłości (juz drugi tydzień) że chyba schudłam... Wczoraj bez obiadu, zjadłam na kolacje 3 skibki suchego chleba bo mi w brzuchu burczało więc juz cos musialam zjeśc.Mąz się śmiał, że suchy chleb i woda jak dla konia :) i jedyne co zjem to lody bo pomagaja mi na mdłości.
    Dzis na obiad robię gulasz z karkówki i pyzy- ciekawe czy zjem czy tylko zrobie :)

😇😁😇😇😁
  • ashanoell Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Hej kobiety :) dlugo mnie nie bylo bo mialam okropny czas w rodzinie masa spraw troche szczescia troche problemów. Życie. Pisze bo moze wy mi powiecie czy mam leciec do lekarza czy przeginam... Gdy dzisiaj schodzilam po schodach poczulam takie ciagniecie i bol w podbrzuszu az ustalam i sie zgielam a teraz caly czas mnie kluje i kosci "krocza?" nie wiem jak to nazwac bolą mnie tak jakby mnie ktoś skopał... Czy to jest notmalne w poprzedniej ciąży nie mialam takich objawów ten ból kości jest podobny do tego przed okresem i przy owulacji taki mialam

Wydaje mi się to normalne, bo mnie również bolało tak okropnie podbrzusze, że nieraz musiałam usiąść i pooddychać. Teraz bardziej boli mnie macica niż podbrzusze. A w którym tygodniu jesteś?

• dandelion Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Dziewczyny, czy wy też boicie się porodu?

ja już się nie boję, bo drugi raz naturalnie nie będę próbować, mój poród był z tych najtrudniejszych i skoczył się cięciem. tym razem od razu decyduję się na cesarke

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ashanoell wrote:
    Wydaje mi się to normalne, bo mnie również bolało tak okropnie podbrzusze, że nieraz musiałam usiąść i pooddychać. Teraz bardziej boli mnie macica niż podbrzusze. A w którym tygodniu jesteś?
    6 tydzień

Ja mdlosci mam podczas jazdy autem i wievzorami i tuz po przebudzeniu na szczęście na krótko mnie łapią i nie powodują wymiotów... Caly czas mam smaka na słone i na ciasta :D
    Mam nadzieję że szybko te bóle przejdą i Kropeczek zdrowo będzie się rozwijał...

f2w3skjood9muy2d.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ