X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisandra wrote:
    Oj, nie chciałam absolutnie Cię zdenerwować wynikami. Tak, jak piszą dziewczyny nie każdy lekarz przejmuje się prpgesteronem. Ja akurat mam z nim problemy już sprzed ciąży, wiec mam go ciągle monitorować, jestem ciągle na luteinie. Nic się nie martw, a w razie obaw zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj jak to jest :). Mam jutro wizytę, wiec napisze Ci potem ci i jak :)

Moja Pani doktor jest na urlopie, postaram się jutro do niej dodzwonić, a Tobie będę bardzo wdzięczna jeśli napiszesz po swojej wizycie jak to jest. :)

iv099jcgq3nupjmj.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa^ wrote:
    Moja Pani doktor jest na urlopie, postaram się jutro do niej dodzwonić, a Tobie będę bardzo wdzięczna jeśli napiszesz po swojej wizycie jak to jest. :)

Zapomniałam. Jeśli laboratorium mrozi próbkę, to progesteron wyjdzie zaniżony (ostatnio to przerabiałam i niepotrzebnie się stresowałam)

Dariaa^ lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Zapomniałam. Jeśli laboratorium mrozi próbkę, to progesteron wyjdzie zaniżony (ostatnio to przerabiałam i niepotrzebnie się stresowałam)

Dziękuję za informację. Badanie wykonywała mi moja szwagierka, zaraz zadzwonię i dopytam jak to jest u nich w laboratorium.

iv099jcgq3nupjmj.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Ja już po wizycie. Jest serduszko <3 mimo że wg OM 5 tyg 4 dni. Wg usg równo 6 tyg. Za 2 tyg wizyta kontrolna. Wtedy będę mieć kartę ciąży. Lepiej dmuchać na zimne po tym plamieniu. Mam do zrobienia komplet badań. To jest najlepszy urodzinowy prezent.

olka89, nick nieaktualny, Natka94, Indiana_dzika, Marietta, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jutro wizyta u lekarza-usg i pewnie do Was dołącze jak będe znała termin porodu ...
    Według lekarza w przychodni u którego byłam kilka dni temu stwierdził,że jestem w 10 tygodniu ciąży a poszłam do niego bo okres mi zanikł i myślałam ze tak mam po ostatniej cesarce miesiączki nieregularne, a tu ciąża

Jestem w szoku nie mogę się odnaleźć :/ , jednocześnie cieszę się ale też boję bo wyniki mam ...słabe...
    Aby wytrwać do jutra .. :)

Marietta lubi tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcoweczki ja mam w sobie 3cm Bobo ma głowę ręce i nogi udało się nawet pierwsze zdjęcie profilowe serducho w rytmie czacza bije. Byłam z mężem był pod wrażeniem. Za 2 tyg mam takie szczegółowe usg już nie mogę się doczekać. Cudowny dzień życzę Wam takich samych

Madżka89, emi87, nick nieaktualny, Zgredek 12, nick nieaktualny, Lilcia, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

• Syskab Nowa

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie mam pytanie,z wyniku bhcg wynika ze jestem 4-5tyg.A z obliczeń kiedy miałam ostatnią miesiaczke ze 6,czy to jest możliwe?

• kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz liczy tygodnie ciąży od pierwszego dnia ostatniej miesiączki natomiast faktem jest,że nie doszło do zapłodnienia w ten dzień tylko trzeba odjąć sobie +/- 2 tygodnie .

201610141756.png
    201802217352.png
  • Syskab Nowa

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.. czyli wynik bhcg pokazuje prawidłowo?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak .. I termin porodu bedziesz miała wyliczony z ostatniej miesiaczki..

201610141756.png
    201802217352.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie dopadły mdłości. Jeść źle, a pusty żołądek jeszcze gorsze zło. Jak żyć pytam :D
    ale pamiętam, że przy synku też mniej więcej w tym tygodniu zaczęły się mdłości. Z tym, że wtedy byłam już na L4, a tu teraz do pracy trzeba zasuwać.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się na dwa dni przed urlopem :)

Jutro wizyta ale niestety dopiero o 19.45:O Jade z męzem, mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze i wejdzie do środka.

Gratuluje udanych wizyt :)

😇😁😇😇😁
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szykuje się na moja pierwsza wizytę o 8:30! :D

Zgredek 12, moodliszka, OjMaryś lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syskab wrote:
    Witam mamusie mam pytanie,z wyniku bhcg wynika ze jestem 4-5tyg.A z obliczeń kiedy miałam ostatnią miesiaczke ze 6,czy to jest możliwe?

Oczywiście, przecież gdy dochodzi do zapłodnienia to wg miesiączki jesteś już w trzecim tygodniu ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    No i mnie dopadły mdłości. Jeść źle, a pusty żołądek jeszcze gorsze zło. Jak żyć pytam :D
    ale pamiętam, że przy synku też mniej więcej w tym tygodniu zaczęły się mdłości. Z tym, że wtedy byłam już na L4, a tu teraz do pracy trzeba zasuwać.

Ja sie w pierwszej ciazy czulam lepiej noz jak nie bylam w ciazy a teraz absolutna katastrofa. Gdybym mogla to najchetniej bym spala caly dzien. Ale ze Tyli potrzebuje kompana dp zabawy to nie ma opcji

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo badan hormonu to dopiero zapytam sie 15go jak pojde na spotkanie z ginekologiem bo GP przeslal je bezposrednio do niego a ja zadnej info nie dostalam.
    Wg wyliczen jestesmy w 8mym tygodniu:)
    Milego dzionka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 08:39

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Również szykuję się na wizytę, mam na 10:30 :)

Zgredek 12, nick nieaktualny, Lilcia lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty ;) pochwalcie sie zdj usg jak uda wam sie takie dostać :)
    Kobietki czy uzywacie tego wykresu wagi? Bo ja zamiast byc w tym obszarze fioletu jestem pod caly czas mam ta sama wage qacha sie o kilo i niewiem czy to normalne ze nie tyje w ciazy w poprzedniej tylam od poczatku waga rosla

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3.9 mm serce bije prawie się poplakalam jak zobaczyłam ten pulsujacy punkcik :D

Indiana_dzika, Zgredek 12, Agatek_gagatek, Marietta, moodliszka, Madżka89 lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mega dola :(
    Bylam na wizycie, wedlug om 6+3, wedlug wielkosci pecherzyka na usg 6+4, owu na pewno mialam w 14 dniu, a nie widać zarodka. Jest tylko pecherzyk o wymiarach 20,4 mm i cialo zoltkowe. 8 dni temu na usg tez juz bylo cialko i mowil ze kwestia ok 2 dni jak bedzie zarodek. Niby lekarz uspokajal ze najwazniejsze ze pecherzyk ma dobry wymiar i jest cialko ale strasznie sie martwie ze po 8 dniach nadal nie widac tym bardziej ze jestem pewna wieku ciąży :( zrobilam dzis bete, powtorze za 2 dni. Ktos byl w podobnej sytuacji ze przy tak dużym pecherzyku nie bylo zarodka? Myslicie ma mam realne szanse?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ