X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMarys a Ciebie gdzie wcięło??

😇😁😇😇😁
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczęły się wymioty i to szybciej niż z córeczką. Ja mam wieczorne mdłości i hafciki. Fasolek chyba ma się dobrze skoro mame już tak męczy.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opisałam się wzielam anuluj ech

Spokojnej nocy i dobrego poranka wam życzę
    Ps. My na pierwszej stronie miałyśmy daty wizyt porodów płeć i imiona chyba tylko było nas mniej więc bylo łatwiej ogarnąć. Ale fajnie było wiadomo kiedy kto wizytuje

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    A generalnie badanie usg przezpochwowe jak się ma do czopa zabezpieczającego macicę? Nie narusza go w żaden sposób?

myślę że ma się dokładnie tak jak stosunek w ciąży do czopa... czyli nijak :p czop jest w drodku szyjki nie od zewnatrz, dopoki szyjka się nie rozwiera to czop pozostsje nietkniety

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliens wrote:
    Przepraszam, że się nie udzielam ale od początku ciazy mam okropne uczucie, które się spełnia. Dzisiaj byłam u innego lekarza i pęcherz płodowy jest nadal pusty. Dostałam skierowanie do szpitala, ale jeszcze nie idę. W piątek mówiłam się na wizytę jeszcze u innego lekarza. Ile takie skierowanie jest ważne?

Proszę napiszcie mi dziewczyny, które wiedzą kiedy miały owulacje, albo się przytulały około 26-28 czerwca jak wyglądają wasze usg, widać zarodek?

Owulacja 25.06, a USG wykonywane w 5tyg. i 6 dn. licząc od OM i widoczny był jedynie pęcherzyk ciążowy (6,8 mm) bez pęcherzyk żółtkowego i bez zarodka. Lekarz określił ciążę jako prawidłową, ale 3.08 (7 tydz. i 3 dzień od OM) mam kolejne USG kontrolne. Mogę dać znać czy wszystko ok- chociaż zdaję sobie sprawę z ryzyka pustego jaja (naczytałam się w internecie, że skoro pęcherzyk ciążowy powyżej 6 mm i jest już 5-6 tydzień to powinien być już pęcherzyk żółtkowy... bez niego nie ma szans na zarodek).

Tak czy siak nadzieja umiera ostatnia, a cuda się zdarzają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 22:51

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • MajaT Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    MajaT no małe tętno, ale nie wien czy to o czymś przesądza. A co mowil lekarz?

Powiedzial, ze roznie bywa. Zarowno wszystko moze byc w porzadku, ale moge tez poronic. Zazwyczaj tetno ponizej 100 swiadczy o jakichs nieprawidlowosciach i konczy sie to poronieniem...

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak chodzicie do lekarza, na NFZ, prywatnie, czy tu i tu?
    Zastanawiam się czy nie mieć wszystkiego w d****, odżałować kilka tysi i nie chodzić tylko prywatnie.

Byłam zaraz po pozytywnej becie na USG prywatnie, zobaczyć czy Kropek się ładnie zagnieździł, ale nie ukrywam, że wolałabym większość badań wykonywać na fundusz, a prywatnie tak z doskoku, dla spokoju ducha.

Poszłam wczoraj do swojego ginekologa (zawsze wydawał mi się porządnym lekarzem) myśląc, że zleci mi już chociaż jakieś badania. Wzięłam ze sobą wyniki bety i podstawowe z krwi i moczu, a on nawet ich nie przejrzał, chociaż mu mówię, że to mam za niskie, tamto za wysokie (bo prywatnych w NFZ nie może brać pod uwagę), tylko stwierdził na podstawie ostatniej miesiączki ciąża jest wielkości kropki, którą długopisem zrobił na mojej karcie xD i że mam przyjść za 2-3 tygodnie, bo teraz jeszcze nic się na USG nie zobaczy ciekawego. W sumie wyszło na to, że do 10-12 tygodnia to jeszcze nie ma co nazywać ciążą...

Umówiłam już wizytę u innego, z dobrymi opiniami, ale wolne terminy dopiero od 04.09.

Nie wiem, czy jestem przewrażliwiona, czy naprawdę na nfz jest się po co wybierać do lekarza dopiero w 3.miesiącu?

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • blo Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek, karta ciąży musi być założona chyba do 10 tyg, żeby mieć szansę na becikowe. Przed 3 miesiącem widać wcale nie kropkę, ale przecież bijące serduszko. Ja mam jakieś schizy i chodzę na usg co 2 tyg... niby ostatnio wszystko było ok, tętno prawidłowe ale martwiło mnie ustąpienie wszystkich objawów i bóle brzucha. Więc właśnie wyszłam z usg i widziałam jak bobo się rusza!!!! :D No mega widok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 08:55

thgflhb8v7q13hwj.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blo wrote:
    Ryjek, karta ciąży musi być założona chyba do 10 tyg, żeby mieć szansę na becikowe. Przed 3 miesiącem widać wcale nie kropkę, ale przecież bijące serduszko. Ja mam jakieś schizy i chodzę na usg co 2 tyg... niby ostatnio wszystko było ok, tętno prawidłowe ale martwiło mnie ustąpienie wszystkich objawów i bóle brzucha. Więc właśnie wyszłam z usg i widziałam jak bobo się rusza!!!! :D No mega widok
    Nie karta ciąży (ona nie ma nic do rzeczy przy becikowym) tylko pierwsza wizyta, bo do becikowego i tak lekarz wypisuje specjalne zaświadczenie o wizytach i pozostawaniu pod opieką lekarską

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • blo Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem jak to jest , tak czy siak właśnie siedzą na badaniu krwi, bo część z nich powinna być zrobiona do 10 tyg, a wyniki tych badań wpisuje się do karty ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 09:06

thgflhb8v7q13hwj.png
  • Planeheart Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie tak zastanawia, bo ja I USG miałam. 15.07 i następne dopiero będę mieć 29.08, czy wy chodzicie podglądać swoje maleństwa tak o "z ulicy" prywatnie i oni "na żądanie" robią wam badania?

• blo Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d3add5a0ba7.jpg

A to dzisiejsze zdjęcie:) "wielki" 3 centymetrowy bobo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 09:13

Natka94, Mariposa26, Cabank84, PatSim, Dariaa^, moodliszka, Marietta lubią tę wiadomość

thgflhb8v7q13hwj.png
  • blo Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planeheart, no właśnie ja chodzę co 2-3 tyg dla spokojnej głowy. Moja mama komentuje, że po co, że bez sensu, ale mi to daje poczucie kontroli i bezpieczeństwa. Święty spokój przede wszystkim. Dziś dr zapytała po co znowu jestem, to powiedziałam że miałam bardzo silne bóle brzucha ( co jest prawdą) i że się martwię. Skomentowała, że rozumie, trzeba rozerwać wątpliwość :)

thgflhb8v7q13hwj.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam artykuł http://www.mjakmama24.pl/ciaza/badania-w-ciazy/obowiazkowe-badania-w-ciazy-na-nfz-bezplatne-badania,537_7254.html dot. świadczeń medycznych refundowanych przez NFZ dla kobiet w ciąży

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko wasz spokój się liczy bo jak chcecie chodzić często to i tak was nikt nie przekona żeby rzadziej ją na początku dopochwowo nie chce tam pchać za dużo

A badania to są pierwszego trymestru a nie chyba że konkretnie do 10 tygodnia

Tego co wiem to na nfz to są przewidziane tylko trzy usg ja chodzę na nfz co 4 tygodnie ale mój lekarz robi na każdej wizycie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęłam ostatnio się zastanawiać się nad jedną kwestia. Co prawda jeszcze wcześnie, ale zawsze warto lepiej dzialać przed, niż po fakcie. To moje pierwsze dziecko i nie wiem jak podejść do tematu. Co wsmarowywać w skórę by jak najlepiej przygotować ją do ciąży? Co robić by nie obudzic się po ciąży z rozstępami na pół brzucha? Wiadomo że wszystko zależy również od skóry ale co robić by jakoś sobie pomóc?

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Dziewczyny zaczęłam ostatnio się zastanawiać się nad jedną kwestia. Co prawda jeszcze wcześnie, ale zawsze warto lepiej dzialać przed, niż po fakcie. To moje pierwsze dziecko i nie wiem jak podejść do tematu. Co wsmarowywać w skórę by jak najlepiej przygotować ją do ciąży? Co robić by nie obudzic się po ciąży z rozstępami na pół brzucha? Wiadomo że wszystko zależy również od skóry ale co robić by jakoś sobie pomóc?

Jest dużo fajnych preparatów. Ja polecam bio-oil. :)

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    Dziewczyny, jak chodzicie do lekarza, na NFZ, prywatnie, czy tu i tu?
    Zastanawiam się czy nie mieć wszystkiego w d****, odżałować kilka tysi i nie chodzić tylko prywatnie.

Byłam zaraz po pozytywnej becie na USG prywatnie, zobaczyć czy Kropek się ładnie zagnieździł, ale nie ukrywam, że wolałabym większość badań wykonywać na fundusz, a prywatnie tak z doskoku, dla spokoju ducha.

Poszłam wczoraj do swojego ginekologa (zawsze wydawał mi się porządnym lekarzem) myśląc, że zleci mi już chociaż jakieś badania. Wzięłam ze sobą wyniki bety i podstawowe z krwi i moczu, a on nawet ich nie przejrzał, chociaż mu mówię, że to mam za niskie, tamto za wysokie (bo prywatnych w NFZ nie może brać pod uwagę), tylko stwierdził na podstawie ostatniej miesiączki ciąża jest wielkości kropki, którą długopisem zrobił na mojej karcie xD i że mam przyjść za 2-3 tygodnie, bo teraz jeszcze nic się na USG nie zobaczy ciekawego. W sumie wyszło na to, że do 10-12 tygodnia to jeszcze nie ma co nazywać ciążą...

Umówiłam już wizytę u innego, z dobrymi opiniami, ale wolne terminy dopiero od 04.09.

Nie wiem, czy jestem przewrażliwiona, czy naprawdę na nfz jest się po co wybierać do lekarza dopiero w 3.miesiącu?
    W poprzedniej ciąży na pierwszą wizytę do prowadzącego musiałam pójść prywatnie a potem już chodziłam na nfz. Więc może ten Twój upatrzony przyjmuje prywatnie i dałoby się i chciałabyś sjorzystać z takiego rozwiązania. Ja teraz wszystko prywatnie. Oprócz endokrynologa. I mam nadzieję do diabetologa też będę chodzić na nfz bo zbankrutuję...
    Jeśli chodzi o usg to w pierwszej ciąży miałam na każdej wizycie (prywatnie) żeby sprawdzić tętno i długość szyjki. W drugiej usg potwierdzające na pierwszej prywatnej wizycie, potem tylko te pomiarowe prywatnie. No pod koniec kilka na nfz w Warszawie ale wolałabym ich wtedy nie mieć. Teraz byłam prywatnie żeby zobaczyć serduszko żeby bez sensu do Wawy nie jechać. Pierwsze prenatalne na nfz w Wawie, połówkowe mam nadzieję też. Jak będzie ok to na ostatnie z tych obowiązkowych pójdę prywatnie u siebie żeby się tyle km nie tarabanić z brzuchalkiem. Może poza tym namówię męża na jakieś usg u nas w międzyczasie ale tylko po to żeby on mógł dziecko zobaczyć zanim się urodzi bo w Warszawie nie wpuszczają nikogo. Ja nie potrzebuję częstego usg o ile wszystko jest ok. Ale jak kogoś uspokaja zobaczenie dzieciaczka co miesiąc czy nawet częściej to ja nie widzę w tym niczego złego :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o NFZ to byłam raz... gin mnie potraktował tak, że już nigdy do niego nie pójdę. Zresztą powiedział, że nie ma ochoty prowadzić mojej ciąży.
    Nawet nie zlecił jakiś badań. Tylko morfologia, glukoza i mocz.

Poszłam prywatnie, a tu masa badań do wykonania. Szkoda tylko, że trzeba za wszystko płacić, a sama wizyta też kosztuje u mnie 150 zł. Jak u was wyglądają koszty wizyt?

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka w Kato ok. 120-180zł za wizytę. U mojego gina wizyta z USG 180zł. Sama wizyta chyba 130zł.

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ